Re: ЯНУАРИ вече мина - торта ядох аз за трима и съм вече на ГОДИНА!!!

• 10 209
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
  • Madrid
Снощи Самуил вдигна 39,4 температура и  днес ходихме на лекар,който ни прати в болницата,защото не можел да открие причината за температурата ooooh!.Този път категорично отказах процедурата с катетър,можело значи.С Лисана си бяхме от полза една на друга.Резултата е възпалено ухо и антибиотик Confused Cry
Гушанка,нали и Криско имаше такова възпаление,вие колко дни пихте АБ?Бързо ли се възстанови?

# 181
  • София
Здравейте и от нас!
Да чукам на дърво и Мъри добре си хапва:
Като се събуди суче
към 9,00 - 1 или 3/4 пюряно бурканче попара или размекнати с плодов сок/мляко/вода бисквити с настъргани плодове, или каша
към 11,00 - суче като заспива
към 13,00 - от детската кухня - 1 бурканче супа с надробено вътрешното на 1/3 филийка хляб и половин бурканче третото (крем някакъв)
към 15,00 - пак суче и ръфа бисквитки или царевични пръчици
към 17,00 - пак суче като заспива
към 19,00 - 1/2 бурканче второто + останалото кремче
към 21,00 - суче като заспива
и сучене в 12, 2, 4, 6 часа нощем (като часовник е)
Лошото е, че никак не обича плодове, може би щото още няма зъби и като са настъргани (без каша)му се гади. На сок пък въобще не ги иска - като опита прави такава физиономия, все едно пие оцет SickДавам му витамини Пиковит, но нещо и тях не ги харесва - с малко борбичка успявам да вкарам лъжичката със сиропа.
Аз хубаво ви написах как минава деня при нас, но от 2 дена насам Мъри като заспи в 16,30 - 17,30 и се събужда чак сутринта в 5,30 - 6,30 (не слагам пробужданията за кърмене).Ние с татито вече така Tired Tired TiredДнес ще го тормозя и няма да му давам да заспи поне до 19,00, че каквото е мрачно-поспаливо времето като нищо ще откъпи пак така...
И да ви се похваля - купихме си нова кола...тя е на старо, де, ама е по-голяма от предишната (и по-хубава).Преди имахме голф двойка с две врати, а сега сме с ауди80-комби. Така преходите до Свищов ще са по-удобни.
Леле, дано не прозвучи самохвално, просто много се кефим с татито Party Party Party
Телма, като бяхме на Свищов, свекърва ми като извеждала Мъри го запознала с едно момиченце и то много го харесало, постоянно обикаляло Мъри, давало му разни играчки, милвало го по главичката, обаче Мъри, цъ Naughty, никакво внимание, само се чудел как да я заобиколи...Тъй, че виж колко сме ви вярни, никакво кривване...Вие нали не сте си намерили още друго гадже? smile3536  Wink ppp

# 182
  • София
А на всички болнички дечица и майчета пожелавам бързо оздравяване  bouquet

# 183
Резултата е възпалено ухо и антибиотик Confused Cry

ilindi4ka, Алекса също беше с възпалени ушета в началото на Декември - пи АБ около 7-9 дена. Но трябваше също и капки в ушите и в носа да слагам Tired Дано бързо да ви мине и да не го болят ушетата Сами Praynig

# 184
ilindi4ka радвам се,че и при вас е могло без катетър.Предполагам са ти дали същото обяснение като на мен,че е по бързо и лесноза тях.Те искаха сега последния път и сонда да му слагат през носа,вместо система Shocked.Стоя,гледам тъпо и не разбирам медицинската сестра,защо не мисли малко по логично ooooh!.В момента в който му взима кръв,гледа ме и ми го обяснява това нещо.Ми казвам и,така или иначе му взимате кръв от вената,не може ли да му сложите един абокат и готово.Някаква подложка на ръката,малко бинт,да не дърпа системата и работата свършена.А сонда ако му сложат,точно на 5тата мин. я е издърпал.Имала съм право,така било даже и по лесно #CrazyБързо да се оправя Сами Hug.

