Прием в МУ София

• 7 501
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
С молба до Декана. Платено обучение в СУ фармация мисля че е около 4000 лева на семестър

# 31
Някой има ли представа защо в МУ Пловдив баловете за ПО са толкова високи в сравнение с другите университети

# 32
Защото изпита е много лесен, само тест. В Пловдив имат много добра база

# 33
Смятате ли, че може и в МУ софия така да се покачи бала за ПО

# 34
Само ако променят формата на изпита, но не мисля че ще стане.

# 35
  • Plovdiv
Шегувате ли се относно изпита? Надявам се, да.

Darkii555, моето предположение е, че имаше твърде много деца, и момичета и момчета, не успели да се класират до този момент поради подредбата и желанията си, затова са избрали да подадат за платено обучение. Въпрос на гледна точка. Всеки сам решава за себе си.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 09:01 от N i y a

# 36
Не се шегувам. Сравнете химия в МУ Пловдив със химия в СУ…..

# 37
  • София
И химията и биологията в СУ са доста тежки и различни в сравнение с останалите МУ.

# 38
  • Plovdiv
Не съм съгласна с Вас, но както казах и преди, въпрос на гледна точка.
Както и това, че смятате, конкретно за изпита по химия в МУ Пловдив за лесен вариант. Ако искате нещо да се сравнява, може би трябва да се започне с конспектите по предметите на всеки университет, форматите на изпитите и с критериите за оценяване. Последните няма как да се разберат, освен, че 60 % от теста покрива едва оценка три.

# 39
СУ като обучение и като знания е най-доброто място. Няма гаври със студенти, няма купуване на изпити. Но факт, е че изпитите са доста по-трудни.
Тук искам да почертая обаче че дипломата от СУ важи в цял свят. Този факт не е за пренебрегване при избора на университет.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 13:04 от puketka

# 40
  • София
А на кой университет дипломата не "важи в цял свят"? И специално пък за медицина, пробвайте дали дипломата от СУ ще важи в САЩ например.

# 41
Важи има сключено споразумение между СУ и Американски университети за признаване на дипломи.
МУ Плевен и Варна не важат…..

# 42
  • София
Важи след полагане на един тон изпити. От който и университет да са. На практика си го учат наново.

# 43
Признава се дипломата за завършено висше образование, не се признава специализацията.

# 44
ЕЖК си е мощна структура. Дъщеря ми е втори курс, до този семестър не знаеха дори, че двама от групата им са платено. В т.нар. "каре" има и други със сигурност - първо никой не се хвали с това дали е ПО или дъжавна, второ явяват си накуп и досега за четири сесии не е споминала да има различно отношение.
Само че при дъщеря ми пък, която учи дентална медицина в МУ не е така, не са смесени, платените са в горните групи и това се знае от всички. До 12-та група са държавна поръчка, 13+ групи са платено. Дали някой обръща внимание на това или не, нямам идея, но е факт, че са лесно разпознаваеми.

Общи условия

Активация на акаунт