Отговори
# 30
Добро утро!

Честит 11-ти месец на Маги Heart Eyes!

И 10-ти на Ема, Писанчето и Радост! Hug

Вени, питала съм, при нас кремчетата не ги правят с АМ Confused

Пресил до преди минута спа Shocked, не беше издавал взук от снощи преди да го сложа да легне в 20ч, та чак сега.Дори взех да го наобикалям притеснена.

# 31
Пресил до преди минута спа Shocked, не беше издавал взук от снощи преди да го сложа да легне в 20ч, та чак сега.Дори взех да го наобикалям притеснена.

благородно ти завиждам Tired заспа в 23.45, става в 1.30, 4.30 и 6.30....сега още спи, ама аз не спя...

сетих се какво щях да ви пиша - снощи гледах репортажите за Дари, че заминава на лечение...просълзих се, много съм щастлива, че можем да бъдем добри и да си помагаме Hug

# 32
ЧЕСТИТ МЕСЕЧНИК НА МАГИ, ЕМА, ЯНА И РАДОСТ! Hug Heart Eyes Hug

Леси, а кога спиш, мила!? Confused

Спането - безпроблемно спи по 2 пъти през деня, т.е. нужни са й. Последното й събуждане е към 16,30 ч, след което към 20,30-21 ч заспива.

Днешното меню:  chef
закуска - овесени ядки, извара, банан, масло
обяд - зеленчукова супа и праз с ориз, домати и пиле
вечеря - каша на Блевит с готово плодово пюре.

# 33
Добро утро Hug
Честито месечник  на Маргарита, Ема, Яна, Радост и Кристина!!!!
Вени* в нашата кухня съм виждала като носят лондите с прясно мляко Роса Sunglasses
Супата взех гола да я давам че да му разкарва стомахчето малко-наистина хапва доста лигавника Peace
missZ взимам от кухнята на Макдрайв-кой район ти трябва на теб да питам?
Снощи пак от 2 до 3,30 не спахме Tired

# 34
добро утро... пъвво да отговоря на Дани-тод и другите които се притесняват за вечерята - значи супата не е отрова, давайте си я, но с още нещо. Ако е домашна, направете си я директно на гъста чорба или манджа със сос. Ако е от кухня, няколко мами са споделили как добавят допълнително сирене или друга белтъчина към това което вече има в нея, може да се додава млечна каша или АМ, може освен това и плодче да се добави... Идеята беше че не е достатъчно, како Филипка изразително е казала, "гола супа със сухар".

По принцип някакви препоръки за това какво да се яде на обед, какво на вечеря, аз не съм намирала в англоезичните източници. Никога, никъде. Там принципа е: За тази и тази възраст това и това може, това и това още не, приблизително количество за целия ден по еди-колко си от хранителните групи, винаги завършва с "всичко е индивидуално, вслушвайте се в детето" и така. Т.е. свобода и демокрация  Mr. Green много ми пасва на възгледите и темперамента... Но от Татянка знам, че по немско имат някаква схема, и там ако не се лъжа вечерята беше млечна каша, тя да каже.

да, също в англоезичните сайтове, вкл. в публикациите на СЗО (и вкл. сайта който беше дала Цвети и който също е много интересен - Цвети, мерси  Hug) се набляга на разнообразитео, така че аз гледам на всяко ядене да има и плод и зеленчук, и белтъчина, и зърнени. Мога да дадм само пример какво давам аз, не е взет от някое меню от лекарски кабинет обаче  Wink Примерно на закуска  добашно пюре-кремче от плодове и достатъчно АМ (не мога да цедя от край време  Rolling Eyes), към което са добавени малко зърнени, а на вечеря каша зърнени с Ам с добавени малко плодове. На обяд - в манджата присъства месо (или жълтък, сирене), зеленчук и нещо по-солидно като ориз или картоф. Ако е изяла малко - десерт банан, не го отказва.

По въпроса на Цвети за зеленчуците - не слагам всеки ден картоф и морков, въртя ги с броколи, карфиол, грах, зелен боб - най-лесно ми е да се ориентирам по цвета - ако вчера е било белезникаво, днес гледам да стане оранжево, утре зеленко и така  Mr. Green Между трите хранения - кърма в изобилие. Случва се да откаже някое ядене но никога не съм спирала да и предлагам. само ако се събуди много рано, заспива също рано първата дрямка и тогава вместо закуска гризка бисквитка.

