Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 517
  • 934
  •   1
Отговори
# 390
reina, добре дошла в темичката и да не се задържаш много! И не се тревожи - никой тук няма да те нападне, емоциите покрай бебеправенето са си напълно валидни, независимо от колко време се правят опити.

cinnamon, пропуснах и теб да те приветствам. И аз те знам от темите в проблемно основно и ти желая този път нещата да се случат бързо и без намеса!

mommy, чудно ми стана и на мен това, което ти е казал за малката матка. Ти имаше ли ЦС правена?

# 391
  • Замък сред облаците
Редно е да си пуснеш полови хормони на 2-5 ден от цикъла, за да видиш има ли проблем с тях при такова скъсяване на цикъла. Може да е сигнал за проблем с производството на яйцеклетки. Лутеална фаза под 11 дни е проблем за имплантация.  В тези случаи, ако няма хормонален дисбаланс, който да се адресира първо, се удължава лутеалната фаза чрез прием на лекарствен прогестерон.
С тези данни няма за къде да чакаш, редно е да се изследваш. А изследванията отпреди години не вършат работа, давността им е между 3 и 6 месеца, за такъв период нещата коренно могат да се променят.

Изследвай между 2 и 5 ден на менструацията естрадиол, пролактин, LH, FSH, тестостерон. Ако искаш да видиш и резерва - също АМХ и инхибин В, но комбинирай и с преглед при Аг в същия ден, за да преброи антралните фоликули.
На чист ден TSH, fT4, fT3, ТАТ, МАТ, б12, вит Д, фолат.

# 392
Jo Di, честито и лека бременност!

Рейна, добре дошла и скорошен успех Simple Smile

2402, нямам ЦС, не ми препоръча такава. Досега никой друг не ми е казвал нищо подобно, но може и да е вярно. Аз смятам, че заради уреаплазмата бебето е било по-малко, но така или иначе може матката да си се разтяга нормално като съм бременна. Но да, няма да се съглася да ми режат матката без причина, само ако има сраствания да се отстранят. Интересното беше, че директно отсече, че БХ е заради генетичен дефект.
Аз ще направя кръвните, витамини и тромбофилия преди прегледа на Калчев и вече след прегледа с него ще преценя за биопсията и хистерото. На ММ лошо му стана, заради разходите и сега само се моли да забременея този месец Grinning

# 393
Какво значи на чист ден, просто да ми е свършил цикъла, без значение по кое време?

Иначе цикълът ми винаги си е бил 25-27 дена. 23 дена бяха инцидентни, не е редовно. Но благодаря за съвета, ще обсъдя и с гинеколожката. Аз я питах още миналата година, но тя каза да сме си действали без стрес и напрежение, че щяло да стане 🙄🙄🙄🙄 иначе редовно отбелязва “колко много яйца имам”, така че освен ако в това отношение не се е променило нещо наскоро ще е нещо друго. То мож да са хиляда неща, все без симптоми Sad

# 394
  • Замък сред облаците
Да, без кървене.

Mommy, ТМ да работи по въпроса като има претенции 😂

# 395
За ЦС питам, mommy, защото там добре се вижда формата на матката (септум, двурога и т.н). Ама и аз се присъединявам към мъжа ти - да става този месец и хич да не го мислиш!

# 396
Хахаха, той иска сега всеки ден да правим, ама ми казаха, че О няма да е в следващите 1-2 дни и му казах да презарежда. Иначе ме причаква след работа преди детето да го вземем от градина Joy

Не ми казаха нищо за двурога или септум, само малка била. То ЦС не е ли по-щадящо от хистероскопия да се провери за сраствания? Очаквах и това да ми предложи за диагностика, ама явно предпочита по-сигурно.

# 397
По принцип, ако апаратурата е хубава, не се ли вижда формата на матката и на ехограф само? Мен ме гледаха на 3д ехограф и всичко изглеждаше перфектно. Ясно е, че сраствания и тн няма как да се видят, но формата би трябвало да може с по-хубав апарат. 🤔

# 398
  • Замък сред облаците
Органите в малкия таз са плаващи. С малко запек и издути черва формата ма матката може да се изкриви на УЗ.

# 399
За да не говоря на изуст (защото явно щях да излъжа), се допитах до интернет. Първите няколко статии, които отворих твърдят, че ЦС показва ако има сраствания с точност около 75%, което не е 100, ама не е и малко. Хистероскопията със сигурност е по-надеждна в това отношение, но да - малко по-инвазивна е (и по-скъпа). Скоро ти е прегледа при Калчев, ще видиш и той какво ще каже.

mia, 3d сигурно дава и такава информация. За лекарите може би и обикновен УЗ е достатъчен, за да я определят. Знам че с цветна снимка със сигурност се визуализират много добре анатомичните особености на матката, което не изключва други методи.

