На море в Гърция 2024 - IV

• 55 668
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, очертава ми се почивка в района на Златоград. Видях, че морето е близо и може да отидем за няколко дни. В кое селище около Александруполис бихте ми препоръчали да отседнем?  Мислех да отидем с ферибота до Самотраки за 1-2 нощувки, но в букинг има малко предлагане за настаняване на острова.

# 226
За всяка магистрала в Гърция можете да го ползвате.

На Егнатия Одос имате и малко намаление според договора, по другите магистрали е просто инструмент за улесняване на плащането (цената е указаната на табелите).

# 227
Каквото и да кажа за Крит ще бъде малко Heart

# 228
  • Бургас
Ние се върнахме преди 3 дни от Йерисос. Нищо особено не е самото градче, но крайбрежната алея е приятна, плажът не е лош. Хубавото е, че наблизо има доста избор на плажове, хубави при това. Близо е до Уронуполи,  съответно лесно се стига до Амуляни и Дреня. Там плажовете са супер. На Амуляни ходихме на Аликис /Alikies/, мисля така се пише. Много хубаво плажче в залива. Сет чадър с 2 шезлонга е с 10 евро минимална консумация. Само на най-първа линия двата реда са с 15 евро допълнителна такса, но шезлонгите са от тези дървените, с матрак. Другите са обикновени от плат. Кафе 3 евро, фрапе 4 евро. В този диапазон са цените. Ферибота от Трипити е 3,50 евро на човек в посока и 10 евро за автомобил. Бяхме тръгнали с колата, но имаше огромна опашка и не се знаеше колко ферибота ще изчакаме, за да се вредим, затова я оставихме. Фериботите са на 40 минути. На самия остров има бусчета, които ходят до плажовете, 2,50 евро в посока.
Корабчето за Дреня хванахме от Уронуполи, 3,50 евро в посока, но се плащат двете посоки накуп на отиване. На 30 минути са. Шезлонгите на първа линия са също с 10 евро консумация. Редовете назад са без консумация и такса.
И на двата острова плажовете са супер,  кристално чиста тюркоазена вода. Пътуването с ферибота и корабчето е около 15 минути.
Дано съм била полезна.

П.П. Пропуснах да кажа, че ходихме и до парка на Аристотел. На 30-тина минути е от Йерисос, след Стагира. Има и древна крепост Стагира, която не е в самото селце, а около Олимпиада.

# 229
  • В средата на времето
Aria, кое е мястото на снимката?

# 230
Балос (не че ми викат Aria Stuck Out Tongue)

А ето и една снимка, не моя, която показва Елафониси какво е това лято. Само за най-смелите Simple Smile Аз съм казвала и по-рано, че това бе единственото разочарование на Крит за мен, още преди години.

# 231
Да, Балос по залез. Ние на Елафониси преджапахме през водата и минахме чааак отсреща, прехвърлихме другата част и седяхме там. Сред лудницата нямаше шанс да седим. Кедродасос остава в сърцето ми, в момента дори пиша това от тук, последна вечер ни е. Не знам дали няма да плача утре Joy

# 232
  • Стара Загора
Да и ние се бяхме отдалечили доста от лудницата на Елафониси и си изкарахме чудесно миналото лято. Между тези скалички бяхме, нямаше никой в близост.

# 233
Не знам дали няма да плача утре Joy
Споко, не познавам някой да е останал с едно ходене на Крит, ако е здрав-прав Simple Smile

# 234
  • София
Ние ходихме на Елафониси в Ковидната 2020. Беше относително пусто и разкошно- особено сутринта.
Казаха ни, че в нормален сезон там ходят около 6 000 души на ден.

# 235
  • София
Здравейте, коя рент-а-кар компания да ползваме на Корфу?

# 236
  • София
И аз съм с подобен въпрос, но за Скиатос- препоръчайте местна рент-а-кар компания.
Знам, че на острова има добър обществен транспорт, но мисля да наемем и кола за част от престоя ни там.
Грабнах едни билети от Раян - докато още имат полети до там. Simple Smile

# 237
Здравейте, плануваме почивка от 24.09 за 5 нощувки, с 2 деца сме на 8 и 4г. Колебая се между Сарти и Неос Мармарас. Никога не сме ходили на втория ръкав и ще се радвам да споделите места за отсядане, изпитани ресторанти с нормални цени и места за резглеждане. Надявам се да уцелим на време.  Благодаря

# 238
И ние успяхме да посетим Елафониси през ковидната 2020 г. и да го видим почти без хора. Дори ходихме два пъти до там, защото беше разкошен. Сега от снимката разбирам какви щастливци сме били, защото нямаше да издържа тази навалица.

# 239
Ние бяхме на Крит през септември  2021 и навалицата беше приемлива на туристическите места ...
 Макар че,  мой  фаворит е друг гръцки остров, аз наистина съм ревала  когато си тръгвахме от острова....Помня мястото и песента, на която ми потекоха сълзите пътувайки към летището  ... И досега като я чуя тая песен сe пренасям там...

Общи условия

Активация на акаунт