Висше образование и студенти в БЕЛГИЯ

• 36 296
  • 629
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, присъединявам се към вас. Дъщеря ми е приета в специалност European Studies в KU Leuven. Това и е първо желание. До края на май ще изпратят кой ще бъде стартов университет, надяваме се да е в Leuven. В мейла, обаче пише да започне с търсенето на квартира. Според вас, ако изчакаме до края на май, дали ще успеем да намерим?

И моята е дъщеря е приета същата специалност в KU Leuven. На нас от агенцията с която работихме, ни казаха, да не бързаме за квартира, да изчакаме разпределението- което е и логично.
Ние също се надяваме стартовия университет да е в Льовен Simple Smile

# 571
Здравейте момичета (и момчета, ако има Simple Smile )!
Отново се включвам с въпрос. Някой знае ли как точно се случва груповата поръчка на лаптоп към унивесритета Howest? Имаме информация какво препоръчват за 2025-2026 г. както и връзка към сайта на фирмата, с която работят, където пък има една идея по-евтин модел (около 300 евро по-малко), който явно е бил препоръчван миналата година. При консултации с хора, който разбират, вероятно ще искам да закупя по-евтиния модел. Но навсякъде се говори за групова поръчка, а не е ясно как точно се случва. Защото ако поръчам от сайта, те искат да ми го доставят някъде. От друга страна не е ясно в груповата дали можеш да поръчаш друг модел (интереното е, че за всяка специалност са предложили различен продукт, в зависимост от потребностите), както не е ясно къде ги доставят и кога си го получаваш. Та! Въпросът ми е към тези, които вече са минали през групова поръчка на лаптоп чрез Howest.
Сега се сетих и че самият университет има кампуси в различни градове, та вече съвсем не мога да си представя как се случва това.

# 572
  • Варна
Здравейте, дъщеря ми си го е поръчала от сайта.     ( препоръчания за нейната специалност),не чрез групова поръчка и когато е пристигнал го е взела от офиса им ( или магазин,незнам точно) ,който е в Кортрейк.

# 573
Здравейте, дъщеря ми си го е поръчала от сайта.     ( препоръчания за нейната специалност),не чрез групова поръчка и когато е пристигнал го е взела от офиса им ( или магазин,незнам точно) ,който е в Кортрейк.
Благодаря, Дианче! Аз си мисля да направя същото, но вероятно не е добра идея да си го поръчвам сега Simple Smile Надявам се 10 дена през септември, преди началото на учебната година, когато ще сме там, да са достатъчни да го доставят.

# 574
  • Sofia
Ние поръчахме оттук по-евтин, но по-мощен лаптоп, като се ориентирахме по техните препоръки. Оказа се, че повечето студенти в курса са с такъв или подобен, а не от препоръчания.

# 575
Ние поръчахме оттук по-евтин, но по-мощен лаптоп, като се ориентирахме по техните препоръки. Оказа се, че повечето студенти в курса са с такъв или подобен, а не от препоръчания.
По принцип това е опция,  но се замислих какво се случва, ако се повреди - връщане до България за ремонт... Предполагам, че ако е закупен от там е по-вероятно да ѝ дадат временен и изобщо нещата да се случват по-бързо. Аз не съм привърженик на лаптопите, защото за същите пари можеш да си вземеш в пъти по-мощен компютър, който даже може да се надгражда. Но пък на училище няма как да го носиш Simple Smile освен с каручка за велосипед Simple Smile

# 576
  • Бургас
Здравейте момичета (и момчета, ако има Simple Smile )!
Отново се включвам с въпрос. Някой знае ли как точно се случва груповата поръчка на лаптоп към унивесритета Howest? Имаме информация какво препоръчват за 2025-2026 г. както и връзка към сайта на фирмата, с която работят, където пък има една идея по-евтин модел (около 300 евро по-малко), който явно е бил препоръчван миналата година. При консултации с хора, който разбират, вероятно ще искам да закупя по-евтиния модел. Но навсякъде се говори за групова поръчка, а не е ясно как точно се случва. Защото ако поръчам от сайта, те искат да ми го доставят някъде. От друга страна не е ясно в груповата дали можеш да поръчаш друг модел (интереното е, че за всяка специалност са предложили различен продукт, в зависимост от потребностите), както не е ясно къде ги доставят и кога си го получаваш. Та! Въпросът ми е към тези, които вече са минали през групова поръчка на лаптоп чрез Howest.
Сега се сетих и че самият университет има кампуси в различни градове, та вече съвсем не мога да си представя как се случва това.

Нашият син ще учи в Howest, в Брюж. Видяхме техните предложения за лаптоп, но мисля че те са с минималните изисквания. Нашата програма е Киберсигурност. Синът участва на световния шампионат на Майкрософт в САЩ 2024г и си купи оттам супермощен лаптоп. Мислим да си го ползва там, въпреки че е една идея по-тежък. Но вече свикна и не се разделя с него. С раницата е навсякъде.