7of9 Дарис яде на обяд 250гр пюре или ако нещо аз съм приготвила за него.Все още не му давам от нашата храна.Меря си с едно бурканче Laughing и така знам по колко изяжда.Веднага след това изяжда по няколко бисквити-давам до 4 най-много,след това отказвам.
Към 16ч. 200-250гр плодове със или без бисквити.Каша давам рядко след обяда,защото така ме посъветваха тук,да не давам каша,грис и т.н. на мястото на плодовете.
До скоро след плодовете не давах нищо,само мляко,но от седмица някъде започнах за вечеря към 19ч да му давам зеленчукова супа.Иначе много мляко му се събира към 800мл-1л.
Млеката са ни към 24ч-4ч-8ч ,не закусва.Ако е ял към 6ч,около 10 давам плод.
Пробвах няколко пъти да му правя нещо друго за закуска,но категорично ми отказва и оревава света.Иска си млякото човека и това си е.

lika много лошо това със свеки Confused.Мъж ми така му подбутваше на Дарис,всичко към което протегне ръце ooooh!.Карах се,разправях,но без ефект.След като направи малкия първата реакция,забраних категорично,но пак без огромен ефект.Вече когато и той си беше в къщи и видя Дарис в такова състояние,как се опитва детето да диша,но не може,е от тогава пита за всичко и като кажа не,остава си не.А ,не да се обърна и той пак да му го даде.
Не знам какво да ти кажа,какъв съвет да ти дам.Просто се опитай да и обясниш колко е опасно.

БОДЛИВКА радвам се,че сте добре Peace

Имам въпрос към някои от вас-пишете за разни неща,че са боклуци.Ми след като мислите така,защо ги давате?Аз като мисля за нещо,че е боклук,просто не го давам и не го ям Wink.

Исках още неща да пиша,но по късно,че стана доста дълго Crazy

# 185
Привет!Ние си имаме ходещи крачета!
Паолина от два дни прави крачки-първо 5, а вчера направи 9!Днес-пак! newsm44Много съм щастлива Grinning!Гледам, има изпитани рецепти тук и ще се консултирам ако се затрудня Wink
Искам да ви питам кога направихте прощъпулника-като направи 1-те крачки или като започна стъбилно да ходи?И кога се меси питката?

На болничките пожелавам скорошно оздравяване!

# 186
daisi st, честити ходещи крачета! Аз още не съм правила прощъпулник. Ще чакам да проходи по-уверено. За сега  сме на ниво 5 до 10 крачки самостоятелно. Но за питката е различно. Sea woman беше писала, че по техния край се меси ,щом направи първите самостоятелни крачки. Аз не съм го правила, защото не го знаех. Чак за прощъпулника ще се изявявам. Wink

ludmilana, честита нова придобивка! Със здраве да се возите и рядко да се налага автомонтьорска намеса!

ilindi4ka, скорощно оздравяване и  Hug за Сами!

Neda, беше питала за бибата. Ползваме я за приспиване.  Не съм мислила кога да я отказвам. Сега ми върши идеална работа и ще се възползвам докато мога.

Бодливка, страхотни новини!

Rosita, супер снимки. Бояна е още по-прекрасна с новата прическа. Heart Eyes

Lika, ама твойта свеки е просто ...  #2gunfire И за вафлата и за вмешателството в отношенията ви просто нямам думи. Вярно е ,че човек сам трябва да си промени възгледите, но ти не спирай да се опитваш да и наливаш здрав разум! Докато вдене!!! Стискам палци да няма повече такива изцепки с гледането на Алекс. Praynig Много сте готини на снимките между другото. Браво на малкия сладур, че вече рисува! Heart Eyes

# 187
  • София
Привет и от мен! Hug
Jim, мерси за отзвука за бибките. Аз се чудя дали да не му махна на моя тази екстра докато още не се е пристрастил, че после става по-трудно. От друга страна той и без друго трудно заспива, та и без нея съвсем.Като заспиване сме нещо като третия юнак на Деси, но без цица, защото я ухапа и като извиках от болка, до там бяхме-10 месец. SadЛюлея, клатя,вървя и се полюшквам-чудна гледка. Grinning
Lika, страшно сладки сте всички-сега разбрах на кого се е метнал твоя син толкова чаровен. Къде сте отмаряли?Чудесна природа.
Изобщо като гледах албумчето, от нашите деца по убави нема!Все едно с конкурс са правени!!! Joy

