Барселона - тема 13

• 46 241
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • ново
Картите с Т както им казвате може да се закупят от автомат и ме е задължително НИЕ. Аз въвеждам номер на ЛК. Винаги съм купувала месечна, защото много ползваме транспорт и не искам да броя пътувания.

# 451
Здравейте, имам нужда от малко помощ относно две неща. Първото е как да организирам разглеждането на Монтджуик. Примерно слизаме на Площад Испания и оттам в каква последователност да разглеждаме нещата, първо до Испанското село, искаме и до Ботаническата градина, до замъка също, ама не се ориентирам нещо. В един от дните ще сме с Туристически автобус, с него ли е по- удачно, ако спира на всяка забележителност или да си караме пеша. Второто нещо, за което се чудя е парите в брой. Ние ще сме три семейства и като сядаме на заведение обикновено ни маркират на обща сметка и май ще е по-добре да си плащаме в брой, обаче не знам дали приемат в брой или само с карта разплащат по ресторантите. Моля за съвет!

# 452
  • Melmak
В брой се приемат пари, моят съвет е да не носите много кеш. Там наистина има много джебчийство. Навсякъде има и пос терминали, така че можете да си плащате с карта и после да делите.

Ако ползвате револют можете да си обменяте пари чрез него, също да сплитвате сметката в ресторанта.

# 453
Здравейте, имам нужда от малко помощ относно две неща. Първото е как да организирам разглеждането на Монтджуик. Примерно слизаме на Площад Испания и оттам в каква последователност да разглеждаме нещата, първо до Испанското село, искаме и до Ботаническата градина, до замъка също, ама не се ориентирам нещо. В един от дните ще сме с Туристически автобус, с него ли е по- удачно, ако спира на всяка забележителност или да си караме пеша. Второто нещо, за което се чудя е парите в брой. Ние ще сме три семейства и като сядаме на заведение обикновено ни маркират на обща сметка и май ще е по-добре да си плащаме в брой, обаче не знам дали приемат в брой или само с карта разплащат по ресторантите. Моля за съвет!
И аз се интересувам от разглеждане на Монтжуик  и бих искала да се качим с лифта, заради гледките от там

# 454
За Монтджук- освен пеша или с лифта, може и с Hop on hop off автобуса, /който е включен и в Go city pass/.

# 455
  • на последния етаж
Чудя се колко дни да резервираме в Барселона - искаме да разгледаме колкото може повече, но без препускане.

# 456
  • Melmak
6-7 дни за Барселона капитал. Ако излизате извън града - Тоса дел мар, Фигерас отделете още 1-2 дни. Препоръчвам музея на Салвадор Дали във Фигерас.

# 457
  • Варна
Здравейте, имали на летището в Барселона място за съхранение на багаж и каква е цената ако има?

# 458
За Бсн град според мен 4 дена са напълно достатъчни. Всяко излизане извън града- 1ден.

# 459
Здравейте, ще бъдем с мъжа ми и сина ни за 1ден в Барселона, детето е на 5 години, ако ни хареса може и 2, че след това отиваме във Валенсия 😁 Моля за препоръки къде да отседнем да спим, какво да посетим с дете на тази възраст и как да се предвижим от Барселона до Валенсия без полети… Благодаря, предварително

# 460
  • ново
От Барселона до Валенсия знам за автобус, но пътува около 6 чАса.

# 461
  • Melmak
Има влак, но може би с прекачване.

За един ден се разходете около Барселонета, Ла рамбла, Сиутадела. Хапнете вкусно.

# 462
Има влак, но може би с прекачване.

За един ден се разходете около Барселонета, Ла рамбла, Сиутадела. Хапнете вкусно.

Супер, да намерихме влак около 5 часа е, мисля, че ще е забавно за детето 😀, че аз с тези полети съм толкова зле винаги след това. Добре ще разгледам къде се намират и ще намеря добро място за отсядане за спане! Благодаря

# 463
  • София
Разписание на влакове : https://www.renfe.com/es/en

Директни са, най-бързият е малко под 3 часа. 5 часа е само регионалния.

# 464
Здравейте! Предстои ни пътуване през месец октомври до Испания, като една от идеите ни е да отидем с кола до Барселона като минем по цялото източно крайбрежие. От известно време чета темите за Барселона тук и събирам полезна информация, но ми се иска да попитам няколко неща и да получа съветите ви: Като цяло идеята на самото пътуване е да не се напрягаме да бързаме за забележителности (и да се приберем по-изморени, отколкото сме тръгнали), а да ги видим измеждудругото. Иска ни се да забавим малко темпото, че в последно време сме все забързани в работа и ежедневие. Набелязали сме като задължителни места за посещение: Саграда Фамилия, Hard Rock Cafe, съответно площад Каталуния, пазарът La Bouqeria, тук може да включим и разходка по La Rambla, мислехме парк Гюел, но след прочетеното тук разбирам, че не е нещо, което трябва да посетим на всяка цена, чудим се и за Camp nou - не сме някакви върли запалянковци, но пак от прочетеното в темите, разбирам че не е лошо да се види. Искам да отидем и на плажа, да хапваме между забележителностите - ценители сме на средиземноморската кухня, да пием кафе на място с хубава гледка, да се наслаждаваме на града. Плануваме и концерт на италианците Il voló, който ще е по същото време на нашето посещение. Като дни престой можем да отделим 2-3 дена, тъй като ще пътуваме и до други места из страната. Много бих искала да ме насочите кое след кое ще е най-добре, как да организираме предвижването (колата ще трябва да я оставим някъде), също и препоръки за място за отсядане, хранене, кафе и хубав плаж. Също ако смятате, че изпускам нещо важно (къщите например), да ме допълните. До Монтжуик не ни се ходи 😂 Ще бъдем само двама, този пък без деца.

Общи условия

Активация на акаунт