Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 661
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте! ТСХ и пролактин могат ли да се пуснат на втори ден от МЦ?

# 361
  • София
Здравей!
За моженето - могат да се изследват и тогава, но са максимално показателни, когато се изследват на чист ден.
Освен, ако лекар не ги е назначил тогава Simple Smile
ТСХ е желателно да се изследва заедно с Т3 и Т4.

# 362
Благодаря за бързия отговор, Денис! Назначени са ми между 3-5 ден, като просто ми се налага да пътувам и няма да мога. Досега всички пъти са ги искали между 3-5 ден, но срещам различни мнения. А за Т3 и Т4, бях пускала пълни изследвания и сега иска само ТСХ и пролактин ( заради прием на достинекс).

# 363
  • София
Благодаря за бързия отговор, Денис! Назначени са ми между 3-5 ден, като просто ми се налага да пътувам и няма да мога. Досега всички пъти са ги искали между 3-5 ден, но срещам различни мнения. А за Т3 и Т4, бях пускала пълни изследвания и сега иска само ТСХ и пролактин ( заради прием на достинекс).
Hug
Редно е да се изпълнява назначението на лекаря, все пак той те и лекува.  Ако имаш възможност я попитай, обясни какъв е случая.

# 364
Здравей!
За моженето - могат да се изследват и тогава, но са максимално показателни, когато се изследват на чист ден.

В кои дни е по-висок пролактина? При цикъл или на чист ден?

# 365

Няколко дни до цикъл, 26ти ден днес. Нормален ли е? 🙈

# 366
  • София
Здравей, Denis!
Моля за коментар на резултатите на моя приятелка, пуснати на 2 ден от МЦ
37 години
Чака се Инхибин

Благодаря!

# 367
Денис, привет! Много ми е ценно мнението ти: пуснати са на 16 ден от началото на цикъла. Знам, че се пускат на 3-5 , но вече 3 месеца ме мъчи брутален косопад и след ендокринолог и дерматолог, отивам отново и на гинеколог, та за да имам свежи анализи със себе си. Тестът за овулация показва еднакво бледи 2 черти. Притеснявам се, защото съм чела, че съотношение на Lh и Fsh говори за СПКЯ, ако Лх е по-висок, но това важи ли за периода на овулация или само ако са пуснати на 3-5 ден?

# 368
  • София
Скрит текст:
Здравей!

В кои дни е по-висок пролактина? При цикъл или на чист ден?
При нормален МЦ, физиологично, около О., затова е и по-добре тогава да се изследва, за да се види до какви нива се повишава... защото, високия пролактин потиска О., синтеза на прогестерон и т.н.

Скрит текст:
Няколко дни до цикъл, 26ти ден днес. Нормален ли е? 🙈
Добре е, имало е О.

Valka1412 Отговорих, някъде.

Денис, привет! Много ми е ценно мнението ти: пуснати са на 16 ден от началото на цикъла. Знам, че се пускат на 3-5 , но вече 3 месеца ме мъчи брутален косопад и след ендокринолог и дерматолог, отивам отново и на гинеколог, та за да имам свежи анализи със себе си. Тестът за овулация показва еднакво бледи 2 черти.
Скрит текст:
Притеснявам се, защото съм чела, че съотношение на Lh и Fsh говори за СПКЯ, ако Лх е по-висок, но това важи ли за периода на овулация или само ако са пуснати на 3-5 ден?