# 577

Нашият син ще учи в Howest, в Брюж. Видяхме техните предложения за лаптоп, но мисля че те са с минималните изисквания. Нашата програма е Киберсигурност. Синът участва на световния шампионат на Майкрософт в САЩ 2024г и си купи оттам супермощен лаптоп. Мислим да си го ползва там, въпреки че е една идея по-тежък. Но вече свикна и не се разделя с него. С раницата е навсякъде.
В случая си имате лаптоп и не е необходимо да купувате и е логично да си го ползвате. Лаптопа, който са препоръчали за Анимация е доста над изискваните характеристики, но така или иначе, когато се купува такава техника, се взима най-новото. Мен ме посъветваха да взема модела от миналата година, защото видео-платката е по-добра, процесорът съвсем една идея по-слаб, но за анимация си е важна бърза графика, а разликата в процесора нямало да се усети. Аз повече се чудя не за модела, а дали и как да се включа в общата поръчка (никак не е ясно на сайта как точно става това), защото не знам в какъв срок биха ги доставили и дали дните, в които ще сме там, ще имаме лаптоп преди началото на учебната година. В този смисъл, ако ги доставят на университета и си го вземем от там, мога да го поръчам доста по-рано. Но вече ми се вижда почти абсурдна тази опция, защото едва ли биха могли да ги съхраняват и после да раздават кой каквото си е поръчал.

# 578
  • Бургас
За Киберсигурност това са им препоръките:

1. Brand: ASUS
Model: TUF Gaming A15 Azerty
Operating System: Windows 11 Home
CPU: AMD Ryzen 7 7435HS
RAM: 32 GB DDR5
Graphics Card: GeForce RTX 4060 8GB
Storage: 1TB SSD
Display: 15.6" FHD

2. Brand: Asus
Model: TUF FA608PM
Operating System: Windows 11 Home
CPU: Ryzen R9-8940HX
RAM: 32 GB DDR5
GPU: RTX 5060 8GB
Storage: 1TB SSD
Display: 16" WGXGA

А това е неговият лаптоп, който мисля че трябва да му свърши работа. Той завърши IT гимназията, като 12 клас изкара само с него.

Legion Pro 5 16IRX9
Model: 83DF00A8US
Intel Core i9-14900HX, 24C (8P + 16E) / 32T, P-core 2.2 / 5.8GHz, E-core 1.6 / 4.1GHz, 36MB
32 GB SO-DIMM DDR5-5600
2x 1TB SSD M.2 2280 PCIe 4.0x4 NVMe
NVIDIA GeForce RTX 4070 8GB GDDR6, Boost Clock 2175MHz, TGP 140W, 321 AI TOPS
Windows 11 Home, English

# 579
По принцип това е опция,  но се замислих какво се случва, ако се повреди - връщане до България за ремонт...

Доста възможности има вече за закупуване на лаптоп с международна гаранция.

# 580
Здравейте момичета!За първи път пиша в тази група.Синът ми ще учи в Италия три семестъра и ще се мести  в Льовен за четвърти семестър края на февруари или началото на март 2026г,но ме притеснява намирането на квартира. Точно по средата на годината!Ако някой може да ми даде информация от къде да търся квартири(легитимни сайтове) или общежития, ще съм много благодарна!!!

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 23:17 от Mama 780483

# 581
Здравейте момичета!За първи път пиша в тази група.Синът ми ще учи в Италия три семестъра и ще се мести  в Льовен за четвърти семестър края на февруари или началото на март 2026г,но ме притеснява намирането на квартира. Точно по средата на годината!Ако някой може да ми даде информация от къде да търся квартири(легитимни сайтове) или общежития, ще съм много благодарна!!!
Тази година дъщеря ми е така от Милано през София в Льовен (още е там). Прочети старите ми постове в тази тема - стр. 22-24.
В общежитието й през втория семестър има свободни стаи. Не се притеснявай - в Льовен настаняването е лесно.
Рано е да търсите. Класирането за общежитие за 2-ри семестър за едните общежития беше октомври-ноевмри, а за другите - в началото на декември.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 00:47 от biborana

# 582
  • Burgas
Здравейте, може ли да споделите модела на лаптопа и откъде е закупен в България

# 583
  • Sofia
Здравейте, може ли да споделите модела на лаптопа и откъде е закупен в България

LENOVO LEGION 5 PRO/82WM00DLBM от xtreme.bg, но вече не го намирам нито там, нито в Ардес. Би трябвало да има подобен модел, може би по-нов.

# 584
  • София
Дами, чиито деца са приети European studies, вече има месинджър група за вашия випуск. Ако имате интерес пишете ми, дъщеря ми ми изпрати линк за вас.

Общи условия

Активация на акаунт