На море в България на All inclusive 2024 г. - тема 2

• 51 532
  • 720
  •   1
Отговори
# 210
  • на село
Ние се прибрахме от Белведере- Приморско.
Хареса ни, хотелът, стаите, храната, не е изобилие като в Турция, но супер вкусно и достатъчно. Като цяло мн приятно и междинни хранения достатъчни, за децата- дори да не закусят, после има какво да се хапва.
Само с плажа имахме малко комична ситуация, че се изгубихме на връщане, но ще пиша повече тези дни Grinning

# 211
Voya beach Св. Влас - ами какво да кажа, по-добре беше от миналата година ако е възможно това, разбира се.
Миналата година бяхме септември и хотелът не беше пълен. Сега беше фул и въпреки това всичко беше на ниво, чистота, храна (ол инклузива без забележки!), персоналът много любезен.

Много съм доволна, просто всичко е перфектно. Миналата година също съм писала отзив из темите, и сравнение с Wave resort. На Wave май единственият му плюс сравнен с Voya  са стаите с басейн.

# 212
Предвид отговора на lili_78 съм в издирване на хотел, който в ценообразуването си има отделно дадени цени за стаи на висок етаж. Явно, че по-хубавите стаи (и май не само в този хотел) ОТ ЕДИН И СЪЩИ ТИП се пазят за чужденците. Ние, българските прошляци, позволили си и на ранни да резервираме, не сме таргет.

Аз вече забравих на кой етаж бяхме, май на четвърти...но резервирах малко преди да тръгнем, та бях доволна, че хванах хубава цена и че имаше места, хич не питах накъде гледа, на кой етаж е...
Те си го казват в прав текст - когато ги попитах как така няма българска телевизия, казаха ние сме ориентирани към чуждите туристи..та така.

Сутринта получих оферта за „Грандхотел Свети Влас“ - ултра ОИ на много приятна цена. За съжаление, няма да можем да се възползваме.
За който иска и може – https://grandhotel.bg/offers/%d1%82%d0%be%d0%bf-%d0%be%d1%84%d0% … hotel-sveti-vlas/
Миналия септември бяхме там и си изкарахме много добре. Идеално е за късно море.

На мен тази цена ми се вижда обикновена, в смисъл не изгодна...а нормална.

# 213
  • Пловдив
Не ми остава време да напиша моите впечатления от Тиара бийч.
Отзивът ми е смесен и отсега казвам, че няма да повторим Simple Smile
Не знам откъде да започна, затова може би ще пиша малко хаотично.
Искам да уточня, че за първи път сме на ОИ и явно тази концепция не е за нас. Като цяло критики към самия хотел и обслужването нямам.

Може да се каже, че хотелът е чист. Общите части се почистват непрекъснато, почти няма оставени чаши по масите - веднага минават и ги събират. Студиата са страхотни - големи, просторни. Спалнята е комфортна. Разтегателният диван е под всякаква критика - нисък, твърд и къс. Трудно спи човек на него. Това не е легло, да  можеш да се наспиш. Били сме и в други хотели, там диванът е огромен и удобен. Аз не съм особено висока, но като  легнах да го пробвам и краката ми излизаха. Дъщеря ми е малко по-висока и за нея не беше ок.
Скрит текст:

На терасата има сушилник, но нито една щипка. Понеже 6 дни духаше, кърпите и банските непрекъснато бяха на земята. Поисках от една камериерка и ми донесе 4 щипки.
Банята е голяма, но под душа в ъглите не се мие - имаше насъбрана много мръсотия. Хавлиените кърпи са много малки - моите вкъщи за ръце са такива, камо ли да се избърша цялата след душ.

Както писах по-назад, студиото е над басейните, на втория етаж. Всеки ден в 14,15-14,30 започваше анимацията с музика и викане. Почивка няма.

Храната. Това ми е много слабо място. Меко казано отврат. На втория ден ме хвана диария, а аз нямам проблем със стомаха по принцип и ям всичко.  Да, беше подредено и аранжирано страхотно, но абсолютно безвкусно и най-ниско качество. Комбинациите на салатите и на готвеното бяха мега странни. Супите с големи уговорки ставаха, макар че крем-супите бяха от прахчета. Каквото останеше от предния ден, се правеше на супа.
Месото е мнооого зле - адски солено и миришещо на гранясало. Не мога да си представя колко е старо. Пържените картофи бяха добре.
През ден имаше някаква риба - дори не искам да си спомня колко зле беше. През целият ни престой карахме на салата от цвекло, защото само то беше истинско.
Всеки ден имаше печени картофи, ориз и печени моркови. Имаше дори печени домати.
Сутрин палачинките не бяха палачинки - нито имат яйца, нито имат мляко, жилави и гадни.
Някои писа, че няма сирене - при нас всичките 6 дни имаше най-различни видове сирена - синьо, Дунавия, различни кашкавали.
Напитките в ресторанта са различни газирани, сокове, вино, бира. Виното ставаше. Соковете са степчета. Наливаш се с тях, защото е топло и няма друго. Кафето беше горе-долу добре.
Веднъж взехме гофрети от следобедните закуски - ами и те като палачинките, не стават - жилави и безвкусни.
За десертите не знам какво да кажа - сухи, гадни пасти, които нямат нищо истинско в тях. Толкова бяха безвкусни, че аз дето не мога да готвя, бих ги направила по-добре.
Една сутрин имаше филийки с шунка и кашкавал - никакъв вкус, ама буквално никакъв. Колко можеш да объркаш една принцеса?
В ресторанта персоналът работеше много бързо, непрекъснато се зарежда, когато нещо свърши, и се отсервира веднага. Момичетата и момчетата бяха млади и супер симпатични. Имаше деца, които постоянно изпускаха храна от чиниите, веднага се появяваше някой да почисти.
Чашите са мръсни и захабени - имаше неизмити петна от използване.