# 188
  • Варна
Изобщо като гледах албумчето, от нашите деца по убави нема!Все едно с конкурс са правени!!! Joy

Напълно съгласна!  Joy Peace

ЧЕСТИТИ ХОДЕЩИ КРАЧЕТА НА ПАОЛИНА! Весела и засмяна да бяга с тях!
Лика, голям сладурко адаша на снимките! И точно така трябва да се подпират уличните стълбове-да не паднат!  Hug
ilindi4ka, големи екшъни по тамошните болници. smile3516 А ние ревем от нашето здравеопазване. Явно нещата са различни в различните му аспекти. Едно за сметка на друго. Ни така, ни така. А ушето няма как-с АБ се лекува. Скоро ще е ок всичко!   bouquet
Neda, колко тежи юнака? То не фитнес твоето, ами ... Би било по-добре да се опиташ да го научиш сам да заспива. Многократно съм описвала как научих и двамата, няма да се повтарям. Имай воля, но после ще ти е по-лесно.
БОДЛИВКА, хубаво че при Даре нещата са спокойни вече.  smile3521
ludmilana, честито ново возило! Да ви служи вярно!   car003 А на Мъри сигурно му е период. През деня как спи? По обед?

Аз съм за 5 дни без мъж (най-големият). Светлин го изпратих на гости на нашите до неделя сутрин. Така че Александър спи, а след малко ще го последвам и аз и дори не ме е срам... Sleeping

# 189
БОДЛИВКА, радвам се да чуя, че се разминало на Дари посещението при чичо-доктор! А ти как си?

Rosita, Telma, при вашите момичета хомеопатичните за никнещи зъбки не помагат ли? При нас май вършат наистина работа...

lika, кажи на мъжа ти да й каже на твоята свекърва, че Алекс е алергичен. Да му дава каквото ти си казала, защото е МНОГО опасно и може да се случи най-лошото, ако получи алергичен шок. Ми стреснете я малко. Поне това да прави както искаш. Ти ще наваксваш в другите области, когато сте заедно.
А това, че ви виси на главата- ужас! Много ти съчувствам. Сайта нещо не ми се отваря, ще гледам аз снимки надявам се по-късно.  Hug

Telma, това за кръвта от носа - много гадно. Вземай някакви мерки, каквито можеш. Не можеш ли малко почивка. Примерно един по-дълъг уикенд?

ilindi4ka, ДА СЕ ОПРАВЯТЕ БЪРЗО!

ludmilana , честита кола! Добре сте се спрели на комби. А плодовете много вероятно да започнат да му харесват повече, когато му дадеш огромно парче и той да си гризка сам. Чакаме зъбките сега! Wink

Лисана, ilindi4ka, добре че казахте. Да не се налага, ама човек е добре да знае!

daisy_st, честито прохождане! Grinning

Neda, остави си му биберона на детето. Да не е по-добре да се научи да си смуче пръстта?  Wink Просто не му го давай през деня или само в "тежки" случаи. Пък и тези дентъл-бибероните са и мислили хората. Това според мен, Wink

# 190
Привет и от мен Grinning
Ехххх Лика,най-сетне се смили и над нашите жадни очи............ Grinning Чудесни снимчици на едно жизнерадостно,красиво момченце Hug
Бодливка,много се радвам че всичко е било временно.Дано не ви тормози повече това красиво оченце Praynig Heart Eyes
Илиндичка,бързичко да влизате във форма.Стискам палци,съвет иначе немога да дам Rolling Eyes
sea woman,без мъжа а?Че и само с едно детенце.............. CrazyЩе спиш а?Ааааааааааааа.....не е честно Mr. Green Joy
ludmilana,честито ви возило.И никакви инциденти да няма с него Peace
Браво на проходилите крачета на Паолина!  bouquet
VIVKA, ти къде се скри бе момиче newsm78 Как е къдравелкото сладък?

