Любители на кучета - 142

• 28 159
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
За дърпането откакто е строгия нашийник си е друга бира. Дръпне се веднъж, два и после ходи леко и грациозно. Е от време на време се дръпва, но много по-леко от преди нашийника. Мен също ме е страх да я изведа от двора без повод да не я изтърва, че после не знам как ще я хванем. Предишното куче няколко пъти е излизал извън двора и бързо сме го прибирали, но единия път като подгони една котка такова търчане беше по него и викане, а той изобщо не чува. Накрая идваше към мен и аз се метнах да го хвана обаче не успях и така зверски се размазах на асфалта, целите ми крака и ръце съжулени не мога да стана, кръв тече. Той явно разбра какво стана и дойде милия да ми помага да стана с един такъв виновен поглед.Много разбират животинките и понякога малко им трябва за да се научат. Аз си признавам съм си "мека Мара" и не можах много да науча Съни на команди, но знае като й кажа "долу" и сяда и като й кажа "леко" съвсем внимателно си взима наградата, иначе направо ръката ще ти изяде.Хубавото е, че се е научила да стиска и да си върши работите в клетката, а не по двора.

# 556
  • На ръба..
galenaa като каза мокра кърпичка.. на училището едно от упражненията беше невземане на храна от земята като за целта имаше яко мазни кебабчета престояли в салфетка. Та кебабчето не взе, но салфетката Бари си я глътна направо Joy

# 557
То това с колана не е за слаботелесни като мен. Ако сложа такова чудо най-много да се потъркалям след него. В момента точно се опитваме да отработим идването навън като го повикам. За сега само ако сме сами в ограждението, че ме страх, че ще си тръгне с някой друг човек, ако го пускам извън него. Не знам дали бих го пускала без повод, може би чак след кастрацията, когато шанса да хукне след някоя мома в нужда, ще е доста по-малък. Докторите казват, че за сега е твърде дребен за това, така че ще почакаме. Имам горчив опит с предния кавалерчо, който ми избяга на плажа и на другия ден ходих да си го прибирам от една баба, с която беше тръгнал. Първото ми куче почти винаги беше без повод в парка и винаги идваше като я повикам. Само от гърмежи я беше страх и веднъж се прибра без мен Smile.
Vanne, 5 метровия върши работа, ама ако се прецака механизма, докато се е засилила може и голяма беля да стане. Аз скоро имах такъв случай. Както се разхождахме вечерта, вътре нещо прищрака и изплю цялото въже. Добре, че бяхме стигнали почти пред блока. Та имам си едно на ум, ако тръгнем на по-далечна разходка, освен водичка нося и резервен обикновен повод.

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 16:43 от DreamingOfSummer

# 558
  • тук-там
Хубави и детайлни съвети са дали по-опитните потребители. Бих добавила още 2 неща. Не подценявайте, че всички членове следва да работят по един и същи начин с животинките - да ползват еднакви команди и да въвеждат еднакви правила. Същото е като при децата. Ако единият родител позволява нещо, което другият забранява, знаете какво става. Другото важно е социализацията - как кучето се държи на вън в променяща се неконтролирана среда и в компанията на други кучета. И аз подцених тази тема с обяснението - това му е инстинкт, не можем да се преборим е него. Свещена глупост!
Снощи се прибрахме от Париж и радостта беше безкрайна.

Нъки в офиса - слуша, но и ме пази (може някой да влезе неканен):

# 559
То това с колана не е за слаботелесни като мен. Ако сложа такова чудо най-много да се потъркалям след него.
Е, не е точно така. И аз съм 48 кила, тя ми откъсна ръцете с обикновен повод с нейните 25. Но с колана е далеч по-неусетно, защото той самият е много широк и обхваща кръста стабилно, след това поводът към него е разтеглив и има възможност да си го хванеш като обикновен повод при нужда. Просто няма нищо общо с тегленето с обикновен. Ще потърся снимка, ако някой има интерес как изглежда.
Иначе преди я водехме със строг и не дърпаше, но ходеше на зиг заг от нетърпение и скимтеше. Не можех да я мъча повече.

