Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 749
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Ето това са пролетните ми парфюми.

😉 Аййййй, ще дойде зима докато минете през тях по веднъж...
Дай боже всекиму!🌹

# 436
Разкошна снимка на Tiger Lily, наистина. Flowers Tulip

Отдавна ми се върти в главата желанието да направя един месец с една парфюмна къща, и ще го направя през Май. Само трябва да реша дали да е Guerlain, Mugler или Burberry. Накланям се към Burberry, представяйки си какво ми се носи, и майските температури.
През Април довършвам бутилки с малко останало количество.

Има ли желаещи да направят с мен 1 месец, 1 къща? На парфюмна "диета" съм, с цел трансформация на гардероба.
Ще пиша през май по-подробно.

SOD: Ninfeo Mio, остават около 7мл.

# 437
Аз бих могла един месец - пет рози.
Нямам дори два парфюма от една парфюмна къща

Днес с Rose Blush - вдига ме и едновременно с това ми носи спокойствие

# 438
Замислих се с какво разполагам. Бих могла да редувам новите J'adore и Miss Dior в рамките на един месец. Не се сещам да имам в момента други два (или повече) парфюма от една марка.

# 439
С Шанел, Том Форд, Амуаж и Килиън мога да покрия месец, но за мен това е абсурд. Не мога да нося често подобни неща. Някои нося по два- три пъти годишно.

# 440
Отдавна ми се върти в главата желанието да направя един месец с една парфюмна къща, и ще го направя през Май. Само трябва да реша дали да е Guerlain, Mugler или Burberry. Накланям се към Burberry, представяйки си какво ми се носи, и майските температури.
През Април довършвам бутилки с малко останало количество.

Има ли желаещи да направят с мен 1 месец, 1 къща? На парфюмна "диета" съм, с цел трансформация на гардероба.
Ще пиша през май по-подробно.
Аз бих могла да се включа с Guerlain. От техните парфюми притежавам най-много.
Днес съм с Oud Nude.

# 441
С Шанел, Том Форд, Амуаж и Килиън мога да покрия месец, но за мен това е абсурд. Не мога да нося често подобни неща. Някои нося по два- три пъти годишно.
Така става, когато можеш да напълниш цяло джакузи с парфюми, ако не и повече Grinning.
За мен единствената причина да продължавам да запълвам всяка свободна ниша вкъщи е, заради неистовото желание да пробвам още и още нови аромати. Реално няма никаква друга причина, а само се изпиляват финансите ама пустата страст не ни оставя на мира Joy.

# 442
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много е приятен Oud Nude. Бих го придобила в пълен размер.

Аз карах няколко години с 1 парфюм, това са само част от изхабените шишета, много съм изхвърлила. Тогава бях в парфюмна апатия и абсолютно нищо не ми харесваше и не ми беше интересно.

Сега - всеки ден с различен. Разбира се, разделям ги на такива за топло и за студено време. Днес съм с https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Cologne-Blanche-1379.html

# 443
Аз за да изкарам цял месец само с един парфюм, трябва да изнеса всички останали от къщата, иначе все ще посягам към различни. Иначе много ми харесва като идея да имам само един парфюм, и да е като част от личността ми, но явно имам много аспекти да покривам, та затова ги сменям.

Аз даже тези, които уж съм изкарала да ползвам като сезонни, не мога само с тях.

Днес съм с Vаlentina на Valentino.

# 444
И аз не играя😂 искам да сменям аромати, а от една марка имам по един. Само от Montale имам няколко, но вече искам да нося по-свежи аромати.

Днес съм с YSL Libre intense и съм много щастлива🥳

Силно се надявам в Beauty zone да имат мостри на няколко аромата които съм набелязала, защото съм в настроение за тестване 😁

# 445
Откакто колекционирам и имам повече парфюми най-дългия период който съм изкарала с един парфюм беше около месец миналото лято с Calvin Klein Reveal. Леко солен, леко мускусен но на моята кожа седи много чисто, хладно и даже освежаващо. Заради топлото време ми ставаше зле от сладки, плодови парфюми и само към него посягах

Избягвам да вадя парфюми и да се карам да ги нося само за да видя дъно. Нося според време и настроение. Когато се влюбя в парфюм го ползвам по-продължително и леко занемарявам останалите в колекцията си, но любовта трябва да се изживее. А и е много хубаво да свързваш определен период с един аромат особено ако е хубав

С Делина и Alien Essence Absolue съм карала седмици, защото те никога няма да ми писнат

# 446
Аз карах няколко години с 1 парфюм, това са само част от изхабените шишета, много съм изхвърлила. Тогава бях в парфюмна апатия и абсолютно нищо не ми харесваше и не ми беше интересно.

Евала!!! 😍
Обожавам го този парфюм, но посягам към него единствено в определен отрязък от есента.

Откак преди повече от месец се сдобих отново с Les Belles de Ricci SPICY DELIGHT, пръскам смело и в 50% от дните съм с него. https://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Les-Belles-de-Ric … -Epices-1286.html

# 447
  • Melmak
Не бих могла да играя, защото нямам достатъчно аромати от една парфюмна къща, а всеки ден съм в различно настроение. Не мога да нося 1-2 парфюма всеки ден.

Не колекционирам, но за своите разбирания имам доста парфюми, май са около 20. Това са общо, зимни, летни.

Зимните вече спят летен сън, прибрани на тъмно в дъното на чекмеджето.

Сега обожавам да нося Mon, Roses musk, Erba Pura. Последните седмици слагам само тези три, но настроенията ми са много пролетни и свързвам ранната пролет с тях. Вчера и денят преди това получих два комплимента от двама различни човека, че ухая прекрасно. Направо ми напълниха душата! 💕

# 448
Имам питане и се надявам да получа максимално повече предложения.

Преди малко, като ви чета и изведнъж ми се прииска парфюм, в който сблъсъкът да е ирис vs. смокиня. Приоритетно е те да са главните герои, като в някакъв етап от развитието на аромата да изпъкнат на преден план и да се усещат подобаващо.

След едно бързо търсене попаднах на YSL Trench, но оставам с впечатлението, че повече се развива към ирисово, а смокинята е там, за да придаде някаква сладост и кремообразност на целия профил без да има отчетлива присъственост. Сега сте вие Simple Smile.
Благодаря!

# 449
Здравейте,  момичета!
Моля за помощта ви - не разбирам от парфюми, много малко са ми познати и не знам към кои да се насоча в магазина от големия избор там. От тези, които съм имала в последните години, много харесвам (и половинката ми също Wink ) Alien и L'interdit. Трябва да похарча около 400 лв в Дъглас, но кажете кои да тествам. Искам да не са по повече от 50 мл, та може би ще имам възможност за три. Трябва да взема и нещо за пролет-лято, разбира се.
Чудя се за Idole, но май розата ми е мъничко в повече. Доскоро имах Cartier Carat, допадаше ми.
Предварително благодаря за всеки отговор и съвет и простете моята неориентираност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт