Родителски неволи

• 16 668
  • 364
  •   1
Отговори
# 210
Аз също звъня на дъщеря си всеки ден, когато е вечерна смяна. Свършва в  12:30 през нощта, и докато се прибере в квартирата става 1:00 часа. За мое успокоение се чуваме. Така знам, че се е прибрала. През другото време не търся, ако тя иска ще ми звънне. Ако работата и беше с друго работно време, сигурно нямаше да и звъня изобщо. Не виждам нищо лошо в това една майка да се притеснява, но да не прекалява.

Е, точно това със звъненето в 1:00 часа през нощта е прекалено.

Оставете ги да дишат тези деца.

# 211
  • Mediterraneo
Едва ли е пързалка темата. Във форума има много майки, свръхобгрижващи момчета на по 19-20 години. Накарала го да остане днес вкъщи, че е леко хремав, да не се доразболее; или пита какво му се яде днес на златното яйце; карат ги и ги вземат от занятия и пр. Представям си, когато( ако изобщо) тези момчета скъсат синджира, сигурно ще си купуват Ред бул, оглеждайки се на всички посоки.

# 212
Едва ли е пързалка темата. Във форума има много майки, свръхобгрижващи момчета на по 19-20 години. Накарала го да остане днес вкъщи, че е леко хремав, да не се доразболее; или пита какво му се яде днес на златното яйце; карат ги и ги вземат от занятия и пр. Представям си, когато( ако изобщо) тези момчета скъсат синджира, сигурно ще си купуват Ред бул, оглеждайки се на всички посоки.

Тва е хубаво да не го правите, впрочем, ако някоя се познае. Нашите така ме дондуркаха много като малък и буквално ми отне всичките години в гимназията да осъзная, че мога и аз да си имам собствено мнение и, че не съм всъщност кръгла нула.

Не е кой знае каква драма да няма кола - да ходи. В унито момичетата имат евтини карти за транспорт, могат да прежалят колата. Те са напълно наясно, че е беден като църковна мишка (+ барбитата харесват дупета също, а идея си нямате къв гъз направих от тичането студентски - фми в продължение на години Grinning)

Не е и кой знае ква драма и да го скъсат, да го изключат, да го комплексират, или каквото още се сетите. В най- лошия случай са уроци, които ще е хубаво да знае преди да стане на 40.

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 16:33 от murcinhum

# 213
Аз също звъня на дъщеря си всеки ден, когато е вечерна смяна. Свършва в  12:30 през нощта, и докато се прибере в квартирата става 1:00 часа. За мое успокоение се чуваме. Така знам, че се е прибрала. През другото време не търся, ако тя иска ще ми звънне. Ако работата и беше с друго работно време, сигурно нямаше да и звъня изобщо. Не виждам нищо лошо в това една майка да се притеснява, но да не прекалява.

Е, точно това със звъненето в 1:00 часа през нощта е прекалено.

Оставете ги да дишат тези деца.
Бъркате предпазливостта с контрола. Вашите деца ги гледайте, даже не ги гледайте, както го разбирайте. Баба ми имаше една приказка  "Покритото мляко, котката не го лочи" Аз и звъня или тя, когато се прибира сама, хваща си метрото посред нощ или чака такси. Всичко може да се случи, не дай боже, няма и да разберем. Това си е за мое успокоение. Така, че всеки да си гледа неговата копаня. Ако за нея е досадно и не иска щеше сама да ми каже. За друго нито я търся, нито и се меся. Контрол е ако определям какво да прави ежечасно и как да си харчи парите, какво да яде, ходи и пр. Искам да знам всяка стъпка, да определям приятелите. Нито едно от изброените неща не определям в живота й. Давам съвет само ако ми го поиска. За мен да не потърсиш с дни детето си е пълно безхаберие. Ясно е, че ще се устрои и създаде семейство и тогава няма да се чувате често. Но в началото не пречи да си наясно как е. Да те ползва само за банкомат е малко грозно.
Всеки си решава според собствените си разбирания.

# 214
Да не те търси студент всяка вечер е напълно нормално и в реда на нещата. Да търсиш психолог (!!!) за това е … нямам думи. Психологът трябваше да започне работа с дамата. Затова се надявам това да е шега.

# 215
Ми не, психологът се споразумял със синът им, да се обажда всяка вечер на мама. Ама синът взел да пропуска обаждания и станала драма. Бил забравил, че има семейство.
За да стигнат до споразумение за веднъж на ден, при това той да звъни, представяте ли си на какво е бил подложен този младеж.

# 216
Горкото момче! А представяте ли си ако завъди приятелка или не дай боже се ожени,какво ще е чудо.
Майката с дъщерята ,която всяка вечер се прибира по нощите,я разбирам.Ама тук случая не е такъв.Относно колата,щом нямате възможност,ясно го заявявате.Да работи,да си събере пари,пък може да помогнете.

# 217
  • Deutschland
Дъщеря ми е на 20. Миналата седмица ходила до магазина в 9 вечерта и после разказа, че на връщане някакъв възрастен мъж я е последвал. Едвам се прибрала от страх. Иначе и тя не връща обаждания като сина на авторката.

# 218
Абе аз съм на 35. В събота в 9:30ч сутринта на центъра ме заговори някакъв откачен-просяк-психично болен, не знам къв. Бях седнала на пейка, веднага станах, тръгнах, пуснах си камерата за всеки случай, после влязох в някакъв магазин. Това посред бял ден, в център на областен град, с камери по сградите и тн. Много трябва да се внимава!! Аз вечер по тъмно сама не излизам.

# 219
Да учиш децата си, независимо от пола, как да избягват опасности и да реагират в случай на такива е едно, постоянен контрол по телефона е друго.

Като убиха Яна в Борисовата градина преди години, майка ми звънеше нон стоп да внимавам и да не ходя там по тъмно. Чуем се, аз и кажа спокойно, после отивам с колелото на бири в Маймунарника (живеех в Яворов в София). Та, и чуванките малко илюзорно чувство за спокойствие дават…

# 220
Май маминка се страхува че изпуска контрола и някоя малка никаквица може да и отмъкне момченцето. Как няма да го знае всеки час къде е? Може да се натиска и са мърсува с някоя. Нали мама трябва да легне между двамата първата брачна нощ и да дава наставления😂.

# 221
  • Melmak
Да не вземе да прави кекс на отворен прозорец, да не настине! Ще му духа на кръста. 🤣

# 222
Всъщност, когато дъщерите ми се загаджиха бях далеч по-спокойна. Знаех, че близо до тях има някой, който го е грижа  и ако нещо лошо се случи ще се погрижи или ще алармира.

# 223
  • София
Аз не бих стояла до малките часове да чакам да чуя никое от децата ми. И да има проблем, големите са на 1500 км и не мога да реагирам навреме и да отида. Още от малки знаят да набират 112 на бързо набиране при нужда и да се движат по осветени места с повече хора. Другото е Божа работа.

# 224
Това момче работило ли е някога? Например през летните ваканции да изкара някой лев.

Общи условия

Активация на акаунт