Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 738
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Рядко повтарям парфюм. Сещам се за Alien, Organza, Nomade. Други не помня да съм купувала по 2-3 пъти.

# 496
От кой парфюм сте изпръскали най-много флакони през годините? Снимката с шишенцата на Chloe Nomade ме вдъхнови да ви попитам.
Chanel Chance eau fraiche
Lanvin Éclat D'Arpege

постоянно имам тези парфюми вкъщи, те са лансирани преди сигурно 20години така че съм изпръскала поне по 10 флакона от всеки един от тях.

# 497
  • София
От кой парфюм сте изпръскали най-много флакони през годините? Снимката с шишенцата на Chloe Nomade ме вдъхнови да ви попитам.
Poeme - 7 стотици.

Препоръчайте ми моля опушена ванилия, нещо ми е влязла идеята в главата - без Vanille fatale, Orchidee Vanille и Vanille Insensée.

# 498
Препоръчайте ми мол … sée.[/quote]
Пробвайте тези Vanille Olibanum.
Un Bois Vanille Serge Lutens

# 499
The Cather in the Rye, препоръчвам Kayali Vanilla 28.

# 500
  • София-Младост
От  Cerruti1881  имам най-много изпръскани през годините флакони. И от един Ferre, който вече не се предлага, но за мен беше един от най-уникалните, които съм ползвала.
А от вчера съм влюбена в Chanel chance eau  fraiche (въпреки, че на ръката не издържа дълго) и Undressed от Zadig&Voltaire. И скритата везна в мен ще има да прави избор дълго време Sad
Но защо продавачката каза за "зеления" Шанел шанс "този ни е нов"...а пише, че е от 2007?

# 501
Новият свеж Шанс е ЕДП, старият ЕДТ. И двата са много, много трайни въпреки че са летни.

# 502
  • Sofia
Нямам довършено шише от никой парфюм. Омръзват ми преди края .

# 503
  • Sofia
Препоръчайте ми моля опушена ванилия, нещо ми е влязла идеята в главата - без Vanille fatale, Orchidee Vanille и Vanille Insensée.

От мен тези;
Eau Duelle Eau de Toilette Diptyque - https://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/Eau-Duelle-Eau-de-Toilette-9241.html

Divine Vanille Essential Parfums - https://www.fragrantica.com/perfume/Essential-Parfums/Divine-Vanille-57088.html

# 504
Womanity има едно от най-красивите шишенца 🩷

# 505
Повтаряла съм няколко парфюма, с поне по 2 шишенца от всеки- Chloe edt; Magnolia Nobile Aqua di Parma; Pure Musc Narciso- започвам трето за последните 7 месеца; предусещам нова бутилка и от Aqua Allegoria ⋅ Rosa Palissandro Forte, тъй като я поделям с Половината.
Има нещо много кокетно в малките бутилки от 30 и 50 мл,  и подмяната им, усещам че големите буркани ме подтискат вече. Търся разнообразие, но ще опитам да изградя парфюмен гардероб капсула, около който да гравитирам с някакви моментни парфюмни влюбвания.

# 506
При мен е обратното, малките бутилки ме притесняват и искам стотици, но в момента не е разумно да купувам. Отказах се от каквито и да било стратегии за промяна на "гардероба". Реших, че най-доброто е просто да удържам страстта от финансова гледна точка, но всякакви други опити да си забранявам или да си налагам строги правила, не свършват добре. Все още ми се иска да намеря "единствения" парфюм-подпис, но усещам, че и това няма да се случи, затова няма да се измъчвам.

# 507
  • Отвъд алеята зад шкафа
Poeme - 7 стотици.

От мен Vertus Vanilla Oud 🤩
https://www.fragrantica.com/perfume/Vertus/Vanilla-Oud-31885.html

Просто прекрасен!

# 508
Аз не мога да остана с един единствен парфюм,  защото ми харесват много поне 50 Simple Smile , но Chanel Chance eau Tendre, ми е най-близък до това, което съм и винаги го ползвам за важни за мен срещи или когато искам парфюмът да е част от мен. От скоро взех да ползвам My Way, като парфюм, който ме кара да продължа по пътя си, да се справям с новите задължения и т.н. Комбинация прекрасен аромат с вдъхновяващо ме име My Way го сложи в редицата на постоянните аромати в моята колекция, може би бих редувала различните фланкъри.
Когато искам да съм женствена и специална , ползвам Jasmin Rouge на TF.
Много други нося според настроението и конкретния повод.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 12:30 от Dari_77

# 509
Изпръскани и купени отново шишета имам от Chanel Chance. Мисля, че е променен обаче, не към добро.
Днес си купих Givenchy Irresistable edp.

Общи условия

Активация на акаунт