Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 082
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Дами, а дали нарастване на зърната и ареолите са признак на предстоящото ни състояние?
В последните две години пораснаха много и е много грозно.
На фона на бюста ми, колкото шепа изглеждат потресаващо, чак избягвам да се гледам 😟
Да побутна малко въпросът си, все си мисля, че е свързано с предстоящата менопауза..

# 646
Малика, при мен не съм наблюдавала такова отклонение... Rolling Eyes

# 647
Дами, а дали нарастване на зърната и ареолите са признак на предстоящото ни състояние?
На фона на бюста ми, колкото шепа изглеждат потресаващо, чак избягвам да се гледам 😟
Да побутна малко въпросът си, все си мисля, че е свързано с предстоящата менопауза..

Никога не съм чувала за такъв симптом. Реално даже съм чела, че ареолите няма как да растат или да се смаляват. Вероято при теб по-скоро потъмняват.
Обаче в живота си ми се наложи да къпя доста възрастни жени и ми е правило впечатление, че ареолите и зърната им са доста големи. От което съдя, че явно нарастват с напредване на възраста.
Все пак е добре да направиш консултация и с мамолог и с ендокринолог.

# 648
  • Бургас
Моите също са много големи, ама при мен е отдавна, май още като родих и надебелях, но и аз предполагам, че с възрастта става, иначе да се похваля, че месец май за пръв път не ми дойде, на 50 съм, много ми хареса, сега тръпна като тийнейджърка този месец дали и как ще се появи, наистина ми писна вече

# 649
При мене явно, или кремът действа, или е решил да се държи по нормален начин моят цикъл. Вече 24 дни го няма, вчера нещо прицапа, ама се отказа и спря. Сега ще мажа още 2 дни и спирам, да го видя. Направо все едно цял век съм без цикъл, много яко! Grinning

# 650
the Дорис, благодаря ти!
Да, явно с възрастта се случват тези неща, големи ареоли, зърна, пъпчиците около тях също са големи.. отвратителено..
На мамолог ходя всяка година, последно преди три месеца, нищо  не каза, но и аз не съм го питала специално.
Уф, на 43 съм, от около две години го забелязвам това 😥

# 651
При мен не съм забелязала промяна в зърна и ареоли.

# 652
  • София
Нарастват си-зърна и ареоли, кожата се променя, но по време на бременността. Това е подготовката за кърмене, на тялото. Монтгомириевите жлези се увеличавта и изпускат секрет. Този процес(външен и вътрешен в гърдите) е всъщност причината за увисването на гърдите, не самото кърмене.
Та според мен е възможно да се случва и преди/по време на менопауза, под влияние на някакви хормони.

# 653
Не е типично. Бива да пуснете един пролактин, за предпочитане след консултация с ендокринолог. Да не говорим, че на 43 при липса на други симптоми за никаква перименопауза не може да се говори...

# 654
И моите не са каквито бяха като бях на 20 години, но между тогава и сега имах и много сериозно напълняване и после сваляне на 20тина кила... и съответно гърдите ми като цяло не са каквито бяха, не само от годинките. Тя цялата кожа се разтяга като увиснат, няма как ареолите да не мръднат и те. Поне на мен ми се струва естествено това нещо.
Но не са се променили за кратко време, ако е по-рязка промяната и аз бих се допитала до лекар от какво може да е.

# 655
Нямам промяна в ареолите, зърната или жлезите на Монтгомъри.

# 656
Някой успял ли е да се пребори с хормоналното напълняване? Изобщо не ям много и гледам да е здравословно, последните месеци значително увеличих и спорта, но имам 3-4 кг, които натрупах последната година, и които не мърдат и със сто грама надолу.
Мои приятелки пият различни добавки като мака, салвия, градински чай, фенел и подобни фитоестрогени мисля че им казват. Но аз се притеснявам сама да си назначавам добавки. Гинеколожката ми пък е на мнение, че само ХЗТ (Хормонална заместителна терапия) си заслужава да се приема, което още повече не ми се иска да започвам.

# 657
“Здравословно хранене” означава всичко и нищо. Всеки си го разбира по своему. По колко хранения имате дневно? В колко часа вечеряте? Закусвате ли? Консумирате ли слънчогледово олио, маргарин, захар, брашно? Такива неща.

# 658
Какви хормони се изследват при акне на 19 годишно дете

# 659
Сигурно тестостерона е висок. Пускате целия пакет. Питайте в лабораторията, ще ви кажат.

Общи условия

Активация на акаунт