Здравей!
На 16-ти ден от МЦ, ЛХ, ФСХ и Е2 не са показателни и трудно се тълкуват без УЗ - малко ми прилича на след О.
Тестостеронът е висок.
Точно на 3-ти ден от МЦ, ЛХ :ФСХ са 1:1 и да, ако тогава ЛХ>ФСХ показва ПКЯ ( не СПКЯ ... ПКЯ е част от СПКЯ)
Високият Тестостерона напр. само той - показва СПКЯ.
ТСХ е много нисък - с Хиперфункция на ЩЖ ли си? Ако е така, много вероятно да имаш проблем с Желязото и от там и косопад... сигурно имаш и други дефицити, но за това състояние, е най- проблемно желязото, много бързо се отива в ЖДА.
Пусни целият т.н. Железен панел... и всички други базови витамини и минерали ( посочени са в нулевия пост на темата) следи ТРАК, ТАТ и МАТ.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 20:43 от denis©

# 369
Здравейте! Търся мнение и тук. 5 месеца пиех противозачатъчни Джаз. На 28.05 ги спрях, защото решихме, че искаме да правим опити за бебе и на 31.05 ми дойде нормален цикъл. Преди хапчетата МЦ идваше между 29-31 ден и очаквах, че и този месец ще е така. Вече ми закъснява с 3 дена. Днес пуснах ЧХГ,  което отчете, че няма бременност и Прогестерон. Днес ми 33-ти ден от цикъла. Това са ми резултатите, а в четвъртък имам записан час за АГ.

# 370
beyourself1101, по прогестерона смятам, че тези дни очакваш МЦ.

# 371
  • Варна
Здравейте, момичета! Здравей, Денис😊 Да помоля да погледнеш и новите ми изследвания направени на 21 ден от МЦ, жена на 34г.
Скрит текст:
П. С. прилагам и предното изследване, което показва, че FSH И Е2 са високи и е възможно да има киста, ЗФ. Предстои ми да отида на Аг преглед.
Скрит текст:
П. С. 2 —вит. Д е над горна граница, понеже го спрях 5 дена преди изследването.

# 372
Има ли отделна тема за хормоните по време на бременност?

Казаха ми само да ги следя и че засега са добре. 9та седмица.

# 373
  • София
Здравейте, момичета! Здравей, Денис😊 Да помоля да погледнеш и новите ми изследвания направени на 21 ден от МЦ, жена на 34г.
Скрит текст:
П. С. прилагам и предното изследване, което показва, че FSH И Е2 са високи и е възможно да има киста, ЗФ. Предстои ми да отида на Аг преглед.
Скрит текст:
П. С. 2 —вит. Д е над горна граница, понеже го спрях 5 дена преди изследването.
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък - показва Хипофункция на ЩЖ.
Феритинът може да е по-висок - наблегни на храни богати на желязо.
Вит. Д е висок - след 2-3 седмици, би трябвало да покаже какви са реалните нива.
Инсулин и КЗ са Ок., не показват ИР - дано да е така, защото не винаги НОМА индекса я показва, особено ако храненето е изчистено и подходящо за ИР.
В12 е малко висок - не е проблем.
Прогестеронът е супер - имало е О.
Най-общо - нищо притеснително, което да не може да се коригира.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря, моля.

Скрит текст:
Има ли отделна тема за хормоните по време на бременност?
Казаха ми само да ги следя и че засега са добре. 9та седмица.
Попитай в темите на бременните, дали има такава тема.

Т3 и Т4 са ниски. Бебето дърпа много от хормона и не ви достига.
Консултирай се с ендокринолог, който работи в/със клиника по репр. медицина ( напр. Щерев, Надежда...)
Провери за дефицити - В12, ФК, вит. Д, Цинк, Мед, Селен, т.н. Железен панел.

Прогестеронът е супер.
Лека и спокойна бременност ...и ще чакам да споделиш какво е мнението на Ендокринолога, моля.
Не се притеснявай, не е страшно, още повече, че ще вземеш мерки навреме.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 17:53 от denis©

# 374
  • Варна
Денис, благодаря ти за времето което отделяш и съветите които даваш💐 Витамините ми отне доста време докато отлепя долната граница и то благодарение на съветите тук във форума. Кръвна захар и ИР изследвах защото напоследък изпитвам нетипичен за мен  глад за сладки неща.

Общи условия

Активация на акаунт