На море в Турция - тема 84

• 61 247
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте. Не знам дали темата ми е за тук, виждам,че повече коментирате ол инкл. Планирам ходене до Одрин на пазар и се чудя има ли плажове наблизо да си организираме една малка почивка края на август. Ще съм благодарна на всякаква информация за хотел,както и добри плажове в близост. Може да спим в друго населено място, а на прибиране да напазаруваме в Одрин. Благодаря предварително!
Близо, близо, колко пък да е близо морето до Одрин?

Или за басейни питаш?
Извинявам се за невежеството, видях и аз на картата. Една позната са ходили в Текирдаг(на тиймбилдинг) и реших,че може да се съчетае..в последствие видях,че е далеч наистина.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 00:22 от nimfi4ka

# 76
  • София
Хич не е близо Одрин , бих препоръчала Чанаккале и за пазара и за плажа/басейните. Имат и много хубави хотели и Троянски кон и разкопките на Троя и крайбрежна с много заведения....и много опции за пазаруване
Благодаря за съвета! Можеш ли да препоръчаш някой хотел?

# 77
Хич не е близо Одрин , бих препоръчала Чанаккале и за пазара и за плажа/басейните. Имат и много хубави хотели и Троянски кон и разкопките на Троя и крайбрежна с много заведения....и много опции за пазаруване
Благодаря за съвета! Можеш ли да препоръчаш някой хотел?
Kolin hotel & convention center
Този е един от добрите хотели, на около 4км от централната част ,на първа линия и имат огромен вътрешен басейн (много подходящ за зимен период😀)храната е отлична,обслужването също

# 78
Здравейте!

Благодаря на Тюркоаз за усилията, които полага, за да имаме една прекрасно оформена тема – неизчерпаем източник на информация. Благодаря и на всички пишещи, които отделят от времето си, да споделят полезна информация от първа ръка.

Включвам се да дам своя дан в темата, да разкажа за нашата почивка в един хотел, който надхвърли очакванията ни, постави доста висока летва за в бъдеще и сериозно ни замисли да повторим.

И така – NIRVANA COSMOPOLITAN, Лара, Анталия, ПЕРИОД – 28.06.2024 г. – 05.07.2024 г.  

Със сигурност мога да кажа, че това е най-добрият хотел, в който сме били до сега и за 7 дни не сме успели да видим всички възможности, които предлага, но пък това ще бъде повод да повторим.

ХОТЕЛ, ТЕРИТОРИЯ, СТАИ – доста голяма основна сграда, под формата на подкова, като по средата между двете крила е централното фоайе, където са разположени рецепцията, Excell bar – огромен и богато зареден лоби бар, сладкарницата, магазин за дрехи и друг магазин за козметика, плажни принадлежности, играчки, сувенири и др. В дъното на това централно фоайе е основният ресторант, а в страни – а ла карт ресторанти и барове.
Стаята ни беше двойна стандартна, бих казала - просторна, на втория етаж в отдалечения от морето край и съответно то не се виждаше. Имаше спалня и единично легло – широки и удобни, голям гардероб с много закачалки, безплатен сейф. Почистването беше всеки ден, но явно зависеше коя камериерка е минала, смяна на кърпите – всеки ден, на чаршафите през ден. В минибара имаше вода в стъклени бутилки, бира, кола, фанта, спрайт, ред бул, шоколад, чипс и някакви ядки. Кафемашина с капсули Nespresso и сет за чай.

Козметиката в банята – Loccitane /шампоан, балсам, душ гел и body milk/, комплект паста и четка за зъби и гъба за баня.

Зареждат се ежедневно по принцип, но пак казвам, явно зависи коя камериерка е била на смяна. Пропускаха чат пат да заредят я напитки, я козметика, независимо, че оставяхме бакшиши.
Територията на хотела е доста голяма и прекрасно поддържана. Независимо, че е на първа линия, хотелската част е на 7-8 минути от плажа и хората са се погрижили да има влакче за тези, на които не им се ходи пеша. Иначе, алеята до плажа е много приятна с палми, цветя, зеленина.

Хотелът е спортно ориентиран и разполага с няколко игрища – футболно, волейболно, тенис корт, май и други имаше. Има голям и доста добре оборудван фитнес. Два огромни басейна – единият, който е за relax, според мен е над 100 м, а другият, на който се провеждаше анимацията – 50 м. Водната гимнастика беше най-добрата, в която съм се включвала. Аквапарка е също много голям и добре структуриран. Качваш се например по стълбички от едната страна и по мостчета на различни нива, преминаваш от другата. Отвсякъде струи и пръска вода и е много забавно. На изхода на всяка пързалка има спасител, който наблюдава и ти казва, кога можеш да се спуснеш, за да не стане беля.

