Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 98 045
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 435
За наркотиците.
Ето това клипче показах на синът си когато стана 4ти клас.
https://www.youtube.com/watch?v=HUngLgGRJpo
Сега мисля преди училище да му пусна "Баскетболни дневници".
Мисля, че наркотиците и хазарта са навсякъде.
Аз му говоря и се моля!!!

Макар да не гледам като цяло БГ кино, “Доза щастие” е много уместен филм по темата за дрогата и тинейджърите.

# 436
Ей, не ги заредиха тези желания цял ден в София! 16.00 часа стана и мина. Работния ден свърши…утре ще е.

# 437
  • София
Есма, не играеш честно...Laughing
Скрит текст:
Що само  ЕГ и АК, ами СМГ къде е в  тази картинка, няма само хуабви неща за  гимназията да се пишат, я Joy Преди години дръзнах да кажа във форума, още преди НВО, че голямата ми дъщеря  се колебае между математика и немски и немски и математика (не, не съм  сгрешила, ако на някого му изглеждат еквивалентни двете неща). И потребител рече:  по -добре  някоя от гимназиите с немски,  семегейци се събират дежурно в една градинка до училището и се напиват до безпаметност... Казах на дъщеря ми,  която редовно минаваше през точно тази градинка по пътя към репетициите си по пеене, да  се позаседи там за по-дълго някой ден... Пусто инат, не пожела, какво да кибичела, може  би били сменили градинката, понеже тя по време  на прекосяването й два пъти седмично не виждала там дори и хора  в училищна възраст , които да пият кола, вода, сок.....Laughing  Знам ли,  после писа  на първо място ЕГ, може да е открила на по-късен етап  вярната градинка и затова..

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 16:24 от пенсионирана русалка

# 438
Моля за препоръка на учител/школа по немски - за дете, което не е учило езика досега.

# 439
Като казахте НГДЕК и наркоманите се сетих, че през 1998, когато започнах да уча там, сградата в Модерно беше използвана от не повече от 2 години. Тоалетните бяха с клекала, лятно време не можеше да ходиш със сандали, защото си опикаваш краката до над глезените; от чешмите течеше само студена вода целогодишно, зимно време и не течеше, ако замръзнеха; дограмата беше дървена, прогнила и изкривена и през зимата така духаше, че си слагахме якетата навити на перваза, нямахме и закачалка, на която да ги сложим. Нямаше парно, събирахме пари за нафта, събирахме пари и за охрана, защото МК не поемаше това перо. Кварталът нямаше канализация, имаше открити канали покрай къщите, които понякога преливаха и трябваше да преджапваме през тях, за да стигнем до училището. После стояхме с подгизнали крака цял ден 🤣🤣 В двора пасяха конете на местните индианци 😉 Въобще, по днешните стандарти и коментарите за някои училища, оприличавани на "затвор"; с потресаващи тоалетни, ужасяваща фасада и т.н.онзи НГДЕК щеше да е зачеркнат, анатемосан, обявен за опасен за хубави, бели, руси момичета и за отделителната система на децата. И да, имаше наркомани, все още са живи. В онези години обаче всички тези "екстри" въобще не ми правеха впечатление.

# 440
  • София
Да пускат вече, че съвсем в лоши мисли и кофти ситуации/истории  забихме... всички... Confused

# 441
  • в града на вечния купон
Напрежението си казва думата...
И преди 1во класиране ескалира темата.

# 442
aDream за съжаление е така, но нека бъдем позитивни и малко мнителни към децата, за да не ни убягват такива неща. Навсякъде има отрепки, да се молим наследниците да са попили от това, което сме намилали толкова години. Признавам си, че и на мен ми е притеснено, защото нашата е податлива и наивна, уж знае, преди даже живеехме на Пиротска до центъра и ги е виждала какви зомбита са, но... знае ли човек...

Да ви кажа на мен вече ми втръсна от НВО, балове, класиране и бла бла, до след 12г. кой знае какви новотии ще са измислили от МОН за кандидатстване. Така че, днес тъна в блажено невежество и чакам утрешния ден  Cocktail

# 443
  • София
Ейй, верно заби темата в негативна посока.
Хайде, София е заредена с желанията.

# 444
  • Sofia
Аз вече имам едно там в гимназиален етап (и общо три в прогимназия), казвам ви, много е опасно.

Заинтригува ме - общо 4 деца ли имаш ?

# 445
  • София
В София вече има задерени желания.

# 446
  • София
Хайде да пускат класиране, че се вълнувам с кого ще пием вино 5 години при наркоманите!

# 447
Че то има и други форумки с 4 деца. А с 3 пък колко са... само в тази тема пишат няколко 😂😂 Евалла за което. Аз съм с едно и ми скъса нервите. Не иска да чете "Под игото". А досега доста бързо прочете "Принцът и просякът" и "Малкият принц", последната на английски и си викам - ще стане май работата със задължителната литература. Но вече трети ден цикли на "Под игото" и не става. Най-скучната книга била...ужас...а се опитва детето, но няма да стане. Отворих му на Радини вълнения и от средата на главата - прочети, викам, поне как Кириак Стефчов изпитвал децата, поне това трябва да разбере... след 2 минути я хвърли, не можел той да чете такива работи...в отчаяние съм.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 17:46 от Татко Мецан

# 448
Честно казано това, че едно училище беше квалифицирано като "наркоманско" по мое време говореше предимно, че хората там са прогресивни и интересни...често и хора на изкуството. Сега нещата се промениха обаче, посредстветостта (чалгата) и наркотиците вървят ръка за ръка...и са масови, не подминават "елита"..

# 449
Хайде да пускат класиране, че се вълнувам с кого ще пием вино 5 години при наркоманите!

Етомира,ние сме едните:)))

Общи условия

Активация на акаунт