На море в България на All inclusive 2024 г. - тема 2

• 51 571
  • 720
  •   1
Отговори
# 180
Върнахме се от Верамар Бийч, Кранево. Бива. Нищо прекалено и в двете посоки.
Стаите бяха фронтално море, не са големи. Разтегателният фотьойл доста твърд, носехме си надуваем дюшек за спане именно за тая цел- дойде ни дюшеш. Притеснявах се дали ще се хване на ширина- хвана се. Персоналът е от българи, ежедневно минаваше камериерка, зареждаше тоалетна хартия, друго не. Оправяше легла, изхвърляне на кошчета, но без обиране много много на пясък от пода. Няма мрежа на вратата на балкона, самият балкон е малък и тесен. В банята от каналите миришеше. Хладилникът бръмчеше като трактор и след първата нощ го изключихме, беше непоносимо.
Пише денонощна рецепция, но няма такава. Пише медицинско обслужване при нужда, но няма такова. Нощем остава само охранител, друг персонал май не съм виждала.
Храна: не свършваше, подменяха от началото до края на храненето нови тави със същите неща. Няма безкраен избор, но общо взето имаше по две месни яденета на всяко хранене. Риба инцидентно. Салати доста видове, десерти -плодове имаше на всяко хранене, сиропирани десерти със средна хубост, безвкусни купешки пастички.
Има чадъри и шезлонги към включените услуги на плажа, в 2 зони. Близката са малко чадъри, става препълнено бързо, 5-6 на ред и в голяма дълбочина. Има и втора зона, по-далечна, но по всяко време намирахме свободни.
На басейна е тесновато, всичко се запълва рано-рано и не се освобождава през целия ден.
В предходни коментари бях чела, че плажът е мръсен- не беше чист, но не и толкова мръсен, колкото очаквах след прочетените коментари.
Нищо прекалено, с една дума. Като за цената си бива.

# 181
На връщане от Варна ни се развали колата в Обзор.
Изкарахме 3 дни в Блу-то, защото в Сол-а нямаше свободни стаи, в Обзор бийч не беше примамлива офертата, не че в Блу-то е евтино, а искахме в този край да се настаним.

Обаче приятно изненадани останахме -  95% от персонала са от бившите азиатски СССР и за разлика от БГ ром-олеско - младежите работят и знаят езици. Нивото на хигиената се е повишило значително.
Мога да кажа, че нямаше нищо негативно или може би бях в кофти настроение  заради ремонта на колата Sweat Smile

Последните 2 дни обаче яко вълни и беше тегаво влизане в морето.
Релефа беше много променен, началото беше плитко и после рязко дълбоко. Обикновено е обратното.
И в нашият хотел беше така. Първоначално се издразних, ама после си дадох сметка че вече сме нормална страна и подобни професии все по-малко ще се предпопитат от българи (ако не стане някоя криза де).
Камериерката беше казахстанка, много любезна , останалите също бяха масово рускоговорящи, и няколко българи.

ПП: морето на Обзор съм го сложил в черният списък. Три години по ред ходихме (около 2010 г.) много мъртво течение, много ями. Имаше и едно място с подводни останки от някакъв кей до колкото помня и много ни буташе течението на там. Едната година 5 мъже едвам извадихме един приятел който не можеше да плува, 18:30, няма вече спасители, няма хора по плажа. Морето не беше бурно, но си го дръпна.течението.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 20:36 от IvanGeorgiew

# 182
  • Beyond the stars
Мнения за Терма Еко в Кранево ?
Гледам из гугъл е смесено положението, ама пък има доста неща като опции за деца - водни пързалки, анимация, детски кът, боулинг, футболни игрища, ледена пързалка.
Кранево е ясно като дестинация Bowtie

