Сполучливи имитации на маркови парфюми - 57

• 52 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
D-frag,много благодаря,колоритни аромати се очертават,чудесни описания.

# 631
  • София
D frag на мен Милка ми даде като подарък Джаз клуб и аз реших да го пробвам, все пак, преди да го предам нататък по веригата Laughing пък той се оказа страхотен! На моята студена кожа явно стои по - различно, но се развива нон стоп наистина. Много е богат и пристрастяващ. И за мен си е унисекс. Много по унисекс от някои други. Мое мнение, никого не агитирам да купува Hands V

# 632
Привет, имам нужда от малко помощ..
Може ли препоръки за мъжки дървесен аромат, за подарък, нещо, което да е окей за офис/бизнес среда. Разглеждам варианти нещо от Гиза или долу на Морска гара магазина (за Варна става въпрос). Много благодаря предварително Simple Smile
Man In Black е много хубав дървесен аромат, на Заг версията е много добра. Супер е за есен и зима
Legend Night също..., но не знам дали го има сред аналозите

# 633
Здравейте, днес бях в Делириум и в Дъглас и си пръснах Amouage Interlude 53 и Tobacco Mandarine и ми се сториха страшно нестандартни - любимото ми. Та въпроса ми е дали в Гиза са им добри имитациите или някъде другаде ако ги има. Благодаря.

# 634
Какво описание!!! Шапка ти свалям!

# 635
Многоуважаеми, както вече упоменах през изминалия ден, извърших подобаващо пазаруване(и повече е било) от ГИЗА. Осем за мен(всъщност девет, но деветото беше допълване на любимия Versace Dreamer. Знам, че в оригинал дори го има за 45лв 100мл тестер, но пък на ГИЗА сякаш ми стои по-наситен.) и четири бройки за Моята Половинка.
Дамските са Mugler Alien Goddess, Burberry Goddess, JPG Divine(много божественост се натрупа хахаха), BDK Rouge Smoking. На тях ще отделя допълнителен пост, но всички са страхотни.
И така, започвам с любимия на всички ни сезон ПРОЛЕТТА – когато вече сме си извадили тениските и върху тях слагаме все още зимните якета:
Скрит текст:
YSL Body Kouros – според Милка(ГИЗА) ароматът все още има нужда от зреене. За мен и към момента си е доста наситен и отчетлив. Тази комбинация от бензоин, евкалипт и тамян страшно много ми напомня на класиката D&G Pour Hommе, но в по-наситен и интензивен вариант. И т.к. D&G ми е един от любимците, Body Kouros ще се носи с огромно удоволствие. За по-зрели мъже и за по-стриктно облекло и ситуации. Оценка 9/10.
Вече сме в Лятото – бири, обилно потене, хапчета против разстройство, пясък в д-то и „време е да вляза в лятна форма за августовския плаж“:
Скрит текст:
4711 Pure Breeze oh Himalaya – Чиста проба ЛЯТО. В стила на Air di Gioia, MMM when the rain stops……с повече дамски уклон. Има аромата на ледени кубчета, в които са поставени резени сладникав лимон и свежи бели цветове. Става и за мъже, но елегантни, обръснати, със светли дрешки. Да се развяваш по разните му там ривиери и острови и да се селфиш. Оценка 8/10 единствено защото, е 60% дамски и 40% мъжки. Ако ще го носят дами си е почти 10/10.
PDM Greenley – 350+лв за да мириша на ябълков(зелена ябълка, много сладка) душ гел от ЛИДЛ. В стила на Kilian Apple brandy on the rocks, но малко по-плътен. Не че не е хубав, напротив. Но големи припадъци и възхвали в ревюта в Youtube, а в крайна сметка, ако оригиналът ухае както на ГИЗА(за съжаление няма къде да сравня), то това е по-скоро аромат в ценовата група до 50лв за 100мл и в семейството на по-масовките. Много приятен, сладък, свеж, носи настроение, определено дамите ще го харесат дори и за себе си. За елегантно и спортно облекло. Оценка 7/10 поради липсата на уникалност.
Guerlain Aqua Allegoria Ginger Piccante – голям зор да го изпиша цялото наименование. Този Милка държи на рафта само заради някаква редовна клиентка. Ароматът тръгва с много лимон и малко джинджифил. След това се обръща в много джинджифил и малко лимон. Абе трябва да сте фенове на джинджифила като мен. Супер свеж и оригинален. Оценка 8/10.
Ето я и ЕСЕНТА с първите кални обувки и първия сопол. Но пък и колоритността на природата:
Скрит текст:
Frederic Malle Noir Epices – 10/10 безапелационно. Не знам защо, може би и аз остарявам, но все повече се интересувам от класически ухаещи, джентълменски аромати, носещи духа на 70-те, 80-те и 90-те години. Виждам мъж над 40-те, добре облечен, образован, ерудиран, с обноски, който управлява кораба на живота, а не се носи по течението. В никакъв случай не е от онези животински и остри аромати от същите епохи. По-скоро е по-ретро версия на Spicebomb с нотки от YSL Opium. Наименованието е изключително точно подбрано – черни подправки. Единствено съжалявам, че досега не съм му обръщал внимание и не съм си го закупил по-рано.
PDM Pegasus – Много сух суров бадем със сандалово дърво, аромат на дървесен прах. Едва се прокрадва ванилията. Няма сладост, просто ядково-дървесен. Със смесени чувства съм. От една страна е много оригинален и не е неприятен или натрапчив, напротив, дава някакво успокояващо и комфортно усещане. От друга страна ми се искаше повече сладост. Официален аромат определено и отново за улегнали господа. 7/10 засега, заради оригиналността на аромата, иначе може вероятно щеше и да е по-ниско оценен. Ако ме питате „Защо тогава пък си го купи, будала такава?“ – ами от любопитство, интерес, колекциониране. Поне работата ми е свързана с по-делови и официални ситуации, така че ще намери приложение в по-хладното време.
Хайде, дойде ЗИМАТА, джвак-джвак в кишата и залязването на слънцето още в 16ч:
Скрит текст:
Initio Paragon – светла пощипваща дървесина и синя слива, много отчетливи наистина. Унисекс абсолютно. Ако харесвате аромати като TF Ebene Fume и TF Plum Japonais, този вероятно ще ви допадне доста. Придава топлина, придава комфорт, дори празнично настроение. 9/10, харесвам такива профили.
МММ Jazz Club – това е следващия 10/10. Първоначално не бях чак толкова впечатлен, но ароматът се развива и развива. След 24 часа върху тестова лентичка е вече невероятен(поне за мен). Изсъхнали тютюневи листа и ром/коняк без остротата на спирта, смекчени от ванилия, розов пипер и прочие. За пиано бар, за класен ресторант, за празнична вечеря с родата(не на прасе, НЕ). Изискан, но в същото време сладникаво-закачлив. Нашепва на Любимата „Аз съм джентълмен, но имам „интересни“ планове за нощта с теб!“. Ако като мен сте фен на D&G The One, то тогава и този аромат е за вас, господа. Ухаят различно, но носят идентичен заряд.
Ами това е, развързвайте кесиите и газ към магазина.

