На море в България на All inclusive 2024 г. - тема 2

• 51 569
  • 720
  •   1
Отговори
# 165
  • на село
А като казахте кърпи за плаж и аз да питам Blush В Белведере Приморско, дават ли  или да си нося ?

# 166
  • Beyond the stars
А като казахте кърпи за плаж и аз да питам Blush В Белведере Приморско, дават ли  или да си нося ?

Има да.

# 167
  • В.Търново
Завърнахме се днес от почивка 5 нощувки в хотел Тиара Бийч. Двама възрастни и синът ни на 14г,  т.е. трима възрастни в двойна стая, гледка море, с изискване висок етаж. Резервацията ми я потвърдиха на 6 декември 2023г. Пристигнахме в хотела на 12 август към 12:30ч. Посрещнаха ни с поздрав на немски. Имаше точно 1 място на паркинга на хотела и извадихме късмет. Платихме 100лв паркинг за 5 дена веднага на рецепция. Попитах на кой етаж ще бъдем и ни съобщиха 2 етаж, при което запазих самообладание и с равен тон заявих, че имаме изискване висок етаж. Жената на рецепция ми заяви, че няма стаи, а аз отговорих, че за това съм резервирала от началото на декември, за да ми се спази изискването за висок етаж. За 15 години винаги са ми спазвали изискването, където и да сме ходили и никога не е било повод за коментар с рецепция. Тя вдигна телефона и директно заяви да се оправи допълнителното легло. Попитах корекцията за кой етаж ще бъде и ми заяви със студен тон 5 етаж. Всъщност имаше свободни стаи в хотела, но може би високите етажи ги пазят за чужденците, които мисля бяха около 90% от почиващите. В хотела имаше предимно немци, поляци, англичани, по-малко румънци и украинци.Трябваше аз да попитам дали може да започнем обяд и ми каза, че може ние да решим. Сложиха ни гривните и ни обясни кога са храненията, като ми заяви, че разбира, че съм била вече гост на хотела. Grinning  Което не е така, но не знам защо реши това. Отидохме на обяд и като се върнахме стаята беше готова. Може би беше към 13-13:10ч.
Като цяло хотела е добре почистван, стаята също. Допълнителното легло е разтегателен фотьойл, който не беше много удобен. Спалнята е от две единични легла, лесно се раздалечават, така че някой, ако реши да слага малкото си дете по средата да го има предвид. Чаршафите се сменят често, единия път от една рана на синът ми капнаха 3 капки кръв и смениха чаршафа отново на другия ден, кърпите се сменяха много често. Обаче пък единия път чаршафа плик с шалтето на синът ми беше с дупка. Grinning Има в стаята кафемашина Спетема, зареждат всеки ден кафе Спетема, пакетчета чай, захар, голяма минерална вода, но не сме я ползвали нея.Хладилника е в гардероба, има сейф с допълнително заплащане, по телевизията няма БТВ и Нова ТВ, само канал 1,2,3 , детски канали и някои други, не са много като избор.В банята редовно зареждане на тоалетна хартия, душ гел, шампоан, течен сапун. От почистването нямам забележки. Камериерката беше от нашето малцинство, но учтива, много тиха и работлива жена. За 6-те дена всеки ден беше там, не знам дали въобще е имала почивен ден жената. Климатика е централен, но не охлажда достатъчно.Има комарници на терасите, сушилник за дрехи, маса, два стола, пепелник.
Персонала към ресторанта и баровете са с дръпнати очи, не разбрах от коя държава са, но са тихи, работливи, възпитани, не са нахални. Не знаят български, някои дори английски, но това не ме подразни, защото се виждаше, че наистина са възпитани и работливи.
Басейните се почистват сутрин. Край пързалките на хотела само един от спасителите гледаше и правеше забележка, другите си гледаха в телефоните или си приказваха с други и съответно нямаше добър контрол. Вчера  имаше едни нахални румънчета и едното накрая си е разбило главата, но точно как е станало на пързалките не е разбрал моя син. Аниматорите нито веднъж не дойдоха до басейна с пързалките да викат деца за играа, при положение че точно там имаше повече струпване на деца.
Междинната закуска на пул бара не е кой знае какво, наденици, твърди гофрети, домати, краставици, пица, пастички от ония малките като хапки, на нас ни харесваха, защото не са със сметана, а някакви кремове. Пакетиран сладолед с клечка на Изида се предлага на междинната закуска до пързалките и отделно на бара на големия басейн. насипен сладолед в ресторанта на основните хранения.
На входа на ресторанта винаги стои на пост някой от персонала. Поздравяват на немски. Ресторанта не е малък, терасата също не е малка.
На закуска никога не предложиха пържени филийки, банички или някакви кифли. Никога. За първи път виждам такова нещо. Предлагаха мини палачинки, яйца варени, бъркани или омлет приготвен пред очите ни на плоча, пържен бекон, гъби, зърнени закуски, течен шоколад няколко вида, зеленчуци, кекс, бутер закуски, веднъж си взех една с парченца ананас, може би, въобще не ми хареса, принцеси препечени със салам и кашкавал, сирене.
За обяд и вечеря по 2 ястия, като едното само е със сос, но понякога и двете сухи. Ориз или печени картофи или някакви задушени моркови, скара като някой път отвратителни кебапчета, или кюфтета, пилешки шишчета-те бяха не лоши, или наденички, пържени картофи, супи, но не съм ги гледала какви са, всеки път на обяд имаше таратор. Веднъж имаше миди за вечеря, вчера имаше скариди. Всяка вечер макарони или спагети с допълнителен сос. Спагетите безвкусни. Веднъж за вечеря имаше към 7-8 вида сирена и кашкавали, на другата вечер дори един вид сирене нямаше. Не им знам политиката, но веднъж нещо го дават в изобилие, после го няма с дни. Същото и със салатите, някой път разнообразие, друг път не толкова, разядки за вечеря. На обяд и вечеря плодове, пастички, вечер някакви торти, кремовете са им хубави, както писах. Вечерите им бяха по-добри от обядите. Определено и тук се преработва останала храна.
За анимацията не са толкова активни. Не сме участвали.
Като цяло хотела е добре поддържан, общите части са чисти, ресторанта също.
Хотела реално е първа линия зад дюните. Минава се през дървени скари, има може би 300м.Свободния плаж е точно пред пътеката почти до хотел Бургас Бийч.
В Сл.Бряг сергиите и магазинчетата ми се видяха евтини. Ходихме две вечери до Несебър, там е доста по-скъпо.
Ще пусна малко снимки след малко.
Като се разхождахме из курорта реално е само бетон и сергии и магазинчета, луна парк.Няма нищо за разглеждане.Според мен нямаше толкова блъсканица, в Несебър видях доста повече хора, може би, защото уцелихме празника на града. не ми хареса курорта, разхвърлян, наблъскани сергии. Само името му е голямо. Grinning Огромни бетонни хотели, наблъскани един в друг. Може би бих отишла пак в курорта, но в друг хотел, евентуално Бургас Бийч. Моят син си хареса визуално хотел Барсело, който е точно до Тиара бийч и Хотел Планет. Като съпоставя всички хотели, които успях да видя в курорта, предвид местоположението на Тиара Бийч зад плажа точно, добрата хигиена в хотела, работливия персонал, поддържаните градинки и общи части, приемливата цена за това качество  бих препоръчала хотела на приятели, но не знам дали бих повторила, заради курорта и странната им политика на предлагане на видовете храна и ястия в ресторанта. Като знам 2020г в Албена в хотел Боряна какъв смях беше в ресторанта и хигиената....тука беше много добре.
Двойна стая-море/ всъщност се оказа странично море /
Скрит текст:

Ресторант, храна, басейни.
Скрит текст:

Морето беше с чиста вода, първите 2-3 дена като че ли малко по-навътре ми зеленееше водата, малко към мътно жълто към зелено. Много странно. На плиткото нямаше проблем.
Редактирам се да добавя, че на басейните почти нямаше намятани кърпи. За този голям хотел може би се виждаха към 10-ина кърпи сутрин към 8:30ч. има много шезлонги, предостатъчно и винаги се намира място дори да се иде в пикови часове.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 18:51 от Русалка_1

# 168
Като гледам стаята е по хубава от тази в Бургас бийч и по голяма.Нашата стая беше изключително малка.Иначе 10 етаж невероятна гледка .Първа линия фронтално море.Но басейните на Тиара са много по хубави.С много повече шезлонги.Ние и до басейна трудно стигнахме в Бургас че до него се стига със стъпала.Може ли да кажеш дървената пътека до кой ред шезлонги стигаме или само до заведението.На нас ни хареса да почиваме в Сл бряг но в хотел на плажа и да можем да стигнем до него.Пък и мисля че за 2200 лв за 6 дни трябва повече удобства да имам.Сега съм набелязала Серенити бей в Царево,Несебър Бей,Парадайс  Св Влас,Берлин В Зл Пясъци и май най подходящ за нас Алуа Хелиос Бийч в Обзор.

# 169
  • София
Храната ми изглежда вкусна, тараторът на снимката е апетитен, както и десертите до него. Даже топ качество, да ти се дояде, дори и да не ядеш такива неща. Но те разбирам, и аз обичам сирена и кашкавали, на почивка съм склонна да откарам само на тях и салати + вино. 🙂

# 170
Не знаех че има Барсело до Планет. Ние сме пред “старото” Royal Beach Barcelo.  
Скрит текст:

В Гранд хотел Съни бийч сме, да дам мнение. Не съм чела отзиви, и - като никога - не съм правила аз резервацията, така че дойдох без очаквания.
По принцип почиваме на първа-втора линия около централната част /между Гларус и Бургас бийч максимум/, така че разположението за мен си е топ. От задния вход през пешеходната директно на пясъка, кеф ти платена, кеф ти свободна зона.
На високите етажи гледката е прекрасна, на най-ниските никаква, не знам доколко можеш да избираш при резервацията. Днес една двойка ги преместиха от 1 на 5 етаж, защото предишните дни бяха на първи и бяха поискали смяна. Ние сме странично, не фронтално, но пак си е супер.

Персоналът са невероятни българчета ( момчета главно), не знам откъде са ги намерили, отдавна не съм попадала на български персонал, готини, любезни, ефективни, мечта. От почистващия персонал жените също говорят български (дали сред тях има туркини и ромки не знам, аз не съм попаднала)
Храната е разнообразна и не са от най-евтини имитиращи продукти. Има в изобилие. Сладоледът е пакетиран, голям плюс. Безалкохолните напитки са извън баровете, което съкращава времето за чакане. Стандартните машини с очаквано качество.
Обзавеждането е правено с вкус и качество, не бих казала лукс, но е достатъчно приятно и ново, няма амортизация. Лобито е по-скоро скромно/смотано, като изключим един доста пищен и шикарен корнър за сладки, взаимстван от дубайските “инстаграмни” сладкарници😁
Скрит текст:

В стаите е чисто и се чисти.
Дотук нещата, които ми харесаха.
Минусите:
Капацитетът на общите части въобще не отговаря на броя на стаите. Резултатът е
- мръсотия в общите санитарни помещения, ресторанта, зоната около басейна и самия басейн.
- басейнът е мъничък и зоната около него също
- недостиг на шезлонги, ама крайно остър недостиг, общо взето между 9:30 и 16:00 не се освобождава нито един. Верно морето ти е отпред, ама пък точно като е отпред не бих очаквала такава тъпканица на басейна.
- недостиг на маси на основните хранения - е това е мега ултра дразнещо. Ами като няма капацитет ресторанта и вътре и вън, и имате един ресторант само,  разтеглите часовете за хранене. Няма да са по 2 часа диапазоните, а по 3 поне. Цялостно AI концепцията в този хотел е много ограничена часово и като точки за консумация /което пак е свързано с малката площ/
- паркирането е трагедия. Първо е на майната си някакъв паркинг 25 лв. Иначе улиците са зона х 3 лв на час.
- стаите са много малки. И ние сме с 14 годишна, поне разтегаемият фотьойл е от големите и казва е удобен.
Скрит текст:

Терасите нямат сушилници и комарник. Но в стаите има чудесна осветеност, което аз високо оценявам - мразя този тренд с приглушените светлини все едно съм избрала да почивам в пещера.
Анимацията по-добре да кажем, че я няма, и да не ги обиждам хората, че е много постно положението.
За гостите не мога да кажа нищо, по-скоро добре са. 90% чужденци, повечето западняци/двойки и семейни. Няма блъскане, пререждане, бой за храна и подобни. Има и румънци с деца, разбира се, има и тук там украинки.
В резюме: хотелът щеше да бъде 10/10, ако вместо да направят 200 стаи за гости, бяха направили 100 стаи. Хем щяха да са по-широки, хем да имат капацитет да ги обслужат. Ама пуста лакомия, ей Simple Smile

# 171
3дравейте, само да вметна, че хотелът до Тиара Бийч е Баваро, а не Барсело, (бивш Корона).

# 172
Давам отзив за Магнолите ММЦ Примоско:
Поради стечение на обстоятелствата тази година почивката трябваше да е "ласт минет", иска и много да благодаря за темата понеже тук намерих хотела.
Хотела има много смотан сайт. Имаше разлика от 500 лева в цената на тройните стаи която разлика не можах да разбера за какво е и там май ни прецакаха. Платихме за просторна стая, която май не беше от просторните.
Голямото двойно легло беше персон и половина (според мен) и едвам се събирахме с жена ми.  Детското легло обаче беше доволно голямо и широко дори за възрастен.
В стаите и банята не е мирисало на мухъл както четох на доста места, почиставаха ги редовно.
Като цяло хотела е доста голям но има много пространство. Всички стаи гледат към двора и басейните, а в района е сравнително хладно вечер и спахме с някакви олекотени завивки без климатик.
Басеините са доста големи и пространство имаше доволно. Свободни шезлонги имаше винаги и на плажа и край басеините. Доста коментари четох че шезлонгите били мръсни. Не, не бяха мръсни, а захабени.

