На море в Турция - тема 84

• 61 212
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
AIR Буквално ми отговори на няколко въпроса +бонус,че си със същият модел телефон 😃 Аз имам закупен малък пакет на Airalo ,колкото да е подготвена историята и само да добавям гигабайти. Обаче някак не ми харесва ,цена /срок....точно за това пътуване не ми е оптимално.
🕳️Обаче имам въпрос на BNE sim, гледам ,че има няколко опции за закупуване

Интересува ме, тази цена с намаление за какво е точно, нещо като абонаментен план ли? Ще се презарежда автоматично или..,..?

# 271
  • somewhere over the rainbow
Интересува ме, тази цена с намаление за какво е точно, нещо като абонаментен план ли? Ще се презарежда автоматично или..,..?
Според мен да, презарежда се всеки месец, но AIR да каже.

AIR, благодаря за поясненията! Уж говорих със съпорта, но не съм сигурна дали се разбрахме. В Турция ли се активира картата,т.е. не може ли тук преди това? Че трябва да търся wi-fi  в Турция за активацията.
И може ли кода за отстъпка Simple Smile

# 272
  • Някъде в Европа...
Bebe, ,N_A_N, да, най-вдясно е абонаментен план с автоматично подновяване в края на месеца - Subscription (доколкото разбрах от самото описание в приложението), ако искаш да го изключиш в края на период, се правело допълнително. В средата е с валидност 30 дни - One-time, а в ляво - безсрочен - Lifetime Data.
Airalo- то го активирах на границата, докато бях още на А1 мобилни данни и после смених от тел за мобилни данни е-сим и то само си хвана Тюрк Текеком  BNE- то го активирах в хотела на wi-fi (не забравяйте да забраните мобилни данни, защото като се деактивира старата е-сим автомат. включва мобилни данни на А1)
Кодът ми е: HNSJ06GG

# 273
AIR благодаря за инфото,аз съм точно твоя случай,бях с АйрАло и сега трябва септември за Кушадъс да купувам нов пакет и точно гледах BNE,но добре че не купих защото тук започва да тече времето при покупката докато при айралото е при стартирането. Защо ви трябва нет за стартирането на пакета?,аз моя го стартирах на шела след границата без никакви проблеми.
Този код мога ли да го ползвам и аз?

# 274
  • somewhere over the rainbow
Защо ви трябва нет за стартирането на пакета?,аз моя го стартирах на шела след границата без никакви проблеми.

Ами така пише в сайта на BNE, че трябвало wi-fi. Много ме озадачава това, особено, ако задължително e-sim-а се активира в Турция /което разбирам, че на AirAlo не е така/. Ти на шела ползва ли wi-fi? В хотела не ме устройва, трябва ми още на входа на Турция.
Благодаря за кода!

# 275
Не,но то не ти и трябва,защото просто трябва да влезеш в настройките на тел.и да пуснеш за мобилни данни да се ползва е-сима и да си пуснеш мобилните данни като автоматично или ръчно се връзваш на тюрк телеком и си готова.

# 276
  • Някъде в Европа...
mitko_dvd, разбира се, че може, ако желаете.. Предполагам, че не е еднократен....

Значи, когато в хотела в Истанбул започнах инсталирането на BNE, бях на мобилни данни през е-сим и съответно е-сим ми беше на Аирало ((имах някскви малко МБ останали). Показа ми, че ще деинсталира настоящото Аирало и ще включи мобилни данни през А1 (може и да е било съобщение тип въпрос, не си спомням, честно казано ☺️). Затова и обръщам внимание при тази смяна на е-сим картите от една (Airalo)!на друга (BNE), да си погледнете отново настройките за мобилни данни, да не би случайно да се превключат от е-сим на бг. оператора (при мен А1) Странични хора ме предупредиха, че същото би могло да се случи и при рестартиране на телефона...

