На море в Турция - тема 83

• 62 201
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Това с автобуса и почти забравените пътници е ужасно!!! Е, какво правят тези хора,ако автобуса тръгне?
Няма ли някакъв списък, по които се проверява? От агенцията няма ли изпращач....
Побиха ме тръпки от мисълта,че може да ми се случи! Това е много безотговорно.
Вечерта преди трансфера трябва да се информирам от рецепцията на хотела, нали?
Има ли някой да лети на 03.06 сутринта до Анталия?

# 241
  • Sofia
Това с автобуса и почти забравените пътници е ужасно!!! Е, какво правят тези хора,ако автобуса тръгне?
Няма ли някакъв списък, по които се проверява? От агенцията няма ли изпращач....
Побиха ме тръпки от мисълта,че може да ми се случи! Това е много безотговорно.
Вечерта преди трансфера трябва да се информирам от рецепцията на хотела, нали?
Има ли някой да лети на 03.06 сутринта до Анталия?
Е, не, нищо фатално няма и е поправимо. Simple Smile От всичките ни ходения досега, подобно нещо не ни се беше случвало. Но аз си знам, винаги поне 10 мин по-рано сме строени и чакаме. Simple Smile Дори и нещо да се обърка звъните на представителя на място и бързо ще се коригират. Simple Smile Имате непрекъсната връзка с него по Вайбър и watsapp. Да, вечерта преди трансфера на рецепция има папка с информация, в колко часа ще ви вземат от хотела.
Прекрасна почивка! 🌞

# 242
Здравейте, с коя агенция е трябвало да се пътува от София и Пловдив и съответно са забавили и тръгването от Анталия? Разбрах че, причината е технически проблем на самолета и се случва, но как се компенсират тези закъснения от ТО/ ТА?

# 243
Току що получих мейл с информация за полета до Анталия (Алания) за 07.06.24 от летище Пловдив. Полета е от 15:55, като 17:20 се очаква да е пристигането в Анталия. После още 2-3 часа до Алания и до 21:00 ако успеем да се настаним в Хотела ще е добре. За връщане полета е от 13:30 (14.06.24), което означава че към 06:00 - 07:00 часа ще трябва да сме напуснали хотела. Не съм много доволен от часовете на полетите ,но кво да се прави...

# 244
  • Пловдив
Миналата година имаше доколкото си спомням от Пловдив само полет в четвъртък.Тази са пуснали и в петък.Дъщеря ми пътуват на 13.06 и са им казали ,че е планувано към 13.40 да излетят .Дано да няма промяна.

# 245
Слава богу ,че можем и без самолетните програми😁детето не харесва,че било много бързо а аз нямам нерви за тези часове...наистина нямам. Може би защото съм свикнала с ранното пристигане с автобусните програми...🤷 но това да пристигам в 19-21 часа много ме дразни.
Ох,вече очаквам с нетърпение разказите на всички ,които заминавате преди нас🤣мисля,че е цялата тема😂

# 246
  • София
Колко ми е кеф, че си търкам хемороидите 20 часа с рейс и не губя дни и пари за самолет. Не разбирам хора които могат да пътуват с рейс, айде другите с деца, бебета, кьопави и т.н. иди-дойди, ама здрави прави жени и мъже дават повече пари и то много повече, а получават по-малко, вместо тия пари да ги дадат за повече дни или по-класен хотел. Лично мнение.

