🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 45 599
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
Привет отново! Simple Smile

Наскоро получих конфликтна информация относно водача на МПС при влизане/излизане от страната.

В случая аз съм собственик на автомобила.
На влизане да речем шофира приятелката ми, и след това само тя има право да кара на територията на страната, съответно и на излизане, нали така?
Не би трябвало да има нужда от пълномощни и т.н, след като аз съм собственик и съм в колата.

Поправете ме, ако греша, моля. Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 21:21 от B.S.G

# 451
# 452
Има ли проблем при пътуване с лична карта до Истанбул. Имаме и непълнолетно дете и се чудим дали да си подновяване паспортите.

# 453
  • София
Ако има лична карта няма проблем да пътува с нея.

# 454
Тук е описано обаче, ако се наложи МПС да бъде управлявано от водач, различен от този, който е влязъл в страната, т.е. не става въпрос за казуса, за който се интересувам. Simple Smile
При мен шофьорът, с когото ще влезе автомобила, който ще бъде описан като водач, ще шофира през цялото време и ще излезе съответно с него.
Въпросът е, че не е собственик, а собственикът съм аз, без да е налична родствена връзка.

# 455
Нашата кола е на мое име, но мъжът ми минава границите и шофира. Не са ни искали документ за родствена връзка, само от турската страна, там където проверяват документите на автомобила искаха и моята лична карта.

# 456
Има предложен хотел,
Преди няколко страници.
Вече три съфорумки отсядаха там,върнете се да прочетете.
Фатих е Мега огромен район.
Моя хотел е Хюрриет.
На крачки от Мармарай и трамвайната на Сиркеджи.
Погледнах ги, но видях цените и местоположението и не ме устройват. Питах конкретно за Фатих. Предложения други, иначе благодаря за отговора

# 457
  • моята мила родна страна
Гледам комбинираните билети в Истанбул аквариум (мол Флория), конкретно Сребърния пакет и се чудя дали коригираната цена е само за онлайн покупка или и на място ще е такава (740 тл деца/840 тл възрастни)? Моля, някоя добра душа, ако ходи скоро да погледне на място! (ние пътуваме на 17.04.)
https://www.istanbulakvaryum.com/en/online-ticket

Още нещо Simple Smile За дете, пътуващо и с двамата си родители, е нужен само червен паспорт, нали?

# 458
Пише, че е за онлайн покупка.
За детето имах информация, че трябва да се носи оригинал и копие на акт за раждане, но досега не са ни го искали.

# 459
  • Варна
Тук е описано обаче, ако се наложи МПС да бъде управлявано от водач, различен от този, който е влязъл в страната, т.е. не става въпрос за казуса, за който се интересувам. Simple Smile
При мен шофьорът, с когото ще влезе автомобила, който ще бъде описан като водач, ще шофира през цялото време и ще излезе съответно с него.
Въпросът е, че не е собственик, а собственикът съм аз, без да е налична родствена връзка.

Мисля, че трябва да имате пълномощно, нищо, че ти си в колата.
Не съм сигурна.

Мое познато семейство, колата на името на съпругата, но винаги шофира съпругът и тя винаги е в колата, но той има пълномощно от нейно име.
Но не им се е случвало да ги спрат за проверка.
Те имаха друг проблем:
Влизат в Турция, като съпругът не показва пълномощното и регистрират нея като шофьор на колата (Малко Търново).
Тя остава в болница.
От болницата издават документ, че тя е при тях.
Много трудно и след часове чакане на границата да го пуснат да напусне Турция е трябвало да чака мъжът й, защото не е бил регистриран на влизане той като шофьор на колата, въпреки документите от болницата.

# 460
missNoir, при нас имаше вероятност точно така да се случи - мъжът ми като собственик на колата да остане в Истанбул, а аз да се върна в БГ с колата.
Тогава ни казаха, че трябва пълномощно, в което изрично е упоменато, че аз мога да преминавам граници с колата. До колкото знам, стандартното пълномощно е, валидно на територията на България (да те представя пред органи на реда и т.н.).

# 461
  • Варна
missNoir, при нас имаше вероятност точно така да се случи - мъжът ми като собственик на колата да остане в Истанбул, а аз да се върна в БГ с колата.
Тогава ни казаха, че трябва пълномощно, в което изрично е упоменато, че аз мога да преминавам граници с колата. До колкото знам, стандартното пълномощно е, валидно на територията на България (да те представя пред органи на реда и т.н.).
Добре, че си повдигна този въпрос, за да се замисля, че ако трябва аз да вляза в Турция с нашата кола, която е на името на съпруга ми, ми трябва пълномощно и добре, че написа какво изрично трябва да е упоменато, че за мен колата си е "нашата" кола SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 462
  • Варна и...духом на Босфора
Има предложен хотел,
Преди няколко страници.
Моя хотел е Хюрриет.
Погледнах ги, но видях цените и местоположението и не ме устройват. Питах конкретно за Фатих. Предложения други, иначе благодаря за отговора

И Битер хотел,и Хюрриет Са във Фатих!

# 463
Аслан хоум апарт  ( hotel Aslan home apart ) без закуска , на метри от Мармарай Сиркеджи асансьор 4 на Ходжа паша.
Има предложен хотел,
Преди няколко страници.
Моя хотел е Хюрриет.

# 464
Опаа, ние ползваме колата на сестрата на мъжа ми. Имаме общо пълномощно да я караме. Сега трябва да ни направи пълномощно да можем да пресичаме граница ли ни трябва

Общи условия

Активация на акаунт