Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 42 135
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
Не съм писала отдавна, но ви чета редовно.
Аз също исках таткото да присъства, все пак му се ражда дете, важно е да види този момент и да сме заедно. Но..беше ковид ситуация и имаше забрана. На него по принцип му става лошо от болници и нямаше и да иска да присъства, даже и да можеше. Докато чакахме за преглед и прием преди раждането беше вече пребледнял…
След раждането мога да кажа…добре, че не беше там, нямаше да се чувствам комфортно в онова си състояние в негово присъствие. И да..не беше мъжа ми да ме държи за ръката, но лекарят го правеше и доста успокоително ми действаше. Малко се плаша за 2рото раждане, всички казват, че било по-лесно и ДАНО! За първото нямах страх, не знаех какво е, ама сега е друго 🫣.
Моето коремче вече си  го има, с първото дете изобщо нямах по това време корем, но до колкото знам е нормално.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 07:37 от NI_CI

# 181
Mom to be:
Честито за добрите новини!!
1. Аз често имам акне (момче). В началото така се усъмних, че съм бременна. Приложението ми каза да очаквам да се появи, заради бурния растеж (порасна с 10 см за 2 седмици). И наистина имах доста пъпки. Според мен е напълно нормално.
2. Да. На мен също ми е много ниско. При ставане ми причернява.
3. Нямам, но е нормално.

Герка на мен ми предписаха в началото на месеца, заради плацентата (14та седмица).
Ти за корема или матката говориш?

Аз имам странно чувство и все се каня да пиша и забравям.
От 1 седмица ниско усещам тежест. Имам чувството, че постоянно ми се ходи по малка нужда, а всъщност не е така. Даже май  задържам. Нямам парене. Дали ще е от растящата матка? Когато лежа и се завъртам е ужас Grinning

Marbellaa Честито!!

# 182
Не съм писала отдавна, но ви чета редовно.
Аз също исках таткото да присъства, все пак му се ражда дете, важно е да види този момент и да е да сме заедно. Но..беше ковид ситуация и имаше забрана. На него по принцип му става лошо от болници и нямаше и да иска да присъства, даже и да можеше. Докато чакахме за преглед и прием преди раждането беше вече пребледнял…
След раждането мога да кажа…добре, че не беше там, нямаше да се чувствам комфортно в онова си състояние в негово присъствие. И да..не беше мъжа ми да ме държи за ръката, но лекарят го правеше и доста успокоително ми действаше. Малко се плаша за 2рото раждане, всички казват, че било по-лесно и ДАНО! За първото нямах страх, не знаех какво е, ама сега е друго 🫣.
Моето коремче вече си  го има, с първото дете изобщо нямах по това време корем, но до колкото знам е нормално.

Би ли споделила малко повече за първото раждане? Нормално ли беше?
Говориш така, че чак, човек да го хване също страх 🫣
По-скоро, трябя да изпитваме Респект от това да дадем живот! Страх е много негативна дума, та чак и мен ме хвана...
😊

# 183
  • Гр. София
Mom to be:
Честито за добрите новини!!
1. Аз често имам акне (момче). В началото така се усъмних, че съм бременна. Приложението ми каза да очаквам да се появи, заради бурния растеж (порасна с 10 см за 2 седмици). И наистина имах доста пъпки. Според мен е напълно нормално.
2. Да. На мен също ми е много ниско. При ставане ми причернява.
3. Нямам, но е нормално.

Герка на мен ми предписаха в началото на месеца, заради плацентата (14та седмица).
Ти за корема или матката говориш?

Аз имам странно чувство и все се каня да пиша и забравям.
От 1 седмица ниско усещам тежест. Имам чувството, че постоянно ми се ходи по малка нужда, а всъщност не е така. Даже май  задържам. Нямам парене. Дали ще е от растящата матка? Когато лежа и се завъртам е ужас Grinning

Marbellaa Честито!!

Nadala,
Същото е и при мен, през половин час ми се пишка, а всъщност е по много малко 😅

# 184
  • София
Marbellaa Честито!

Mom to be, аз бях ужасно пъпчасала около 10-12г.с., но после ми се изчисти кожата. И аз съм с ниско кръвно и ако пропусна ядене започва да ми се вие свят. Чести хапвания по малко и много течности трябват. Кръв от носа не ми е текла, но съм го срещала в честите симптоми. Дано скоро се почувстваш по-добре!

Flower4, на мен ми казаха, че вече мога да спра фолиевата (16+5).

-

Исках да ви попитам, кога се пускат изследвания за дефицити на витамини и т.н. Някъде бях чела, че вторият триместър.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 09:54 от kuklichka_

# 185
Desii, не искам да плаша никого, ама май това направих. Щом съм се навила за 2ро дете и искам пак да родя нормално явно не е чак толкова страшно. Просто от 3 см разкритие за 1-2 часа стана 10, и болеше повече от колкото си мислех 😅. По едно време се чудех дали да не поискам секцио 🫣.

# 186
  • София
Браво за новините, момичета!

Кукличка, с доста жени си пиша, които са при Павлова и на много е казвала да внимават с храната, за риска от гестационен диабет. Не се притеснявай, а си спазвай съветите на АГ и когато трябва - изследвания.

С мен не беше така, единствено няколко пъти каза, че съм бледа, но мисля, че се дължеше на притеснението. 🤷‍♀️ Въпреки това всичко ми е в норма.

ПС след месец и малко най-накрая си разбрах резултата от цитонамазката. Епично чакане. Всичко е ок, ама цял месец, че и повече ме изнерви. 😅 След две седмици ми е другия преглед и после след още една с лекар от Вита, при който реших, че ще раждам. А и някой трябва да ми издава болнични.

