На море в Турция - тема 84

• 60 469
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Има ли посетили вече обновения Мегасарай в Сиде,съответно и отзиви?
Стискай още малко, една позната заминава тия дни и ще я питам, че и аз лекинко се заплеснах по него.
Ще съм благодарна да споделиш впечатление за хотела.Аз имам резервация за септември,но след големи хвалби и реклами нещо отзиви липсват и се притесних☺

# 46
  • Beyond the Frontiers
При Тез тур има една опция ВИП трансфер. Високия клас хотели си е включено в цената - Гюрал Белек е от тях.
Трансферът е индивидуален и има разни други екстри.

# 47
  • София
Galactic, мерси. Никога не са ми го споменавали, а и се съмнявам да сме щели да го получим, честно. Другият път ще ги питам изрично.

Petia_parkova, интересно ми е вашето мнение за титаник също, има ли разлика спрямо миналата година?

# 48
  • Берлин
Много хотели предлагат безплатен трансфер, стига човек да попита. Давам пример с Утопия-на място питах и така стигнахме до Газипаша.

# 49
  • София
Здравейте. Не знам дали темата ми е за тук, виждам,че повече коментирате ол инкл. Планирам ходене до Одрин на пазар и се чудя има ли плажове наблизо да си организираме една малка почивка края на август. Ще съм благодарна на всякаква информация за хотел,както и добри плажове в близост. Може да спим в друго населено място, а на прибиране да напазаруваме в Одрин. Благодаря предварително!

# 50
  • София
Здравейте, ето малко пресни впечатления от хотел Seaden Quality Resort&Spa в Сиде. От неделя сме тук и докато в понеделник беше 39-40 градуса, от вчера сме на нормални летни температури 32-34, като в София.
Хотелът е с много прилична UAI концепция като за германци, каквито са май над 90% от почиващите. Единствените българи сме и по неизвестни причини много ни се радват дори преди бакшишите - не че не ги раздаваме, но и без тях, като кажем откъде сме, почва една радост, едни грижи, чак неудобно ми става. Целият персонал говори немски, втори по популярност и употреба е руският, а английският е по-скоро рядкост.
За хотела откъм чистота и обслужване - само суперлативи. Ние сме в swim-up room (такава си резервирахме и такава получихме, не сме давали бакшиш при настаняване), каквито са общо 6 стаи в хотела с общ отделен басейн пред тях. Те са най-тихите през деня, освен това са източни и следобед терасите им са на сянка, което е просто супер в жегата. Въпросните тераси са големи,  с два шезлонга, две кресла и масичка. Самата стая е огромна, с отделни помещения за тоалетна и душ-зона и мивка пред тях, което намирам за много удобно. Дъщеря ни е в стандартна стая, тя е с 10-тина квадрата по-малка, но като удобства и дизайн не се отличава особено  от нашата. Има огромен вграден четирикрилен гардероб със сейф, доста мощен отделен сешоар (не от стенните сешоарни подобия, които повече бръмчат, отколкото сушат), халати, чехли, кана, набор за кафе и чай, хладилниче и предостатъчно контакти в стаята. Номерата на стаите са на специални табла, на които с ключове като за лампа включваш искане да се почисти или да не те притесняват. Много добър WiFi в стаите и на територията на хотела, слабичък на плажа, но като цяло интернетът е стабилен навсякъде, което си е приятна изненада. Хладилникът се зарежда всеки ден, стаята се чисти също ежедневно.
Храната в основния ресторант е превъзходна и всеки ден различна, с богат избор на плодове, салати, меса, риба и зеленчуци и поне 50 различни вида десерти. Пекарят им е страхотен в баниците и бюреците и много артистично размята сутрин корите. Проява на уважение към инвалиди и трудно подвижни хора - за тях има специално отделена зона маси, най-близо до храната, и отделни сервитьори, на плажа също има отделни чадъри и шезлонги за тях. Напитките в ресторанта се сервират, обслужването е мигновено. Има 3 тематични а ла карт ресторанта, не мога да кажа нищо за тях, не сме ги посещавали, четвъртият е за пици, бургери, паста и гьозлеми и работи между обеда и вечерята. Има и патисерия 24/7.
Два бара обслужват басейна и плажа, сервитьори постоянно разнасят студена вода и безалкохолни на всички, отделно приемат поръчки за кафета, коктейли и прочие. Покриват много голяма територия, което малко забавя плажното обслужване, но по-нетърпеливите могат и сами да си вземат от бара.
На плажа и на басейна има предостатъчно място за всички. Запазването на шезлонги не е разрешено, на всеки чадър има специално предупреждение, и ако видят кърпа метната на шезлонга без човек или други вещи за повече от час, я прибират. Плажът е със ситен пясък, морето е плитко (сега е и доста мътно), но подходът в него е малко проблемен - макар да е основно пясъчен, на десетина крачки навътре във водата има каменни прагове скала, в които, докато човек свикне, доста болезнено си удря краката. Все пак бързо му хващаш цаката и не са нужни аква обувки.
Хотелът е на първа линия, но и на не повече от 300 метра от основния път към Сиде и от аптека, магазини и пазари. Долмуши има в непосредствена близост, както и много таксита. От хотела до античния град в Сиде с поръчано от рецепцията такси ни взеха 350 лири.
Добре са се постарали и откъм ентъртейнмънт - всяка вечер различно шоу, досега видяхме акробатична трупа, концерт на вокално трио от Южна Африка и две различни танцови шоута. Разликата с един от отсрещните хотели, от който всяка вечер между 22 и 23 ч. се носи нещо подобно на вой на вълчица с дънещи на мах баси, е осезателна. Впрочем, тук е мястото да похваля и дограмата, понеже въпросният отсрещен хотел е откъм нашата страна - напълно шумоизолираща е, слава Богу.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 00:54 от MayBach

