Къде срещате нови мъже?

• 33 055
  • 880
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Според мен, ако на един мъж не му пука за друго, освен за външен вид, има причина. Разсъждавам каква може да е:

Няма опит и започва от най-първичната нужда, неосъзнавайки, че като задоволи нея, ще изникнат и други.
Няма избор и точи лиги по красавици, отново като най-първична нужда.
Няма капацитета да осмисли, че външният вид не е достатъчен, може би поради интелектуален или културен дефицит (отново опираме до първичност).

Външният вид е важен, но е само първата стъпка.

Иначе на много мъже не им пука за образование, интелигентност и други, защото се надяват жената да е в подчинена и уязвима позиция, от която могат да я контролират и моделират лесно. Тук вече навлизаме в друга категория.

Винаги съм смятала, че един интелигентен и зрял мъж осъзнава и подбира много други качества освен външния вид.

# 121
Всички тези неща, изброени от Лъвица, са така без съмнение. Няма как един осъзнат и зрял мъж да иска връзка с жена, без да гледа цялостно на нея, на това дали е интелигентна, образована и т.н. Въпросът е, че за един мъж е много по-маловажно дали тя има добра професия и дали изкарва пари, дали има собствено жилище и кола и дали нейното образование е колкото неговото или по-високо. Говорим само за обективни индикатори.

Коя според вас е по-вероятно да избере почти всеки един мъж на 35 да кажем:
1. Интелигентна и красива жена на 25, бакалавър, работи в администрацията. Живее под наем и няма кола;
2. Интелигентна жена на 35, средно красива, доктор, мениджър в голяма фирма, има собствено жилище и кола.

# 122
  • Далечният изток
Е, 25-годишната естествено. Само че ме съмнява тя да избере него.

# 123
  • София
Ако има акъл, жената на своя възраст, защото ще са на едно мислене за много повече неща. Наскоро имаше една тема, един ревеше, че мацката на 23, с фармация, не му се връзва на акъла да живеят заедно.
10 г разлика са си разлика, както и да ги въртим.

# 124
Господине, започваш да си противоречиш.
Да не споменавам, че цитираш обективности, все едно описваш сорт домати.

# 125
Би ли посочила къде има противоречие?

# 126
1. Интелигентна и красива жена на 25, бакалавър, работи в администрацията. Живее под наем и няма кола;
2. Интелигентна жена на 35, средно красива, доктор, мениджър в голяма фирма, има собствено жилище и кола.

Simple Smile Т.е. красотата и младостта не са достатъчни, задължително трябва да бъдат съпътствани от други плюсове - поне да има работа, поне някакво образование, поне да не живее с родители, поне малко да е самостоятелна?

# 127
  • София

Така поставени критериите, изборът основно опира до младост и красота, защото едната е много по-млада и по-красива. Остават наличието на собствено жилище и кола, които не са личностни качества, понеже е уточнено, че и двете са интелигентни. Така че не мисля, че примерът е най-добрият. При равни други условия, повече мъже ще изберат 1., защото другите неща не са фактор. Но понеже красотата е субективна, а характерът не е опоменат, реалистично, предполагам не малко ще изберат просто тази, с която мелят брашно, предвид че и двете нямат някакви особени недостатъци.

# 128
много нелогичен пример..
то средно красивата е била като първата вероятно преди 10 години...
трябва да са еднакво красиви, за да е релевантен примера..

# 129
Хубави отговори, благодаря. Grinning

Simple Smile Т.е. красотата и младостта не са достатъчни, задължително трябва да бъдат съпътствани от други плюсове - поне да има работа, поне някакво образование, поне да не живее с родители, поне малко да е самостоятелна?
Би би интересно да се направи едно проучване/анкета за всеки от двата пола какво най-много "търси" при избор на партньор и да ги степенуват по важност Grinning

# 130
  • София
Ако един средно интелигентен мъж, на средна възраст търси сериозна връзка с цел създаване на семейство - определено критериите ще са не само външен вид. Същото важи и за жените.
Напоследък точно с такива мъже се сблъсквам (и познати, и нови запознанства, и колеги) и съм изненадана, честно казано, съществували били по нашите географски ширини.
Имам няколко пресни примера със сходен сценарий - мъжът Х се харесва с жената У, има химия, добричка е, привлекателна, обаче какво ми казва той - тя не беше амбициозна, не искаше да се развива по никой параграф, не била добра ученичка в училище, не смятала, че то е толкова важно. Той я е отрязал, защото не виждал как тя ще бъде пълноценна жена до него и майка, как ще възпитава дете.
Аз лично си ползвам някои приложения за запознанства - твърдо против съм крайни изказвания от сорта на 'там няма нормални мъже/жени'. Има, има за всеки по нещо, каквото търси Simple Smile

# 131

Имам няколко пресни примера със сходен сценарий - мъжът Х се харесва с жената У, има химия, добричка е, привлекателна, обаче какво ми казва той - тя не беше амбициозна, не искаше да се развива по никой параграф, не била добра ученичка в училище, не смятала, че то е толкова важно. Той я е отрязъл, защото не виждал как тя ще бъде пълноценна жена до него и майка, как ще възпитава дете.

Това е нормалното - човекът да съпоставя характери, ценности, визия за двойката и живота като цяло и т.н. Повечето мъже и жени, за които се сещам, са така. Тези, които издигат в култ един параграф и елиминират всичко останало, са рядкост и като цяло не виждам да са създали успешни връзки.

# 132
Би ли посочила къде има противоречие?
Един път казваш, че за теб има значение това, това и това при жената, после казваш, че за мъжете тези неща нямат значение. Това е противоречие, пък другото звучи като реклама.

По-интересно в духа на темата е къде да се срещнат средно поне привлекателни мъже, с образование, интелект, доход над средния за страната, работа със стандартно работно време, самостоятелни, самоиздържащи се, с добра хигиена, подкрепящи, със семейни ценности и да вдигат тежко. Това е най-базовото описание на мъж, който просто 'става', без да е УАУ и да се избиват жените за него, и със сигурност пропускам нещо. Базови познания по ВиК и електрически вериги са плюс.

# 133
  • София
Срещат се, където се среща и същия тип жени? Simple Smile

Въпрос на шанс е да се запознаете по някакъв начин, защото може всеки ден да се разминавате, но да нямате контакт.
Изхождайки от моя опит - засичала съм се с точно такива мъже на едни и същи места, ала не сме се запознавали. Например - във фитнеса, с друг дори в един и същи ден сме били на някакво място, разговаряли сме по работа.
Впоследствие се 'срещаме' в онлайн пространството.

# 134
С обща среда като цяло, което включва и колеги, приятели, съседи, роднини и т.н., които имат такива "контакти".
Успех на търсещите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт