“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №7

• 40 953
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Miss_Kaprisse, мисля че така разбраха, че е била в апартамента на Смилев, в него откриха копчетата и така стигнаха до Тороманов. Не беше съвсем пълнеж.

# 466
А, това, че душ-гелът на Филип съвпада с Елдърова си беше чист пълнеж. Колко е Търново, че всички с един душ-гел Палмолив  да се подмиват? Има-няма няколко десетки хиляди гражданина…

# 467
  • Другата България
Blush Версията Асен жив и връзката с Родопите ми се струва доста по-абсурдна от мъжът на Мия жив. Blush
За мен репликата с тютюна беше просто част от репликите в сценария, случайна реплика в непринуден разговор, нищо общо със сюжета. Асен жив съм не 100, а 1000% че няма как.
Но това с гробовете е доста интересно. Не един, а няколко разкопани гроба.....
Цитат
Миналото ще се окаже основната липсваща частица, която може да отведе разследващите крачка по-близо до истината. Отварянето на няколко гроба и намерените липсващите останки ще свалят маската на предполагаемия сериен убиец.
Малко двусмислено е второто изречение - намерените липсващи останки....сега не знам грешка на редактора ли е, или ще намерят в разкопани гробове чужди останки....
Цитат
Чии гробове ще бъдат отворени и какво ще разкрият останките?
- тоест, ще има останки в нечии гробове, въпросът е чии. И чие е миналото.
Аз още смятам, че е това на Мия. Десет седмици си го мисля. Blush
Но от известно време съм разколебана с нещо от миналото на Заимова. Тя нали каза на Мия, че баща ѝ е умрял?
Ще видим.

# 468
Miss_Kaprisse, слагам в скрит текст да не досаждаме Simple Smile за душ гела
Скрит текст:
Душ гела Мия и Илчев го откриха в любовната квартира на Тороманов и Елдърова. Филип каза на Мия, че е същия като техния.
Това го помня, но или пропускам нещо и не схващам замисъла, или е било нищо важно. Ако имаше вероятност Елдърова да е била в хотела точно преди убийството ОК /тогава подозираха любовника и можеше да търсят там кой е бил с нея/, но това отпадна, защото намериха реалния терен.  Тоест от това не произлезе нищо в крайна сметка така ли? Не е нишка, която да  насочи нанякъде разследването или зрителя, а просто съвпадение, че на двете места има еднаква марка козметика и толкова, пълнеж?  Или просто е трябвал повод срещата да приключи и са измислили това:rolling_eyes:

Мия и Филип не знаеха аромата на душ гела на съдийката, знаеше го Дора. Дора подуши Филип и Филип каза на Мия, че е същият, като техния.
Мия отиде в любовната квартира видя душ гела, същия като техния, и така разбра, че е била там вечерта съдийката. После чуха и Смилев, за заличаване на следите. Туй то с душ гела.
Всъщност по него и по шампанското разбраха, че е била там. /Б.ти и душ гела, Палмолив/

# 469
Според мен за тези гробове още нищо не знаем. Нито мъжа на Мия, нито пастрока на Заимова.
Просто 10 епизода нищо не се е разисквало покрай тях. Тепърва нещо по фабулата в предпоследния епизод ще изскочи. Разгеле!
Merri_Ann, интересно с “намерени липсващи останки”. Аз си го разбрах като липсващи. Но дали е така или са били липсващи, а сега ще ги намерят?!? Странно е написано наистина. Засега като празен гроб го възприемам.

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 14:51 от HappyRSmile

# 470
  • Другата България
.

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 15:30 от Merri_An

# 471
Засега като празен гроб го възприемам.
Аз също. Но предвид преписаното писмо от Ирина-Теодора си мисля за нещо в тази посока - нечие дете се е самоубило, майката вече е била мъртва. И с тяхната смърт да е свързана групичката състуденти.

# 472
  • Washington,USA
Сигурно Демона ще си е изкопал демончето и демонката.

# 473
  • Пловдив
Да, съгласна съм. Но все ми се струва, че убиецът трябва да е свързан по някакъв начин с Мия или Филип. Някакси ще е много недомислено ако просто сложат някой напълно нов и непознат герой за убиец, независимо от причините, поради които го прави. За мен или убиецът е свързан с Мия и Филип и миналото им, или е някой от главните герои в този сезон, но не и второстепенен като кмета например.