# 51
  • София
Ние запазихме за Лонг Бийч все пак, през септември. Ще видим дали Турция ще е нашето място за почивка и за следващи лета Hug

# 52
  • somewhere over the rainbow
Здравейте. Не знам дали темата ми е за тук, виждам,че повече коментирате ол инкл. Планирам ходене до Одрин на пазар и се чудя има ли плажове наблизо да си организираме една малка почивка края на август. Ще съм благодарна на всякаква информация за хотел,както и добри плажове в близост. Може да спим в друго населено място, а на прибиране да напазаруваме в Одрин. Благодаря предварително!
Близо, близо, колко пък да е близо морето до Одрин?

Или за басейни питаш?

# 53
Хич не е близо Одрин , бих препоръчала Чанаккале и за пазара и за плажа/басейните. Имат и много хубави хотели и Троянски кон и разкопките на Троя и крайбрежна с много заведения....и много опции за пазаруване

# 54
  • somewhere over the rainbow
Хич не е близо Одрин , бих препоръчала Чанаккале и за пазара и за плажа/басейните. Имат и много хубави хотели и Троянски кон и разкопките на Троя и крайбрежна с много заведения....и много опции за пазаруване
Подкрепям. Почивали сме там и много ни хареса, а и цените са по-добри от Одрин, където вече не е по-евтино от България.
Погледнете и Текирдаг.

# 55
  • на Мелмак
В Текирдак плажовете са извън града. Градски плаж със бийч бар има в Силиври. Там е и по-хубаво/добре от Одрин.

# 56
  • Варна
Здравейте. Не знам дали темата ми е за тук, виждам,че повече коментирате ол инкл. Планирам ходене до Одрин

Лично предпочитание : предпочитам Гърция и бих си направил почивката в Александропулис и на връщане и отиване даже два пазара в Одрин щот ще ми е на път.

