Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 76

• 40 403
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
А как мога да проверя дали имам Епщайн бар или друг вирус/бактерия и т.н., което да е причина за Хашимото то ми? Кои изследвания се правят или кой лекар да посетя?
Лаборатория и тест за EBV.
Ама дали има връзка...
За кърменето - почти 8 години имам стаж по темата, ТСХ винаги ми е било около 1.
И сега също мнооого години след това...

# 391
А как мога да проверя дали имам Епщайн бар или друг вирус/бактерия и т.н., което да е причина за Хашимото то ми? Кои изследвания се правят или кой лекар да посетя?

По-скоро проверете нивата си на вит. Д.
--
Старая се веднъж в годината да си пускам профилактични изследвания. Обаче от няколко месеца (неприятно ми даже само да го пиша по форуми), потта ми взе да мирише неприятно, не помагат и антиперспиранти. Освен това, горе-долу по същото време, ми се появи и акне. Та се надявах да се види причината в резултатите. Ще пиша после какво ми е отговорил ендокринологът Hug
Това, което описвате се нарича осмидроза, още бромхидроза. Обсъдете с вашия ендокринолог.

# 392
Здравейте, момичета! Подготвила съм дълъг списък с изследвания за утре, но чета, че ТСХ, ФТ3 и ФТ4 се изследват в чист ден от цикъла. А на мен утре ще ми е трети ден. В началния пост не видях да пише такова изискване. Много ли ще се изкривят резултатите, ако все пак ги пусна утре? С малки деца трудно стигам до лабораторията и ми се искаше наведнъж да изследвам всичко.

Изследванията са профилактични, че ги отлагам от доста време, но като проблеми ми се застъпиха влошена миризма при потене и акне от няколко месеца. В момента кърмя, родих преди година и 7 месеца.

Барбалена, тъй като и на мен предстои да си правя няколко изследвания, може ли да споделите Вашият списък /може и на лично съобщение/. Просто искам, ако пропускам нещо да допълня. Успех ви желая и дано всичко е в норма при вас Simple Smile

# 393
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Моля за мнение за тези резултати, час имам за след седмица, но ще съм благодарна на мнение.
Б12 и Д виждам, че са отчайващи. Но другите хормони как са? Влизат в реф.стойности, но от всичко изчетено, разбрах, че това далеч не е най-важното.
Причината да ги пусна е умора, тревожност. Малко по-силно изпотяване и едно извънменструално кървене, като при гинекологичен преглед и изследвания всичко беше добре. Благодаря!

Имате толкова нисък вит.Д, че с голям процент сигурност сте с хиперпаратиреоидизъм, а оплакванията ви идват оттам.

Силно ви препоръчвам да изследвате:
- PTH
- калций
- фосфор
Както и железен профил.

На база резултатите, започнете прием на вит. Д (освен ако калцият е завишен).

Благодаря, пуснах ги, в сряда ми е часа за лекар, но ще съм благодарна на мнение.

# 394
Моргана, така дали се чете? Бях си правила списък с показатели за изследване и цени (първата колонка са цените преди увеличението на цените, а втората след). Винаги се изследвам в Цибалаб, та това са техни пакети и цени. Номер 4 е гликиран хемоглобин. Ако нещо не се чете или не е ясно, пиши Simple Smile

Половите хормони, които са включени в пакета Цибалаб Лейди Плюс се пускат от 2ри до 5-ти ден от цикъла. С изключение на пролактина по спомен, той май трябваше да се изследва след/около овулация, но не съм го спазила.

CRP пускам всеки път, защото не е скъп. Ревматоидния фактор не знам защо го пуснах. Мисля, че има отношение към нелекувани ствптококови инфекции, затова Simple Smile

Всичко излезе към 280 лв Scream

# 395
Нимерия, за щастие изследванията ви са прекрасни и не сте влезли в състояние на хиперпаратиреоидизъм.
Високи дози вит. Д и ще се почувстване по-добре.

# 396
Здравейте! Бих искала да попитам нещо. Синът ми (19 г.) от един месец е с някаква неясна уртикария (появява се сърбеж и обрив като копривна треска и минава след 10 минути, все едно нищо не е било, но след това се появява на друго място). Докато пие Зиртек (противоалергично), всичко е ок, но спре ли го още същия ден се връщат обривите и сърбежа. Пратих го на алерголог в Александровска болница и тя му назначила изследване на TSH, MAT и TAT и за чревни паразити, според нея не е алергия.
Въпросът ми е дали някой от вас, които имате проблем с щитовидната жлеза  се е сблъсквал с подобен симптом. Благодаря предварително!

# 397
Аз лично нямам такива оплаквания.
Но исках да кажа, да си пусне освен тези назначени изследвания и - ФТ3 и ФТ4, това са основните хормони на щитовидната и задължително се изследват с ТСХ.

# 398
Мъжът ми също ще си пуска такива профилактични изследвания като моите и мисля да му включа и на него щитовидните ( ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ и МАТ). Нали не е лошо да се видят? Че на мъже предимно не ги изследват профилактично сякаш...

# 399
Аз лично нямам такива оплаквания.
Но исках да кажа, да си пусне освен тези назначени изследвания и - ФТ3 и ФТ4, това са основните хормони на щитовидната и задължително се изследват с ТСХ.
Благодаря! А дали има значение в коя лаборатория ще ги пуснем...все повече познати ми казват че не са доволни от Рамус, не им били верни резултатите, а аз все нея ползвам, защото ми е най-близо.

# 400
Мъжът ми също ще си пуска такива профилактични изследвания като моите и мисля да му включа и на него щитовидните ( ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ и МАТ). Нали не е лошо да се видят? Че на мъже предимно не ги изследват профилактично сякаш...

Да, не е лошо. Водят го заболяване насочено повече към жените, но все повече мъже имат такива проблеми.

Вяра и Надежда за Рамус наистина има много лоши отзиви от много време, по-добре на друго място.

# 401
Мибобо, благодаря, ще ги пуснем значи.

В Рамус и аз избягвам да ходя, макар че централата ни е сравнително близо.

# 402
При моя син имаше подобно нещо( на Аку тирокс е).Мисля, че беше бякаква свръхчувствителност към дул/гел, но в този период беше и леко болен( упорит фарингит).
Премина.

# 403
Я кажете вече близо месец и половина съм на еутирокс -един месец бавна адаптация на 12,5 ,деля 0,25 хапче да две ,от 10 дена на цяло ,чек ще правя началото на май като направя два месеца.Имам чувството ,че нямам подобрение откъм енергия ,да не кажа и че съм по изморена ,защото може и да се е натрупала пролетна умора и т.н. и да няма връзка ....Та ...според вас рано ли е да ми светне или да сменям лекарството ...😐

# 404
Мисля, че е рано.

Общи условия

Активация на акаунт