# 247
  • Sofia
Еми не, не съм съгласна, Валерко! Не ме интересува какво губя и какво не, но няма сила, която да ме накара да се таралянкам 20+ часа в един автобус и да се гърча по седалките. Айде няма нужда да си го причинявам и смятам, че уважавам себе си много повече от това да спестя едни пари в името на собствения ми комфорт! Кеф цена няма, нали знаеш, а и какво значи по-висок клас хотел? Че аз няма да го купувам този хотел, отсядам за седмица, мах 10 дни, стига да е чисто и приятно, нямам проблем.  Гладна точно в Турция няма да остана, алкохол не пия, с по-голямата част от морската храна съм на тройно Вие, та не разбирам защо ми е нужен по-висок клас, и какво повече бих могла да получа? Е, няма да имам личен асистент (примерно), ама не ми и трябва, справям се добре и сама, ако нещо ми дотрябва или ми се допие, ще се разходя до бара, и готово, няма да заслабна. Simple Smile

# 248
Никой не е застрахован от проблеми с пътуването, независимо от вида на транспорта!🙏
И за нас не остана, 8 юни иде... само да сме здрави и всичко да е наред, ще мрънкам с огромно удоволствие каква жега ми е на плажа...😁
Получих си ваучерите за настаняване, утре ще ходя да купувам нови куфари. Мирише ми на почивка вече, а най-голям кеф ми е, че и телефонът ми почти не звъни там, нали сме в т.нар. трети страни (служебния визирам) 😊 та такааа...

# 249
  • Beyond the Frontiers
Както аварира самолет, така и автобус. Висенето е едно и също.

Не избирам програми според часовете. Даже не ги гледам, а си чакам документите.
Все ми е тая кога е полета. Важно ми е да стигна жива и здрава.
С автобус съм си причинявала мъката два пъти да пътувам по дълъг маршрут: екскурзия Виена, Будапеща като ученичка. Прибиране от университета в Германия към София като студент. Трети път няма да има. Стига да има самолет, ще си го ползвам.

# 250
  • Пловдив
Колко ми е кеф, че си търкам хемороидите 20 часа с рейс и не губя дни и пари за самолет. Не разбирам хора които могат да пътуват с рейс, айде другите с деца, бебета, кьопави и т.н. иди-дойди, ама здрави прави жени и мъже дават повече пари и то много повече, а получават по-малко, вместо тия пари да ги дадат за повече дни или по-класен хотел. Лично мнение.
За втора година запазвам почивка която със самолет ми излиза по-ниска цена от колкото с автобус.За едни и същи дни и период.Но трябва да се гледа много,защото някои прехвалени агенции които твърдят ,че са добри в автобусните програми надуват доста цените.

# 251
Този ,,спор,, е стара тема...едни нямаме нерви за едно, други пък се дразнят на друго. Трети пък нямат избор било заради населеното място или здравословно...шарена работа.
Важното е да се ходи,кой с какво е въпрос на избор и възможност.
Аз съм си навила на пръста да правя вече директна резервация към даден хотел. Така и така всичко сами си ,,спрятаме,, та само една резервация няма да ни спре😁 Единствено се чудя дали ще мога да си намирам по-добре цена от ТА. Все пак едно е да купуваш 50-60 стаи друга е цената за 1.

# 252
  • Beyond the Frontiers
Bebe, няма да има от кого да се оплаквате, ако нещо не е наред 😁
Принципно не е някаква голяма философия. Все пак изисква някои елементарни неща: ако човек познава дестинацията, не виждам какво би го стреснало. Ако не - иска си малко четене и ровене.
Плащане с карта онлайн. Може да е странно, но за огромна част българи все още е абсолютна драма. За други път е рисково и съвсем умишлено искат друг да носи отговорност.
И малко компютърна грамотност - т.е. да знаеш как да търсиш и проверяваш.

Обикновенно спънката е още на фаза 1. Четене и търсене на информация....

# 253
  • Берлин
Аз не ползвам агенции. Имам едно наум, ако резервирам през непозната платформа за първи път, питам хотела дали е потвърдена резервацията и толкова.
Нямам търпение да чета отзиви и пътеписи вече. Резервирам ноември за следващата година и се стремя да имам някакви набелязани места.

# 254
И ние правим резервацията ноември и гледам да имам ,,по нещо,, на ум

Общи условия

Активация на акаунт