На море в Турция - тема 83

• 62 032
  • 737
  •   2
Отговори
# 345
  • София
Нещата с хапчетата не се оправят. Явно ще трябва да посетим зъболекар, но какъв е редът? Трябва да се свържа със застрахователя в България ли?
Crystal_Noir  вече ти е отговорила и това е точно реда, който трябва да спазвате.
Аз искам да внеса още малко яснота, за да не пропуснете нещо и след това застрахователят да Ви откаже изплащане на премия.
На нас ни се наложи миналото лято да ползваме зъболекарска помощ. Жена ми я заболя зъб още като тръгвахме от България и се надявахме да мине с лекарства, но не би. Затова звъннахме на застрахователя. застраховката ни беше към Дженерали. Оказа се че сме към унгарския офис на застрахователя. Но човекът който се обади си говореше български макар и малко развален.
Попита ни от кога сме в Турция, кога я е заболяло зъба, дали още в България или като сме били вече в Турция, отговорихме, че след като сме били вече в хотела, защото ако бяхме казали, че я боли още от България можеше и да не ни признаят застраховката. В кой хотел сме отседнали и в кой район, за да може да ни насочат към най-близкото лечебно заведение. Насочиха ни към поликлиника в Сиде. като получихме имейл с указания. Имейла идваше от сръбския офис, но това няма значение. Бе ни указано, че трябва да взимаме фактури или касови бележки за всички манипулации, които плащаме + епикриза+ рецепта за лекарства и да ги изпратим на имейла им. Приложихме накрая всички епикризи, ренгенови снимки, касови бележки, копие на рецептата, защото в аптеката ни е взеха, не можело без нея да ни пуснат антибиотика. Единствено не бяхме взели касова бележка от таксито, защото в бързината не се сетихме, но то беше 10€ само.
Изпратихме всички документи по имейла и нямаше проблем да ни възстановят парите- бяха около 200 лв. всичко.
Няколко дни след първата ни почивка пътувахме отново за Турция,  като синът ми се наложи да ползва лекарска помощ. болеше го много ухото. застраховката беше пак към Дженерали. Този път го насочиха директно към лекаря на хотела. Говориха и с него по телефона, за да разберат какво препоръчва като лечение и къде. Той организира кола и с други туристи го откараха до болница, където извършиха необходимите манипулации и се върнаха обратно. Явно лекаря на хотела беше пуснал направление и той не плати нищо. Всичко те си поеха.

# 346
  • София
Това с докторските инструкции Тюркоазче мисля, че е добре да се тури на първа страница, че е доста важно. Всеки може да го заболи тиквата освен мене, че вътре няка какво да боли, но на повечето ще им е нужна тая информация да не дава господ.

# 347
  • София
Температурите в Анталия по прогноза за идните дни варират 40+ градуса. В момента в 8 сутринта е 32 градуса и в 11 би трябвало да е около 39. Следващата седмица дават по 42 градуса. Честно казано, надявах се на по-човешки стойности началото на юни месец.. Това лято явно ще е горещо, горещо.

# 348
А морето стопли ли се?

# 349
  • София
Ние се приготвяме за тръгване, предполагам че е топло вече морето 👍🏻 Погледнах прогнозата информативно и ми се зави свят с тези температури, че сме с малко дете. Миналата година, която беше дъждовна май-юни, по това време водата беше добре в морето, не помня градуси, за да сравня.

# 350
За летуващите в Анталия през Тез Тур, полет ПЕТЪК, мога да споделя, че полетът се води на Корендон, но се изпълнява с BHAir.  Имаше дребно закъснение на отиване и към 45 мин.  на връщане. Както и традиционната опашка от самолети за излитане.
Много добра организация на новия (за мен) Терминал 2 в Анталия. Нищо общо с блъсканицата на стария Терминал. ( Кока-Кола 5€, бира 10 €, вода 2,5€).
Тез Тур организират трансфера там и   ако сте до 12 човека в микробус, всичко става доста бързо.
Бяхме в Кемер, руският език се ползва от всички турци, пък и руснаци бол .
Плащахме само с банкова дебитна карта на Уникредит, курс 0.0562-0.0565 за края на м.май.
Кеш само за долмуши, а в тях има тарифа и в евро и долари. Стойността на еврото е приравнена 1:1 към долара!
Приятна и весела почивка на всички!

# 351
  • София
За жалост, нашият полет е от Т1 с ТезТур и BGAir от Анталия. Хич не го харесвам ама предполагам, че зависи от деня и превозвача. Запазихме си трансфер през gettransfer пак. 75€ в двете посоки Летище Ант-Белек, ако някой се чуди за цени за трансфер кажи речи в последния момент.

# 352
Някой имал ли е проблеми с букинг някога? Сигурен сайт ли е?

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 10:47 от viliiianka

# 353
mcnamara, в кой хотел бяхте? Разкажете повече. Кемер ми е любимец и постоянно следя за хотели там. Много силно се рекламира в Русия и Украйна. Надявам се отново да мога да се насладя на прекрасните гледки!

# 354
  • София
Някой имал ли е проблеми с букинг някога? Сигурен сайт ли е?
Вчера писах е темата за букинг, имахме сага съвсем скоро.
Малко е да се каже че съм доволна от букинг. В нашия случай беше проблем с мястото за настаняване - анулираха ни резервацията за да продадат по-скъпо. Букинг ни намериха друго място и възстановиха разликата в цената.
Това не в Турция, но и за там съм резервирала много пъти.

# 355
А някой летял ли е с редовната линия София - Анталия на СънЕкспрес? Там има ли отменени полети? Редовно ли се изпълняват?

# 356
  • Пловдив
Хайде пак забавяне и днес на полета за Анталия от Пловдив.От което следва забавяне и на останалите полети.

# 357
Последните две години нещо Турцията все ни се разминава , та и сега сме на косъм . ММ с неговите отпуски голяма драма . Та по същество - спряли сме се на няколко хотела
Palm wing beach resort
Selectum family resort side
Sunis epheus .
Ако имате наблюдения над хотелите моля драснете една мнения . С дете на 10 сме и ще пътуваме с автобус , тъй като бюджетът не ни позволява самолет . Може да предложите и други хотели . Гледахме Кушадасъ като по -близка опция , макар че мен адски ме изкушава селектума в сиде.

# 358
Писах на личен.

mcnamara, в кой хотел бяхте? Разкажете повече. Кемер ми е любимец и постоянно следя за хотели там. Много силно се рекламира в Русия и Украйна. Надявам се отново да мога да се насладя на прекрасните гледки!

# 359
  • София
Последните две години нещо Турцията все ни се разминава , та и сега сме на косъм . ММ с неговите отпуски голяма драма . Та по същество - спряли сме се на няколко хотела
Palm wing beach resort
Selectum family resort side
Sunis epheus .
Ако имате наблюдения над хотелите моля драснете една мнения . С дете на 10 сме и ще пътуваме с автобус , тъй като бюджетът не ни позволява самолет . Може да предложите и други хотели . Гледахме Кушадасъ като по -близка опция , макар че мен адски ме изкушава селектума в сиде.

Къде па набута тоя Палм Уингс тука

Общи условия

Активация на акаунт