# 57
Накратко, по същите точки като миналата година.
TItanic Deluxe Golf Belek - 9 нощувки с автобус - 15.06-24.06.2024г.
ХОТЕЛ и СТАИ - бяхме в Swim стая на 2-ри етаж с достъп през стълби (просто нямаше друга налична стая и букнахме 1 апартамент с родителите ми). Пристигнахме много рано - 6:30. Бих казала, че още спяха на рецепцията и тамън редиха уелкъма. Изпратиха ни на кафе и закуска и казаха след 12 ще са готови стаите. Бих казала същото отношение като миналата година. Когато отидохме на рецепция след посочения час ни настаниха. Стаите се чистиха толкова добре, колкото миналата година. Банята - тук промяна. Козметиката е тяхна, а не марковата Малин и Гьоец, не ни хареса. Нямаше кит за зъби и бръснене, които имаше миналата година (отново маркови). Бях писала и за миризмата в хотела - бяха намалили ароматизаторите тази година Grinning
Тази година имаше карти за кърпите. Взимали сме и без тях, но миналата година имаше повече места за смяната им и беше много удобно.
ТЕРИТОРИЯ, ПЛАЖ, БАСЕЙН И АКВАПАРК - доволни сме - същото като миналата година. Стори ми се, че например тоалетните около басейните и плажа не се чистеха толкова редовно, както миналата година. Може би заради байрама и тъпканицата не са смогвали винаги да е сухо.
ПИТИЕТА - махнати са от концепцията по 1 питие от група - уиски, джин, водка, бира (по-скъпите). Отново не сме имали проблеми с поръчките на алкохола. На плажа барманите бих казала, че са задобряли и коктейлите идваха много бързо (отчитам го като + спрямо 09.2023).
ХРАНАТА - храната е перфектна и подобрена навсякъде, което за нас е плюс, макар, че са махнали 2 вида морска храна от плажните ресторанти, НОООО от основния ресторант сме разочаровани. След 1вия ден мъжът ми писа гневен мейл на хотела, как може да са свалили избора буквално на 50%. За закуска вместо 5 вид палачинки - 1. Йогурт в купи, а не чашки като миналата година (със семена, ядки и други). Вечерята 1-вата вечер отново разочарование. Геста се свърза с нас заради оплакването и ни питаха какво ни липсва като храна, но реално нивото не можаха да го качат, та ТРЯБВА ДА ОПРАВЯТ ХРАНАТА В ОСНОВНИЯ РЕСТОРАНТ. Нямаше още плата, тематични кухни (миналата ядохме иранско, индийско и т.н.).
От сладкото обаче нямаме оплакване - баклавата беше много, разнооразна, имаше торти от френски макарони и хубав локум в сладкарницата. Мръсни съдове съм видяла 1 път (две чинии залепени и директно ги махнах от купа), но посудата  беше леко захабена. Единствено моята любов КЪПАНАТА БАНИЦА, беше перфектна .... За нея само бих се върнала Grinning
СПА и детски кът - нямаме забележки (повишили са ниво в къта) - правеха свещи, парфюми, тематични сладки, имаха захарен памук и други.
Гейминг зала - повече работещи машинки спрямо миналата година и допълнени нови (пак е + спрямо септември)
Честно казано, пак бих отишла, ако оправят основния ресторант. Имам чувтвото, че е насочено, за да ползваш алакарт за вечеря, което не е ок за имиджа на хотела
На връщане от хотела - пътувахме със семейство българи, ходили 2 пъти в хотела, преди около 7 години - предлагали са студени кърпи на плажа, чистили са очила и т.н., нещата, които сега правят в Кълинан. Предлагана е бира Гинес и други интересни неща в ирландския бар, например.
Надявам се временно да са свили разходите, за да направят 1 хубава реновация скоро и отново да качат нивото.
Мнението на групата е (от 5 души освен нас), че от Nirvana Cosmopolitan (2022г.), IC Green palace (2021г.) и Megasaray (2023г.), сумарно тук е било най-добре, но за нас нивото е паднало и то главно в изхранването.

За септември ще сме в Papillon Zeugma (първия посетен хотел от нас 2015г.). Много мнения, че качват нивото на услуга и силно се надявам да е така.

Galactic, мерси. Никога не са ми го споменавали, а и се съмнявам да сме щели да го получим, честно. Другият път ще ги питам изрично.

Petia_parkova, интересно ми е вашето мнение за титаник също, има ли разлика спрямо миналата година?