ПЛАЖ – широк, едър пясък, но на влизане в морето има дребни камъчета и брега е с денивелация, което прави влизането и особено излизането от морето не особено приятни. В морето почти веднага става дълбоко. Докато бяхме ние имаше и дни с големи вълни, но водата беше разкошна, може би 30 градуса и повече. На плажа са направени скари, по които се ходи, големи тенти за всяка група шезлонги, масички, глинени купи за боклук, които се почистваха от персонала по няколко пъти на ден. На плажа има платформа с бар – алкохолни и безалкохолни напитки. Всички безалкохолни са в кенчета, водата само на плажа е в пластмасови бутилки, в хотелската част е в стъкло. Бира – стъкло и кен. От платформата се влиза/излиза в морето, но скачането е забранено. На самата платформа има душове, както и на плажа. Хавлиите се дават срещу карти. Шезлонгите имаше винаги свободни и на плажа и на басейните, независимо по кое време и въпреки, че имаше запазване. Изобщо, тук е мястото да кажа, че хотела е разчетен така, че винаги можеш да правиш това, което искаш и да бъдеш там, където искаш, без да изчакваш и без да има навалица, бутане, струпване, независимо, че има много хора. Просто има много места и много неща за правене и в който и момент да отидеш някъде, има място и за теб.

ХРАНА – един основен ресторант, няколко а ла карта /мисля, че бяха 5, от които 2 платени, но не сме ги посещавали/. А ла картите работят и на обяд по меню, тогава посетихме три от тях – италиански /в основната сграда/, турски /до аквапарка/ и морски /до плажа/. В основния ресторант, храната е организирана в тематични павилиони – един за плодове, един за зеленчуци, за сладко, за готвени ястия в глина, пилешко, пуешко, телешко, агнешко /агнешки главички имаше една вечер/, риби и какво ли още не. Навън има голяма скара, от едната страна пекат риба, а от другата шишчета, пържолки, филенца от пилешко, пуешко и телешко. Винаги имаше приготвено нещо голямо – риба или пуйка или агне, от което ти сипват. Всъщност, това, което много ми хареса, че храната се сипва от персонала в павилионите, а не всеки да бърка и да рови в тавите. Хората приготвяха и индивидуални порции, сипват ти всичко, което искаш и по колкото искаш, но храната не е разровена. Изобилие имаше от всичко и по много. Напитките се сервират. Плодове, не знам дали липсваше нещо – диня, пъпеш, ягоди и череши, ябълки и круши, праскови и кайсии, банани, портокали и ананас, грозде бяло и червено. Драконов плод имаше винаги. На морската вечер, освен всички останало  имаше пълнени миди с ориз, от тези които се плащат на бройка в Истанбул и стриди. Със сигурност няма да мога да опиша всичко, но считам, че и най-капризния вкус би останал удовлетворен.
Сладкарницата в основната сграда – ето тук вече, оставам без думи, при положение, че не съм от най-големите ценители на сладостите. Правят си техен шоколад /розов, оранжев, зелен, с ядки, без ядки, шоколадови бонбони – страхотии/. Освен това, всякакви малки крастотички, френски макарони, кремчета, чийзкейкове, италиански сладолед.

НАПИТКИ – всичко е в бутилки и кенчета. Вносен алкохол, коктейли, много видове вино и бира в стъкло.

Кафе – Nespresso /американо, лате макиато и какво ли не/, Стар бъгс имаше, включен в ALL.

В Excell бара, който е много голям и работи 24/7 имаше от пиле мляко. Всички напитки, разположени на долния рафт по цялото протежение на огромния бар, бяха включени в ALL. На втория и третия ред бяха платени /водка Белуга и др./

Персонал - това, което отличава Нирвана от много други хотели са личните асистенти. По вайбър и уотсап пращат инфо за предстоящи програми, питат дали си прекарваш добре и дали могат да наоравят още нещо. Много мили и отзивчив. Говорят руски и английски, както и останалия персонал.

ВЕЧЕРНИ ЗАБАВЛЕНИЯ – можеш да разпускаш на три места, без да броим баровете.
Открита сцена, на която всяка вечер имаше различен спектакъл от външни изпълнители – танцови трупи, акробати и др. Бурак Йетер гостува една вечер и направи страхотно шоу с изригващи огньове и водни ефекти.
COSMOS TEATR – вариететен театър с невероятни звукови и светлинни ефекти, в който също гостуват звезди, не само турски, а и международни.
Еxcell Bar – една вечер музиканти свиреха джаз, друга – DJ parti, трета – танцово трио.

