На море в Турция - тема 83

• 61 411
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Не се притеснявайте за час и половина закъснение.  Нали сте на земята, на безопасно място.

Ако искате да се притеснявате,  то първо,  въобще да се лети със самолет е вредно.  Второ,  наистина има неща, за които може да се притеснявате - ето - от преди 20 часа:   

https://telegraph.bg/svetat/novini/koshmar-vyv-vyzduha-zapali-se … teto-video-417215

Ама това за закъснение, за отменени полети - хич!   

Пиша от Т2, полетът за 12,30 ч. ще закъснее. Обявиха уж с час и половина закъснението,  но се притеснявам да не е и повече 😕

# 391
  • Sofia
Е, то и да се шофира е вредно, но не виждам някой да се отказал да шофира. Темата е "на море в Турция" и не смятам, че тук е мястото да се публикуват подобни статии. Да не говорим, че самолетите отдавна са проектирани да летят с един двигател. Важното е че всички са живи и и здрави, нали?
П.С. Каквото и да си говорим, авиацията си остава най-сигурният начин за транспорт. Според данни от Международната асоциация за въздушен транспорт, през 2023 г. е имало средно само един смъртоносен инцидент на 37,7 милиона полета.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 08:03 от Crystal_Noir

# 392
Да допълня - около час и половина беше закъснението, както беше и обявено. Превозвачът е Пегасус.
Самият полет също беше дълъг - вместо час и 20 мин. продължи с поне 20 мин. отгоре. Няколко обиколки над морето, явно чакахме разрешение за кацане. Анталия ни посрещна с облачно време, иначе горещо. Багаж, трансфер и настаняване след 18 ч. в хотела в Сиде.
Въпреки всичко съм настроена положително и смятам да си починем добре... чакам месеци наред почивката, няма как да не е прекрасна😊
Ще се включвам от мястото на събитията - Vonresort golden coast.

И дъга от високо Wink

# 393
  • Някъде в Европа...
Добро утро и от Лонисера!
Моето автобусно пътуване мина отлично, много стегната група, бързо минаване на границата, 30-тина Мин, при това ни накараха да смъкнем багажа. В 4 ч. (сутринта) потеглихме от последната почивката, малко преди гр. Анталия, към хотелите. В първия хотел в Белек оставихме туристите в 5 ч. В Лонисера бях в 6.30 ч. - сложиха ми гривна и настаняване след 14.00...Но аз съм "гърмян заек" 🤣 и плажната чанта ми е най-отгоре в багажа, грабнах я, заключих куфара и след обиколката на комплекса и закуската, бях вече на плажа в 8 ч.. Денят мина прекрасно и горещо, тук, в Алания се заоблачи около 16 ч, дотогава беше изгарящо слънцето. Доволна съм и от настаняването ( Lonicera World), удобна стая (блок Б) - с диван (вместо доп. легло), освен спалнята, което е идеално за мен, впредвид, че съм сама.
Тази сутрин е слънчева, ясна, по прогноза не дават изгарящите темп от миналата седмица. Смятам да отскоча до големия седмичен пазар зад Ефталиите...
Пожелавам горещо и слънчево време на всички почиващи!
П.С. Тук е моментът да изразя безкрайни благодарности на Роже за подробното описание и споделения код за Е-сим. Прочетох, купих, инсталирах. Безупречен нет по целия път, та и това е причината пътуването да мине неусетно. Благодаря, Роже, още веднъж за помощта! 🌹

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 07:41 от AIR

# 394
  • Sofia
Прекрасни почивки, момичета! 🌞 И ще очакваме отзивите ви. Simple Smile

# 395
AIR слънчева почивка! Наистина много стегната програма с автобус, направо съм изненадана. С коя агенция пътува?

# 396
Аркадия, явно сме били в един полет, истински кошмар за мен, но аз съм от по-притеснителните. Тъкмо се успокоих след гадното пътуване, но днес в хотела ни се случи трагичен инцидент -човек беше убит от някакъв с джет. Изключително съм възмутена, мислех че подобни случки са в миналото.

# 397
Ужасен инцидент . В кой хотел сте ?

Някъде назад в темата бяха коментирани “бакшишите” на рецепция в паспортите . По колко ориентировъчно слагахте за евентуално по - добра стая ? Мисля тази година да пробвам номера , пък ако мине .

