Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 76

• 40 648
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
А ФТ3 и ФТ4 как са, защото ТСХ може да скача и от други неща.

# 106

Последно фт4 ми изследваха ноември 2023 но тогава и тсх беше в норма, сега февр 2024 е 7,8.

# 107
Здравейте отново!

След като щитовидните ми хормони се оказаха в норма по съвет на някои от вас направих още изследвания. Резултатите са в норма и при тях макар и на долна граница при някои:

Хемоглобин  122 g/L (реф. 120-160)
Желязо   10.70 qmol/l (реф. 8.95 - 37.90)
Феритин  24 ng/ml (реф. 15-150)
Витамин В12  319 pg/ml ( реф. 197-771)
Калций 2.28 mmol/l ( реф. 2.20 -2.65)
Магнезий 0.77 mmol/l ( реф. 0.66- 1.07)

# 108
Denitsa 13 желязото е ниско, феритина също, В12 също (трябва да е над 500-550)

Последно фт4 ми изследваха ноември 2023 но тогава и тсх беше в норма, сега февр 2024 е 7,8.

7,8 при каква граница?
Важно е да се видят ФТ4 (това е Еутирокса) и ФТ3 какви са. ФТ4  да е поне над средата на границата за да е ясно добре ли ти е дозата, а ФТ3 е важен също да се види как е за да е ясно конвертираш ли добре приетия ФТ4. Трябва да се "хване" проблема защо скача това ТСХ , не просто така да се сменя доза, лекарство. Винаги ли си била на Еутирокс?

# 109
Denitsa 13 желязото е ниско, феритина също, В12 също (трябва да е над 500-550)

7,8 при каква граница?
Важно е да се видят ФТ4 (това е Еутирокса) и ФТ3 какви са. ФТ4  да е поне над средата на границата за да е ясно добре ли ти е дозата, а ФТ3 е важен също да се види как е за да е ясно конвертираш ли добре приетия ФТ4. Трябва да се "хване" проблема защо скача това ТСХ , не просто така да се сменя доза, лекарство. Винаги ли си била на Еутирокс?

Граница 4.5 горна. Да винаги. И друг път са ми споменавали аку тирокс, но сега вече ми го назначиха. Само да кажа, че ноември тсх ми беше 3,8 преди операция смяна на тазобедрена ,която беше 27 ноември. Искам да събера мнения за лекарството Аку тирокс...

# 110
А то това ти е ТСХ, аз мислех че за ФТ4 ми казваш 7,8...И преди операцията 3,8 е високо, ТСХ трябва да е максимум до 2-2,5. Следващия път когато се изследваш, предполагам е след 6 седмици за да провериш как ти действа Акутирокса, пусни си и трите хормона.

Иначе доста дами от темата вземат Акутирокс, принципно са доволни доколкото аз знам, предполагам ще се включат.

# 111
А то това ти е ТСХ, аз мислех че за ФТ4 ми казваш 7,8...И преди операцията 3,8 е високо, ТСХ трябва да е максимум до 2-2,5. Следващия път когато се изследваш, предполагам е след 6 седмици за да провериш как ти действа Акутирокса, пусни си и трите хормона.

Иначе доста дами от темата вземат Акутирокс, принципно са доволни доколкото аз знам, предполагам ще се включат.

да дано Simple Smile

# 112
Момичета, какво мислите за изследванията ми от днес ...пуснах ги заради мускула умора ,болки в ставите и сънлиновст и тотална скапаност...Гледам,че Т4 се е качило с три единици от последното изследване ,нооо Т3 е паднало от 4.41 до 3.6 ....на минимална доза хормон съм Sad дали да го увелича и как да си подобря скапаната конверсия ...
Да не говорим ,че ГХ е направо като за преддиабетен ....това изобщо не го очаквах...инсулин ще излезе в понеделник...

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 14:44 от No_frame bitch

# 113
Не виждам изследвания.

# 114
Сори,сори....нещо не се е прикачило ли...нямам представа ,едитнах ...
самоцитирам се
Момичета, какво мислите за изследванията ми от днес ...пуснах ги заради мускула умора ,болки в ставите и сънлиновст и тотална скапаност...Гледам,че Т4 се е качило с три единици от последното изследване ,нооо Т3 е паднало от 4.41 до 3.6 ....на минимална доза хормон съм Sad дали да го увелича и как да си подобря скапаната конверсия ...
Да не говорим ,че ГХ е направо като за преддиабетен ....това изобщо не го очаквах...инсулин ще излезе в понеделник...

# 115
Според мен трябва да вдигнеш малко дозата, Т4 вече наближава средата, но има още какво да се желае.

# 116
Мисля, че може да вдигнеш още малко и да се опиташ да вкараш FT4 в горната третина на референтните стойности.
По отношение на конверсията - нещата са сложни. Ако искаш, опитай да следваш някакви общи препоръки (има много такива в Интернет), но моят опит е по-скоро негативен, в смисъл - така и не успях да я оправя. Стойността си стоеше хронично ниска. Съответно, започнах да приемам и T3.

# 117
Здравейте, нова съм в темата но имам хашимотоот 2007 насам. Нещо ми скача над нормата TSH то макар че съм на Еутирокс 175, та доктора каза да пробвам Акутирокс 8.8мл. Може ли да ми кажете, дали сте доволни и няма ли нежелани реакции, че имам синдром на раздразненото черво и сега лекувам и рефлукс, а и листовката малко плаши... Благодаря предварително!

Какво те плаши в листовката?

No_frame bitch, имам спомен, че ти отказваше да ограничаваш вгх-те (ако бъркам, се извинявам). Явно ще трябва, за съжаление.
И хипото се е влошило. За конверсията и аз като Гърне не я подобрих. Приемам синтетичен т3.

# 118
Ами...може и аз съм била...не,че отказвам да ги ограничавам,но съвсем без тях се скапвам  тотално...
Хора...как си дозирате Т3 ? Изобщо има ли някой ,който да ми помогне с консултация и да е в час с тези неща? Записала съм се за час за Недялкова ,но няма да се вредя една година напред сигурно ...някой трябва да се откаже ..

# 119
  • София
Ами...може и аз съм била...не,че отказвам да ги ограничавам,но съвсем без тях се скапвам  тотално...
Хора...как си дозирате Т3 ? Изобщо има ли някой ,който да ми помогне с консултация и да е в час с тези неща? Записала съм се за час за Недялкова ,но няма да се вредя една година напред сигурно ...някой трябва да се откаже ..

Как се записа? На мен не ми се обадиха за контролен преглед от екипа й и сега се чудя да се мъча ли да се свържа с тях или не.

Д-р Бояджиева какво отношние има към Т3 приема?

Общи условия

Активация на акаунт