Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 59

• 82 339
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Юфката е домашна и прилагам снимка от процеса по приготвянето

Иначе рецептата е следната:
Предварително се сварява пилешкото месо, като за целта използвах домашно цяло пиле, което след сваряване се накъсва на парчета.
В тава се запържва лук и чушка и след като омекнат се слага червен пипер, прибавя се месото и настърган домат, след което се слага юфката и се изсипва пилешкия бульон. Пече се на загрята фурна до готовност.

# 661
  • под тепетата
Добро утро!
dramatikova, благодарим ти! Но колко бульон приблизително като пропорция се слага? И като си почнала, дай моля, и за тази прекрасна юфка рецепта!

# 662
  • ВАРНА
Fortuna,честита рожденичка!
Едни бутер-рулца за закуска

# 663
Благодаря за споделеното, dramatikova. Последен въпрос. С домашна юфка или такава тип паста мога да заменя твоята? Hug
Един по-различен кекс с нежна текстура, чудесен аромат и изразителен вкус изпекох за неделен десерт. Всички почерпени го харесаха много.😋☺️🥧👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2024/08/18/%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%8 … 0%B5%D1%85%D0%B8/

# 664
  • София

Шунка, чедър,яйце.

# 665

Паеля с морски дарове да неделя вечер.

# 666
  • In transit
Драматикова, върна ме в детските години, когато баба на село сушеше по същия начин юфката. Heart Eyes

Пъпеш в прошуто

Наденица с картофи, лук и чушки на фурна

Много вкусен пай с чушки и рикота, който правих два пъти за два дни. Grinning

тук в монопорционен вариант, за аперитив на бяло вино.

Зелена салата с горгонзола, смокини и орехи с лек дресинг от нар

и обърнат сладкиш с карамелизирани праскови на тиган, за закуска

Скрит текст:

# 667
  • Once there was a Hushpuppy...
Виладжийски работи, за съжаление само това снимах. Иначе готвенето беше сериозно Stuck Out Tongue Winking Eye

Кюфтета

Сладкиш с праскови, които малко потънаха, но стана вкусен

# 668
  • под тепетата
Жестоки и безмилостни  сте! Не трябваше да влизам! Днес направо ме уцелихте в сърцето! Респект!
Сега ще се излагам с моята вечеря, че да не е празен пост!

# 669
  • там където има винаги вятър
Hushpuppy, и аз така с готвенето. Ако работата ти е само виладжийска, т.е. - тревичка и цветя, ти завиждам Wink Но ако е селска - не, но кой както си я направи, никой не ми е виновен Rage
Масата на обяд - с пържен, печен патладжан

и

и

Вечерята: мусака

и пълнени чушки

И торта с готови блатове и шоколадов крем от К. Ами...няма да повторя, ама уж за по-бързо.

# 670
  • ВАРНА
Свинско по китайски с маринован лук

# 671
  • Sofia
Е, вдъхновени, закусихте ли?  🙂
Старият хляб прави прекрасна версия на българската баница - бърза и лесна, а как ухае сутрин на масло и сирене.... неустоима закуска (която буди домочадието с аромат),  късна закуска или както ви харесва. 🙂
Снощи накъсах останал хляб  на хапки (около половинка общо при мен и квасен разбира се) и го завих, както и забърках  6 L размер яйца, 350г сирене и 1/2 (200г) кофичка кисело мляко и прибрах в хладилника.                     
    Тази сутрин рано  включих фурната и докато загрява,  накиснах хляба в прясно мляко за 10мин.  В тавичка (намаслена)  сипах малко от яйчената смес, покрих с половината накиснат хляб,  половината яйчена смес, късчета масло и пак  - останалия хляб, останалата яйчена смес и масло и пекох 40 мин.  на 200градуса.
Да ви е вкусно! 🙂

Скрит текст:

# 672
  • Варна
Morena, много ме изкушаваш, пробвала съм и нищо не ми се получава, черпи някой път, а?
Крилца, пържено свинско и качамак с манатарки за гостите ми снощи.

Не снимах качамака в кексовата форма, апетитно зачервен от запръжката и гъбките отгоре. Ммм!

# 673
  • Варна
Поздрав на всички!
Хареса ми идеята на  stefina , обаче нямам формички. Та :

Под яйцето има и настъргани моркови. А ,, кексчето" всъщност е омлет с остатъците. Вкусно!

# 674
  • При децата ми
Скромно от мен, но забравям да снимам:

Спагети болонезе

Палачинки

Пържени филии

Общи условия

Активация на акаунт