АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 931
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Да, 2в1, обърках ги! Simple Smile Току-що бях изгледала последния на "Съседския" и още под въздействие... А Йонг-Де направо го забравих, че имаше очила...ужас! Но той си ми е любимец всякак.
Завършиха и "Няма печалба, няма любов" , стегнато приключиха всички сюжетни линии и то с хепи-финал. Само очаквах Мама от Канада, но я заместиха със сестра му.
Забелязвате ли изражението на очите на Шин Мин-А и Йонг-Де как еднакво блестят, в точния момент. Браво на тях! Много съм доволна от изпълнението им!

# 421
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано!
-----------------------------------------------------
Мен ме предупредиха, че няма да ми отпуснат време като за цяла серия от Печалбата, но пък ме оставиха да "се наиграя", като малките деца, в нета. Личи нали? Joy
Ето ви едно надникване наистина в личния свят на главната от Съседския.

----------------------------------------------------
Роце, прочетох, че Джин всъщност бил първият мъж, който твоята любима марка Laneige използва за свое рекламно лице. В нета потребителите, докато ахкат и охкат колко е красив, вече пишат, и че са закупили продукти. Със сигурност фирмата ще спечели доста. Тези дни излезе съобщение, че продажбите на Гучи са скочили със 196 %, откакто той стана лице на марката. А е такъв от не повече от месец-два.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 08:19 от profi_1

# 422
Голямото завръщане след празниците, точно като у нас Joy
Back in the years on Chuseok time
Цитат
През годините по време на Чусеок - един от най-големите празници в Корея. Това е радостно време за завръщане у дома и събиране със семейството, но също така е печално известно с огромните задръствания, от които мнозина се страхуват.
В днешно време хората се борят с 9-часовото пътуване от Сеул до Пусан, но преди 30-40 години по време на празничния наплив то е отнемало 16 часа!
Въпреки че тогава е имало много по-малко автомобили, инфраструктурата не е била толкова развита, колкото е сега. Автогарите и жп гарите бяха също толкова претъпкани и хаотични.
Въпреки тежките пътувания, хората бяха по-развълнувани и нетърпеливи да направят обратния път към дома. Често можехте да видите хора, които излизат от колите си по претъпканите магистрали, прегръщат хаоса и намират радост в него.
Днес разполагаме с много по-добри условия за празнуване, но сякаш тези старовремски вибрации са по-трудно достъпни. Тъй като бързо напредваме, си струва да се замислим какво може би сме загубили по пътя.
и снимките за тези от вас без фейс Wink

Вчера един от моите любимци е имал РД Song Il Gook

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 11:11 от Danifin1

# 423
  • Русе
Дани, гледам този автомобилен ужас и не мога да си представя да съм в него! Е, ние се побираме в един хотел, знаеш?! Wink
Относно рожденика, отначало много трудно му свикнах с лицето ( с тези красавци сме разглезени), че и ролята му в началото е по-хаотична, неоформена. После...после стана друго. За тази роля Бог ли, Буда ли, не знам, но го възнагради с 3-ма сина, тризнаци. Съвсем заслужено! От Чумонг ми харесаха още "баща му" и "майка му".

# 424
Скоро гледах участие на Сонг Ил Гук заедно с порасналите тризнаци в You Quiz on the block. Големи скици са, особено като коментират участието им в The Return of Superman 2014-2016, когато бяха на 2-3 години.
За тези, които не знаят, имената на момчетата са Dae-han, Min-guk, Man-se, които като се произнесат заедно означава "Да живее Репблика Корея".

Чумонг

# 425
  • Русе
2в1, добре ме завръщаш на Корейска територия, че малко бях залитнала по  на север! Simple Smile Тези сериали си ги предлагала и са записани отдавна...Връщам се!
А децата са сладури. Не знам майката, но мисля, че и 3-та приличат на тати...

# 426
Относно рожденика, отначало много трудно му свикнах с лицето ( с тези красавци сме разглезени), че и ролята му в началото е по-хаотична, неоформена. После...после стана друго. За тази роля Бог ли, Буда ли, не знам, но го възнагради с 3-ма сина, тризнаци. Съвсем заслужено! От Чумонг ми харесаха още "баща му" и "майка му".
Уини, аз го харесвам не толкова заради лицето му, по -скоро е заради актьорската игра. Но и излъчването му е едно такова мъжествено, не като сегашните " миловидно-детински", не че не харесвам и някои от сегашните Smile
Може да се каже ,че съм изгледала доста от драмите с негово участие, но фаворити си ми остават- историческите.
Цитат
 Скоро гледах участие на Сонг Ил Гук заедно с порасналите тризнаци в You Quiz on the block. Големи скици са, особено като коментират участието им в The Return of Superman 2014-2016, когато бяха на 2-3 години.
2в1 децата му са големи сладури.  Wink

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 17:14 от Danifin1

# 427
"Как можа да не ми кажеш, че си красив и секси?" Joy Не спирам от одеве да се смея с Няма печалба, няма любов. Joy

Тризнаците са много сладки, а потоците коли по Чусок са впечатляващи.

