Мама РАБОТОхоличка бута бебешка количка

• 15 838
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
Кате, много ти благодаря за контакта и съветите  bouquet Да не слагам рибата в тигана, че още нямам нищо сигурно, но служебната кола, която ще ми дадат трябва да я карам не само от къщи до офиса и обратно, а още от самото начало да пътувам с нея и из София, и извън София  Shocked Затова съм малко ужасена, че нямам достатъчно време за да придобия увереност. И аз така си мисля да карам бавно и кротко и до тук добре, но имам още доста неща да науча, защото никога не съм паркирала и не съм карала нощем, в дъжд Rolling Eyes Сега ще питате кой идъот ми е дал книжка Embarassed Ами книжката я взех на третия път; теоретичния го взех от раз без нито една грешка (ама сега и Закона тр да преговоря), а на практическия ме скъсаха веднъж щото отнех предимство и след това щото щях да остържа една спряла кола (проблем с дистанцията), но паркиране и нощно никой не ми е преподавал и не са ме изпитвали на това newsm78 И дали служебна или лична кола, при всички положения тр веднага да почвам с опреснителните часове щото това си трябва.
Кали, не сме взели все още проходилка... то в тази тяснотия само това нямаме. Човека за момента само стой прав, здраво стъпил, но още не се сеща да прави крачки. Мислех си поне да започне да крачи и тогава да разкарам надуваемия басейн и да вкараме в употреба проходилката. Вие какво ще ме посъветвате?
Бори, днес е вторник Naughty. Хайде качвай ги тия снимки да видим къде скиториш, че утре пак ще ми хукнеш по чужбините и съвсем ще ти загубим дирите smile3534
Майричка, където и да отидеш в Италия си е гот. Аз съм била само в северната част.... но като цяло съм върла фенка на Ботуша Peace

# 196
Калина, мерси за линка. Сега ще прочета!

Кабив, аз съм била Милано, Торино, Генуа, Венеция.  Сестра ми живее близо до Торино и сме пообиколили там района. Също сме били и във Венеция, Верона, Ферара..  Сега за пъви път обаче слизаме по на юг.  Гледаме точно за къща между Фиренце и Пиза, надяваме се да може и поне за 1 ден да слезем до Рим, макар че са доста км SadМен също много ме кефи Италия Peace Като си представя обаче 10 дена пица и паста и всички вкусотии....отиде ми разделното хранене ooooh!

# 197
Майра, с Юростар от Флоренция до Рим е точно 1.40 ч и 33 евро. Не е чак толкова страшно. Wink
Гери, пиша ти за английския, после за проходилката. Най-бързо: Изобщо не взимайте проходилка.
За шофирането...
абе подробно ми се пише, после ще се включа.

# 198
  • София
Здравейте, момичета, аз почти не съм писала в тази тема, но днес реших да поразгледам последните писания.
Ами книжката я взех на третия път; теоретичния го взех от раз без нито една грешка
Реших да се намеся, защото неволите на Кабив с английския и шофирането и на мен са ми много близки. По същия начин бях с 0 грешки на листовките и ме пуснаха на кормуването на третия път след доста изкарани допълнителни часове, един сменен инструктор и бая пари. Много съм доволна от втория инструктор, печен е, учи те да караш, а не като първия, който караше вместо мен. Тел.0888811794 - Милети Лилов. Дано само да не си е сменил телефона, че отдавна бях при него. Аз иначе имам надежда за шофьорлъка, защото от месец и нещо ми се сбъдна мечтата да си имам кола - малка и евтина е, обаче ще ми е за учене и малко по малко се престрашавам да карам. Правя гафове разбира се, но все пак напредвам и в някои случаи се моля господ да ме пази, че с тая ми неопитност... Rolling Eyes
Песничката е супер, ще я пусна на малкия като се събуди Grinning
Момичета, бладзе ви за командировките, на мен много ми се ходи, ама досега все не ми се удава, изпуснах една като бях в осмия месец, дано да има други, като се върна на работа.
Лек ден!

# 199
Имам питанка към мамите шофьорки, които си возят бебоците със столчета. Колите ви като имат еърбег, къде слагате столчетата. Дайте акъл,че много съм се запритеснила,  smile3516 Ще сменяме старата каручка, а новите,които сме харесали са все с тия джиджавки.