Амаааа как Alien Goddess?!? В сайта е изчерпан от 2 месеца 🙄

# 636
  • Варна
[quote

[/quote]
Да, точно него, D320. Имаше наличност, вероятно Милка е забравила да го впише отново. Но си имаше количество в колбичката при нея.

# 637
  • София
[quote

Да, точно него, D320. Имаше наличност, вероятно Милка е забравила да го впише отново. Но си имаше количество в колбичката при нея.
[/quote]
 Благодаря за описанията, винаги Ви чета с огромно удоволствие и искрено се забавлявам.

# 638
[quote

[/quote]
Благодаря, ще ѝ пиша тогава на имейл да ми изпрати,че не съм от София

# 639
  • Варна
[quote

Благодаря, ще ѝ пиша тогава на имейл да ми изпрати,че не съм от София
[/quote]
Гиза е във Варна. Може да й пишете или да й се обадите в работно време на телефона в сайта, за да Ви потвърди.
Реално изобщо нямахме намерение да купуваме с Любимата този аромат. Но Милка ни предложи да си изберем подарък заради количеството на покупките. И между 317 и 320 се спряхме на втория.

# 640
Привет!
Отдавана не съм писала тук и съм пропуснала толкова много! Уникални описания на аромати прочетох!
Влизам с въпрос: правя ревизия на парфюмните си наличности и установих, че имам някакво шишенце на Заг Зодиак с номер 356 LE. Търся вече час на кого е имитация. Не го намерих и тук в списъка. Не знам кога съм го купувала. Помощ?

# 641
356  Le Jardin De Monsieur Li е вашият парфюм

# 642
Много благодаря!
Не ми харесва особено и не знам защо е купен, но ще го ползвам за ароматизатор на шкафове и гардероби явно.

# 643
Здравейте,

Някой мисли ли да поръчва от дивайн, ако може да ми поръча едн парфюм, веднага ще го револютна. В момента са намалени, а искам само един и за доставка 18лв. направо не си заслужава, то почти колкото парфюма

# 644
Вече няколко дни  отлежават в шкафа две гизини съвършенства Simple Smile Gris Charnel (Страсти) и Jazz Club. Първият го взех по отзиви тук (мисля, че беше Ре), а втория по мнения от Фрагрантика.
Не сгреших и с двата. Много обичам луксозното разгръщане в парфюмите, а тук и двата се установиха така.
Джаза е  много "джазов" и шикозен аромат, изцяло мъжки. От първия пръсък до самото утаяване търпи огромно развитие, но в базата си е най-хубав.
Gris Charnel е самата ходеща кокетка, мадамски аромат отвсякъде. Не знам защо го водят унисекс, но на мъж не би стоял добре според мен.
Подходящ е за по-хладно време, защото е топъл и уютен.
Браво на Гиза !
Вчера си купих и Angel's Share на Заг и отново имах късмет:)
Прекрасно парфюмче се оказа. Миналата година, когато излезе същия на Гиза се разочаровах много, нещо в него не ми достигна. Някой тук беше споменал, че версията на Заг е по-добра и реших да я пробвам. Тези бадеми ще си ги изпръскам с кеф, но ще чакам злата зима, там ще му е силата.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 15:18 от Briliant

Общи условия

Активация на акаунт