# 560
  • Sofia
По повод командите - дали само така слушат..
Има и невербална комуникация, която може да се оттренира. И не само за глухите кученца.
Ние сме ходили на такъв курс - обучение под формата на игри и поощряване на приемливите избори. Треньорите не отронваха дума, само една две фрази за позволение, но и това може с времето да се пропусне.
С Чоки имаме няколко такива, с които се разбираме без думи - седни е, или като му покажа с ръка, или да го потупам по дупето. Дай лапа и стой също, но трябва да има визуален контакт. Като вдигна пръст знае, че трябва много да внимава какво точно ще направи.
НО! Ако види катерица или нещо такова, моментално цялото образование отива на кино и се връща в първи клас.. абе направо в гората си се връща…

# 561
  • Варна
Сега се замислям, дали с този колан на кръста няма да ми е по-лесно с кучетата и Бориса.
Всъщност ми е трудно единствено, когато прибирам акото и да вържа торбичката, а пък с тоя колан ръцете ще са ми свободни донякъде.

# 562
Сега се замислям, дали с този колан на кръста няма да ми е по-лесно с кучетата и Бориса.
Всъщност ми е трудно единствено, когато прибирам акото и да вържа торбичката, а пък с тоя колан ръцете ще са ми свободни донякъде.
Винаги са свободни, освен ако не се юрне към улицата в умопомрачение, току пред нищо неподозираща кола, щото е усетила примамливия аромат на някоя кофа на отсрещната страна на улицата Sweat.
Аз бях получила една перманентна болка в дясната ръка от това постоянно напрежение и дърпане. Сега ми е супер със свободни ръце и равномерно разпределение на тая сила. Даже тренирам за бедра като се запирам с тях, почне ли да дърпа Sweat Smile.

# 563
  • Варна
Супер. Въпросът е става ли за две кучета?

# 564
Супер. Въпросът е става ли за две кучета?
Да, водя и пудела на дъщеря ми, като е при нас. Просто на по-малкия колан, който също се закопчава, може да се поставят колкото искате още поводи. Опитвам се да намеря, като нашия, ама нещо май има само различни вече.
Удобното на нашия е, че самият повод си има закопчалка към малкия колан, който пък е част от големия. И това позволява веднага да се отвърже само повода и кучето от колана. Сложно звучи, затова се опитвам да намеря точната снимка.

# 565
Това не са ли коланите  с каишка за спорт?
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/povodi-za-bjagane-i-velosiped … mx120-150cm-67433
Нещо такова?
Много се замислих за такъв, но ме притеснява, че съм с дискова херния на кръста и да не се прецака съвсем. Иначе перманентната болка в рамото си я имам от Арес. Тегли, много. Пробвах всякакви тренировки, съвети, е не става и не става. Строг нашийник имахме с Лора, на този още не сме взели.

# 566
  • тук-там
Този колан дали става за кучета общо 50 кг? По принцип слушат, но мъжкият понякога се репчи на други мъжки заради женската и може да ме изненада. Редки са тези случаи, но не мога на 100% да го изконтролирам. И за това се чудя дали коланът ще е подходящ. Блазни ме идеята да го пробвам.

# 567
Ето такъв е нашият, имаше ги преди години в Стефанов, но сега не намирам в страницата им.
https://milliespaws.com/product/julius-k9-jogging-belt-with-rubber-leash
Адски здраво и добре измислено нещо, другите модели не знам как са.
За 50 кг куче, ами знам ли, предполага се, че няма да обезумее до такава степен, че да влачи стопанина си по корем, но… се откопчава за секунди при нужда Grinning.

# 568
Оффф, от куче всичко може да се очаква!
На вечерната разходка Зарка реши, че няма да ака на обраслата с висока трева поляна, ами й дойде музата по пътя за нивата и свърши работата в окосената част до тротоара. В такива случаи вадя торбичката и събирам съкровището. Ползвам едни бели ароматизирани торбички от Лидл (навити са на руло), доста големички и побират големи съкровища. Да, ама тази вечер съкровището с твърда и по-рядка част. Ех как се омазах. Че и нямах мокри кърпички. Плюх си по ръката и търках със сухата кърпичка. Хубаво си имам аз една паласка с всички полезни неща, ама ММ вика, че съм приличала на кондукторка с нея...
После стигнахме нивата, там Зарка първо намери оглозган череп, после подгони заек. С две думи, възпитанието й беше подложено на сериозни изпитания и замина та се не видя Joy

# 569
Здравейте отново. Ние решихме да вземем Голдън ретривър. Ще помоля за малко съвети, защото старото ни куче живееше на двора, а това ще живее вътре в къщата. До сега вътре не сме гледали куче. На първо време се сещам за обучението къде да пишка. Знам че има някакви пелени. Как става приучаването с тях? Или пък да го учим в банята да пишка когато ни няма , а като сме вкъщи ще го пускаме на двора и разхождаме. И марка пелени да ми препоръчате.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 07:07 от zwezdi4ka14

Общи условия

Активация на акаунт