Най-безопасното място е задната седалка. Препоръчително е столчето да е обърнато с гръб към движението, за да може при евентуално рязко спиране (удар) инерцията да се поеме от гърба. По този начин се избягва и риска от много опасния камшичен удар. Сега, да си призная, на мене никак не ми е удобно да го слагам отзад, още по-малко с гръб към мене. Понеже сме още малки, на дълъг път се возим на задната седалка в лежащия кош на количката (той се сваля от шасито и има приспособления за укрепване с колани, а вътре в него има вграден колан за бебето). Из града си го возя седнал в столчето до мене и вързан с коланите, но обърнат с лице към посоката на движение точно заради въздушната възглавница. Знам, че така не е правилно, затова отдавна се каня и трябва да намеря време да прескоча до сервиза да ми изключат предния пътнически еърбег - така ще мога да слагам столчето на предната седалка по правилния начин. В най-новите модели коли, особено от по-скъпите марки, вече доста масово се вграждат бутони за изключване на еърбега, когато возиш бебе. Но и да няма такъв, не е страшно. Просто определяш, че на това  място ще стои бебето и изключваш трайно възглавницата. Не е сложно, трябва само да ти откачат кабелчето, което подава сигнал от датчиците за удар.

Кате, посещението на Cebit може и да е "гъз път да види", но не е за изпускане. Гледай бързичко да се оправите с Мишо и заминавай смело. Според мене, ако сега са се сетили за резервацията, нямате шанс за Хановер, но в околните села може и да се намери нещо.

Майра, последната ми командировка беше в китна Швейцария. И на мене ми се ходи в Италия, само че нямаме бизнес там, така че за командировка няма да ми се отвори парашута. Някой хубав ден може със съкровището да прескочим до там - на шопинг и туризъм  Mr. Green

Кабив, ако виждаш добре ще се убедиш, че е много приятно да се кара нощем. В дъжд наистина е неприятно - там основното е да не въртиш рязко волана и в никакъв случай да не скачаш на спирачката. Ще се справиш - всичко е до практика. За начало, ако можеш, си вземи по-старичка кола, особено ако наистина имаш проблем с преценката на дистанцията и габаритите. Избери си, ако имаш тази възможност, по-ръбат автомобил (по-лесно ще му хванеш габаритите) и не се плаши от размера - голяма кола се кара лесно. По-важно е да е маневрена.

Момичета, дайте акъл за експресно излекуване, защото аз май не се подобрявам, че и мъжа разболях. Ходя с една глупава маска, уж да не заразя бебчо, ама нали се сещате като ме напъне кихавицата...

# 200

Най-безопасното място е задната седалка. Препоръчително е столчето да е обърнато с гръб към движението, за да може при евентуално рязко спиране (удар) инерцията да се поеме от гърба.

Тук е задължително кошниците (0/13кг) да се слагат с гръб към движението. Следващите седалки, където вече детето седи наистина, се слагат с лице към движението Peace

Кали, моя дългия не можеш да го накараш много отдавна да се качи на влак или бус. Че и в кола да е пътник само, а не шофьор - трудна работа Rolling Eyes А пък и да си призная, че бензина ни е безплатен Blush, така че тия 66е бихме ги обърнали в пици и пасти Mr. Green

Ето малко снимки от нас, на който му се гледат - от неделя от Франкфурт и от вчера - правихме си пикник на поляната в градината на замъка до нас Party

# 201
Страхотни снимки! Виждам, че акробатичните тренировки на Ясмин продължават с пълна сила.  Laughing

# 202
Миме, благодаря за телефона - все още отговаря на този номер Peace
Майра, снимките и местенцата, където сте били са страхотни. Ясмин е голямо сладкишче.... искам да я нагушакам и намляскам (виртуално)  Hug И количката й е мнооого яка, не бях виждала такава
.... Нещо много ми е нервно и тегаво от ден-два Rolling Eyes

# 203
  • на правилното място, в точното време
maira ,снимките ви са чудесни! Особено където Ясмин е сред нарцисите са приказни! Стават з акартички!  bouquet
 Момичета и за знам столчето как и къде се слага,ама на старата каручка, притесняваше ме новата с еърбега,но благодаря за съветите "да разваля" десния отпред трайно  Joy Mr. Green
 Гери, я марш на това настроение! Иди погледай снимките на майра, д ати се оправи малко настроението, а и ако влезеш в албумите на мамите работохолички, съвсем ще ти се оправи настроението. И аз искам да отскоча до Италия, ама няма кой да ме заведе Sad