# 428
Сонг Ил Гук отдавна не е снимал, но в момента участва в мюзикъл и тризнаците са му "ударили едно рамо" по случай РД.

И Сон Гюн е получил посмъртно награда за принос в корейското кино на 29th Busan International Film Festival (BIFF). Малко ми е лицемерно, защото, когато той имаше нужда, не застанаха до него, а сега всички се правят на много опечалени.

Дисни+ отново събират на екран Чи Чанг Ук и Биби в криминалния екшън-трилър Gangnam B-Side. Двамата си партнираха преди това в The Worst Of Evil.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 23:33 от 2в1

# 429
# 430
  • Варненска клюкарка
Изумих се от трафика и аз. Тук двулентов път го наричаме магистрала, а онова по-горе по 4 ленти в едната посока! Чудя се и как се обозначават 3та и 4-та, като скоростна лента и супер скоростна лента може би?

Изгледах и 7ма серия на Без печалба няма любов и сякаш имам чувството че Главния и шефския син може да се окажат братя, татенцето се е сял наляво и дясно цял живот. Участието на Сокчо в 4та беше съвсем незабележимо, но май и такава е идеята, като за 3 минутно участие в ролята на продавач. Но пък и разбрах феновете които мрънкаха че не е разходил някой костюм във фирмата, или не се е показал като по-по бивши на главната.
Научавам полезна информация, то във всеки сериал има по нещо такова - сричката Йо във фамилията означавало жена, а Нам- мъж. В 7-ма бяха доста смели показвайки т.н. полиаморна връзка и то от към женската гледна точка.
Дано не съм изтървала нещо съществено, че отпуска свърши и сериала го гледам до късно вечер, когато вече много ми се спи, заради това още не мога да вляза и  "в обувките на приятелката на Ча" видеото което донесе Проф. Май само по такива нагласени видеа могат да говорят за такива неща, иначе опазил ги Господ да не ги споменат или снимат с някоя Joy

# 431
йо-джа е жена
нам-джа е мъж
Самата сричка йо не означава жена.
Често сте чували съпрузи да се обръщат един към друг с йобо. Обикновено при преводите го приравняват към скъпи/скъпа, но не е това, а си е едно от техните непреведими обръщения.

# 432
Понеже "Няма печалба, няма любов" мнооого ми харесва, снощи изгълтах цели 3 серии. Опитах и четвърта поред (8 епизод) да изгледам, но твърде често ми се налагаше да връщам с мишката проспаното и зарязах нещата за днес. Бившето гадже, колега-гадняр, е наистина с отвратителен характер, но пък е чудесен катализатор за развитието на отношенията между главните. Харесва ми и как синчето на председателя и писателката някак случайно си стават много близки.

Някой от пишещите в другата тема нека им внесе уточнението, че Kim Joo Hyuk е починал след катастрофа още през 2017 г., та вчера няма как да е бил рожденик.

# 433
  • Варненска клюкарка
Аз съм до 9-та. това леке бившия май е на позиция хлътнал по бившата. И понеже жена му с интуицията която притежава всяка жена почти го разконспирира май няма да са още дълго женени и съвсем досаден ще стане. Посмях се когато тримата  гланите + бившия, яко почерпени се оказаха в едно легло, е почти, бившия май се валяше по земята, ама и аз до късно гледах, та не връщах назад. Мислех че съм запазила кадър, но явно не съм... Правилно ми се въртеше още от първите серии че главния и шефския син са братя.

В 8-ма на тв показваха сцена о Бегача, хем не са на една и съща телевизия хем Печалбата са го заснели преди другия да излезе на екран та ми е странно

# 434
Бел, и двата сериала се излъчват по tvN. Бегачът е сниман миналата година, а за Печалбата снимките са почнали някъде в началото на тази. Едва ли е представлявало кой знае каква трудност да добавят кадрите при монтажа.

Първоначално за главен е спряган И Джонг Уон, който скоро някои го гледахме като брата на Дже в Заличителят, но явно нещо не се е получило и за това Ким Йонг Де поема ролята.
Любопитен факт е, че сестрата-писателка на главната беше сестра-близначка на Ким Йонг Де в Пентхаус.

Общи условия

Активация на акаунт