Лека и мека на всички Wink

# 191
Аз сега да ви кажа, защо ви питам по колко ядат вашите бебоци.
Последният път, когато бяхме на консултация ни дадоха следното нещо и ни препоръчаха да го спазваме.

Хранене 1-4 годишни.

На ден:
хляб  - 1-3 филийки
картофи - 1-2 бр (50-100гр)
зеленчуци - 50-100 гр.
плод - 100-200гр.
мляко - 300мл
сирене - 10гр
салам- 10гр
месо/риба/пиле - 50 гр. сварено вече (65 сурово)
маргарин - 5 грама за филийка или 15 грама общо
течности 1/2-1л включително млякото
5микрограма витамин Д

Честно казано малко се ужасих. Ами то Борил сега си хапва повече.  Да кажем месното пюре го докарва, хляб с маргарин не яде - но пие 300мл мляко повече от препоръчаното. Плодовете само на едното ядене са му в повече с 50 грама. А отделно му давам поне една ябълка и киви/банан или мандарина (примерно). Да не говорим за тежките случаи в които си помагам с пълнозърнести бисквити!
Не знам тия хора как ги пишат тия планове. Добре, че споделихте и се поуспокоих, че не прекаляваме. Вярно, малкия има страшен апетит, но е и като пружинка - нон стоп движение. А е само на 1година.  Та така.
А каква е българската позиция по-принцип? Да не търся из нета, ако някой знае.  Белгийската, испанската и южноафриканските също ще ми бъдат интересни.Wink  А също майките с по-големи дечица - задържа ли се апетита между 1 и 4г. или си е май-вече до дете?

# 192
  • Варна
Това бях намерила преди време и го запазих. Не ми е настолен материал, но за ориентир (някаква гледна точка на някакви хора-надявам се специалисти) става:

Наръчник за хранене според възрастта на Вашето бебе и малко дете

Одобрен от Медицинския Консултативен Съвет на BabyCenter

Автор: Редакторски екип на BabyCenter

Ползвайте тези указания, за да разберете с какво и с колко да храните Вашето дете за всеки етап от развитието му от раждането до 3 годишна възраст. Не се притеснявайте, ако детето Ви яде повече или по-малко от количествата, описани тук, те са посочени като груб ориентир.

.............
Възраст: 12 - 18 месеца
Знаци за готовност за самостоятелно хранене
• Може да започне да ползва лъжицата самостоятелно (макар че усвояването на това умение ще отнеме известно време!).

С какво да храним
• Мляко пълномаслено.
• Други млечни продукти (меко пастьоризирано сирене, кисело мляко, извара).
• Храна, също като семейната, намачкана или нарязана на хапки.
• Обогатени с желязо зърнени каши (оризова, ечемичена, пшеничена, овесена, зърнена смес).
• Други зърнени (пълнозърнест пшеничен хляб, макаронени изделия, ориз).
• Нови плодове: пъпеш, папая, кайсия, грейпфрут (сега цитрусите са позволени).
• Нови зеленчуци: броколи и карфиолени цветчета.
• Протеини (яйца; нарязано или смляно месо, пилешко месо, обезкостена риба; тофу; бобови растения; тънко намазано леко фъстъчено масло).
• Цитрусов и не-цитрусов сок.
• Мед е позволен.

Колко за деня
• 2 - 3 порции млечен продукт (1 порция = ½ чаша мляко, 15 - 30 грама сирене, 1/3 до ½ чаша кисело мляко или извара).
• 4 до 6 порции зърнени каши и други пълнозърнести (1 порция = ¼ до 1/3 чаша зърнена каша, ¼ чаша макаронени изделия или ориз, ¼ до ½ филия хляб или геврече).
• ¼ до ½ чаша плод.
• ¼ дo ½ чаша зеленчук.
• 2 порции протеин (1 порция = 2 супени лъжици смляно или 2 броя дву-сантиметрови кубчета месо, пилешко, или риба; 1яйце; ¼ чаша тофу или бобови растения; 1 супена лъжица леко фъстъчено масло).
• около 80 - 110 г сок.