Освен това нещо напоследък четох доста неща по темата с вида раждания. Обмислям секцио. Някак си ще съм аз по-спокойна и май си клоня да е така.

# 187
Nadala, и аз имах един такъв момент. Често ходене до тоалетна и някаква тежест усещах или по-скоро все едно са ми напрегнати мускулите  Пуснах стерилна урина за всеки случай - беше чиста. Започнах да правя упражнения за тазово дъно по много пъти на ден и ми се подобри положението

# 188
Кукличка и аз в понеделник отивам при нея 16+4. Малко ме хвана страх сега Grinning Тя ако чуе, че съм само на въглехидрати и млечни сигурно ще ме набие. Честито за хубавите новини!
Аз мисля в понеделник преди прегледа да мина през лабораторията да пусна за вит. Д и CRP, че сега ме гложди.
Не съм сигурна кога е най-удачно. Ти кои мислиш да пускаш?

Наде какво те наплаши така?

Амелин, ще започна и аз. Но, при мен тежестта не е отдолу, а където е матката. Май и стерилна ще взема да пусна за всеки случай.
Но, как не ми се пият антибиотици Grinning

# 189
  • София
Аз нямам акне, но от двете страни на устата, точно в ъглите и надолу ми избиват някакви червени петна, прилича на лишеи. С дъщеря ми бях така и сега пак съм се украсила по този начин. Изчезнаха си естествено, не помня дали след раждането или към последните седмици. Изобщо не се изправям рязко, защото ми прилошава веднага, гледам все по-плавно да е.
Вчера получих много полезна вещ от Алиекспрес. Вкъщи децата разхвърлят постоянно, подът е покрит с играчки и какви ли не глупости и вместо да се навеждам, ползвам това вече. Не знам на български как точно му казват, някъде ми беше попаднало, че е незаменимо за бременни с голям корем.

# 190
  • София
-

Аз си мисля за Д, Б12, желязо, може би още нещо да пусна, ще проуча какво.

Наде, ако е удобно дали може да споделиш към кой лекар се насочи за раждане във Вита (може и на лично). Аз все още се колебая между трима, а си стана време за прегледи и при лекар, при когото ще раждам.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 09:54 от kuklichka_

# 191
Аз съм раждала във Вита сега пак смятам да е там. Към кои лекари сте се насочили?

# 192
Аз също от известно време се чудя за типа раждане. Отначало много бях за естественото, така и предпочитах, дори питах лекари и момичета от темите дали при инвитро е задължително секцио.
Ноо… Grinning не знам дали ще се справя с естественото ,та вече и аз май клоня към секциото Confused

# 193
Ама в никакъв случай не се мислете , че секциото е лесното.И там болката си е доста сериозна , както казват бабите “Лесно майка не се става!”. Който и да е варианта , болезнено е , крие рискове .. и в крайна сметка само да се молим ние и дечицата да си се приберем живи и здрави вкъщи!❤🙏🏻

# 194
Чувала съм, че при нормално раждане- болката я усещаме, преди и по-време на самото раждане, най-силна се усещала тя нашата КОНТРАКЦИЯ....Но, пък много жени след това, минат час два и на крака са. Разбира се, пак говорим и за организъм- от един до друг такъв има разлика голяма...
А, при секциото- болката идвала непосредствено след отпускането на упокойката, все пак си е коремна операция.
Та- нормално раждаш боли- секцио раждаш боли- както каза една мацка горе ( мама лесно не се става) ...Все пак да се огледаме, колко много жени, а също и деца са родили... Колкото и да ни обеждават, и да ни подготвят, и да ни споделят ( всеки организъм, всяка психика, минава по различен начин този етап от живота) Никой не е готов и не може да бъде, дори и вече да му се е случвало, само можем да си внушим, че всичко ще е наред и да се насладим на бременността си, която знаем, понякога не е и толкова сладка 😀 Ще дойде, ще мине и ще замине!!! Да сме живи и здрави.. Щом той ни е дал тази възможност , значи го можем!!! Дали секцио или не- без значение!!!
Така ни било писано, да се родим жени и да имаме честа да си имаме рожби, някога да чуем (мама- жената, която ме е родила) Нека бъдем благодарни за този дар от живота, и да не забравяме, че много жени, биха искали да са на наше място !
Нека споделя и моята гледна точка;
Чакам близнаци както знаете, много хора ми обясняват, че е невъзможно да родя нормално и е адски опасно.
-Да, вероятно е така, не отричам!!!
Но смятам, че е възможно, и ако не крие рискове за мен и бебетата, бих опитала да родя нормално!!! Все пак това е естественото... Предполагам, обаче че няма да ми позволят- първо заради риска от прееклампсия / второ- близнаци са и не зная, доколко е редно да експериментирам.......
Разговарях със друга жена родила близнаци, която сподели опита си с мен.
Започнала е нормално раждане, и при второто бебе се е наложило секцио...Та, преживяла е и двете неща накуп...Посъветва ме да ни си играя и направо да поискам секцио...
Друга пък, доктора ми разказа, родила е нормално(нека кажа за мен, това е майка героиня)..., така че пак стигнахме до организъм.....
Вероятно и аз ще трябва да родя секцио, но не ме интересува.... Важното за мен е бебетата и аз да се приберем живи и здрави!!! Не му мислете, оставете себе си и мислите си да почиват, не го преживявайте преди да е дошло. Като му дойде времето ще му мислим, а дотогава можем само да гадаем!!!
Болката ще мине, белега също!!!
😍 Дано няма сърдити след моят пост, не е адресирано до никой , просто нещо ме удари да попиша!!!
Пазете се 😍😍😍

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 01:06 от Desii Dimitrova 629644

Общи условия

Активация на акаунт