# 277
  • Варна
mitko_dvd, разбира се, че може, ако желаете.. Предполагам, че не е еднократен....

Значи, когато в хотела в Истанбул започнах инсталирането на BNE, бях на мобилни данни през е-сим и съответно е-сим ми беше на Аирало ((имах някскви малко МБ останали). Показа ми, че ще деинсталира настоящото Аирало и ще включи мобилни данни през А1 (може и да е било съобщение тип въпрос, не си спомням, честно казано ☺️). Затова и обръщам внимание при тази смяна на е-сим картите от една (Airalo)!на друга (BNE), да си погледнете отново настройките за мобилни данни, да не би случайно да се превключат от е-сим на бг. оператора (при мен А1) Странични хора ме предупредиха, че същото би могло да се случи и при рестартиране на телефона...
Сега направих една проба , кода си работи многократно. Турция - 10 GB за 30 дни с кода, цената е 1 евро.
Много благодарско AIR.
А аз декември си купих за Турция от Airalo 2 пакета по 5 ГБ ,за по 6 долара на "супер" промоция.
Просто там цените са такива. В момента 5 ГБ за 12 долара.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 13:23 от ninoto

# 278
Имам код за 3 долара отстъпка (Airalo) aко на някой му върши работа😃 не е кой знае,какво но е все нещо

# 279

Сега направих една проба , кода си работи многократно. Турция - 10 GB за 30 дни с кода, цената е 1 евро.
Много благодарско AIR.
А аз декември си купих за Турция от Airalo 2 пакета по 5 ГБ ,за по 6 долара на "супер" промоция.
Просто там цените са такива. В момента 5 ГБ за 12 долара.

Но 30дни от покупката,а не от стартирането както беше писала дамата,нали?

# 280
Здравейте, за първи път ще ходим в Турция на море с кола в Анталия. Решили сме да направим преспиване в гр. Ескишекер. В тази връзка моля за съвет за избор на маршрут до Анталия и за препоръка за хотел в гр. Ескишекер

# 281
Готовооооо Sunglasses

Току що си завърших резервациите за есенна турция, семейно 4-ма, пътуваме с една кола, графика ми е муцка Heart Eyes
Тъй като почивките на агенциите са ми малки, а и автобуса определено си е тормоз, а на полети не вярвам... избирам ТА да съм си аз.
Такааааа... плажните дни ще са поне 8, а местата за посещение - 4. Всичко изглежда така:

Тръгваме от Варна след почивка, хапване и стягане на багажа... полунощ сме на границата.
Имаме след това времето до обяд да стигнем до Ефес, малко археологически туризъм ще направим.
Спим там, в близко бутиково селце намерих къща за гости с огромни и уютни стаи.
След като се наспим прашим за Фетие, 4 часа път и таааам ни чакат 3 слънчеви Ол инклузива на първа линия, собствен плаж и шезлонги с ресторант и на място, което сънувам от миналата година: Ölüdeniz Heart EyesHeart EyesHeart EyesHeart EyesHeart Eyes на самата Бяла лагуна Bowtie

Дните са разпределени, посещение на няколко места, от които Butterfly Valley Beach за-дъл-жи-тел-но!

На 5-а ден палим и тръгваме за Сиде, 4 часа път, шопинг, култура, малко социал, не бързаме, защото Алания ни е на 1 час път от там. В Алания сме резервирали хотелски апартаменти 40-50 квадрата за всяко семейство на цена 100 лева на вечер. Решихме, че щом плащаме по 400+ лева на стая при Туроператорите за Ол инклузив, то за останалите 300+ лева на семейство няма начин да не останем доволни, ако се храним на ресторанти. А и апартаментите ни имат кухни... диетите ни са напълно удобни за тази цел.
Плажа Клеопатра ни е на 500 метра някъде, това са 12 минути пеша, но ние сме с кола, ако нещо нали... тъй де... Надяваме се 5 дена пажуване да ни втръсне, а по-хубав плаж не успях да си харесам, ще видим в Сиде, но... надали... както и да е, не всичко е пясък Sunglasses

До тук 10 дена... след това нямам планиране, защото НЕ знаем какво ще ни хрумне и къде ще искаме да ходим, какво да посетим, къде да спим, но определено няма да обикаляме през Фетие... и ако сме свършили паритеееее... ще се прибирамееее Stuck Out Tongue Winking Eye

# 282
Супер план ,и наистина Долината на пеперудите е задължителна!

# 283
  • София
Navi ти ме преби, аз си мислех, че съм луд с моите екселския таблици с проучвания, хич не съм се сетил за графично представяне. Хвала!

# 284
Navy, посещение на Ефес след 12 часа път + незнайно колко часа на границата ми се струва твърде оптимистично за изпълнение. Аз бих направила още една междинна почивка.
Разглеждането на Ефес си иска доста време и сили. Има много неща за гледане, нови експозиции, хубаво е човек да има време да разгледа спокойно, а не да препуска. Добре е да си вземете аудио гайд, за да разберете какво гледате.

Общи условия

Активация на акаунт