Blush Версията Асен жив и връзката с Родопите ми се струва доста по-абсурдна от мъжът на Мия жив. Blush
За мен репликата с тютюна беше просто част от репликите в сценария, случайна реплика в непринуден разговор, нищо общо със сюжета. Асен жив съм не 100, а 1000% че няма как.
Но това с гробовете е доста интересно. Не един, а няколко разкопани гроба.....
Цитат
Миналото ще се окаже основната липсваща частица, която може да отведе разследващите крачка по-близо до истината. Отварянето на няколко гроба и намерените липсващите останки ще свалят маската на предполагаемия сериен убиец.
Малко двусмислено е второто изречение - намерените липсващи останки....сега не знам грешка на редактора ли е, или ще намерят в разкопани гробове чужди останки....
Цитат
Чии гробове ще бъдат отворени и какво ще разкрият останките?
- тоест, ще има останки в нечии гробове, въпросът е чии. И чие е миналото.
Аз още смятам, че е това на Мия. Десет седмици си го мисля. Blush
Но от известно време съм разколебана с нещо от миналото на Заимова. Тя нали каза на Мия, че баща ѝ е умрял?
Ще видим.

# 474
Не знам, но ако е вярно промото в този епизод ще се случат повече неща, отколкото в предните 10. Досега освен убийствата, общо взето е доникъде разследването. 8 епизода не сме виждали Елдъров и котки, сега ни ги връщат, сигурно са били на санаториум. Като казах Елдъров, се сетих за Тишо, за какъв чеп за зеле ни беше. А,  Десподов, който за 10 серии няма и 10 мин. екранно време, не че ми липсва де.
Не знам дали това е била целта на сценария, но разследването им куца доста и успяха да направят Мия и Филип не дотам приятни образи. Иначе, като цяло ми харесва филма и евалла, че са успели да запазят тайна за убиеца.

# 475
Привет, през последните седмици доста коментари четох тук и във ФБ, но да напиша и аз... как ги виждам обобщено нещата Simple Smile :
Сериалът е брутален, наистина. Трябва да сме много щастливи, че има такава БГ продукция и то вече 2-ри сезон.
Най-уникалното е, че разпалва така хората да коментират, мислят и да разследват - кой е убиеца ?

Първо - Според мен за всички трябва да е ясно, че на "Демона" някой му помага... Още в самото начало на Епизод 1, при отвличането на Елдърова се виждат в колата 2-ма човека на двете седалки в колата (Макар че полицията каза, че колата и е засечена от камери и е била карана от Мъж с маска... дано не е снимачен гаф).
"Момчето", което взе гюдериите и го гониха на Царевец в Сезон 1 си е Фичето, вижда се от снимката ? Отделно още, когато Филип отиде за първи път да търси професора, имаше кадри от преснимане на книги и т.н., според мен той пряко предава инфото на убиеца и може би му помага - физически.

И вече за "Убиеца" :
Изключвам в разсъжденията си варианта, в който този пич Калоян Трифонов  се окаже убиеца, защото лично на мен ще ми "убие кефа" от целия сериал, но наистина може нещо да е син на професора или професора на млади години и т.н. Странно е, че е на челно място при главните актоьри в премиерата на филма.

Според мен от сцените в обежището му (на "Демона"), когато беше отвлякъл дъщерята на Десподов и трудно разпознаваемите кадри, които ни предоставиха - вариантите се свеждат до Елдъров или Кърджиев...

