Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 85

• 35 046
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Обмислям едната стена на спалнята - зад леглото, да е в различен цвят. Какви според вас са подходящите комбинации? Още нямам обзавеждане, но вероятно ще има бял гардероб, сиво легло с тапицерия, бяла тоалетка и тв шкаф.
Ами според леглото и цвета на настилката. Съчетайте с тях. Всеки цвят, който Ви допада и не се бие със сивата дамаска би бил удачен.

# 511
Бяло и сиво са доста лесни за комбиниране, нямате ли предпочитания Simple Smile

# 512
Моля за идея дали е възможно и как да осъвременя ей това наследство:
Скрит текст:
Отговора - "ново" е ясен, но за сега не е опция.
Трябва да е лесно, просто и да може да бъде реализирано без участието на мъже или майстори.
Извинявам се, ако звуча нахално.

# 513
Най-лесно е с боядисване. Но ако ще сменяш плот, няма да се справиш сама. Не че те подценявам, просто за това си трябват още един чифт ръце.

# 514
Трябва да е лесно, просто и да може да бъде реализирано без участието на мъже или майстори.
Значи зависи от теб колко си сръчна и колко труд си склонна да вложиш. Simple Smile
Аз бих направила следните промени, които преценявам, че бих могла да направя сама:
Гърбът е от балатум Thinking така че 100% заминава. Или се лепят плочки, или нов гръб от плоскост, поръчана по размер.
Тъмният термоплот остава, а кухнята боядисвам в светъл цвят taupe (топло сиво), защото според мен ще се върже с плота. За точния нюанс трябва повече съобразяване с пода.
Със сигурност бих оставила горните шкафове "голи", тоест бих махнала откритите полици в двата края и бих разкарала дъската с луничките. Според мен тези "разчупени" елементи много загрозяват, съжалявам, изглеждат свръх демоде. За осветлението бих монтирала релса (релси) с насочващи спот лампи на тавана или лед ленти под горните шкафове.

# 515
гледам на снимката, че има спот лампи на стряхата на шкафовете
винаги е по-добре да има допълнителна светлина- лед лентата  е лесна за монтиране с двойно залепващо в ъгъла под шкафовете
самостоятелното лепене на плочки, не би ли излязло малко по- бюджетно от гръб по поръчка ?

каква е останалата част от стаята?
нещо подобно? - със съответните подходящи цветове, разбира се

бих махнала високата част на бар-плота
 онази малка част от плота, която съм оградила, ми се струва разрушена??

# 516
Един обикновен гръб в подходящ цвят ще е мн. по-евтин от лепене на плочки.

# 517
Кухнята е в стил "рустик", не ми се връзват спотове и релсови осветителни тела, ще стоят не на място. По-скоро бих обмислила осветление, подходящо за стила (сегашното над горните шкафове също не е удачно за него, но поне предполагам, че е практично).
Също бих боядисала в предпочитан цвят, както и бих оставила плота и подменила гърба. Направи си проби върху снимка с различни цветове и съчетанието им, за да прецениш кой за теб е най-подходящ. Някои работи без мъж не ги виждам, ама пък оттук знаем, че има жени и жени, затова не съм категорична. 

# 518
Здравейте отново, моля за съвет за избор на мебели за тази баня.

В дъното е душа и ще се сложи преграда. Ако е в черен мат обков дали ще е ок спиред вас и да се съчетае с Hemnes серията на Ikea?

Нишата над тоалетната е оставена за бойлера. Аз харесвам от плоските, но за да влезне в размерите на нишата трябва да е 65 литров, а това не ме устройва. Мислвх да сложа хоризонтален обикновен с идеята да не се набива много на очи ако е вертикален. Има ли някакви варианти допълнително да се скрие с нещо като окачен таван само под него или и аз не знам..

# 519
dariVale, сваляте вратичките от пантите и всички части, които могат да се демонтират. Минавате с обезмаслител хубаво и после почиствате от препарата всичко, което ще се боядисва. Грунд и 2 ръце боя. Всичко, което не може да свалите обработвате на място.
Ето една такава красавица, която боядисвах. Отне ден и половина боята и още един ден разглобяване и почистване, но нон стоп. ММ се включи накрая в закачането на вратите и боята на трудно достъпни места. Плотовете ако са термо обикновено са завинтени с винтове от долната страна. В Салекс ако сте в София могат да Ви отрежат по размер и докарат плотовете, в другите градове също има такава услуга разбира се.
Ако сложите и нови дръжки в този стил ще стане супер!

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 07:15 от drago_2008

# 520
за мен е много по-удачно да залепя плочки / средна цена  25 лв.м2 в Практикер/ .от това да сложа гръб / 64 лв. м2 в Практикер/
но,аз мога да си ги залепя
не бих могла да си сменя източника на осветление, led лента съм лепила, и не е голяма философия

затова- какво има предвид потребителката под „без намеса на мъж“ ?

# 521
Драго, много хубав цвят на шкафчетата!

# 522
medissa, ремонтът изначално не предполага мебелите, които ти харесват. Нито интериорните врати, нито този мрамор. За мен Hemnes не подхождат на тази баня стилово и просто черния обков не променя нещата, но важното е на теб да ти е приятно и да ти харесва! Напълно разбирам желанието да се уеднакви стилово обзавеждането в различните стаи, така е редно, постига се хармония в интериора. Ако не те дразни теб самата и не виждаш конфликт, действай.
За хоризонтален бойлер кранчетата и тока са много ниско ще висят меки връзки и кабели.... Няма как да се облече и да се скрие.

# 523
Благодаря за съветите. Площта ще се сменя, ще се сложи гръб от плоскост. Това - от майстор, мъж 😀.
По-скоро се чудех как да свежа табелите, евентуално без да боядисвам.

# 524
  • Варна
Щом не ти се боядисва... ако не са лакирани, можеш да ги лакираш с лак - има различни нюанси. Хубавото на лакът е, че дървесните шарки остават видими. Има и масла, но не съм работила с тях. Май омаслените повърхности искат по-честа поддръжка.
Понякога само едно старателно почистване върши чудеса. Нови дръжки по твой вкус и воала. Аз също бих махнала дъската с луничките, която продава твърде старомодно настроение, и бих залепила лед лента под горните шкафове, която да свети директно върху плота. И тези шкафчета без вратички също бих разкарала. Изглеждат като допълнително слагани и развалят линията. Бих сменила и стъклата на витрините - да не са огледални като от евтина кръчма.

Дописвам:
Ето аз как преобразих една кухня, също наследена от старите собственици. Трябваше ми временно решение, което да се реализира възможно най-бързо и евтино, за да влезем да живеем веднага, но резултатът взе, че доста ми хареса реших да ѝ дам още няколко годинки живот.

Скрит текст:

Моля само не коментирайте магнитите по хладилника. Знам, че и това е демоде, но ние си ги харесваме. Grinning

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 18:23 от Didi168

Общи условия

Активация на акаунт