По време на престоя ни имаше демонстрационно шоу на Renault Duster. Няколко големи джипа правеха каскади, качваха се по едни естакади право нагоре и после рязко на долу, на друга естакада – левите гуми са нагоре, а десните – надолу и после обратното, като по този начин имаше моменти, в които колата е на една гума и те изправя на нокти. Изобщо – страшно шоу!

Много още мога да пиша, но пък стана дълго и може да досади.
В заключение – за осем почивки в Турция в различни хотели и курорти, категорично Нирвана повежда безапелационно класацията. След него, не знам как ще продължим да надграждаме, но пък от друга страна, това е повод да се връщаме отново и отново.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 18:14 от alyna

# 79
alyna, чудесен отзив! Чак ми се прииска да отидем там, единствено ме спира това, че предпочитам настаняване тип holiday village.
Би ли споделила как и кога резервира, съответно цена?

# 80
water_nimpf през агенция резервирах през ноември. Самолетна почивка с групов трансфер малко над 2000 лв. на човек. Сега цената е доста висока, но ако човек няма ограничения е бюджета, считам че си заслужава.
Допълних си горния пост с инфо за личните асистенти.

# 81
  • Пловдив
alyna благодаря за информацията!
Точно затова ние повтаряме този хотел за първи път и тази година. 15 години посещаваме Турция и досега не бяхме повтаряли хотел. Този хотел определено си заслужава парите.И ние резервирахме още октомври месец миналата година нашата почивка за септември тази година.
Хубави и слънчеви почивки на всички!

# 82
Здравейте, някой бил ли е в този хотел Spice Hotel and Spa Lux 5* в Анталия, да даде отзиви?

# 83
Здравейте, някой бил ли е в този хотел Spice Hotel and Spa Lux 5* в Анталия, да даде отзиви?

Ние бяхме преди две години, много сме доволни,но зависи какво търсите вие .

# 84

Ние бяхме преди две години, много сме доволни,но зависи какво търсите вие .
Ориенталски/арабски стил хотел - стаите, градината, всичко. Пясъчен плаж до хотела, екскурзия до Памуккале и по възможност самостоятелно посещение на Анталия/Белек/Сиде - може и само един град, но да е не повече от 20-30 км, ако може дори един град да бъде на пешеходно разстояние. И да е спокойно, да не е много шумно откъм анимации и пързалки.

# 85
  • Sofia
Имайте предвид, че от Белек до Памуккале са над 200 км в посока, което си е цял ден път. Иначе хотелът е на много хубаво място, на пешеходно разстояние от центъра на Белек.

# 86
Имайте предвид, че от Белек до Памуккале са над 200 км в посока, което си е цял ден път. Иначе хотелът е на много хубаво място, на пешеходно разстояние от центъра на Белек.
Да, наистина. Може би трябва друг хотел по-близо до Памуккале на 100 км не повече.
medlab, Вие самостоятелно или с агенция? Ако е второто от самата агенция вероятно да предлагат екскурзия до там. Няма да е тази година, но се прецаках с хотела другаде, затова си търся ориенталски стил от тази година за догодина. Grinning Като видя тази малка чашка чай на закуска и сърцето ми се разтапя.. ех Турция си е Турция.

# 87
С агенция бяхме,но не сме се интересували от екскурзии. До центъра на Белек може и пеша,но ние взехме такси пред хотела, много горещо беше,дори в 21.0 ч. Стилът е  по скоро марокански,но не прекалено,в коридорите има различни експонати и снимки като в музей. Много е спокойно, басейнът е огромен,винаги може да намериш тихо местенце. Насред басейна има сладоледена къща, където на място пекат вафлени форми и видовете сладолед са безброй.

# 88
И плажът е пред хотела? С коя агенция бяхте? Да, разгледах снимки, много ми харесва стила, мога да понесе и по-ориенталски, но това е много много добре.

# 89
  • Пловдив
Съвета ми е ако сте решили да почивате изберете хубав хотел.Така наистина ще останете доволни.Ако пък искате да видите забележителности или да обикаляте насам,натам доста агенции предлагат само екскурзии.С лицензирани екскурзоводи,хотелите не са супер лукс но целта в случая е друга.За мен това е най-добрият вариант и когато тръгвам на някъде съм на ясно какво искам и какво да очаквам.

Общи условия

Активация на акаунт