На море в Турция - тема 83

• 61 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • sofia
Моля ви, опитайте се да пишете по един отзив за хотел, няма как да се добавя всичко на първа страница, накрая става море от линкове и допълнения.

# 286
  • София
Вчера се завърнахме от KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort. Бяхме 6 нощувки във фамилна стая, със собствен транспорт, нощувахме на отиване в Чанакале, на връщане в едно забито село.

Писано е за хотела, но понеже на нас ни беше за първи път в Турция, мненията от тук ми бяха много полезни, за това ще споделя и аз.

Стаята, фамилна, представляваше едноспален апартамент, като в хола децата спаха на дивани, които реално представялваха единични легла, според тях много удобни. Спалнята беше широка, леглото 200 на 200 метра, удобен матрак.- Две бани с тоалетни, като в тази на децата имаше вана с джакузи. Нашата баня беше малко странна, защото реално нямаше врата, посредата е мивката, която се вижда от стаята, вдясно тоалетната с матова стъклена врата, в ляво душът, доста голямо помещение, но със стъклена прозрачна врата, която се вижда от входа на спалнята. Централен климатик, като се управялваше от всяка стая. Всяка стая с теараса с маса и два стола, като тази на хола е доста голяма, на нея имаше сушилка за дрехи. Всеки имаше халат, кърпите се сменяха всеки ден. Ютия с маса за гладене. Минибар с ежедневно зареждане на безалкохолни напитки и вода, последния ден ни оставиха и бира.

Храната беше много и разнообразна, хубаво качество, тематични вечери. Место вино червено, бяло, розе, шампанско, беше хубаво, поне бялото  и шампанското, което пиех. Безалкохолни на Пепси, сокове местни, студен чай на Липтон. Алкохолът беше марков, няколко вида уиски (Джони, J&B и още някакво, не помня обаче какво беше), аперол, водка и др. Храна имаше постоянно - от закуска, късна такава, снекбар, вечеря. Лоби барът работеше 24 часа, вечер се включваше още един на приземния етаж до 12 ч.

Басейни големи, намираха се постоянно места, плаж хубав, поддържан, ситен пясък, морето плитко, блестящо. Постоянно имаше охрана на плажа, персонал за шезлонгите, спасител. Кърпите могат да се подменят без проблем.

Анимацията беше хубава, леко ми бяха досадни аниматорите с вечното увещаване за участие, но това им е работата. Имаше два пъти бийч партита, пак добре организирани, охрана варди пияни да не ходят към морето.

Спа центърът също ми хареса. Безплатни бяха парната баня, турска баня, сауна, вътрешен топъл басейн,който излизаше и навън, фитнес, добре оборудван. Платени масажи и други процедури, аз се поглезих с 3 масажа, много ми хареса, служителките бяха май от Тайланд.

Хотелът беше пълен с индийци (имаше 2 сватби), англичани и ирландци, малко немци, поляци и българи. Част от англичаните са просто ужасно шумни и мърляви в ресторанта. Определено индийските партита бяха интересни за всички гости, хотелът такава организация направи за партита, тържества, церемонии, но същевремено не мога да кажа, че останалите гости бяхме пренебрегвани. Даже и партитата бяха докъм полунощ и приключваха.

Като цяло, много ни хареса, починахме си добре, много се старае персоналът - постоянно търчат сервитьори в ресторанта, в бара. Чистят постоянно, подреждат.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 15:37 от catty m

# 287
  • sofia
Ммм, завидях ви за двете индийски сватби, предполагам е било интересна гледка. Ние сме попадали на турска сватба в хотел в Кушадасъ, страхотна програма имаха, с изпълнения на сцена, рокли, като за червен килим, самата церемония на плажа, на фона на морските вълни и т. н., Незабравимо беше!

