Любители на кучета - 140

• 30 086
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Далеч съм от намерението да съветвам кой как да си къпе кучето. Просто още една пътечка за размисъл. Пърхутът го имаме и хората и животните винаги при подновяване на кожните клетки, но е невидим. Щом стане видим означава, че много кожни клетки са се струпали на една и вече ги виждаме. Има най-различни причини и една от тях може да е сухата кожа в следствие на прекомерно къпане. Или пък неподходящата храна.

# 376
  • под тепетата
Или буболечки

# 377
  • София
Жива и здрава да е Заричка.

За кавалерчо, ако твърдо си решила да го свикваш, влезте заедно в банята и го направи като игра. Не се притеснявай за ушите, не им влиза лесно вода.
Аз, лятото, когато сме с двор, го купя с маркуча. Голяма игра пада. Вчера го "прах" в душ кабината с ръчния душ.
Той обожава да го къпем и обожава и сешоар. Даже аз като си суша косата идва и се навира да го суша 🤣.

Април ще е рожденик. Порасна ми бебето. Днес пак се опитваше да седне в мен.

# 378
  • Варна
Бизу във водата сам се потапя, гмурка се за камъни и нищо му няма на ушите. Не знам дали важи за всички породи кучета.

# 379
Трета немска овчарка отглеждам и къпането е 2 пъти годишно с шампоан и то  през лятото. Иначе предната косматка( беше старо немска с дълъг косъм) в горещините я мокрехме редовно. Така и харесваше, разхлаждаше се и първото нещо беше да се овъргаля в тревата. Но те моите все  са си   дворни.
Знам че шампоаните им предизвикват дразнене на кожата, алергии, екземи.
За вчесането , Арес обожава. Но ММ да го вчесва. Направо се разлага. Вчесват се през ден, за глезотия.
При мен не иска- хапи четката, ръцете ми и му писва бързо. Явно не съм достатъчно добра в тази процедура Joy
За морето тепърва ще види, въпреки че нали има забрана за летния сезон да има кучета на плажа във Варна.....

# 380
И през месец съм къпала, и 2 пъти годишно. Въпреки че няма достъп до легла и дивани, не бих искала вкъщи да мирише на животно. Проблеми с кожа и козина имаше само веднъж и то от алергия, която получи 5-6м. след последното къпане, та едва ли е било от шампоана.

# 381
  • Варна
Къпя ги на пролет и есен с шампоан, от морето само с вода. Иначе след разходка, лапи и дупе. Спят ми в леглото, понякога няма място за мен в легло 2 на 2,20 .

# 382
Какво давате за профилактика срещу Дирофилария и кога ?

# 383
Миналият месец дадох Празимек Д, този месец ще дам Милпразон.
Веднъж месечно давам. Тези двете се комбинирани за глисти, тении и сърдечни червеи.
По принцип зимата давам само за глисти - Цестал или Дронтал. Според ветеринарите не трябвало да се прекъсва зимата хапчето за червеи, че уж имало целогодишно комари. Доколко е това причината или за да върви бизнеса с хапчета, не знам.

# 384
  • София
Ветеринарите (всички те) се грижат за чуждия бизнес с хапчета? Не го разбрах това.

# 385
Ветеринарите (всички те) се грижат за чуждия бизнес с хапчета? Не го разбрах това.
Как ще е чужд, едно 80 процента от хората купуват хапчетата от ветеринарите си.

# 386
Днес му дадох на моя хапче Каниверм, след 4 часа повърна. И преди с Дронтала беше същото, само че този път на лекарството пишеше, че е реакция към протеините на паразитите, които умират, тоест кучето ми е опаразитено...
Къде греша, не мога да разбера. На 4 месеца е , всеки месец го обезпаразитявам откакто го взех, и все повръща след хапче..

# 387
  • Варна
А ние не разбрахме как върви съжителството у вас Thinking Опознаха ли се, приеха ли се Буба и малкият Победител? Има ли биберони за всички? Радваме се, че се разписа, ToniShu! Наминавай по-често и със снимков материал, ако може! Animal Dog2People Baby

# 388
Лелее, колко рожденници съм пропуснала тоя дни.. Висчки четирикраки да са здравички, игриви и редовно черпени с всякакви лакомства 🤗 Мери, и на теб желая здраве, любов и щастливи дни 🤗
За комари зимата при нас тази конкретно имаше. Не са се спирали. Че и от пине месец време и кършежи ходят по Макс и Вивата. Та вече с тези меки зими наистина е рисковано да се пропуска обезпаразитяване.

# 389
  • София
А не разбрахме как върви съжителството у вас Thinking Опознаха ли се, приеха ли се Буба и малкият Победител? Има ли биберони за всички? Радваме се, че се разписа, ToniShu! Наминавай по-често и със снимков материал, ако може! Animal Dog2People Baby
не сме вкъщи все още, но ММ води Буба като ми носи багажи, та поне да свиква със смесена миризма на Тони и бебе Simple Smile. Нещата май тръгнаха на добре и дано така задържат, за да може другата седмица да се приберем.

Vanne, така е, може би печелят от препродажба, не го помислих това; мислих за производството. Но живеем във времена, когато всеки може сам да си кули онлайн - колко пък да изкарват от хапчета? А и аз лично вярвам, че има нужда от редовно обезпаразитяване.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 05:19 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт