На море в Турция - тема 85

• 68 790
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Чакам цени за септември с автобус за хотел Делфин Палас Лара .След реновация цените колко ли ще скочат се питам🤔

Със самолет разликата между 2024 и 2025 е 4,35%. Нямам с автобус, но се съмнявам да е драстично повече като %

Сега пак загледах Паласа, че разликата с Империал не е за подценяване, та пак за сравнение да помоля от почивали и в двата хотела
Много благодаря!
Следя☺️,ако нещо излезе, моля споделете!

# 136
Чакам цени за септември с автобус за хотел Делфин Палас Лара .След реновация цените колко ли ще скочат се питам🤔

Със самолет разликата между 2024 и 2025 е 4,35%. Нямам с автобус, но се съмнявам да е драстично повече като %

Сега пак загледах Паласа, че разликата с Империал не е за подценяване, та пак за сравнение да помоля от почивали и в двата хотела
Много благодаря!
Следя☺,ако нещо излезе, моля споделете!

Здравейте, аз не следя автобусните програми, просто имах офертата за 2024 от ранните миналата година и сравних цените.

# 137
Здравейте,в момента съм в Делфин Империал от 29.09.Не тръгнах с големи очаквания но съмненията ми се изпариха още първият ден.За момента всичко е 10 от 10.Храна,забавления,почистване всичко на ниво.Пролетта почивахме в Мардан палас и смело мога да заявя,че този хотел е в пъти по добър от прехваления Мардан.Ако цените за 2025 год са добри мисля,че това ще е първият хотел в който искам да повторя почивка.

# 138
Привет! Бях обещала да дам отзив за Papillon Ayscha. Бяхме от 22 до 29 Септември. Пътувахме със самолет с оферта от Емералд.
За първи път ходим в Турция на подобен тип почивка. Бяхме с две деца - 4г и 7 месечно бебе. И двата полета бяха без закъснение.
Офертата беше за стандартна стая, като си мислех, предвид че сме 4 човека стаята, която ни предлагат ще е съобразена с това.
Още като пристигнахме на рецепция ни предложиха да видим стаята, но да ни покажат и една от вилите. Стаята беше ужасно малка и бързо решихме да вземем вила. Струваше 500€, уж намалена от 700, но дали е така наистина не сме задълбавали. Вилите са в страни от хотела и имат отделни басейни, на които се излиза директно. Пред всяка има шезлонги и беше много спокойно и тихо. Самата вила беше с голяма спалня и още една сравнително просторна стая с два дивана, холна маса и мивка с шкафчета. Честно казано изобщо не огледах стандартната стая дали има нещо друго освен легла. Ако бяхме останали в нея, почивката ни щеше да е дизастър. С две малки деца, с различни графици, с бебе, което се буди нощем да яде..
За хотела. Личи си, че вече е старичък и започва да се амортизира, но беше МНОГО чисто и поддържано, та дребни недостатъци не бяха проблем. Персонала с много малки изключения беше усложлив и любезен.
По отношение на анимацията има много какво да се желае. Към детския център има площадка, вътре има лего стая, стая с плейстейшъни, стая с телевизор и филмчета и бебешка стая. Там всичко има нужда от обновяване според мен. Активностите за деца са по график. Направи ми впечатление, че повечето аниматорки говорят руски и предвид, че повечето деца бяха русначета, игрите, песните бяха на руски, което за моето дете не беше плюс. Първите две вечери имаше нещо подобно на цирк и пиратско шоу. След това, в останалите вечери има детска дискотека, което след втория път също доскуча. След детските неща имаше различни програми - бразилски танци, мулен руж, магическо шоу и подобни. Вечер има бар с жива музика и дискотека ама ние не стигнахме до там 😅
Плажа. Ситен пясък, много шезлонги и хубава сянка. Водата беше чиста, но мътна. За седем дни веднъж бяхме на плаж. Иначе водата беше много топла!
Басейните. Първите два дни водата беше доста студена. След това времето като цяло беше много горещо и водата се стопли. Чисто беше, тук там имаше стари и изглеждащи мръсни решетки. Винаги имаше място и не ставаше лудница. Има 5 пързалки, бяхме предимно там. Момчетата бяха много отговорни и непрекъснато следяха какво става.
Храната. Всичко в основния ресторант беше много вкусно и разнообразно. В някакъв момент започнаха да се повтарят, но за нас това не беше проблем. Има няколко други ресторанта, успяхме да обядваме само в Мексиканския, нооо там нямаше почти нищо мексиканско и решихме да не рискуваме с друг. Бюфетите през деня бяха много слаби - плодове и разни от типа на форнети.. Има гюзлеме хаус от 11 до 18 часа и винаги можеш да спасиш положението там.
Напитките бяха ок.
Бях ви питала тук за трансфер, след като ит агенцията ни поискаха 500лв. В крайна сметка запазихме през Букинг за 120лв отиване и връщане. На връщане колата беше доста добра, с телевизор, с напитки. Малкия се изкефи, че си гледаше том и джери докато пътуваме. На отиване беше обикновена кола. Въпреки че бях заявила кошница за бебето, нямаше и двата пъти. На връщане имаше седалка за големия.
Това е май. Хотела не е лош за семейства с деца. Бихме пробвали в бъдеще и някой друг от веригата.

# 139
Привет на всички
Много отдавна не съм писала в групата та най-после реших да се включа с отзив за тазгодишната ни почивка в Miramare Beach Side .Период 05.09 - 13.09.2024 собствен транспорт .                                                                                                                                                                                                                                                                                             За втора поредна година почиваме в този хотел . Миналата година останахме очаровани и решихме да повторим . Намира се на 5/6км от центъра на Сиде . Хотела -  реновиран е основно през 2020г . състои се от две четириетажни сгради с общо фоае. Капацитета му е малък около 200 стаи .   На 300м от плажа .Интериора му е много красив и мирише много хубаво в общите части и фоаето , в последствие разбрахме че ползват тяхна марка ароматизатори Bargello . Територията му е малка но с много красива градина като ботаническа с палми и цветя . Много е чисто навсякъде .Има един не много голям басейн и един малък детски и една малка пързалка . Според мен хотела не е ориентиран към двойки с деца, защото почти няма забавления за малките но пък тази година имаше много деца и основно почиващите са немскоговорящи , за нашия престой българи бяхме само ние и по точно само ние бяхме със собствен транспорт. Интернет - добър на цялата територия на хотела и на плажа .
Стаите - много чисти с нормална големина с едно двойно и едно единична легло , чаршафите много качествен памук и брандирани с логото на хотела . Има сейф - безплатен .Стаите се почистваха всеки ден , смяна на хавлии също всеки ден . В стаята има кафемашина на Nespreso с капсули и мини бар който се зареждаше всекидневно с кола , спрайт , бира туборг , фанта и вода . Банята достатъчно голяма , козметиката качествена , италианска Etro - шампоан , душ гел , балсам за коса и тяло . Всеки ден оставяха хавлиите за плаж в стаята . Чанти за плаж дават на рецепция . Има СПА зона но не сме я посещавали
Храната –разнообразна .Има един основен ресторант , два  бара с меню , единия на басейна другия на плажа , бар на плажа където се предлагаха пресни  плодове и фреш от портокол ,  сладкарница , три алакарт ресторанта - италиански , средиземноморски и турски с едно безплатно посещение  за 7 дневен престой  . В средиземноморския пихме страхотно бяло вино .  Основния ресторант е с много красив дизайн , ленени покривки и салфетки и свежи цвята във вазите по масите . Обслужването е много високо ниво . Повечето от персонала на хотела са дългогодишни служители. Храната е разнообразна , всеки ден имаше барбекю на вечеря.  Имаше тематични вечери - морски дарове , турска вечер, италианска  . На закуска винаги имаше фреш от моркови и портокал . Хубаво еспресо пихме на лоби бара . Алкохола и безалкохолното е бутилирано , само на плажа  бирата е наливна – туборг . На лоби бара разнообразието от алкохол е огромно  . На нас най ни хареса  бара до басейна , който работеше от 12ч  до 15,30ч като ресторант. Менюто му не е много разнообразно / но за 10 дена можеш да ядеш различни неща / но пък много вкусно – салати , риба , пилешко , телешко , бургери и  десерти  . Бирата бутилирана около 10 вида . Ние пиехме ефес .
Плажа е голям със ситен пясък с големи тенти за сянка и полегато дъно и е един от най-хубавите в Сиде . Удобни шезлонги с дебели матраци . И тук се за съжаление се запазвах шезлонги с кърпи и по цял ден стояха празни .Морето беше спокойно водата бистра и много много топла с малки вълнички . Всеки ден на плажа играеха волейбол , имаше пяна парти и дискотека на плажа веднъж.
Бара на плажа също е със меню и работи като ресторант от 12ч до 15ч . Храната също е много вкусна – салати , спагети , пица , бургери , пиле , риба и разбира се наливна бира Туборг . Извън хотела има много магазини и заведения така че вечер има къде да се обикаля . Качвам малко снимки