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 15:18 от Tюркоаз

# 288
       Един отзив за почивката ни в х-л Палома Грида,Белек.Хотелът се състои от дву-,триетажни къщички,с голяма,зелена,красиво оформена територия,удачно проектиране на вилите с оглед бърз достъп до ресторант,басейни,море.Бяхме в стандартна стая,в която имаше възможност за настаняване на 4 човека дори,частично реновирана/знаехме за това предварително/,с малка тераса.Беше много тихо в стаята,само чуруликането на птичките се чуваше.Явно не случихме на камериерка,която въпреки бакшишите и напомнянето ,почистваше сравнително добре,но пропускаше да зареди достатъчно кърпи или допълнително тоалетна хартия.
         Басейни-2големи хубави басейна,2 детски басейна,детски аквапарк,аквапарк за възрастни.Кърпите за плажа и басейна можеше да се сменят за сухи без проблем.Плажът е широк,пясъчен,с малка ивица камъчета на входа на морето,може без акваобувки.Водата в морето в началото беше хладничка,но в края на месец май-над 23С,много приятна.На плажа има зона 18+ с бар ,но и в другата част беше тихо и спокойно,по-шумно е около пързалките и басейните.
 Основният ресторант е с голяма открита тераса с изглед към морето и закрита част,с детска секция на открито и закрито.Храната беше с качествени продукти,разнообразна и вкусна,всяка вечер-тематична.Обслужването беше много добро.Има 5 ала карт ресторанти,3 безплатни,2-с такса,резервацията е през мобилното приложение на хотела,но  не успяхме да се запишем.Има плажен снакс ала карт,гюзлеме,6 бара,от които един денонощен.Напитките бяха добри,вкл.вносен алкохол/Джак Даниелс,Джони Уокър,бейлис,Хавана клуб и др/.Предлагаг пакетиран и насипен сладолед.
     Анимация –детска и за възрастни,не сме я посещавали почти ,за децата –миниклуб,тиин клуб ,детска дискотека,много забавления.Всяка вечер в Zoom-бара слушахме приятна музика на живо с различни групи.
    Персоналът е внимателен и любезен,на рецепция ни съдействаха веднага при възникване на проблем.Контингентът почиващи-80-90% немци. Въпреки,че хотелът беше доста пълен и имаше много деца,атмосферата в хотела беше много спокойна и приятна,без струпвания на  хора и силен шум.Върнахме се отпочинали и заредени с хубави емоции въпреки закъснелия полет на връщане.Пожелавам на всички прекрасни почивки

# 289
Извинете аз пак да попитам тъй като никой не ми отговори, може ли да купя лекарства по 1-2 оп. и сладки и солени неща и да ги пренеса по самолета?

# 290
  • Берлин
Да, никакъв проблем

# 291
Здравейте,някой знае ли колко струва пътуването с автобусчетата ( долмушите) в Сиде и  антик Сиде приблизително , този сезон?

# 292
  • София
Здравейте,някой знае ли колко струва пътуването с автобусчетата ( долмушите) в Сиде и  антик Сиде приблизително , този сезон?

От Камелия до Джакаранда са около 4-5 км, искаше ни долмушаджията 6 евро за двама. Викам му дай у лири. Взе 50 лири, на връщане ни взе 40. До антик Сиде пак е нещо такова по памет като километри, но не сме ходили и си мисля, че пак ще е към 3 евро на човек.

# 293
  • Beyond the Frontiers
Във връзка със закъсненията на полетите да вметна, че в момента Емералд имат почти 3 часа закъснение на полета за Тунис, България Еър.
Никой туроператор, никоя авиокомпания не е застрахована за закъснения. Същото важи и за всеки вид транспорт.

# 294
В каква валута и по колко оставяте за бакшиш?
Синята здравна книжка предполагам,че не е необходимо да я вземам, тъй като сме извън ЕС?

# 295
  • Пловдив
В последните години оставям все долари и евро.Миналата година имах едни забравени лири и накрая ги дадох на връщане към летището на шофьора а той направи кисела физиономия.Вече не купувам лири.Пазарувам само с карта Револют.

# 296
В последните години оставям все долари и евро.Миналата година имах едни забравени лири и накрая ги дадох на връщане към летището на шофьора а той направи кисела физиономия.Вече не купувам лири.Пазарувам само с карта Револют.
Празнични дни има комисионна.
От първа ръка-мостът на Гелиболу-504 лири.
Магистралата след Бергама до Измир-125 лири.

# 297
  • Берлин
Аз оставям евро. Миналата година имах шоколади, сложих ги в пликче за камериерката с 10 евро вътре, жената беше щастлива.

# 298
  • Някъде в Европа...
И аз последните години оставям предимно долари..
И този път ще взема долари и евро, лири за пътя само...И моята почивка наближава, някакви си 5 дни само 😀

# 299
  • София
Здравейте от Вон Резорт Голдън Коуъст!
Снощи в 21:30 пристигнахме в хотела. Трябваше да излетим в 13:55, но излетяхме в 17:40, това е с България Еър и програмата е на Емералд. Направо беше ужас, толкова време да седиш на летището с деца. Както и да е, по-късно ще пиша отзиви за хотела, защото снощи единствено лоби бара ползвахме и късната вечеря от 23 часа, която се оказа доста обилна и разнообразна.

Общи условия

Активация на акаунт