Храна:
Закуските бяха предимно с фурнети, кроасанчета пържени филийки и яйца. Плодове на закуска нямаше което на мен ми липсваше.

Следобедната закуска беше най-зле понички и пици които се правят на момента. Доста се чака.
Обяд: ориз, картофи и макарони имаше винаги, плюс допълнителни готвени работи, грах, супа и т.н.
Вечерята беше по-разнообразна от обяда с тематични вечери. В двора има голяма скара на която вечер печеха меса или риба. На мен лично  месата от там включително и разните му наденици ми бяха безвкусни. В ресторанта също имаше скара където готвеха други меса, спагети на момента и т.н.
На вечеря ставаха големи опашки, въпреки че храна си зареждаха постоянно.

# 173
Нашата почивка в Марина Сандс Обзор приключи😁. Изключително доволна съм от първия си опит с ОИ и съм безкрайно благодарна на Fatalina  и ForestFairy13 за обективните и изключително подробни описания и се радвам че направих правилният избор. Страшно много ми хареса всичко-организация, храна, почистване,плаж,гледка-не очаквах, смятах,че бъда разочарована.
Единственото нещо,което безкрайно много ме дразнеше е българският фактор -тоест, част от бг туристите в този хотел. Значи.....,аз по голяма простотия не бях видяла - тръгнал "Ганьо" на море🧐😐. Добре че 90 % от гостите бяха чужденци..И все пак,ако в нашата тема има такива - компанийки от 3,4 семейства ,дето си мислят,че само те са "гости" на хотела и че всичко им е позволено,щото "той за какво е платил,нали затуй си Плаща🤣🤣🤣🤣",да ви кажа -ами, не, не изглеждате никак добре от страни и ще е по-добре да продължите да си ходите в Гърция да мажете филии с лютеница от Лидл на плажа 😁 😁😁😁 и да не ви срещам повече....,😆😆😆😆. Иначе всичко беше Топ! и ще отида отново ❤️

# 174
  • В.Търново
Не, Баваро е до Тиара Бийч. Просто от където минахме за разходка синът ми си хареса визуално Баваро и Планет. Grinning Объркала съм името с Барсело, извинявам се! Simple Smile

# 175
Някой на Обзор да каже как е плажа има ли водорасли ? Simple Smile

# 176
Само да напиша, че коментарът на Русалка_1 за Тиара бийч е много обективен. Моля Фаталина да го премести на първа страница.

# 177
На Обзор до вчера плажа беше супер -ни водорасли,ни щипалки.... .Но 2,3 дни имаше голямо вълнение и май морето се "обърна"...Но пък колко топла вода,направо страхотно🥰

# 178
На връщане от Варна ни се развали колата в Обзор.
Изкарахме 3 дни в Блу-то, защото в Сол-а нямаше свободни стаи, в Обзор бийч не беше примамлива офертата, не че в Блу-то е евтино, а искахме в този край да се настаним.

Обаче приятно изненадани останахме -  95% от персонала са от бившите азиатски СССР и за разлика от БГ ром-олеско - младежите работят и знаят езици. Нивото на хигиената се е повишило значително.
Мога да кажа, че нямаше нищо негативно или може би бях в кофти настроение  заради ремонта на колата Sweat Smile

Последните 2 дни обаче яко вълни и беше тегаво влизане в морето.
Релефа беше много променен, началото беше плитко и после рязко дълбоко. Обикновено е обратното.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 17:33 от aiwabg

# 179
Само да напиша, че коментарът на Русалка_1 за Тиара бийч е много обективен. Моля Фаталина да го премести на първа страница.
Няма как сега да се допълва първа страница. Събирам надлежно всички отзиви и като отворя новата тема, а тя най-вероятно вече ще е за лято 2025 г. ще кача систематизирано всичко по хотели. Отделно, че не съм пред компа, а там ми е списъкът. Отпускар съм и разпускам на планина с плаж на басейн.

Общи условия

Активация на акаунт