Перилни препарати и омекотители - 76

• 53 349
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
  • до най-прекрасния мъж
След проби на какво ли не, стигнах до следния извод. Ако е само мазно, веро върши перфектна работа. Взела съм една кутия от онова зеленото желирано веро Тест. Мажа петното, разтърквам и пера както обикновено. Ако е, обаче, и червено, не само мазно (от манджичка с червен сос или салата домати, например), тогава пръскам първо със Спот за петна, после мажа веднага с Тест и в пералнята на 60°С. Това дава най-добър ефект за едновременно мазни и червени петна по цветни дрехи. С обезмаслител едно много хубаво зимно комплектче на дъщеря ми потъмня избирателно. Някои елементи (гръб, единия крачол, единия ръкав) станаха много по-тъмен цвят от другите части на дрехата. Не на петна, целите части потъмняха. Явно са от различни топове плат и направи реакция боята. Така че повече с обезмаслител не рискувам.

# 496
Препарат за миене на съдове наистина върши работа за мазни петна. Нанася се или неразреден или разреден 1:1 с топла вода, втрива се в тъканта и се оставя да действа за 30-40 мин преди изпиране.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 17:51 от TAED

# 497
  • Paris, France
Аз пък нищо не слагам на мазни петна ако петното не е оцветено. Неизпрано петно от мазно нямам, даже и като пера с течен препарат и студена вода.

Кухненските кърпи винаги са идеално изпрани, но понякога вонят на мазнина ако с тях е попивана мазна храна. Аз ги пера веднъж със студена вода и течен препарат за цветно и веднъж на 95° с прах за бяло или прах + лъжица Vanish за бяло. Снежно бели излизат, но понякога вони на храна и не мога да си обясня защо. След първото пране като отворя си мирише на изпрано и леко на препарат. След второто, ако не сложа Ваниш, мирише на манджа. Същото с дебелите кухненски ръкавици и нацапани покривки за маса. Но петна не остават. Понякога ги пускам трети път с малко течен на кратка програма и със срудена вода.

Така миришеха покривките в ресторант. Получавахме ги чисти, но като отвориш пакета, мирише леко на храна. Нещо като миризма на пържени картофи.

Някой знае ли как да се справя с този проблем?

# 498
Някой знае ли как да се справя с този проблем?
Според мен никак . С времето миризмата на гранясало толкова обхваща тъканта , че трябва да я хвърлиш . Използвай еднократни салфетки/домакинска хартия .

# 499
  • Paris, France
Не миришат на гранясало, а на пържено. Случва се и когато ги изпера същия ден.

Вярно е за кухненската хартия и май ще се върна на нея, колкото и да не е екологично.

# 500
Не миришат на гранясало, а на пържено. Случва се и когато ги изпера същия ден.

Вярно е за кухненската хартия и май ще се върна на нея, колкото и да не е екологично.
То и с кърпи не е много екологично и икономично - сметни колко вода , ток , препарат заминават за прането на кърпите , колко ресурси за производство , рециклиране и т.н . Пък и качествените кърпи са сериозен разход .

# 501
За мазни неща не си струва да се ползват кърпи които после трябва да се перат, наистина като помислиш колко вода и то гореща, че може и да не се изперат от първия път... И на обратното - хартиени за всяко нещо - също не съм фен. Но точно за мазно не бих се занимавала с многократни.

# 502
Аз ползвам хартиени за мръсните неща, и памучни за всичко останало в кухнята. Текстилните са ми от десетина години най-старите, пера ги без да ги жаля. Но не бърша с тях например опръскан мазен плот, или мазен тиган, за това са ми хартиените.

# 503
§За почистване на следствията от дейностите в кухнята ползвам мокри кърпи и домакинска хартия. А понякога и спирт за дезинфекция.
Единственият текстил са ръкохватките и кърпата за ръце.

Прахът за бяло на Миле ми свърши и имам да оползотворя един Скип, преди да купя нов. Купувам Скип, когато ходим на море в Гърция, за да пера там с него и съответно остатъка си го довършвам вкъщи.
Вчера изпрах спалното бельо със Скип-а. Вечерта детето ляга и заявява “Мамо, мирише ми на Гърция”.

От гамата перилни на Миле купих и препарата за вълна.
Ползвах последно Корал, но детето мрънка, че препаратът му миришел гадно и му се повръщало от него. Знаете, препаратите за вълна имат една характерна миризма. Преди ползвах Первол — и от него недоволстваше.
Какво да ви кажа — и препаратът им за вълна много приятно ме изненада. Имам един бял пуловер. Не, че с предходния е бил мръсен, но сега направо светна. Получи се и като рефреш на влакната. Направо като нов стана. Няма почти никакъв остатъчен аромат по дрехите.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 08:45 от Djordja

# 504
Джорджа, би ли споделила кой точно е препаратът, а и дали може да се ползва в друга машина?

# 505
  • до най-прекрасния мъж
Аз ползвам за забърсване в кухнята микрофибърна кърпа. Пера веднага на ръка след всяко ползване. Като се захаби, изхвърлям. За нещо особено замърсено, ползвам хартия или мокри кърпи и после дозабърсвам с кърпата.
По принцип, кърпи, с които покривам печива (питки, баници) замирисват така след време, с каквото и да ги пера. Пропиват си, въпреки че изглеждат чисти.

# 506
Джорджа, би ли споделила кой точно е препаратът, а и дали може да се ползва в друга машина?
Разбира се, заповядай:
https://shop.miele.bg/konsumativi-/12144790.html
Аз купих този пакет, защото излиза най на сметка. Иначе, отделна опаковка препарат за вълна е на 32 лв.
Това са си течни препарати, които могат да се ползват във всички перални машина по стандартния начин.
Единствено опаковките за системата ТуинДос са характерни и се поставят директно в пералнята, откъдето машината сама си дърпа необходимото количество.

# 507
Имам питане за Idos - автоматичното дозиране - само за течни препарати ли се отнася?
За прах?

# 508
Имам питане за Idos - автоматичното дозиране - само за течни препарати ли се отнася?
За прах?
Автоматично дозиране — само с течни.
Всяка пералня с автоматично дозиране разполага и със стандартното чекмедже за перилни препарати. Следователно, в него можеш да поставяш препарати за стандартна употреба.

Аз ползвам автоматичното дозиране за цветни тъкани, а бялото пране го пера с прахообразен препарат, който поставям в чекмеджето на пералнята.

# 509
Ааа..ясно. Благодаря..
Не ме устройва.. значи.

Политиката за агресивно налагане на течни продължава и при проектиране на машините...Expressionless

Общи условия

Активация на акаунт