# 204
  • Благоевград
Здравейте и от нас
От доста време не съм писала , но няма начин с тази работа. Миналата седмица бях отпуска и си изкарах супер с Ивчо, по цял ден по кафетата с приятели беше много хубаво но за кратко. На 2 март бяхме на консултация и сме вече 9,050 кг, имаме си 3 зъбчете , но най интересното е че отгоре не са ни двете посредата , а съседните, а отдолу имаме само едно. Иначе малкия е добре от месец и половина сме на млечна кухня и доста я харесва, само вечер за заспиване даваме АМ. Сам се изправя в кошарката и от 1 месец вече постоянно иска да ходи и сме длъжни разбира се да го водим за ръчички защото сам го е страх още да се пусне. А за лазенето - нещо не ни се отдава.

# 205
  • Русе
Привет работяги!
Отдавна не съм се вясвала, затова бързам първо да поздравя рождениците, които съм пропуснала, както и проходилите и озъбените!  bouquet

RAVIA, честито за фондацията! Много усмивки да подарите!  Hug
Ти получи ли логата(с новите шрифтове), които ти пратих преди време???

Майра, страхотни снимки!
И аз съм върл фен на Ботуша - в Тоскана много ще ти хареса. Освен Флоренция и Сиена, които няма как да пропуснеш, ти препоръчвам Монталчино - столицата на виното, където се пийва направо от избите  Wine Glass. Освен малките средновековни градчета, е пълно с мини-замъчета, пръснати навсякъде и превърнати в хотели (около 50 Евро е нощувката).
Ох, искам паааааааааак в Италия! Cry

# 206
И аз искам, ама нямааааа! Обаче открих тука едни страхотни вина от Монталчино. Цифра са, но се глезим от време на време.
Вчера пресушихме една бутилка с лечебна цел - нали сме болни  Mr. Green Добре ми дойде, само дето не можах да си доработя каквото си бях намислила...

# 207
Привет и от мен! Аз малко се позагубих, че малкия ми беше болен и освен с хилядите задачи в офиса се борих и с високата температура и кашлицата. Ужас направо. В момента е по-добре - остана малко от кашлицата и малко хрема ама продължавам да го тормозя с лекарствата и се надявам да влезе във форма скоро, че ни чакат годишните изследвания, ваксина и консултация....
За шофирнето - всичко е въпрос на практика! Давайте смело и безотговорно, с ниска скорост  и да не ви пука, че ви свиркат! Аз от 7 години имам кола, от 6 и половина книжка и в момента карам като мъж  Joy \листовки от рас и кормуване то втори път срещу 2 бутилки на различни хора\, но продължанвам да паркирам като жена. Тази седмица за сефте паркирах на тясно в центъра, успоредно само с една маневра  Joy Joy Joy и шофьора на таксито, което ме изчакваше се обърна да види наистина ли съм жена  hahaha. Е, стана случайно - обикновенно по тесните улички правя големи задръствания като паркирам - зад мен свиркат, викат и като се изнервя слизам и почвам да викам и аз - успокояват се бързо и ми оставят време да си натъманя колата. На паркинга пред офиса обикновенно не се и мъча - оставям си колата и викам шофьора или някой по-кадърен мъж да ми я нагласи - жена съм все пак и е разбираемо, но за самото шофиране си е въпрос на практика. За шофирането на дълъг път за мен е супер удволствие, особно като не бърза човек и не му се налагат рисковани изпреварвания... Столчето ми е на задната седалка по диагонал на шофьора и имам допълнително огледало за Иван.

# 208
Здравейте милички,
Вчера след урологичния преглед (при доц. Кюркчиева - шеф на детската урология в Пирогов) се оказа, че хидроцелето на Малък не само не е изчезнало, но си имаме и херния. Трябва да се оперира до един месец. В понеделник ще ходим на друг лекар - контролно. Знам че тази операция е рутинна, но съм глътнала гипса и ... не ми се пише повече Cry

# 209
Гушки за ГЕри и Малък

ще се оправи бързо бързо човека, не се притеснявай, моля те.

КАло днес най-сетне проходи. Светна се, че трябва да се държи право нагоре на цяло стъпало, а не под градус на пръсти като в проходилката, и сега предполагам че няма да има удържане.

Общи условия

Активация на акаунт