Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 34 067
  • 821
  •   1
Отговори
# 600
Стъблата са малко по-твърди но ако не те бърка - мятай ги и тях. Иначе винаги можеш да си ги нарежеш за в някоя супа и да ги замразиш, после само мяташ в тенджерата направо от фризера.

# 601
  • София
Точно обядвах мусака с карфиол (вместо с картофи), много вкусно. Заливката - стандартна, но с бадемово брашно вместо обикновено. Научих и майка ми я прави. На карфиола всичките му части ям. Правя го на чопър.
Романеското се оказа доста вкусно, направих го на ейр фрайера. Отидох за още, но беше свършило, явно, че в Лидл е кампанийно.

# 602
BFF как го направи във фраъра? Току що купих едно

# 603
Здравейте! Може ли да разчетете моите изследвания? Имам ли ИР? Благодаря.

# 604
Поставяне на диагнози по форуми не е най-добрата идея. Консултирайте се със специалисти и ако евентуално имате ИР тук може да получите идеи за подходящо хранене и физ. активност  ✌ Ако пък нямате ИР, а проблем с щитовидната, то трябва да се внимава с балансирането на въглехидратите

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 04:12 от Фръц!

# 605
Изследванията си ги направих по препоръката на ендокринолог. Следващата седмица имам час и ще видим тя какво ще каже, просто нямах търпение да знам какви са резултатите. Проблеми с щитовидната жлеза имам от много време, приемам лт 150, но явно ми идва доста. Ту съм с хипо функция, ту хипер. 162см съм висока и тежа 90кг. Кг са ми основния проблем и за това ми беше интересно да видя дали имам ИР.

# 606
Още началните стойности на кз и инсулин говорят за ИР. Спази ли изискването 12 часа без храна? Кз е висока, да не си яла нещо сладко вечерта ?
До срещата с ендокринолога можеш да се запознаеш с режима, да изгледаш задължителния клип за гледане на първа страница, както и да прочетеш по възможност другата информация. ИР е обратим процес, но трябва строг режим и доста движение, или спорт. Започвай незабавно, няма страшно. Като бонус ще отслабнеш, без да гладуваш 🙂 Питай за всичко. Успех! И ела кажи какво лечение ти препоръча лекарят.

# 607
☕добро утро! черно кафе днес- лунен фаст 🫣поканих мм да се присъедини, така че днес ще мисля ястията за децата 🤭🤭

sm15, уви не ги владея разчитанията на изследванията. Но наистина е хубаво до срещата с едндокринолога да попрочетеш инфо и да си подготвиш въпросите към нея, за да имаш пълноценни отговори

Можеш също да си самоанализираш как се храниш в момента - като честота, като групи храни. Колко време спиш и дали сънят е пълноценен или с прекъсвания. Каква ти е двигателната активност. И с кои навици да започнеш да ги заменяш по-здравословни такива

# 608
  • София
BFF как го направи във фраъра? Току що купих едно
Привет, сложих го разделено на розички с малко мазнина и подправки, сол. Пуснах го на 160 град. за 15 мин., омекна и леко загоря, много ни хареса. Тук казаха, че и суров може да се консумира, така, че е въпрос на вкус колко дълго да се остави във фрайера, според мен леко да хрупа е чудесно. После имаше нужда от сос, който направих от малко заквасена сметана и горчица Blush

sm15., моите начални стойности преди 2 год. бяха близки до това - 17 инсулин на гладно и 5.80 КЗ, докторите ми казаха ИР. Тъй като нямах много наднормено тегло, ми препоръчаха да спазвам режим на хранене и повече движение. Ако това не помогнеше, след 3 месеца щяха да ми предпишат хапче. Взех се в ръце и попромених някои неща в навиците си и в храненето си и засега съм без хапче .
Освен това може да потърсиш и инфо за т.нар. НОМА индекс и да си го сметнеш, например тук.

Нормален HOMA-IR < 2.5
Рискова зона 2.5-5.0
Висока Инсулинова резистeнтност ( HOMA-IR ) >5.0

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 08:59 от BFF_

# 609

Имаш си метаболитен проблем, видно е с просто око още от стойностите на гладно.

Вървиш към лека хиперфункция на ЩЖ, не знам от колко време си на по-високата доза хормон. Не е нещо фатално към момента. Имаш ли оплаквания, свързани с хипер?

# 610
Ами от около 40 дни съм на лт 150. По скоро имам оплаквания свързани с хипо функция. Уморена, без енергия, много силен косопад и т.н.

# 611
А тези симптоми кога започнаха? След като увеличи дозата ли?
Защото при хипер също има умора, косопад, безсилие.

# 612
Здравейте, коя марка Магнезиев цитрат е подходяща за дете на 12г? И по колко мг дневно е препоръчително да пие при ИР?
На тези,които гледах- пише над 18 години.
За няколко месеца свали килограмите,които лекарката препоръча.Скоро трябва да пуснем нови изследвания.
Ноември вит D беше много нисък- трети месец го приема сутрин.
В момента само това приема като добавка.

# 613
Още една дупка на колана! Довечера ще дам банкет! Tada

# 614
Хаха, внимавай с менюто Grinning

Иначе, честита ти нова дупка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт