Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 3)

• 40 303
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Хора днес от 22 : 00 часа по Нова започва новият мини сериал " Майките " ще има ли хора пред екрана ?? Лично аз очаквам повече " Те вълните " но и на този ще дам шанс . Не знам обаче как ще понеса Рая Пеева !! Тази жена във " Всичко за сина ми " показа за пореден път че не е най добрата актриса, говорим за Койна Теодора и Радина че са пробутвани лица, но те поне могат да играят и да изградят даден образ,  тази жена хем като човек ми е неприятна , хем и като актриса е доста слаба !! Нито едното от двете качества не компенсира другото . 🫤🫤

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 12:13 от Жасмина 94

# 676
  • София

Странната акция от началото на 90-те е един от най-митологизираните откъси в най-новата ни история. И поради липсата на документални свидетелства, Царичина дава широко пространство за размах на въображението.
Вълчанов и Грозева като сценаристи са пропуснали шанса да бъдат разказвачи с фантазия и от своята перспектива да изфабрикуват операцията край софийското село. Да измислят мотив, който е запалил желанието на военните да се пуснат два метра от земята, да обрисуват обстановката, която предразполага поведението им, и накрая да покажат до какъв фарс водят "стратегическите" грешки на армията.

https://webcafe.bg/kino/filmat-triumf-istoriyata-za-nay-golyamat … azana-plitko.html

# 677
Гледам в момента "Майките".
Актьорът, играещ Никола, много ми прилича на Тимъти Шаламе. Интересен ми е сюжетът засега, Рая и аз не я харесвам, но пък тая роля много й приляга, има си мръснишкото и просташкото, не ми хрумва коя друга акриса би изглеждала по-добре в тази роля.

# 678
За Рая точно такова е и моето мнение. Чела съм романа и още щом съобщиха кои актьори участват в сериала, я видях в ролята на точно тази майка.
Браво на момчето, играещо Никола. Единствен с ясен, разбираем изказ. Всяка дума му се чува и разбира. За разлика на утвърдените актьори, които на моменти  "сдъвкват" думите.

# 679
Мен Майките адски потискащ ми дойде. Особено краят на епизода с Явора.

# 680
  • София
Тя и книгата си е такава.

# 681
Аз си промених мнението за Рая Пеева, след като я гледах в театралната постановка "Майстора и Маргарита" (играе Маргарита), страхотна беше, после и в още няколко други и оттогава я виждам с други очи. Много е подходяща за сегашната роля, иначе.
Засега сериалът ми се вижда мрачен и тежък, но като съм започнала, ще го догледам, само 6 серии ще е, доколкото разбрах, а и винаги давам шанс на българските продукции.

# 682
  • Бургас
Изгледах епизода на ,,Майките,, . Хареса ми, надявам се да има изненади и напрежение в следващите такива!
Тази роля много й приляга на Рая.

# 683
Селиалът не е никак лош .. Леко е мрачен и депресивен но e интересен . Добра игра на актьора който играе Никола найстина , мисля че съм го виждала и в друг сериал ако не се лъжа играеше в С Река на Сърцето май така се казваше този сериал, ако не се лъжа . Рая Пеева както споменах не ми е симпатична, но тук ролята и пасна като ръкавица . Радвам се и за Захари Бахаров много добър актьор е и може да се превъплащава във всякакви роли освен във тази на Иво Андонов . Радвам се че сериалът ще бъде мини , няма да се разпростира на 50 плюс епизода по добре така за да бъде по интересно и да не се разтяга допълнително . Сега очаквам И Те вълните .

# 684
Нямаше да питам, но доста хора писаха, че са гледали снощи Майките. За две- три минути отидох до мивката и не разбрах какво стана в края му. Може ли да ми кажете какво изпуснах?

# 685
Пишете в темата за сериала, там се обсъжда нашироко.

# 686
  • София
"Има неща, които остават тайни, а е можело да не бъдат. И това после деформира, пречи на отношенията"
Духовникова гостува в подкаста на уебкафето.
Това обаче не е криминален сериал, подчертава Теодора, докато ни гостува в подкаста "Първа страница". Да, мистерия има и тя ще се разгърне бавно пред зрителите. Но това, което е водещо за екипа, е друго.
"Най-важното нещо беше отношенията между тези жени, тези леко счупени връзки между тях, премълчаните неща, моментите, в които те решават да говорят за това, или пък да премълчат", споделя актрисата.

https://webcafe.bg/firstpage/fp-teodora-duhovnikova-vylnite.html

Първият епизод на „Майките“ - далеч от оригинала и излишно близо до скандала
https://webcafe.bg/seriali/parviyat-epizod-na-maykite-dalech-ot- … -do-skandala.html
Текстът съдържа спойлери за първия епизод на сериала "Майките".

# 687
Ами много правилно и вярно е написано всичко в статията. Ама трябва и жалби до СЕМ, заради тези садо-мазо изпълнения в национален ефир.  След лесбо сцените от Хелс Китчън, това вече идва малко в повече.

# 688
  • София
Триумф (2025)
https://www.imdb.com/title/tt21905244

Филм на АБРАКСАС Филм ООД с помощта на НФЦ / Разпространител: Ноу Блинк Филм
Режисьор: Кристина Грозева и Петър Вълчанов
Вдъхновен от действителен случай
В ролите: Мария Бакалова, Юлиан Вергов, Маргита Гошева, Иван Савов, Станислав Ганчев, Иван Бърнев, Юлиян Костов и др.

Гледах го на кино. Залата беше почти пълна.

В навечерието на падането на комунизма група от българската армия водена от ясновидка отиват да копаят дупка, където имало мистериозен извънземен артефакт, който ще отведе България към окончателен световен триумф.

Не знам какви са тези истински събития (или по-скоро градски легенди), ама по дяволите какво гледах??? Какъв беше този абсурден филм??? След края на филма огромен процент от хората цъкаха и се смеееха (ама не защото филмът беше смешен), а имаше и доста хора, които си тръгнаха по време на прожекцията.

Поне да бяха написали нещо след края на филма, а то нищо. Само дадоха снимки на реалните военни участвали в тази абсурдна мисия.

Изключително кринджав филм.
Все пак съм снизходителен заради великолепната Мария Бакалова и давам спасяваща оценка над чертата, т.е. 'Задоволителен' / 'Ядва се'
НО с оглед сериозния бюджет, реклама и очаквания тази оценка е много ниска и за мен филмът е провал!

Не препоръчвам.
-
5.5 / 5.0

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 22:07 от Diavolo

# 689
Отново благодаря за ревюто Дяволо . Отново ме спаси да не ходя да гледам поредната боза с претенция за нещо повече , дори и заради Мария Бакалова не знам дали си заслужава да си изгубя времето и парите . Ще чакам да излезе онлайн .

Общи условия

Активация на акаунт