# 58
  • sofia
Тази година всички, които дотук сте писали отзиви просто ме оставяте без думи, страхотни сте! Удоволствие е да се четат отзиви! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

# 59
Накратко, по същите точки като миналата година.
TItanic Deluxe Golf Belek - 9 нощувки с автобус - 15.06-24.06.2024г.
ХОТЕЛ и СТАИ - бяхме в Swim стая на 2-ри етаж с достъп през стълби (просто нямаше друга налична стая и букнахме 1 апартамент с родителите ми). Пристигнахме много рано - 6:30. Бих казала, че още спяха на рецепцията и тамън редиха уелкъма. Изпратиха ни на кафе и закуска и казаха след 12 ще са готови стаите. Бих казала същото отношение като миналата година. Когато отидохме на рецепция след посочения час ни настаниха. Стаите се чистиха толкова добре, колкото миналата година. Банята - тук промяна. Козметиката е тяхна, а не марковата Малин и Гьоец, не ни хареса. Нямаше кит за зъби и бръснене, които имаше миналата година (отново маркови). Бях писала и за миризмата в хотела - бяха намалили ароматизаторите тази година Grinning
Тази година имаше карти за кърпите. Взимали сме и без тях, но миналата година имаше повече места за смяната им и беше много удобно.
ТЕРИТОРИЯ, ПЛАЖ, БАСЕЙН И АКВАПАРК - доволни сме - същото като миналата година. Стори ми се, че например тоалетните около басейните и плажа не се чистеха толкова редовно, както миналата година. Може би заради байрама и тъпканицата не са смогвали винаги да е сухо.
ПИТИЕТА - махнати са от концепцията по 1 питие от група - уиски, джин, водка, бира (по-скъпите). Отново не сме имали проблеми с поръчките на алкохола. На плажа барманите бих казала, че са задобряли и коктейлите идваха много бързо (отчитам го като + спрямо 09.2023).
ХРАНАТА - храната е перфектна и подобрена навсякъде, което за нас е плюс, макар, че са махнали 2 вида морска храна от плажните ресторанти, НОООО от основния ресторант сме разочаровани. След 1вия ден мъжът ми писа гневен мейл на хотела, как може да са свалили избора буквално на 50%. За закуска вместо 5 вид палачинки - 1. Йогурт в купи, а не чашки като миналата година (със семена, ядки и други). Вечерята 1-вата вечер отново разочарование. Геста се свърза с нас заради оплакването и ни питаха какво ни липсва като храна, но реално нивото не можаха да го качат, та ТРЯБВА ДА ОПРАВЯТ ХРАНАТА В ОСНОВНИЯ РЕСТОРАНТ. Нямаше още плата, тематични кухни (миналата ядохме иранско, индийско и т.н.).
От сладкото обаче нямаме оплакване - баклавата беше много, разнооразна, имаше торти от френски макарони и хубав локум в сладкарницата. Мръсни съдове съм видяла 1 път (две чинии залепени и директно ги махнах от купа), но посудата  беше леко захабена. Единствено моята любов КЪПАНАТА БАНИЦА, беше перфектна .... За нея само бих се върнала Grinning
СПА и детски кът - нямаме забележки (повишили са ниво в къта) - правеха свещи, парфюми, тематични сладки, имаха захарен памук и други.
Гейминг зала - повече работещи машинки спрямо миналата година и допълнени нови (пак е + спрямо септември)
Честно казано, пак бих отишла, ако оправят основния ресторант. Имам чувтвото, че е насочено, за да ползваш алакарт за вечеря, което не е ок за имиджа на хотела
На връщане от хотела - пътувахме със семейство българи, ходили 2 пъти в хотела, преди около 7 години - предлагали са студени кърпи на плажа, чистили са очила и т.н., нещата, които сега правят в Кълинан. Предлагана е бира Гинес и други интересни неща в ирландския бар, например.
Надявам се временно да са свили разходите, за да направят 1 хубава реновация скоро и отново да качат нивото.
Мнението на групата е (от 5 души освен нас), че от Nirvana Cosmopolitan (2022г.), IC Green palace (2021г.) и Megasaray (2023г.), сумарно тук е било най-добре, но за нас нивото е паднало и то главно в изхранването.

За септември ще сме в Papillon Zeugma (първия посетен хотел от нас 2015г.). Много мнения, че качват нивото на услуга и силно се надявам да е така.

Ще чакам с нетърпение отзива От Зойгма. Бях там юли 2019, но без дете. Обмислях го за тази година, но по спомен детският басейн се падаше зад суим ъп къщите възможно най-далеч от морето и това ме отказа

Общи условия

Активация на акаунт