Най-хубавата супа

  • 53 044
  • 125
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 136
Преди няколко месеца изобщо не можех да понасям супи  Rolling Eyes
Сега с тази беменост ги обожавам като любимите са ми- топчета, картофена с грах с пушени гърдички, картофена с тичквички, и пак такава с гъбки. А сега в жегите най си обичам тараторче с варени яйца. Бързо, лесно и разхлаждащо Wink И на чак толко постно  Whistling

# 91
  • Мнения: 732

Това са любимите ми супи.

Leo, благодаря  за рецептите  bouquet

# 92
  • Мнения: 4 406

Единствено забравих да напиша че се прибавя още вода с доматите!
Пиши как стана Mr. Green

а, аз вода сложих... но съпругът по презумпция се намръщи и демонстративно си заръфа направо пържолата... обаче детето си поиска допълнително, което смятам за добър знак

# 93
  • Мнения: 5 183
Любимите супи на сина ми - супа топ4ета, крем-супа от леща (от форума) и агнешка (с месо, а не с дреболии). Хапва и крем-супи всякакви.

# 94
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
От малка не обичам супите - с едни гадни месища вътре, едни кожи (пилешки), особено по училищните столове. Обаче се научих да ги правя много хубаво и сега мъжът ми все врънка за супа - най-вече пилешка и топчета. Напоследък доста експериментирах и попаднах на страхотни рецепти за супи (постни). Дори и свекърът ми, който постно не кусва, ме похвали за супата от тиквички със синьо сирене. Вкъщи много се харесаха също гъбена крем-супа и крем-супа от броколи.

# 95
  • Мнения: 1 564
Вкъщи  ядем с голямо удоволствие супа топчета и зеленчукова супичка Grinning
И пилешка също. eat

# 96
  • Мнения: 3 478
Имам въпрос за гъбената супа на Лео. Аз понеже не обичам нито заквасена сметана нито кисело мляко, се чудех дали мога да заместя заквасената сметана в нейната супа с нормална течна готварска такава?

Много ме впечатлихте с тази с топеното сирене само дето незнам тук дали ще мога да я избачкам. Ако евентуално намеря заместител някакъв newsm78. Виж гъбената ще е по-приложима ама само ако става с течна сметана.

# 97
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 489
Страхотни рецепти  bouquet

# 98
  • Мнения: 2 201
Доматена крем супа със сирене(но после добавено)
зеленчукова(с карфиол, пипер, домати, лук, картофи, грах)
рибена разбира се
супа с коприва
и традицонно турско тархана  Crazy
  bouquet

# 99
  • Мнения: 2 804
Ето ви една рецепта и от мен !
Взимат се следните зеленчуци :
картоф
морков
лук
тиквички
кервиз
магданоз
Слагат се да се варят , но не се нарязват на много ситно .
Сварените зеленчуци се свалят от котлона и изваждат от бульона им ,пасират се и се връщат обратно в тенджерата с водата - бульона  .
Вари се до сгъстяване добавя се сол /бульон зеленчуков / , черен пипер , малко фиде и зехтин .

# 100
# 101
  • London, baby
  • Мнения: 805
Най-вкусната супа, която съм яла е във Варна. В рибният ресторант "Немо" (до гарата, склада с козметиката).Там правят невероятна рибена супа, но за жалост не знам рецептата. С няколко вида риба, много лимон.. жестока!!  chef

# 102
  • Мнения: 809
Гъбена.
Наразвам на ситно 250 гр. култивирани печурки. Задушавам ги в масло и като омекнат гъбите слагам 700-800 гр. прясно млако и сол на вкус. Оставям на бавен огън, като бъркам непрекъснато, за да не загори млякото.
Съпружеското тяло много обича тази супа. Laughing

# 103
  • Мнения: 222
Супите са на голяма почит у дома и никога не ни омръзват! Пилешка, зеленчукова, гъбена, топчета, агнешка, всякакви модификации (единствено шкембе не мога да се пречупя да опитам). Миналата седмица направих прочутата супа с топено сирене на Лео, и ние се присъединяваме към вече големия и фен-клуб  Hug

Не видях някой да е писал за лещата, да ви споделя и моята рецепта. Необходими са ви:
леща
2 глави лук
2 картофа
1 тиквичка
3-4 моркова
1 буркан домати (може и пресни, разбира се)
1 връзка магданоз
4-5 скилидки чесън
подправки (аз слагам няколко лъжички зеленчукова Пикантина)

Винаги измивам лещата и я оставям да поври 5-6мин., след което изсипвам водата, в която е вряла, и отново я измивам.
Задушавам лука и нарязаните на кубчета моркови, добавям лъжичка червен пипер, доматите, вода, картофите (цели) и лещата. Като поврат малко, изсипвам и нарязаната на малки кубчета тиквичка (обикновено я беля). Около 5 мин преди да сваля лещата от котлона, изваждам картофите и ги пасирам на пюре с вилицата, връщам ги в лещата, добавям връзката магданоз и нарязания на дребно чесън. Така се запазва ароматът им, без този на чесъна да е натрапчив.
Става страхотна!

# 104
  • Мнения: 6 461
Пилешка супа

пилешко месо ситно накълцано
морковчета
магданоз
фиде

Всичко се сварява

За застройката (направих варена застройка)
кисело мляко
жълтък
лимонов сок

Масло - добавям го накрая ,когато супата е готова.

Общи условия

Активация на акаунт