Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 531
  • 934
  •   1
Отговори
# 405
Излязоха ми и резултатите за АМХ и Инхибин Б. Нищо не разбирам Smiley Няма да мога да ида на преглед при АГ преди овулацията (трябва да ми е между 29-ти и 31-ви).

Скрит текст:

# 406
Чудесно е, че споделяш. Ние сме тук за това и се надявам, че ти олеква. За съжаление аз поне установих, че опитите за бебе са доста самотно начинание. ММ е страшна опора и много ме подкрепя, но човекът си свършва и после почва да мисли за съвсем различни неща. А аз оставам сама със себе си и всичките си усещания, които ще ме побъркат дали са ПМС, или бременност.

Ама да се напрегне от овулационен тест... аз в началото не казвах на ММ, че правя, защото се опитвах максимално да запазя романтиката в бебеправенето, което и без друго е достатъчно по часовник, схеми и наредени звезди.
Тук има дами, преминаващи през доста по-сложни и вероятно значително дискомфортни прегледи, на които дълбоко се възхищавам за куража и отдадеността. И просто е абсурдно да пазим  мъжете от информация на какво се подлагаме ние, защото ще вземат да се почувстват "като животно за разплод".

А на мен лично това с оплакванията за болката и кръвта ми звучи доста притеснително и определено като сигнал, че задължително трябва да отите да преглед и спермограма.

А аз не виждам смисъл да се подлагам на хиляда изследвания, потенциално някои от които инвазивни, ако той не щ да свърши в чашка 🙄.

Напълно подкрепям! Simple Smile

# 407
На новите (стари) пожелавам с едно "здравейте" да минете в тази тема Blush
На Jodi лека бременност и всичко да е наред !
И да помоля някоя от вас, която е минала през хистероскопия да ми пише на лично. Знам, че преди време се обсъждаше, но " не внимавах достатъчно в час" и да не повтаряме за другите.
Докторът иска да направим и нея при лапароскопията, но не знам за какво точно е, ползи, рискове и т.н

# 408
  • На изток от Ада
Всички мъже са тъй за доктори.
Селсера Хайде

# 409
Аз пък да ви споделя, че мъжът ми и той бяга от доктори като дявол от тамян, но като го помолих да даде материал за микробиология и PCR и той каза: “А, няма проблем, само кажи кога трябва”. А аз три дена си разигравам някакъв разговор в главата и се чудя как да му кажа, че да не му стане неудобно. Така че може би малко ги подценяваме също. Пък и мисля, че разбират ние през какво минаваме.
Иначе сега му излезе резултат от андрофлор и съвсем не разбирам какво значи, ако някой може да помогне (преди да намеря с кого да се консултираме):

Коментар: ДНК от полово предавани инфекции не се детектира. ДНК от Candida spp.не се детектира. Бактериален микробиом:Конвенционална нормоценоза.Детектират се Enterobacteriaceae spp. / Enterococcus spp. и опортюнистични анаеробни микроорганизми.

P.S. Много палчета за всички позитивни тестчета!

# 410
Моят господин ме подкрепя за всичко по принцип и след аборта просто се съгласяваше с всичко, за да съм спокойна аз 😅 сега вече ми се кара да спра да чета толкова и да се филмирам, както и да спра да ходя по лекари, защото смята, че повечето или ни взимат за касички, или искат по бързата процедура да се отърват от нас.
Абсолютно съм съгласна със snowflake, колкото и да ни подкрепят и се опитват да разберат през какво минаваме - не могат. Реално промените се случват с нашите организми и тела, при нас са повечето изследвания и процедури. И наистина след акта, те просто си живеят живота и не го мислят, а ние трябва да се чудим “дали да направя това”, “ако съм забременяла, дали няма да ми навреди”, “ дали да пътувам” и още толкова много “далита” и “ако”, докато не дойде поредния МЦ.

Иначе и аз смятам, че кървенето и болките в тестисите не трябва да се пренебрегват, изобщо не съм запозната с подобен тип оплаквания, но лично на мен ми звучи притеснително, и може би е хубаво да се провери. Не знам как мъжете могат да си живеят спокойно с подобни оплаквания, може би след аборта съм станала  и малко хипохондрична, но лично аз веднага бих отишла на преглед и не бих отлагала 😅

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 18:30 от miaa7

# 411
И моя вече ми мърмори само... все по лекари съм ходила, щял да ми забрани да стъпвам при лекар... колко пари съм хвърляла за прегледи, изследвания и лекарства... уж ме подкрепя и вика "Да, да, да..." пък... 🙄 понякога си мисля, че наистина май прекалявам...

# 412
  • Замък сред облаците
Кръв в еякулата и ей така слаби капиляри без изследване… Ай сиктир… Рейна, не сте на по 20г да губите време в опити като може да има проблеми…. Да им се не знае нежната психика на мъжете!