Съвети за хранене
• Въвеждайте само по една нова храна, с най-малко 3 дни интервал между новите храни, за да се уверите, че бебето Ви не проявява алергия.
• Опасността от задавяне все още съществува.

...................................
схемата продължава до 39 месец

# 193
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
ilindi4ka - браво, че си отстояла твоето в болницата! Дано бързо се оправя ушенцето на Сами!

Телмичка - дай си малко почивка мила! Наистина не е хубаво това с кръвта! Дано не се повтаря, но и ти давай малко по-спокойно. Незнам каква ти е работата, но предполагам, че има начин да вземеш малко въздух и да разпуснеш! Гушки!

ludmilana - честита ви кола! Да се возите в нея с настроение, да ви е безавариен пътя и да не се налага да ходи на доктор! За плодовете 7of9, както винаги дава добър съвет - Алекс в момента признава само ябълката в натурал вид. Обелвам му я и му я давам да си я гризка Голям кеф настава и почти цялата ябълка се озовава в търбухчето!
А, за Свищов - като ходиш, прати поздрави на този чудесен град! За витамините, може да пробваш да ги даваш с пипета от Пнадол, поне Алекс, така нищо не отказва и успявам да му дам каквото трябва бързо и безпроблемно!

Лисана - ама това здравеопазване, не е само при нас на хал - по добре пациента да знае, какво е най-добре за него! Направо нямам думи!

daisy_st
- честити ходещи крачета! Все напред да я водят, малката красавица! Ние направихме прощапулника, след като започна малко по-стабилно да ходи!

Neda
- благодаря ти! Бяхме над язовир Искър, в планината и наистина беше страхотно! За бибата - ние все още си я ползваме, а ти наистина взимай мерки със заспиването, защото не мога да те мисля, след някой и друг месец. Милата, то и сега сигурно не ти е леко!

Лисана, JiM, 7of9 - благодаря за коментарите ви относно свекито ми! Сега и готвя един дълъг списък относно какво и защо!! дано помогне!

sea woman
- айде мила, бягай! Гледам, че още си тук ... отивай да правиш компания на адашчето и да ви е сладък сънчото! Сега ще си копна и аз написаното и утре ще го мисля, че Алекс нещо се размърда!

7of9
- нашето педи не дава подобни списъци, но и на мен ще е интересно споделеното!

Момичета радвам се, че сме ви харесали на снимките! Нали все не ми остава време, та сега малко повечко съм пуснала, ама надявам се, да не се сърдите!

# 194
Момичета, благодаря за комплиментите за новата прическа!
Лика, страшни снимки ! Не само Алекс, ами и ти май си с нова прическа, или поне с нов цвят на косата, или греша? Rolling Eyes Честито! Няма нищо , че си объркала двете Бояни, и двете са дългокоси Laughing
За Боби няма значение дали ходенето е навън или вътре, у дома. Навън е много по-интересно , особено гоненето на кученца Simple Smile

sea woman , много подробна информация. А какво е BabyCenter?

7of9, хомеопатичните, /и по специално Viburcol N- свещички/ преди помагаха, но сега не. Май наистина кучешките излизат най-трудно. Макар, че кътните са много по-големи зъби, пак имаше проблеми, но беше търпимо. Но сега наистина не се търпи. А нали хомеопатичните не действат веднага, а с натрупване. Аз не обичам темата за зъбите, всъщност Mr. Green
 Мисля, че списъкът, който си дала е сполучлив. А витамин Д как даваш?

Дес, как се казва играта с дървените фигурки от първата снимка? Много искам такава!

ilindi4ka , пожелавам бързо оздравяване.
Бодливке, колко е наддала Дари от кухнята? Добре е че детето има апетит.
Моето момиче, си тежи колкото и преди 3 месеца, но расте на височина Simple Smile Бузките й си стоят, както се вижда на снимката Simple Smile
Приятна вечер от мен.

Общи условия

Активация на акаунт