Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 39 252
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Нормално е да се скъсява , има някакви норми спрямо седмиците , както и по начало колко е бил размерът.Притеснение при лекарите има когато се забележи рязко скъсяване.Например ако в 28 седмица е била 35мм , а сега ви е 23 мм то е бързо скъсяване.Поне така са ми обяснили.
Но да , все пак бебчетата натежават , наближава момента , нормално е да се скъси.
Права си , че се гледа и за твърдост , както и дали има фуния или отваряне.

# 646
Герка, радвам се, че ви е минало, дано няма повече боледувания до края. Знам, че на всеки може да се случи, но за детето все ми е по-гадно като се разболее, а сега на почивката съвсем ми беше мъчно. То от 7 нощувки той изкара 5 дни с температура почти само на спане и лекарства и последните 2 докторът забрани всякакво слънце, каза да стоим само в стаята и лобито, какво ли е разбрал милия от почивка. Ама аз се успокоявам, че той в момента много се вълнува от превозни средства и се накефи на полетите поне. А ние явно сме си го занесли, той вдигна първо точно сутринта преди да тръгнем, но после в деня на пътуването нямаше проблем и аз по-скоро мислех, че по път или там си е хванал нещо друго. А като се прибрахме се оказа, че и децата в градината и госпожите изкарват точно със същите симптоми нещо от преди да заминем и сега се изреждат всички. Хем се чудих тогава дали да го пускам три дни преди да заминем. Ама вкъщи щеше да подивее от скука, а реших, че ако е писано да се разболее, дали в градината или в самолета примерно няма кой знае какво значение.

# 647
Марбела, не ми даде препоръки за почивка, даже й казах, че имаме желание да отидем на море за няколко дни и не възрази. Естествено това ще е, ако даде зелена светлина следващия преглед
Me, Myself and I, да, права си, нормално е да се скъсява и затова си мисля, че е презастраховане това с кортикостероидите. Каза ли ти какви са страничните ефекти? Аз говорих на дълго и широко със зълва ми и тя каза, че при определени предпоставки у пациента може да доведе до вдигане на захарта или кръвно, на за два дни терапия не мисли, че това ще се случи. Аз мислех по-скоро в посока дали може да навреди на бебето, дали няма някакво съотношение рискове ползи, но не намерих такава информация

# 648
Случайно някоя да има информация за София - град дали има ваксини само за коклюш, а не ДТК?

# 649
Случайно някоя да има информация за София - град дали има ваксини само за коклюш, а не ДТК?

За съжаление не съществува друг тип ваксина освен тривалентната, изобщо не се произвежда и съответно предлага или поне така е в цяла Европа.

# 650

За съжаление не съществува друг тип ваксина освен тривалентната, изобщо не се произвежда и съответно предлага или поне така е в цяла Европа.

Значи са ни излъгали по новините... Благодаря, GerKa

# 651
Здравейте момичета . И аз бях на третата ФМ всичко е наред с бебчо . Притесни ме това , че пуснах стерилна урина и ми излезе някаква бактерия Протеус Мирабилис , притесних се изписаха ми антибиотик дано всичко е наред.

# 652
  • София
Момичета, аз да ви застрелям с един въпрос - за колики какво смятате да взимате ? 😀
Преди години ползвах за баткото комбинация от Лефакс и Колийф, честно казано имаше си колики, не мога да кажа без тези капки какво щеше да бъде, но ми бяха препоръчани от неонатолог.
 Сега видях едно масло на Колийф за масаж, масажа на коремчето много успокояваше синът ми, с подходящо масло може би би имало добър ефект.
 Имаме и възглавничка с черешови костилки, но за лятно новородено не е добра идея да се ползва.

По темата с шийките, важна е не само дължината, но и дали е мека ,има ли разширение ,лекарите преценяват.
Аз съм със серклаж, предходната бременност също ми е износена със серклаж, та при мен темата с шийките си е неизбежно на дневен ред.

# 653
Девойки, тук може ли да кажете какво значи това. За белтъка не разбирам това +- какво значи 😀 А другото нямат идея какво е. Проверих, гледах ама като цяло много информация йок- изменени кръвни клетки ама колко е сериозно…. Хемоглобинът е в граница, понеже видях че може да е свързани евентуално.
Утре съм на преглед ама нали знаете как ви човърка като има нещо.
Кръвната изглежда ок, захарта е 4.8.

# 654
Девойки, тук може ли да кажете какво значи това. За белтъка не разбирам това +- какво значи 😀 А другото нямат идея какво е. Проверих, гледах ама като цяло много информация йок- изменени кръвни клетки ама колко е сериозно…. Хемоглобинът е в граница, понеже видях че може да е свързани евентуално.
Утре съм на преглед ама нали знаете как ви човърка като има нещо.
Кръвната изглежда ок, захарта е 4.8.

Аз съм с риск от преекламсия и знам, че освен повишено кръвно налягане и отоци, се следи и наличието на белтък в урината, т.е. Свързвам го само с това, но АГ ще ти даде повече инфо, бъди спокойна ☺

# 655
Lallzz, според мен означава, че имаш положителен резултат, т.е. открит е белтък в урината и затова е подчертано - като отклонение от нормата. Но обади се в лабораторията да попиташ какво точно означава.

# 656
Момичета да се похваля с добри новини и аз минах на фетална днес и всичко е наред с малкия . Вече е 1.600 кг и се е обърнал главично, днес влизам в 30 гс . Поначало заради миомите смятахме , че ще раждам секцио, но сега вече шансовете клонят повече към естествено, което ме радва, макар също да ме е страх и от него😁 Иначе шийка, матка, плацента и околоплодни всичко в норма и без разкритие. Само очния преглед да мина и следващите изследвания да са ок. Надявам се, че и при вас всичко е наред милички! ❤🍬

# 657
Момичета да се похваля с добри новини и аз минах на фетална днес и всичко е наред с малкия . Вече е 1.600 кг и се е обърнал главично, днес влизам в 30 гс . Поначало заради миомите смятахме , че ще раждам секцио, но сега вече шансовете клонят повече към естествено, което ме радва, макар също да ме е страх и от него😁 Иначе шийка, матка, плацента и околоплодни всичко в норма и без разкритие. Само очния преглед да мина и следващите изследвания да са ок. Надявам се, че и при вас всичко е наред милички! ❤🍬
Аз също имам миомни възли и много се притеснявам относно раждането. Със следящата не сме обсъдили темата по-задълбочено, въпреки, че според нея не пречи на едно нормално раждане. Искам да попитам, какво имаш предвид, че поначало заради миомите раждането е щяло да бъде секцио, но след това се е променило?

# 658
Обадих се в лабораторията и казаха, че така се отбелязва резултат, когато има наличие но не достатъчно, за да е категорично позитивен …???? Ходи разбери…
Но за тях цялата картина изглежда добре, няма нужда от нова урина и да си говоря все пак с лекаря.
Лекарката не ми вдига ама тя в работно време трудно да вдигне, пък в неработно няма достъп да види резултатите. Като и диктувам не се получава особено, защото тя гледа и цялата картина. Та утре ще видим.
Иначе отоци нямам, кръвното е до 110 макс(макар да съм с ниско, ни предимно го меря около 105), кръвната захар е в норма… надявам се няма място за притеснение.

# 659
Момичета здравейте, днес и аз минах ФМ 32г.с. С беба всичко е наред 1.800. Лекарката каза, че съм в рискова бременност и е добре да живея с тази мисъл (“колкото и стресово да било”- беше точното изказване) не , че не ми го повтарят вече за стотен път, но аз съм си решила да не им се впечатлявам вече. Плацентата ми отива към 3 та степен на зрялост, а на 1 Юни я огледа обстойно лекаря който ме следи и каза, че е наред. Беба за един месец си смени позата три пъти, първо беше седалишно после главично, а днес е напречно + омотана пъпна връв .  Каза ми, че това е защото коремната ми стена е много отпусната( каквото и да значи това). Бях много ентусиазирана за нормално раждане, но така както е тръгнало няма да се случи ми се струва. Та се моля до Юли поне да удържим фронта… Вече ми идват малко в повече различните мнения то не беше едно, второ, трето. Малко съм разочарована от днешния преглед. Претупа ме 20 минути има няма и грозни изказвания.

Общи условия

Активация на акаунт