# 413
theDoodLe, Enterobacteriaceae spp. е група бактерии, която включва ешерихия коли, другите са анаеробни бактерии на които май не всички лекари обръщат внимание. ММ също ги имаше. Лекувахме се, чак когато и аз си направих и излязоха при мен същите, та гинеколога изписа и на двама ни антибиотици. НО, зависи и какво е микробното число, защото ако пише нормоценоза, мисля че си означава, че всичко е в нормите, просто в малки количества се намират и от бактериите, които ти си изредила. При нас просто бяха по-голямо микробно число. Онази скала която е с различни цветове, ако е зелено, жълто е ОК, но ако има някъде червено е хубаво да се погледне от лекар и ако трябва да се лекува.

За мъжете... ако трябва да кажа какво мисля ще бъда крайна и няма да се хареса мнението ми. Просто ще кажа, че не случайно се казва избирам си "партньор" в живота, за да сме заедно във всичко, и трудно, и лесно. Да, не могат да ни разберат напълно, но могат да ни подкрепят и ако ни обичат да направят всичко необходимо, за да се чувстваме ние спокойни и комфортно.

Скрит текст:
А настроението, романтиката и удоволствието са неща, които с малко усилия от наша страна могат да се постигнат лесно, и нито лентичките, нито гелове, нито календари могат да попречат, ако има желание. Пускане на музика, хубаво бельо, хубава вечеря, десертче, свещи...са достатъчно за романтична вечер, на която не виждам как лентички направени в 16ч. ще попречат. Тук изключвам двойките с малки деца, при тях знам, че е сложно, но нали говорим, че лентичките са проблем.

Кървене при еякулация или уриниране си е съвсем сериозен проблем, може да се дължи на простатит, възпаление на тестисите и какво ли още не. И си е за лекар.

Салсера, каква хубава случайност, хайде дано следващият еконт с бебешки продукти да е за вашето детенце.

# 414
Ами те тея неща не се случват често, в интерес на истината това с кръвта е било веднъж, и веднъж той ми беше казал, че леко розовеело ама аз не съм забелязала. На мен обаче с никого не ми се е случвало това и се бях впечатлила. Беше може би преди година и половина. Той има фимоза и лекарят му е казал, че е най-вероятно от това. Казал му е, че не в проблем за имането на деца (това по принцип, не във връзка със спермограма), но за да няма такива болки и случки трябва да се оперира. И той не ще, цял живот така си бил, нищо му нямало. 😬 Бях говорила с един мой приятел, който беше се оперирал, и каза, че не е нищо особено. Обясних на моя, ама той не искал операции 🙄

Ние сме на много различни мнения за ходенето на лекар по принцип, но възрастен човек какво да го правиш, не става насила. Аз съм от хората, които ходят на лекар като нещо ги притесни и не разбирам как можеш да си седиш и да се оплакваш от нещо и просто нищо да не правиш.

# 415
Jodi страхотна новина! Лека бременност пожелавам! Дано напълниш с памперси поне половината тема🤞
Moonit,  чакаме високо ЧХГ❤️
Рейна, добре дошла! Пожелавам скорошен успех! Дано това, което описваш да не попречи,  но си имай едно наум. Пусни изследванията, които АА  ти е написала. Така ще се знае при теб какво е положението.
А за мъжете само мога да кажа , как пък Господ ги създаде толкова нежни души?! Така ги е пощадил от всичко трудно. Първо ги гледат майките до 30, 40години, после жените, след тях децата. Ако може и сами да се появят ще е най-добре 😅

# 416
А има ли нечий мъж тук, който отделя време да чете, да се поинтересува какво може да подобри, да направи за себе си , изключвам сериозен мъжки фактор, при който се предприемат по принцип каквито трябва мерки. Защото лично при мен е " пий това, защо не направиш еди си какво", чета и за двамата и някой път се напрягам. То не че и като кажа винаги го прави.
П.П Тази група наистина е за интелектуална, емоционална и терапевтична взаимопомощ. Smirk

# 417
Не, моя не чете. Вятър го вее на бял кон.

# 418
Моя чете какво трябва и не трябва аз да ям, пия и правя ако забременея. Някак пропуска стъпката, че първо трябва да се стигне до забременяване.

Отиваме на зъболекар (часове един след друг), дава инструкции каква упойка да ми се сложи, да е подходяща за бременни (щото не се знаело, нали).
Говорим да отидем на спа - чел бил, че не трябвало ако съм бременна да ходя по сауни и джакузита. Аз казах, че няма да си отлагам почивките неизвестно колко време в бъдещето, щото може би съм бременна, евентуално ?!
Преди няколко месеца му показвам една саксия с босилек, която си купих и той вика: “Нали знаеш, че ако ядеш много пресен босилек може да пометнеш”, ми не знаех, ама не бях и бременна.

Иначе чете за себе си какво може да направи да подобри качеството на материала. Много намали бирата, взима някакви витамини. Само с лекарите имаме проблем 😬😬😬😬

# 419
Ее reina, много добре, при мен грам от това, което написа няма. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт