На море в Турция - тема 84

• 60 486
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Да, ама в тия 500+ влизат не само храна и спане, но и забавления, кафета, сладоледи, коктейли, пързалки и т.н.  Няма да обсъждаме количеството и качеството на храната, както и възможността, ако нещо не ти хареса за ядене, просто да го смениш с друго. Не знам, дали шезлонгите на плажа в Турция са платени, нямам представа, дали си носите свои чадъри и дали предпочитате да лежите на пясък.

Този спор вече е изтощителен. Ясно е, че и за 200 лв. човек може да си изкара добре. Разбрахме и, че вие не ядете много. Ние пък обичаме да ядем и да пием на корем и за нас на свободни начала със сигурност ще излезе по-скъпо.

Ние сме четирима. Ако на едно ядене трябва да изхарчим 300 - 400 лв., ясно, че е по-скъпо от България, а и от Гърция.

# 646
Е дбре де, не исках да става спор, извинявам се Sad
Ние ползваме обществените плажове на Турция, повечето са много хубави, а чадъри и шезлонги ако се наложи не са скъпи.
А за консумацията съдим по себе си, което не е изобщо критерии... алкохол като цяло не пием, повечето храни които се предлагат не са ни цел и ги избягваме, наистина нашата камбанария бие на съвсем друг глас Sad
Спомням си един от гостите колко чивас изпиваше всяка вечер, той си е избил цената само от уискито Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Да живее индивидуалния кеф на всеки! Не ми се обиждайте, не съм искал... просто пишейки така подсъзнателно си търся "дружки", които почиват по подобен начин... ей, на изчезване сме Sad Простете ...

# 647
  • Берлин
Трудно ще намериш дружки по тази линия и в тази тема точно 🤭

Аз продължавам селекцията за догодина и се обърквам все повече...
И май ще взема платената резервация на приятели преди нашата в Утопия. Така и така съм хоум офис, мога да работя и оттам преди отпуската. Ще пиша отзиви, когато му дойде времето.

# 648
  • somewhere over the rainbow
Е. около 150 ни излизаше за 4-мата. Но за мен е скъпо, сравнено с тукашните кръчми, еле па сравнено с евтината Турция от преди години.
Относно хотела и цената му от 550 лв на ден - не виждам за какво трябва да давам повече пари, предвид доходите ни, начина и стандарта ни на живот. Това отговаря на тях.