# 400
Jo Di, прекрасна новина! Благодаря за споделянето и куража и лека бременност! Simple Smile

Mommy21, доста страшно ми се вижда това с рязането на матката. Според мен нещата са много по-добре и както лекарят ти е казал, най-вероятно ще си забременееш и без неговата намеса. Просто на човека това му е работата - да търси за всичко възможно.  Стискам палци да забременееш този цикъл преди да се стигне до всичко, което ти е казал. Purple Heart

Рейна, момичетата вече са ти казали всичко и ти желая скоро да се появи бебчето. Flowers Four Leaf Clover Аз само ще допълня, че когато двама човека са предприели стъпката да имат дете, то трябва да са отдадени за това и двамата. Не го разбирам това жените да ходят по една купчина прегледи, част от които още преди почването на опити, а мъжът само да си стои и да се цупи, когато му се намекне да се изследва и то като е минало сумати време. Той и моят нищо не беше правил, уролог никога не беше посещавал щото нали тренира.... мускули, тестостерон, а-у. Ама бързо се размърда като видяхме спермограмата. То и за нея малко му се изнервих, защото от 3 месеца му говорех да пусне, а той мънкаше как първо да видим на моя преглед какво ще кажат. И ей го сега още 3 месеца (надявам се) докато му подобрим плувците. Тия мъже.... и на тях никой никъде не им ровичка с разтворени крака.... отплеснах се, но мисълта ми е да не се тревожиш толкова той как ще реагира. Щом и двамата искате дете, ще се съгласи, няма къде да ходи. Simple Smile

# 401
Jo di - честито! Много е хубаво, когато някой се появи да внесе радост в иначе така сивите дни.... драмата с моя АБ приключва... личния каза "Ти какво ще трепеш с тоя гентамицин?! " 🤣 огледал е антибиограмата и ми изписа друг антибиотик през устата (Панцеф)заедно с добавки Уроваксом и да пия чай от Мечо грозде... вика "Не се надявай на чудеса, след години сигурно пак ще се появи"... Та, така... ще си почвам АБ пък да видим .... нещо ми дойдоха в повече всички лекари и изследвания, ако ме питате и АБ не искам да пия ама ... ще направя този курс, пък да видим... искам само да ми се обадят с час при Сенкова и да чакам ММ да си дойде средата на февруари, да го отвлека някъде за 1 уикенд, защото имам чувството, че ще изперкам.... 🤦‍♀️

# 402
Най-вероятно, да. Аз преди като ходих при други АГ, които са ме гледали на обикновени УЗ пак се виждаше, но не беше нещо кой знае какво, но сега като ме погледнаха на 3д, буквално се едно си я видях на камера 😅  със сигурност хистероскопията ще даде много повече информация за формата и състоянието на матката , пък и проверяват и тръбите за сраствания, доколкото знам и надраскват матката, за да има по-лесна имплантация.

# 403
Момичета, да ви кажа днес какво ми се случи. Бях поръчала на племенника подарък, че скоро има рожден ден и казвам на ММ, че днес ще дойдат от Еконт, ако може да го приеме. Той вика приех го, имаш и от Спиди. Тоя от Спиди ти е подарък, безплатен. Аз го гледам и викам, ама аз от Спиди нищо не съм поръчвала. Той вика, аа поръчала си, един голям кашон от Нотино, даже ти е безплатен. Аз естествено си мисля, че той ми е поръчал някакви неща да ме изненада и друг път ми е правил изненади. Взимам кашона и ръцете ми треперят. Отварям и какво да видя : подплънки за кърмачки и памперси!!! Simple Smile))) Викам, Коте, много ти благодаря, ама изчакай първо да забременея Innocent. И откъде знаеш какво са подплънки за кърмачки и как се ползват? Той ме гледа като шаран в храсти, премигва като чистачка на БМВ и вика: Ама аз нищо не съм поръчвал. И явно не е, защото добре го познавам, не може да лъже, ако беше той щеше да се засмее или да си признае. Вътре нямаше фактура на чие име. Е, оказа се, че е за бебето на съседите ни. Върнахме им го, но аз го приех като знак от съдбата Simple Smile

Jo di, лека и безпроблемна бременност Simple Smile
Moonit, има чертичка, вижда се, чакаме утре положителни новини Simple Smile

Много се радвам, че темата бавно, но славно се пълни с положителни новини.SmileBlue Heart

# 404
Сноуфлейк, благодаря ти. Той е много сложен с лекарите, за съжаление Sad  аз дори не му казвам за овулационните тестове, да не го напрегна 😬 ние сме интимни достатъчно често, но аз реших да ги правя да добия представа за цикъла си как работи. Истината е, че той от време на време има някакви оплаквания като болки в тестисите (особено при топло време), веднъж-два пъти се е случвало “материала” при свършване да е кървав и то много. Ходил бил на уролог преди време за това и той му казал, че били слаби капиляри ли, какво беше. А аз не виждам смисъл да се подлагам на хиляда изследвания, потенциално някои от които инвазивни, ако той не щ да свърши в чашка 🙄. Той просто повтаря, че щяло да стане, било нормално, влизала съм във филми, не било минало много време, защо да с напрягаме излишно и тн. Аз затова не съм му казала и за овулационните тестове, че току виж се почуствал като животно за разплод и както го познавам ще ми изнесе една лекция как деца не се правили така, като му дойдело времето и тн. Ама да ви кажа след секс маратона първия месец изгледаше сякаш ще ревне като му казах, че ми е дошло. Той беш абсолютно убеден, ч ще стане от първия път. 😬

С никого н съм говорила за тези неща и затова ви ги обяснявам така. Много ме фрустрират.

Иначе вярвам, че ще отиде, но съм убедена, че това на този етап все още му се вижда рано. Чел бил статистиките какво било нормално човекът. Има и приятели, които бяха ходили, имали явно лоши показатели, тежко им било и са си говорили, знае за какво става въпрос. Предполагам, че след още няколко месеца ще приеме вече, че има нужда, аз през това време ще направя препоръчаните изследвания, но инвазивни не смятам да правя без готовност от негова страна за спермограма 🙄😬

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 17:45 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт