Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 42

• 27 680
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Вай, Ан, к' ва бела стана...вай, вай, ко ше правим😁
Не обичам и не е редно да се подигравам на нечие име, но понякога буквално родителите ме принуждават да го правя...Горкото дете!

# 376
На Вай Ан и Робин Ан Кристиян трябва да е презимето/ бащиното име. Ама защо не е Ваяна поне?

# 377
  • Крайбрежен район
Вай Ан Кристиян Иванова и сестра и Робин Ан Кристиян Иванова Laughing

Всички са убийствени, но тези двете са направо......самоубийствени. 🙈Joy

Робин не е ли мъжко име? А Вай име ли е изобщо? Thinking

# 378
  • Пловдив
Вай е върхът.
Щерката се научи от някакви клипове в Ютюб, дето ги гледа покрай приятелчета, да възклицава: "Вайййй!".

# 379
  • Sofia
Пачаръзова
Янимир

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 19:25 от Doli

# 380
Мислех, че с Пенелопе и Клиопе вече всичко съм чула, ама тия Вай и Робин избиха рибата дет се вика....

# 381
Пенелопе и Калиопе съм ги срещала и друг път в този форум. Това са класически гръцки имена и са често срещани в Гърция. Може децата да имат гръцки корени.

Аз съм в България и тук имах съседка Калиопа.

Калиопа е муза в древногръцката митология: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BF%D0%B0.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 15:10 от Radilena

# 382
Зулейка. (От един филм с Никълъс Кейдж...)

# 383
  • Пловдив
Пенелопа не знам у нас (в англоезичните страни го има), но Калиопа се е срещало определено.
Имаше една детска писателка навремето, родена в началото на 20-и век - Паулина Станчева, тя всъщност е Калиопа Станчева. В книжката и "Шарено детство", която имах аз, лирическият аз Wink се нарича Кальопка, то всъщност и историите сигурно са истински.
Скрит текст:
Там се разказваше за Лудата Карамфила - момиче от Бургас не с всичкия си, което се кичело с мъниста. Много години по-късно един бургазлия, 70 години по-млад от авторката, спомена, че в Бургас той лично е чувал лаф за неуместно накичена с украшения жена - "като Лудата Карамфила".
Имало е и други Калиопи, но не толкова известни.

# 384
  • Пловдив
Имах ученичка Пинелопи. Вече е към 22 годишна.

# 385
Необичайни имена явно са се давали и преди 100+ години. Гледах един списък със загинали в първата световна война и там има редки имена: Бърни, Грифон, Еница, Пени с български традиционни презиме и фамилия.

# 386
  • Пловдив
Бърни може да не е английското. Има фамилно име Бърнев.

Иначе да, със сигурност и тогава е имало и към оня момент вече остарели, редки имена, и нови приумици.

# 387
Пенелопа не знам у нас (в англоезичните страни го има), но Калиопа се е срещало определено.
Имаше една детска писателка навремето, родена в началото на 20-и век - Паулина Станчева, тя всъщност е Калиопа Станчева. В книжката и "Шарено детство", която имах аз, лирическият аз Wink се нарича Кальопка, то всъщност и историите сигурно са истински.
Скрит текст:
Там се разказваше за Лудата Карамфила - момиче от Бургас не с всичкия си, което се кичело с мъниста. Много години по-късно един бургазлия, 70 години по-млад от авторката, спомена, че в Бургас той лично е чувал лаф за неуместно накичена с украшения жена - "като Лудата Карамфила".
Имало е и други Калиопи, но не толкова известни.

Да, историите са истински и описват детството на Паулина Станчева в Бургас, чието истинско име е Калиопа. В тях  Бургас от началото на века, много напомня Пловдив от този период. Има гръцка, еврейска ,арменска махала, има и малко турско население. Писателката е от гръцката махала и това личи и от името й-Калиопа. В Бургаско, особено в градовете Несебър, Поморие, Созопол гръцките имена са често срещани, за съжаление все по-често само по некролозите. Освен Калиопа, има Змарагда, Архондула, Диамандула, Мастихула., Олимпия, Малта...

# 388
# 389
  • Sofia
Списъкът на Drama Llama е един път Smile
От мен нещо скромно – Мариакарла (изписано точно така) и Верена (това ми допада). Около десетгодишни са и двете.

Общи условия

Активация на акаунт