*Елдъров - още от Епизод 1 ми беше основен заподозрян, но сега вече двамата са ми на кантар с Кърджиев, след тези улики, че ще се окаже нещо от общото им минало. Иначе по пътя на логиката Елдъров си има 100% мотиви, познава професора и Фичето (може да е "партия" и с двамата при убийствата). При визитата на Мия и Филип в къщата на Елдърови - няколко пъти показаха скрин с исторически книги (история на България, Рим и т.н.) и кръст пред тях, гневните му физиономии не са доказателство, но са доста филмиращи и подозрителни и най-вече - Снимката на Елдърови прегърнати я има на стената в къщата, същата снимка разпечатана я има и на таблото на убиеца, както и снимка на мъж, войник (и на Елдъров ми прилича и на Кърджиев - на млади години.). Ами котката ? На всички пак е ясно, че котката се върти около убиеца и показа на Филип местопрестъплението, когато беше убит адвокат Смилев ? Елдъров им каза, че котката била изчезнала, а се върти покрай убиеца... и ясно се видя, че когато в края на Епизод 2 го удариха по главата, котката мина веднага покрай него в къщата му... т.е. може да си движи с него постоянно. И на повечето кадри си личи, че това си е точно тая котка - Бастет, с това сиво петно на главата. И този гняв, с който гледаше Мия и Филип, като се запознаха още с него... в джипа му, все едно не ги вижда за първи път, и тая снимка от Епизод 1, на залез слънце, която съм прикачил... доста прилича телосложението му, може да е на покрива на къщата му това.
*Кърджиев - тук на всички е ясно. Евентуален мотив - инцидент от миналото, доста вероятно да е учил с тях и да ги познава от миналото. Познава изключително добре историята в детайли, има помощник за престъпленията (Фичето). Ситуацията от Сезон 1 може да се повтаря, заподозрян от Мия, махане на фокуса от него и накрая да е той. Някакъв вариант дори има и да са тримата, все пак професора спря в конферентната зала Елдъров, все едно му казваше, спокойно, на всеки ще му дойде времето.
И с оглед на това, че и по телосложение от снимките ми прилича на Елдъров/Кърджиев убиеца, то изключвам Грудов или Илчев (според мен), защото първо , че са много ниски, второ са много млади и не виждам пряко - как ще са замесени в общо минало с жертвите. Единствено беше интересно, че на Илчев името му го пишеше на телефона, който Тороманов видя с надпис "Принцът на мухите", след убийството на Смилев. Бях чел интересна теория, че все пак Илчев е компютърен гений, може нещо да е замесен по хакването на телефоните им и т.н., но по-скоро го виждам, като добър герой в крайна сметка. Също с тези уши Илчев, има някаква минимална прилика с убиеца в обежището, но трябва да е нещо с махане на перука или т.н. Иначе също интересно беше, че в Сезон 1 онанираше в тоалетната, след като беше гледал в бара дъщерята на Десподов, но това са пак някакви далечни теории.
Такива улики от сорта на - кой имал алиби (Елдъров бил извън града във вечерта на убийството и затова не бил той), кой се компрометирал (Елдъров, след като скочил директно да убива с ножа и затова не бил той), убиеца левичар, на инвалидна количка (Кърджиев) и затова не бил той и т.н. То е ясно, че убиецът ще се прикрива следите и завърта главите на полицаите, както в 99% от заподозрените в такива филми Wink)

В крайна сметка... преди Епизод 11, който е утре вечер, то твърдо залагам на главен заподозрян -  Елдъров № 1, Кърджиев № 2 | със съучастник - Фичето.

Поздрави на всички ! Супер сте Simple Smile

# 476
  • София
Поздрави и на тебе, Павлине, за обстойния анализ, но тия снимки и скрийншоти ги дъвчем периодично вече десет седмици. Има и доста други гледни точки за тях. Grinning

Войнишката снимка е на мъжа на Мия.

# 477
  • Другата България
Това да си залепи брада и мустаци може да го направи не само мъж, но и жена.
За мен снимки на хора с бради, мустаци и бакенбарди не са индикатор за това кой е убиеца.
И съм категорична, че е сам, няма помощници.
Но това си е моята версия, тя далеч не е меродавна.

# 478
Колкото повече ги предъвкваме тия снимки на убиеца, толкова повече се убеждавам, че въпросния Калоян Трифонов е играл Демона през цялото време. За това е и на премиерата, той си е част от актьорския състав. Само, че в самата история и като демон накрая ще ни покажат някой друг от актьорите.

# 479
Липсващите останки може да са тези, които често дават на флашбек от леговището. Как ще стигнат до разкопаването ми е интересно? Може би при претъсването в дома на Тороманов ще открият нещо.

Общи условия

Активация на акаунт