Басейните ми се видяха чисти - влизахме само веднъж, защото по принцип обичаме морето и на басейн рядко ходим. Водата беше топла. Направи ми впечатление, че шезлонзите са супер плътно наблъскани и хората от втория ред изобщо не могат да се промъкнат до басейна, а всеки път трябва да заобикалят.
Скрит текст:

Плажът е на 3 минути, огромен, с фин пясък и много свободна зона без да ти се качват на главата. Не знам обаче дали на този плаж винаги така духа - беше нещо страшно, не можеш да стоиш легнал и пясъкът ти се набива в краката силно като песъкоструйка. Водата в началото беше с водорасли, но навътре е чисто.

Паркингът е твърде малък за такъв хотел. Когато пристигнахме, имаше само едно единствено свободно място и го взехме. Извадихме голям късмет да не обикаляме да търсим къде да паркираме.

Анимацията беше тъпа. Все едно сме на детски рожден ден и каките се чудят с какво да занимават децата. За възрастни имаше много малко възможности, освен да махаш ръце в басейна като пуснат музика.

Скрит текст:

В заключение ще кажа, макар че едва ли е нещо ново за някой, че явно 4-звездните ОИ не стават. Съотношение цена-качество не е ок. Плащаш сумати пари и накрая ядеш гранясала храна и кучешки салами. За 1400лв за 4 нощувки можеше повече да се постараят, особено с храната. Може би трябва да пробвам как е в 5* хотели, но мисля, че няма да е скоро.
Ако някой има база за сравнение специално за храната между 4* и 5*, ще ми бъде интересно да прочета.

# 214
Е, за салатите съм на др.мнение..сто вида марули, айсберги, краставици, маслини 10 вида и още и още...огромен избор и комбинации имаше.
На мен само десертите не ми харесаха. Останалото от храната ми беше ок.
Месото не е миришело.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 18:00 от teta75

# 215
  • София
Аз виждам хубави плодове и хубави салати. Стаите наистина са просторни.

# 216
За мен, хотел толкова звезди, трябва да има трето /и четвърто/, нормални легла !! Не дивани, които са на нивото на земята почти, разтегнати!

Ние бяхме двама, ММ остана една нощ  само като дойде да ни прибере, спа на разтегателното кресло...не беше удобно. Представям си да плащам по 140 и нагоре на ден, и да спя 7 нощи на тоя тюфлек...не върви някак.

Били сме много пъти в 2 и 3 звезди, когато сме тримата..винаги съм търсила, и намирала, стаи с три нормални легла!.

# 217
  • Пловдив
Да, и аз съм на това мнение за леглата. Защото семействата не винаги са с 2-3-4 годишни деца. Има и такива като нас с 15- 16-17 годишни.

Плодовете бяха хубави,наистина. Но за салатите не съм съгласна Simple Smile Марули с брюкселско зеле, марули с макарони, или марули със зелен фасул ми е странна комбинация. Да,можеш да си избереш нещо,наистина,но ми липсваха качествени зеленчуци.
Веднъж имаше бейби моркови и си викам "най-после нещо истинско", но бяха толкова жилави,че се наложи да ги изплюя.

# 218
  • В.Търново
С ръка на сърце мога да оспоря за десертите и палачинките. Гледам пастичките са същите. Въобще не са сухи, много добре приготвени и то не с маслен крем или сметана, а с кремове различни. Вечер имаше различни торти с вкусни кремове, не сметанови. Палачинките бяха много меки и вкусни. Като го гледам тоя мъж на снимката на плочата с яйцата е съвсем друг, не е този който си беше по наше време.
В хотелите ол инклузив никога няма щипки на сушилните, за това аз винаги си нося от вкъщи.
Месото НИКОГА не е удряло на гранясало, не и по наше време/ 12-17 август/, никога не е било безвкусно месото, веднъж си взех от ориза, беше много вкусен , яйцата и омлетите се приготвяха на момента пред очите ти, омлет натюр, омлет със сирене или сирене и шунка,  соковете във всички ол инклузив хотели, с някои изключения, са от степчетата-на прах, само ултра ол инклузив е възможно да са от кутия, за рибата всеки път беше различна-единия път май беше есетра-не прочетох табелата, скариди и калмари друг път, миди трети ден, за разтегателния фотьойл и аз писах. Салати никога не е имало от предно хранене. Единствено имаше примерно останала шунка от закуска направена на ордьовър с крема сирене, такива неща, които подлежат на обработка. Аз писах, че 2 дена нямаше никакво сирене.
А за плажа , просто така сте случили на такова време,  не духа при спокойни метеорологични условия. Водорасли са се появили, заради ветровитото време, на което сте случили.
Гледам, че студиото е малко по широко от стандартна двойна стая. Двойната стая е продълговата, а студиото ви е като квадратно помещение и допълнителното легло е сложено под друг ъгъл.
Като сравнявам хотела с миналогодишния, където Сънрайз Ол Суит, Тиара Бийч предлагат добра услуга за тия пари.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 18:32 от Русалка_1

