Слънцезащита - 8 тема

• 55 364
  • 645
  •   1
Отговори
# 510
Аз не разбрах това два-три пръста.
То това значи май цялата опаковка на един път Grinning

Около 2-3 мл. По принцип го казвам, защото съм се интересувала доста и съм гледала много чуждестранни дерматолози. Реално погледнато, когато слънцезащитните се тестват в лаборатория, тестовете се правят, използвайки 2 милиграма слънцезащита на кв. см кожа. Слагайки по-малко количество, не се достига фактора, който е обозначен на опаковката. Естествено, всеки сам си решава какво количество да използва. Просто споделям информация.

# 511
  • София
На много места се среща това с мл и как се измерва на двата пръста. Само че при такова количество ще си ходя яко омазана, затова и изобщо не си правя труда да премервам колко слагам. Мажа, колкото кожата може да поеме.

# 512
Не разбирам пак количеството.
Може ли снимка да намериш?

# 513
Аз също, колкото кожата поеме, но моята поема повече и не остава каст.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 10:03 от Mama xxl

# 514
  • София
Не разбирам пак количеството.
Може ли снимка да намериш?
Нямам подръка, наскоро ми излезе мисля беше рийлс с инстаграм. Момичето дори показа образно, 2те линии крем как се побират в 2 (или 5 беше) мл лъжичка (от тези мъничките, които ги има в Икеа в няколко размера на един ринг). Ако ми излезе в history-то на браузъра ще постна.

Ето го видеото, всъщност Catalano го е публикувала тук в темата преди месец. Simple Smile Simple Smile

# 515
Малко се разтече, в случая е гелът на Ultrasun срещу фотостареене. Флаконът е с помпа и с нея 2-3 помпи за лице и шия стигат.

# 516
  • София
По принцип и аз съм слагала толкова с такива, които нямат обаче някакъв нюанс.

# 517
Във фб козметични групи често съм срещала мерене с чаена лъжица - 1/4. С помпичка е най-лесно.

# 518
  • Prismatica Aerie
Или с най-обикновена кухненска мерителна лъжичка, от тези в комплектите. Аз имам подобни:

Виждала съм и пластмасови, там най-малката е 1мл.

https://bg-mam.ma/p/1666416/49894243

# 519
По принцип и аз съм слагала толкова с такива, които нямат обаче някакъв нюанс.

Именно, затова и казах, че не смятам за добра идея да се използва оцветена слънцезащита. Има флуиди, от които е лесно да се сложи това количество, защото попиват и не оставят бели следи.

# 520
  • София
Ами аз нанасям често, но и не работя на пряка слънчева светлина. Не съм по цял ден навън, за да ми е проблем подобно нещо. Предполагам за плаж ще си взема стандарта слънцезащита без оцветител вътре.

# 521
  • Prismatica Aerie
Оцветените слънцезащити имат своите преимущества - изключително са подходящи за хора, склонни към хиперпигментации и мелазма - блокират както UV лъчите, така и видимата светлина, включително синята(HEV light - високоенергийна видима светлина), която провокира появата на петна.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 17:07 от Catalano

# 522
  • Бургас
Купих Аvene anti-pigmentation tinted fluid 50+ ама много оранжев цвят, като братовчедка на Тръмп съм, не мога да намеря никъде Avene b-protect да не го спряха

# 523
Малко се разтече, в случая е гелът на Ultrasun срещу фотостареене. Флаконът е с помпа и с нея 2-3 помпи за лице и шия стигат.

Това е огромно количество за мен.
Няма начин това да си го напляскам, това няма попиване.
От нито един крем не слагам толкова.
Дори и половината не слагам.

# 524
  • София
Аз също от нито един друг крем не слагам толкова, но многократно съм се убеждавала, че не случайно това е препоръчваното количество слънцезащита от всички лекари. Всеки път, в който съм се скатала и съм си спестила продукт, съм изгаряла. Попива си без проблем, може да се наложи изчакване, ако е с минерални филтри примерно, но на мен защитата ми е на първо място и се стремя да не правя вече компромис с това.

Общи условия

Активация на акаунт