# 649
  • Стара Загора
Привет, да споделя информация за нашата почивка. Хотел Туран Принс (бивш Сентидо) в район Чолаклъ / Hotel Turan Prince, период от 23.08.2024г до 01.09.2024, 7 нощувки, 3 възрастни, автобус, Турс Клуб. Резервацията я направих в края на м.10.2023г. през посредническа туристическа агенция в Стара Загора - Пи Ел Ди Травел (благодарности към Деляна за отзивчивостта и отговорността, с която си върши работата). Взеха ни от бензиностанция Лук Ойл в Стара Загора на 23.08.2024г в 12,00ч. Много чакахме на границата, багажът ни мина на скенер. Пътуване 20 часа. Водач ни беше Ива Ценова. Доволни сме от нея, обяснява, разказва, пусна ни филмче за Кемал Ататюрк, изпрати ни усмихната! На 24.08.2024 в 8,00ч бяхме в хотела (нас оставиха първи). Сложиха ни гривни, оставихме багажа на рецепцията, отидохме на закуска. Правихме плаж и след като се наобядвахме (около 14ч) ни дадоха стаята. Чиста, просторна, достатъчна за 3 души, безплатен сейф, безплатен минибар с еднолитрови кола, фанта, спрайт, ежедневно зареждане ако нещо свърши. Кафе (нес), чай и кана за топла вода, интернет в стаята. Перфектно работещ климатик!
Храната беше вкусна, разнообразна, излишно е да изброявам. Алкохол не пием, не мога да дам оценка. Имаше меню с коктейли, които се правят, както и правят такива комбинации каквито ти пожелаеш.
Има един голям басейн, около който от сутринта шезлонгите са заети с хавлии. Ние предпочитаме плажа, там места имаше винаги, отивахме към 10,30-11,00ч. Плажът е пясък, с плавен преход, водата е прозрачна, топла,  на места има камъни и трябва да внимаваш от къде точно влизаш. Има хапещи рибки. Има пирс, с шезлонги и спасител. На обяд от 12 до 16ч работи ресторант , където може да се хапне. Има насипен сладолед. От 12 до 18ч работи сладкарницата, в която предлагат опакован сладолед. В събота от 15,30ч има пяна парти на басейна. Има 3 пързалки за по-големи деца и 3-4 за по-малките, има мини клуб. На 30.08.2024 е Зафер Байрям, вечерята беше празнична и пищна! Имаше заря. През деня на плажа има волейбол в 11ч и 16ч. Единственото, което не ми хареса е вечерната анимация за възрастни, изключително скучна! Само 2 вечери беше интересна – турска вечер и монголски акробати на Зафер Байряма.
До хотела има огромен пазар, с много високи цени, в евро. Даже и в аптеките лекарствата са на двойни и тройни цени. Аз нося винаги само лири и с това плащам, както и с карта. Каквото ми беше необходимо го купих в лири.
Ходихме до Сиде с долмуш, спира пред хотела, цената е 40 лири на човек в посока (40*0,06 = 2,40 лв), остави ни на автогарата до Античното Сиде. От там има влакче, който желае за 15 лири на човек в посока (15*0,06 = 0,90лв). Разходихме се, снимки на храма на Аполон по залез, голяма красота!
В петък следобед получих съобщение на вайбър, че в събота (31.08.2024) ще ни вземат в 13ч.
Водач ни беше Веселка, никакво отношение към пътниците, никаква информация, важно беше да спрем , за да изпуши една цигара. В автобуса имаше хора, които чоплеха слънчоглед, нищо не им каза. На връщане улучихме задръстване в планината Торос. На границата автобусът мина скенер , в Стара Загора бяхме в 9,00ч. Общо 20 часа път.
Постът стана дълъг, но исках да съм максимално изчерпателна. При въпроси съм насреща!

# 650
  • София
Последният отзив ме подсети да питам - тези, които вече сте летували в Белек, имаши ли хапещи рибки? В стрес съм, да си кажа честно.

# 651
Аз ходих на почивка в Бодрум, супер доволен останах. Храна, отношение от персонала на хотела, чисто и просторно беше в хотела. Всичко беше над моите очаквания и със сигурност отново ще посетя Бодрум.

# 652
  • София
Къде по-точно в Бодрум?

# 653
Последният отзив ме подсети да питам - тези, които вече сте летували в Белек, имаши ли хапещи рибки? В стрес съм, да си кажа честно.
Три пъти сме били в Белек,нямам спомен това да е било проблем.

# 654
  • Германия
Навсякъде са ни хапали рибите 😄 и в Средиземно и в Егейско море тази година

# 655
  • София
В Белек не сме попадали на хапещите рибки.
Най-много са ни хапали в Бодрум.

# 656
Къде по-точно в Бодрум?

Хотел. Mirada Exclusive Bodrum.

# 657
Е това хапане е по-точно като боцкане и гъделичкане... не е голяма драма. Виж... големи акули да няма, като в Червено море Grinning Grinning Grinning

# 658
  • София
Е това хапане е по-точно като боцкане и гъделичкане... не е голяма драма. Виж... големи акули да няма, като в Червено море Grinning Grinning Grinning

Ами пак звучи страшно. Мен ако ме ухапят веднъж, няма да посмея да вляза в морето повече, честно!

Между другото миналата година някой беше публикувал картинка на хапещите рибки. Добре, че вече се бях върнала от Бодрум, защото установих, че от едната страна на морето спрямо пирса, имаше точно такива рибки и то не малко. За щастие не са ни хапали.

# 659

Ами пак звучи страшно. Мен ако ме ухапят веднъж, няма да посмея да вляза в морето повече, честно!

Между другото миналата година някой беше публикувал картинка на хапещите рибки. Добре, че вече се бях върнала от Бодрум, защото установих, че от едната страна на морето спрямо пирса, имаше точно такива рибки и то не малко. За щастие не са ни хапали.

Само аз ли не се страхувам от дълбоко и големите риби. Smile

Общи условия

Активация на акаунт