Косопад - тема 26

• 57 929
  • 824
  •   1
Отговори
# 645
А аз съм така - пих и се мазах с абсолютно всичко, без резултат. Точно след 2 години спря. Не знам от какво. След още една година, през която продължих с някои витамини и колаген се сгъсти много и стана почти както преди. А аз съм на възраст, в която жените гледам доста ходят с дупки по главата! Слава на Бога!🙏
Отскоро почнах да пия телешки желатин на прах от аптеката, вместо колаген. Пише, че  освен за стави, помага много за коса и кожа. Естествен продукт!

Здравейте, момичета.
Реших да споделя, че това е една от най-четените ми и следящи теми тук.
От две -три години се борих с ужасен, огромен косопад.
Косата ми остана наполовина...
От малка имам анемия.
Какво ли не мазах, приемах като добавки и витамини.
Изследвала съм абсолютно всичко, гинеколози, дерматолози и тн. по няколко пъти.
Изхарчила съм хиляди лева за продукти и лекарства.
Стоях само на плитка или вързана, просто ми се ревеше постоянно от количеството косми, които падат на ден, ей така докато си стоя.
Имах огромен стрес от 2 години.
Миналата година към ноември месец просто се примирих.
Започнах да пия Ашваганда за успокоение на нервната система, че кортизола ми беше над нормата.
Пия Сорбифер през месец, че желязото и и феритина доста често са към долна граница.
Витамин Д и витамин Б12 също. Знаете като скачени съдове, качваш едното, другото пада.
Та.. и аз не знам, но косопада ми спря от два месеца!
В момента пия добавките и мажа втора опаковка на Mi amante - Re grow.
Не искам да казвам голяма дума, защото ме е страх да не се върне старият ужас. Успокоих ли се, наместих и балансирах витамините ли, не мога да кажа. Надявам се просто да е приключила сагата при мен.
Борбата е трудна, но може да има и хубава развръзка! Simple Smile

# 646
Покажи кой е телешкият желатин, моля!

# 647
Телешки желатин Буров на прах 100 грама. Това е дозата да 10 дена. Има в интернет, ако пуснете много по-изгодни оферти за по-голямо количество на различни марки. Аз нарочно си взех като  начало по-малко, за да видя как ще ми понесе.

# 648
Момичета може ли да се говори за косопад, ако косата ми пада доста само в банята при къпане и после сресването на мокра коса? Напоследък в тези случаи започна да ми пада повечко коса от пбичайното и се притесних. Иначе не ми пада - като се мина с ръка през деня падат по 3-4 косъма, но по време и след баня е нещо страшно - сигурно по 200. Трябва да уточня, че си мия косата веднъж или два пъти в седмицата и я реша само тогава, защото ми е къдрава. Дали този засилен косопад може да се дължи на смяната на сезоните в момента? И дали е нормално от вашия опит?

# 649
Щом ти прави впечатление, значи е повече от нормалното. Смяната на сезоните по подразбиране не е причина. Ако има такава то тя може да съвпада със смяната, но самата смяна не е причината. Може да има изчерпване на някои запаси от витамини и минерали, може да не ядеш достатъчно белтъчини, може да има хормонални нарушения и още куп други неща.

# 650
  • Бургас
Момичета може ли да се говори за косопад, ако косата ми пада доста само в банята при къпане и после сресването на мокра коса? Напоследък в тези случаи започна да ми пада повечко коса от пбичайното и се притесних. Иначе не ми пада - като се мина с ръка през деня падат по 3-4 косъма, но по време и след баня е нещо страшно - сигурно по 200. Трябва да уточня, че си мия косата веднъж или два пъти в седмицата и я реша само тогава, защото ми е къдрава. Дали този засилен косопад може да се дължи на смяната на сезоните в момента? И дали е нормално от вашия опит?
Изследвайте си щит.жлеза, желязо и вит д
И аз съм със засилен косопад, но моят  по скоро е от менопауза.

# 651
Щитовидната жлеза ми е добре, скоро е изследвана, витамин Д ми е в нормата, но на долна граница. Желязото ми беше ниско, както и феритинът и хемоглобина започна да пада от обилен цикъл, та пих 2 месеца желязо и ги повдигнах, а косопадът започна сега, а не когато бях с най-ниските стойности преди няколко месеца. Та се чудя вече какво е. Възможно ли е да е на нервна почва? Имам си притеснения напоследък…

# 652
Косата, която пада сега, може реално да е коса, която е била "отписана" по времето, когато желязото и феритинът са били по-ниски...Т.е. причината за косопада да е няколко месеца назад във времето.
Разбира се, може и други причини да има.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 21:29 от dolce miele

# 653
Вероятно е това, което казва Долче- косата умира, но не пада веднага.

# 654
Като ви чета май само аз се боря с косопад вече 17г. Дааа,цели 17г.За цялото  време е спирал само  през двете ми забременявания,но и тогава не на 100%
 Имала съм късмет,че малко израства,но вече все повече е опадала.Имам доста плешиво отгоре. Млада съм,но каквото и да опитах ефект нямаше.
Или автоимунно, от неправилно хранене или хроничен стрес. Друг логичен отг поне нямам.Правила съм 10373 изследвания. 
Радвам се,че има дами ,които са се пребопили да 1,2години или са имали само месеци косопад. Психически е доста мъчително.Ставаш  и лягаш с тази мисъл,но и вече не знам какво още да опитам.. 🙂‍↕️

# 655
Трансплантация?

# 656
Щитовидната жлеза ми е добре, скоро е изследвана, витамин Д ми е в нормата, но на долна граница. Желязото ми беше ниско, както и феритинът и хемоглобина започна да пада от обилен цикъл, та пих 2 месеца желязо и ги повдигнах, а косопадът започна сега, а не когато бях с най-ниските стойности преди няколко месеца. Та се чудя вече какво е. Възможно ли е да е на нервна почва? Имам си притеснения напоследък…
Това значи, че ти е нисък. Трябва да е на горната граница.

# 657
Като ви чета май само аз се боря с косопад вече 17г. Дааа,цели 17г.За цялото  време е спирал само  през двете ми забременявания,но и тогава не на 100%
 Имала съм късмет,че малко израства,но вече все повече е опадала.Имам доста плешиво отгоре. Млада съм,но каквото и да опитах ефект нямаше.
Или автоимунно, от неправилно хранене или хроничен стрес. Друг логичен отг поне нямам.Правила съм 10373 изследвания. 
Радвам се,че има дами ,които са се пребопили да 1,2години или са имали само месеци косопад. Психически е доста мъчително.Ставаш  и лягаш с тази мисъл,но и вече не знам какво още да опитам.. 🙂‍↕️
Разбирам Ви напълно и аз съм нещо подобно след пубертета .А с чесън опитахте ли? Аз съм правила и имаше ефект за поне година.

# 658
Разбирам Ви напълно и аз съм нещо подобно след пубертета .А с чесън опитахте ли? Аз съм правила и имаше ефект за поне година.
  И после да не мърдам от нас? Как мажете и как отмивате?Маска ли е?
Трансплантация не бих си причинила.Пак ще опада  като не е спрял косопада .Перука. Друго не знам.

# 659
Моля, не цитирайте толкова пъти мненията си едно под друго.Освен, че трябва да скролваме, за да прочетем две мнения на една страница, то става досадно да се чете едно и също.🌹
Отговаряйте си под постовете директно, а ко някой е писал- слагате име или част от цитат.

Общи условия

Активация на акаунт