# 219
Тази наложена практика в някои хотели с разтегателният фотьойл е ужасна. И за малки деца не е удобно за спане. Относно диарията, може и да не е от храната и напитките. По морето има точно такъв вирус. Плажът принципно не е ветровит, просто улучихте циклон, изразен първо на Север, а от няколко дни основно по Южното Черноморие. Последните няколко години точно в края на август до към 6 - 7 септември все е така. Валежи, ветрове, бури, застудявяне за кратко и после се оправя. Има си чудесни 4* хотели, които държат ниво.

# 220
  • Пловдив
Лелее,колко са ни различни критериите.
Но е хубаво да споделяме впечатления,за да може който не е ходил,да си прецени.
Палачинките при нас наистина бяха гумени. Дори сиренце не можеш вътре да си завиеш.
А месото на скарите вън няколко дни не беше ок. Първо беше свински каренца. Така се бях "наточила" и като го опитах,ми то в краищата сланинката беше гранясала. Солено,та не може да се яде. А аз ям сол и има проблем със солта-все ми е безсолно.

За десертите-явно не сме случили. Пробвахме 10 различни,моят мъж яде по принцип много сладко,но от тези не можа и едно парче да изяде. Сега ми казва,че от кремчетата имало 2-3 хубави.
Пиците не бяха лоши, ордьоври също можеше да си избере човек.
Два дни имаше и суши.

И на време не сме случили значи. Толкова да ми хареса плажа,но вятърът ни съсипа. Дори чадър не можеш да отвориш. Вечер утихваше и поне разходка по плажа успяхме да направим.

Забравих да кажа,че имаше и печена пуйка,както и някакво голямо свинско роле,но не ги опитах.

От всичко най-много ми харесаха плодовете и пържените картофи. А съм чревоугодних и се бях настроила да пробвам много неща Simple Smile

Също да добавя,може за някой да е важно,че хотелът е на тиха улица и вечер няма шум.

Фаталина,би ли споделила други хотели,които държат ниво?

# 221
За храната е субективно..защото всеки харесва различни неща.
Аз съм мръвкарка, та си отядох на мръВи Simple Smile

Може да са променили салатите, но към 23.06.2024г имаше много отделно наразани зеленчеци, от които ти си сглабяш салати...домати по 5 начина нарязани, краставици, айсберг, цвекло..какво ли не...може десетки комбинации да се направят.
Аз салати не съм яла де..
Тараторчих имаше, обичам.
Сто вида хлябове.

Десертите също субективно не са моето нещо...много прости за мен пастюхи и дебели торти с гаден крем.
Аз обичам мазни торти, чийзкейк например....нямаше такива. Само баклавичките уважих.
Сладоледът прост за моя вкус. Базов.

За закуска имаше прекрасни пухкави бъркани яйчица и вкусно хрупкаво беконче Simple Smile

Може би варира храната юни, юли и август...не знам...

Нико пак ли се дере като изоглавен Stuck Out Tongue Winking EyeJoy

Той е на тиха улица, но от Нико преди 23ч не мож заспа....и още 30 мин да се разотидат от двора..и сън чак в 23.30 най-рано. За това се прибирахме и към 23ч ние..щот то сън преди това...е мирааааж.

# 222
  • Пловдив
Тоя Нико не го знам кой е.

Аа,отзад имаше едно заведение,пееха,ама не сме го чували,защото стаята беше от другата страна.

# 223
Аз пък точно от храната на Тиарата съм доволна. Що палачипки измазах и изядох с шестте вида шоколад... И месото ми хареса, нямаше солено, нямаше гранясало. Сирене, кашкавал и салати също си ядох, както и пастички. Иначе тези странните са защото чужденците ядат подобни.

Нико е един от аниматорите. Не тази, а миналата година, когато бяхме откъм басейна, ми идеше с тъп нож да му прережа гърлото като почваше да грачи в 15 часа...

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 21:24 от storm76

# 224
А, нали, нали...па толкУ го хвалеха в отзивите тоя голобрад пубер....веднъж го видях във фоаето и тръгнах да го питам що така баш в 15ч цвили, много ми беше любопитно, ама много!!!! ама синко ме дърпаше много силно да не съм ходела Joy
Ама ако го срещна пак, непременно ще го питам...мда.

По наше време от 14 до 16 спираха водата на пързалките. Сега виждам че юли и август е нямало спиране?

Общи условия

Активация на акаунт