Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 102 961
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 1 320
И мен не ме вълнува каква е храната, тоалетните и лукса. Искам аз и бебето да излезем живи и здрави, Токуда имат страхотна неонатология и чудесни лекари. Отделно имам и автоимунно заболяване, което автоматично ме кара да избирам между Майчин дом и Токуда, защото там са подготвени за моя случай. Причината, поради която ще оставя 2 месечни заплати в Токуда е не защото ми се ходи на хотел, а защото имам нужда от едно спокойно раждане, където никой няма да те юрка и да ти крещи. Това е норма, в нормалните държави отиваш и срещаш пълна подкрепа, дори и в провинциална болница, не правиш половингодишно проучване при кой да родиш, защото знаеш, че където и да идеш, ще получиш ОТНОШЕНИЕ. Никой не ти крещи, не те обижда и на никой не си му виновен, че е претоварен. Не очаквам да ме галят с перце, но се надявам да се държат професионално. За никого не е тайна отношението към жените в АГ отделенията, нищо не се е променило още откакто майка ми е раждала преди над 30 години 😑
Първото раждане ми беше в Шейново и нямах особени очаквания, но персоналът беше мил, имало е криви изказвания, но да кажем съм затворила очи. Една санитарка ми се накара, че съм била по-неориентирана от циганките 🤷🏻‍♀️ Ами да, аз не идвам да раждам през година...

Иначе се следя при д-р Атанасова, но малко ме наплаши с тия десетки изследвания, които ми назначи 🤷🏻‍♀️

# 1 321
Съгласна съм, че е било тежко раждането и че е трябвало да сътрудничи, но каквато и да е била ситуацията обиди и крещене, камо ли шамари, не са решението със сигурност. До колкото разбрах от много изчетени мнения това си е практика от край време (не само в Майчин дом) да се справят с паникьосани родилки или да ги "надъхат", но на мен ми се струва крайно неандерталски подход.

В някои ситуации е наложителен по-директен подход със сигурност. Миналата година бях в Шейново за кюретаж заради мисед и влизайки в залата рухнах психически и се разплаках, не исках да сядам на този стол изобщо. Анестезиоложката веднага видя какво се случва и прецени, че няма начин (и време) да ме успокоят и буквално за 15 секунди ме дръпна на стола и ме приспа. Не е била груба в никакъв случай, просто нямаше друго решение в този момент и вечно ще съм й благодарна, че не проточи неизбежното.

Аз в момента съм се насочила към доктор Кирякова или Леков. Ако някой има инфо дали може част от прегледите да минат по здравна каса, ще се радвам да сподели Simple Smile

# 1 322
Lina9152, аз се следях по каса при друг АГ и започнах при Леков след 30тата седмица. Той е страхотен, спокоен и отзивчив лекар. В крайна сметка родих при доктор Василев, понеже Леков почиваше. И двамата са прекрасни и определено ги препоръчвам. Моето раждане също беше тежко и се проточи, но в никакъв момент не съм усетила негативно отношение. Надъхваха ме с подкрепяне, че мога да се справя и, че напъвам добре. Аз също избрах Токуда заради добрата неонатология и увереността, че там ще се чувствам спокойно и никой няма да ми вика. И въпреки някои очаквани негативи, всичко беше добре. Най-вероятно бих се върнала там и за второ раждане.

# 1 323
Здравейте, имам въпрос относно издаване на 45-дневния болничен преди раждане. Как се процедира, когато следящия АГ отсъства? Накратко ситуацията ми е следната: следя се при д-р Колева и 45-дневния ми болничен трябва да започне на 27.07. От 01.07 съм в болничен с одобрение от ЛКК, като в него е записано да се явя на преглед на 25.07 (предвид, че 26.07. е събота), предполагам с идеята тогава да се пусне 45-дневния от 27.07. Проблемът е, че от Регистратура ми казаха, че първия възможен час за д-р Колева е за 28.07. Аз записах час за тогава, но сега се чудя дали да запиша час и за 25.07. при друг лекар, ако евентуално той може да ми издаде 45-дневния болничен? Или да си изчакам прегледа при Колева на 28.07.? Това е вариант, ако 45-дневния болничен може да се издаде със задна дата, но ако не може - тогава ще трябва да ми го издаде друг лекар, различен от следящия.

# 1 324
При планово секцио 1 ден по-рано ли приемат в болницата или същия ден се постъпва?

# 1 325
Болничен може да се издаде със задна дата, няма проблем. Предварително не може да се издава.
А за секциото - постъпва се предния ден.

# 1 326
И при мен издадоха 45 дневния болничен със задна дата и то много повече от 1 ден. Отидох около седмица по-късно.

Здравейте, имам въпрос относно издаване на 45-дневния болничен преди раждане. Как се процедира, когато следящия АГ отсъства? Накратко ситуацията ми е следната: следя се при д-р Колева и 45-дневния ми болничен трябва да започне на 27.07. От 01.07 съм в болничен с одобрение от ЛКК, като в него е записано да се явя на преглед на 25.07 (предвид, че 26.07. е събота), предполагам с идеята тогава да се пусне 45-дневния от 27.07. Проблемът е, че от Регистратура ми казаха, че първия възможен час за д-р Колева е за 28.07. Аз записах час за тогава, но сега се чудя дали да запиша час и за 25.07. при друг лекар, ако евентуално той може да ми издаде 45-дневния болничен? Или да си изчакам прегледа при Колева на 28.07.? Това е вариант, ако 45-дневния болничен може да се издаде със задна дата, но ако не може - тогава ще трябва да ми го издаде друг лекар, различен от следящия.

# 1 327
За колко време излизат резултатите от клиничната лаб? При пробовземане в 15.30 ч, ще излязат ли в рамките на деня?

# 1 328
Въпрос към раждалите в Токуда, позволяват ли на някой близък да е в стаята при раждане секцио?

# 1 329
Не, не позволяват. Май в Св Лазар позволяват. За други болници не знам да са съгласни.

# 1 330
Въпрос към раждалите в Токуда, позволяват ли на някой близък да е в стаята при раждане секцио?

Кое имаш предвид - след операцията или по време?

# 1 331

Кое имаш предвид - след операцията или по време?

По време, осъзнавам, че въпроса ми е малко смешен и сигурно на никой не биха позволили да седи при мен по време на операция все пак, но съм много страхлива и имах някаква надежда, че може и да позволяват. 😕

# 1 332
Не, това е операция все пак.
Не се притеснявайте, ако изпаднете в някакво състояние, ще ви бият успокоителни и всичко ще ви се заравни Simple Smile
Честно казано, не е толкова страшно, колкото си мислите, раздвижването после е кривотия Sad

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 20:28 от Joss Stone

# 1 333
Не, това е операция все пак.
Не се притеснявайте, ако изпаднете в някакво състояние, ще ви бият успокоителни и всичко ще ви се заравни Simple Smile
Честно казано, не е толкова странно, колкото си мислите, раздвижването после е кривотия Sad

Много благодаря!

# 1 334
За колко време излизат резултатите от клиничната лаб? При пробовземане в 15.30 ч, ще излязат ли в рамките на деня?
Зависи. Ако са “обикновени” кръвни изследвания - до около 2 часа. Има обаче неща, които се работят определени дни, или изпращат до Турция, много е относително.

Общи условия

Активация на акаунт