Слушах едно интересно предаване на сайта на ла лече за проблемите със съня, но постинга ми пак стана километричен, та засега ще спра дотук да не ме освиркате  Whistling а и да слагам малката да нанка, следобед ще пиша за предаването.

# 35
  • 2 етажа над тавана
Ей, ма сте ми писателки, не мога да ви настигна - приключили сте старата тема, новата като гледам и нея яко сте я подхванали.
Ще прочета какво сте изписали и ще се включа по късно пак.

# 36
  • Русе
Добро утро!
Честит месечник на малките госпожици!  bouquet

Ей, бравос на Мецанка за търпението да обяснява..., даже по БГ стандартите супа+сухар за основно е неправилно и непълноценно хранене, не вярвах, че някои педиатри го препоръчват... Confused (както писах вчера, понякога давам така за десерт след АМ вечер)
Аз съм изключетло щастлива, че Диди хапва гола супа преди основното на обяд, защото течностите, различни от АМ все още са ни малко проблемни... А, и да успокоя Цвети, Сминс и Данчето, че при някои деца, даването на гола супа си е мисия невъзможна отвсякъде - няма как да стане просто, хеле към 2 годишна възраст се получи с Преслав... Crazy

За вечеря... по нашите схеми, все още е кърма/АМ, а към годинката се преминава на "постно ястие" (след като на обяд е било месно+постна супа)...

За домакинството не ми се говори просто, че ужас... работата и децата са на първо място, като остане време за чистене - тогава, добре че мама мие чиниите през деня, докато гледа малката...

За ласките, еми сложна работа... Ние спим: тати+бати - в детската, мама+Диди - в спалнята... За интимности остава пода на хола (щото счупихме дивана  Crazy), а се е случвало и да инсталираме баткото пред телевизора в хола, а ние - в спалнята при Диди  Embarassed... Нооооо, признавам, че мнооооого рядко ни се случват тези радости...

# 37
  • Добрич
Здравейте и от мен!
Ей, ма сте ми писателки, не мога да ви настигна - приключили сте старата тема, новата като гледам и нея яко сте я подхванали.
И аз рядко се включвам ,но малкия човек не ме остава. Постоянно е отгоре ми, ако изляза от стаята голям рев пада Thinking Не знам явно аз съм му забавлението! Вашите деца с какво се заиграват?За домакинстването - все някой виси на единия ми крак, ако не е малкия , каката. Така,че гледам вечер да ошетам.Естествено през деня не е бомбок.
За ласки се намира време Embarassed
Хайде лека и спорна седмица

# 38
Мецанке,   bouquet! Споделяй, моля те, по-често дневното меню на Вени! Praynig

Има ли други, като мен, невъвели още жълтък!? newsm78

Диди Деми, заиграва се доста напоследък и почти с всичко, но най-вече с колите, оръжията и строителя на брат си. Mr. Green

# 39
  • София
Филипка, изпращам ти с куриер Матей да го научиш и него да спи по цяла нощ, че и до 8.30! Laughing #Crazy Как го постигна?

Мецанка, пиши за спането, че... #Crazyвече съм така!

Брей, само в нашата кухня ли са на АМ за кремчетата! Кой ли ги субсидира?

Диди, Мати си играе с играчките и каквото намери!

Бабълка, все забравям - Маги как проходи - сама или я води за ръце известно време?

# 40
ВИЖТЕ ИДЕЯТА В НАЧАЛОТО НА 1-ВА СТР.! Peace

ЧАЕНА,    bouquet!

Това с клонките във вазата го правя и аз всяка пролет, но с конци - не се бях сещала.

# 41
ВИЖТЕ ИДЕЯТА В НАЧАЛОТО НА 1-ВА СТР.! Peace

ЧАЕНА,    bouquet!

Това с клонките във вазата го правя и аз всяка пролет, но с конци - не се бях сещала.