# 398
Здравейте и от мен! Вчера се завърнаха от Кушадасъ, хотел Атлантик. В същия сме почивали през 2018 година. Хотела е 3* и мога да кажа , че си отговаря на категорията. Цената която платихме ни устройваше и не сме имали големи очаквания, пък и сме били вече в него и знаехме какво да очакваме. В сравнение с 2018 г., нивото според мен е спаднало. В стаите определено има нужда от освежаване, баните са доста захабени и се носи една неприятна миризма на канал. С големината им сме запознати и знаехме, че са теснички.  Бяхме двама възрастни и тийн , който вече се води възрастен. Леглата бяха три, доближени едно до друго, но в гардероба беше невъзможно да си съберем багажа и една част от него си стоеше в куфара. Външната територия е чудесна, много озеленена, цветна и поддържана.  Плажа и басейните също нямат забележка, достатъчно шезлонги около аквапарка и винаги има къде да се настаниш, няма борба за шезлонги и хвърлени от рано хавлии. Аквапарка е много добре организиран със спасители на всяка пързалка, които следят реда и безопасността. И най-големия минус за мен е храната. Доста от нещата бяха в странни комбинации и много безвкусни. Нямаше сякаш разнообразие и нещата се повтаряха всеки ден.  Знам, че ще кажете , че е 3* и не трябва да очакваме кой знае какво, но при предишното ни посещение определено  не беше така . Не сме капризни и гладни не сме оставали, но мисля, че е редно да го отбележа. Вечерните програми в амфитеатъра бяха доста скучни и приключваха много рано. За дневната анимация не мога да коментирам, понеже се провеждаше на басейн, на койно ние не ходихме и нямам наблюдения. Като цяло мога да обобщят, че си изкарахме добре, но няма да потретим хотела. Пожелавам слънчеви и ползотворни почивки на всички !

# 399
Ех, ние ще ходим в Атлантик в края на септември. Малко ме разочарова мнението ви, но каквото такова.

# 400
  • Някъде в Европа...
AIR слънчева почивка! Наистина много стегната програма с автобус, направо съм изненадана. С коя агенция пътува?
С Турс Клуб, но плевенската линия..Забравих да спомена, че спряхме за бързо и на безмитния, та във времето за граница влиза и това...доколкото разбрах софийските автобуси на същата дата са попаднали в задръстване на Тракия по независещи от тях обстоятелства...
Благодаря ви за пожеланията...

.. но днес в хотела ни се случи трагичен инцидент -човек беше убит от някакъв с джет. Изключително съм възмутена, мислех че подобни случки са в миналото.
Ужас! В кой хотел?

Някъде назад в темата бяха коментирани “бакшишите” на рецепция в паспортите . По колко ориентировъчно слагахте за евентуално по - добра стая ? Мисля тази година да пробвам номера , пък ако мине .
Този път нищо не сложих..моето мислене е, че според хотела...Аз съм известна тук с това, нямам тенденцията да надграждам хотели - една година съм в хубав, другата година - в по-лош 😀, после пак хубав 😀...та зависи..доколкото помня например в Ефталия Марин дадох, ама колко бяха, но там поисках директно смяна на двойна уширена (2+2) за апартамент 😀 - ама 30 ли, 50 долара ли/евро ли?! Може би в мнението през 2017 г съм писала...В Топкапъ пак бях сложила, мисля, но наистина не помня колко..Последните Ковид години нямам спомен да съм давала...Миналата година в Делфин не съм - там сами ми предложиха от Ботаник да ни настанят в Платинум, защото нашият не бил отворил още (26.05) , че и апп ми предложиха 😀, нищо, че бяхме 2 възрастни (аз и дете почти на 17 г)...Не помогнах много 😊

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 23:47 от AIR

# 401

В Cesars Belek сме.

# 402
Ех, ние ще ходим в Атлантик в края на септември. Малко ме разочарова мнението ви, но каквото такова.
В никакъв случай не се разочаровайте предварително, просто не тръгвайте с големи очаквания. Има и доста хубави неща , които вярвам, че ще направят почивката ви приятна.

# 403
  • София
Цитат

Писах и преди как правя вече около 3-4 г. Понеже от езиците знам само телешки, написвам с преводача на 3 езика още оттука на компютъра, че моля за висок етаж, просто по-високо. Това нещо го пъхам в паспорта, с ЛК не знам как ще стане и слагам 10 евро. 2 или 3 пъти в Кушадасъ стана тоя номер, обаче миналата година в Сиде не ми удовлетвориха искането, явно трябваше 20 евро, ама с тая габровска жилка....върна ми паспорта с парите вътре. Вече ако искаш по-добра стая, гледка към айфеловата кула ще трябва да си говориш на рецепцията и ако има, след подходящо доплащане, което няма да е 10-20-30 ойро.

# 404

Зависи от класа на хотела. Ако е по бюджетен и 20 евро ще свършат работа, ако е по класен, 50 евро, за да има ефект. Но не очаквай за 50 евро да ти дадат президентски апартамент, ако си резервирал най евтиния вид стая. За 50 евро сме получавали и стая с изглед море и апартамент, в зависимост от класа на хотела. Общо взето, няма гаранция за нищо. Ако държиш на конкретно помещение, по добре да си го заявиш още при резервацията.

Общи условия

Активация на акаунт