# 183
  • София
Да дам своя отзив от тазгодишната ни почивка в Грифид Сентидо Мареа. Бяхме там от 11 до 18 август. Още с пристигането ни в 10 сутринта ни сложиха гривните и отидохма на плаж. Обадиха ни се в 12.30, че стаята ни е готова. Бяха ни настанили на 8 етаж с изключително прекрасна гледка към морето. Не съм писала при резервацията желание за етаж, но хората се бяха постарали да ни дадат хубава стая на висок и тих етаж. Почистването на стоята  беше изключително добро. Камериарката всеки ден сменяше кърпите и ни правеше от време на време цветенца от тях на леглата. Минибара се зареждаше ежедневно. В хотела преобладават предимно германци, имаше още румънци, доста чехи, французи и англичани. Българите бяхме сигурно не повече от 4-5 семейства. Навсякъде ни поздравяваха първо с hello, но като чуеха че говорим на български и супер се радваха. По-голямата част от персонала бяха българи, тук таме имаше и киргизи. Чистотата в общите части на хотела беше много добра. Шезлонгите на плажа и басейна всяка сутрин ги миеха с маркучи. Масичките до тях също се миеха и забърсваха. Храната в ресторанат беше вкусна - имаше 5-6 вида салати, тортите им бяха много вкусни. Имаше кът с местен специалитет всяка вечер - например пуйка с портокалов сос, телешко с гъбен сос. Доста сирена и разядки. В хотела напитките са добри и има включени много коктейли, които са част от инклузива. Новото за мен от тази година е, че при 6 и повече нощувки имаш право да посетиш и 3-те алакарт ресторанти - италиански, средиземноморски и български. На тях се предлага петстепенно меню със сервитьори, много вкусно и много красиво аранжирано. За всяка степен има избор от 3-5 неща. Като имаше ястия като калмари на плоча, уникална ципура, телешко с розмаринов сос, тирамису, панакота.
Като минус мога да кажа, че анимацията тази година беше на по-ниско ниво. Минали години сме били свидетели на много добри вечерни шоу програми и концерти, но тази година в това отношение останахме разочаровани.
И още един негативен момент е, че по морето върлува стомашен вирус, който аз изкарах за ден и половина. Тъй като аз и дъщеря ми ядохме и пихме абсолятно едно и също този ден, но аз се къпах в морето 5 пъти повече от нея, подозирам, че оттам съм го пипнала, защото имаше много хора в морето. За първи път ми се случва от години насам. Хубавото е, че бързо минава.
Като цяло съм доволна от почивката ни.

# 184
Много искам да ги пробвам Грифидите, но с това изискване за мин. 5 нощувки дори в нисък сезон няма как да стане. Вероятно си имат причина за това, но в моите очи е минус, на повечето места, които изобщо работят след 15 септември, ако има минимум, обикновено е 3 нощувки, което е по-приемливо за проба.

# 185
  • There I was on a July morning
Melusine, вероятно тази година Фиданов си е понапълнил хотелите, затова е поставил този минимален срок. Предходни години не е имало подобно ограничение и дори пускаха промоционални оферти за 2-3 нощувки. Просто трябва да се следи - на сайта на веригата, в туристическите агенции и евентуално Букинг.

# 186
  • София
В момента няма ограничение на броя на нощувките, сега пробвах в сайта им и ми позволява 2 нощувки да резервирам. Друг е въпроса, че са останали доста единични дати, повечето дни до средата на септември са разпродадени.

# 187
Благодаря ви, ще погледна.

# 188
  • Beyond the stars

Странно при мен за всички дава мин 5 нощувки. Предполагам по телефона на рецепция биха направили компромис при наличие на свободни стаи.

# 189
Вчера се прибрахме от Свети Влас,още вечерта ни подхвана стомашния вирус.

# 190
Вчера се прибрахме от Свети Влас,още вечерта ни подхвана стомашния вирус.
Ужасноо : ((
Къде бяхте отседнали?

# 191
В хотел Синева бийч.Ходихме на плаж точно до хотела,води се централен.

# 192
  • Пловдив
Много оплаквания има напоследък от стомашни вируси. Сякаш друга година не е било толкова.
Ние тръгваме в петък за Слънчев бряг и много се надявам да ни се размине.

# 193
  • София
На Слънчев бряг и двата пъти ни се размина. Бях питала в началото на сезона точно това. А дори и дюнери ядоха някои от нас.

# 194
  • Beyond the stars
От години на морето правилото ни е - само бутилирана вода. Включително без таратори, айрани и лед в питието.

Общи условия

Активация на акаунт