Аги, супер  Hug

# 42
Моята супа е доста гъста, така че я смятам за достатъчно полезна.

newsm78 Ми не знам как правят другите супата, но моите са с доста добра консистенция (пълен набор от зеленчуци) и това съчетано с месце (пилешко или телешко) ги прави доста хранителни.
Дали пък не се смята, че супата е само вода с малко фиденце?  newsm78

# 43
Добро утро, да кажа и аз за съня - четох някъде че към годинката бебетата имат един период, през който два съня са им много пък един не им стига. Може би, ВЕНИМати е на този етап в момента. В къщи малкия все още спи задължително поне два пъти. И то с усилия от моя страна да спи 2 а не 3 пъти както правеше доскоро. Сутрин спи откъм 9 до около 10,3 а следобед от 14-14,3 докъм 15,3-16 часа. Вечер заспива между 20,3 и 21 часа сутрин става най - късно в 7,10. С други думи съня от който се нуждае е около 14 часа в денонощието. А при вас мами как е нощния сън - ние се будим по няколко пъти най- малко 5-6.  Tired . Буди се е силно казано, но проплаква и ако не стана да дам я вода я чай я биба почти не минава номера да заспи сам. Това е много уморително. Пък сърце не ми дава да го оставя да реве няколко нощи, та дано се научи да си заспива самичък след определен етап на съня. Вие какво  мислите по въпроса  newsm78 Приемама всякакви идеи. Hug и още нещо искам да споделя - преди 1 седмица, миналия петък, Ники вдигна Т - най-високата беше 38,8. Не го заведох на лекар. Свалихме Т - панадол, свещички ефаралган и малко течен аналгин. Спря да вдига в неделя. Други признаци нямаше и държанието му не беше променено-играеше си, беше си весел с изкл. на моментите когато имаше Т. Според вас правилно ли е че не бързам да ги водя на лекар-разбира се ги наблюдавам, но поне при нас в провинцията съм се нагледала и наслушала на толкова "лечения" от докторите, че честно казано предпочитам да изчакам, надявам се че по този начин организмът сам се преборва с вируса и си изгражда имунитет.

# 44
Вени, те могат да ни казват, че са с АМ, но да не са. Но пък не са ми вкусни, което ще рече, че май не ни лъжат.

За чистенето - аз съм пишман домакиня - у нас е вечна кочина и просто не мога да изчистя никога! Embarassed Все се заканвам, че като се преместим ще взема САМО ТОВА, КОЕТО МИ ТРЯБВА и в новата къща няма да трупам боклуци - сега фигурки, мидички, спомени от този, от онзи, старо диванче, пликчета за подаръци....абе ужасия  Crazy Не мога да си наема жена за почистване, Саш ще ме закове на стената ако му кажа, че "не мога да чистя" - просто ще ми се изсмее  hahaha, че съм мързелива.
Не гладя, простирам като първия човек, важното е, че готвя!   chef
Сега ставам да чистя, че не сме си влизали 2 дни вкъщи и....бедна ви е фантазията! Tired

За сексуването - израснала съм в семейство, в което голотата не е срамна, съответно аз ходя предимно гола вкъщи, по бельо де /че в другата част на апартамента са баба ми и дядо ми/, а пред Тони изобщо не се съобразявам в какъв вид съм. Спим в една стая все още, и честно казано като заспи правим спокойно секс, колкото си искаме бурно, на него хич не му и пука. От пролетта ще е отделен като се преместим, тогава ще е съвсем ок вече. Принципно от много малка знаех какво правят възрастните хора /не съм виждала, но знаех/ и съм на мнение, че вътре в семейството табу не трябва да има. Секса е зад затворена врата, но обсъждането, споделянето, лафовете за секс изобщо не трябва да са нещо "не за пред децата". Бях виждала баща си гол, което не ме налара да правя така  #Crazy като видях за първи път друг гол мъж, т.е. знаех какво може да се очаква. Joy Надявам се да възпитаваме децата някой ден разкрепостено и с мярка - без излишни притеснения и спазване на някаква псевдо-моралност. Peace

за супата - ако е вряло в нея месо+зеленчуци, които си стоят в нея, за мен си е хранителна. Че какъв друг вид супа има? Другото е бульон. В супата слагам малко сугар или хляб и  това е обяда. Понякога не му стига и изяжда и второто.
Или менюто днес е:
рано сутринта  - АМ+бананова каша
сега ще яде - попара със сирене и чай
обед - детска кухня - супа със сухар
следобед - крем от кухнята
вечер - дояжда кухнята или АМ + каша "лека нощ"
Между яденетата намачкан банан, круша или плодово пюре.

От няколко дни не заспива преди 22.00  #Crazy, което е крайно нетипично за него, защото преди заспиваше в 20.00 като по часовник. Но! Отгоре му избиват 2 зъба, единия се е показал май, така че от това става неспокоен и много активен.

Общи условия

Активация на акаунт