# 140
balenaa, благодаря за включването! От поне 5 години заглеждам двата хотела Мирамар (другия май беше Куин) , защото ми е харесвала много локацията и плажа. Обаче винаги са ме впечатлявали с високата си цена в сравнение с по-големи комплекси и не съм резервирала. На малка територия са и съм се чудила защо винаги държат висока цена, предполагах както казвате,че всичко е ОК, обаче съмс е чудила защо е така ?

# 141
balenaa, благодаря за включването! От поне 5 години заглеждам двата хотела Мирамар (другия май беше Куин) , защото ми е харесвала много локацията и плажа. Обаче винаги са ме впечатлявали с високата си цена в сравнение с по-големи комплекси и не съм резервирала. На малка територия са и съм се чудила защо винаги държат висока цена, предполагах както казвате,че всичко е ОК, обаче съмс е чудила защо е така ?

Мирамар бийч е в пъти по хубав от Куин / до колкото разбрах той не реновиран /  . След реновацията цената му е скочила . Нямам идея защо може би заради високото ниво на обслужване , чистотата , разнообразна и качествена храна , марков алкохол , скъпата козметика в банята и сигурно куп други неща за които не се сещам .

# 142
  • София

Мирамар бийч е в пъти по хубав от Куин / до колкото разбрах той не реновиран /  . След реновацията цената му е скочила . Нямам идея защо може би заради високото ниво на обслужване , чистотата , разнообразна и качествена храна , марков алкохол , скъпата козметика в банята и сигурно куп други неща за които не се сещам .
Точно заради всички неща, които сте изброили е толкова висока цената на Мирамар Бийч.
Високата цена на един хотел не се определя от големината му, а от качеството на услугата, която предлага.
Ненапразно няколко години поред Мирамар бийч заемаше първо място в Трипадвайзър като най-добър хотел в Сиде.
Винаги страшно много съм харесвал този хотел и има една единствена причина да не съм го резервирал никога.
Единствения неголям басейн. Иначе всичко останало е над средното ниво.

# 143
  • Балчик
И нашата почивка тази година приключи. Хотел Paloma Grida Белек с фирма Емералд  за период 25.09 до 02.10. Бяхме група от 12 човека само възрастни. Полетите бяха супер като часове: на отиване в 7.00 / излетяхме в 7,15/ на връщане в 14.20 / излетя навреме/. Трансфера беше 50 минути и бяхме в хотела в 10.15 часа, сложиха ни гривните и ни изпратиха на закуска. След това банските и на морето /в стаите ни настаниха в 14 часа/.
Хранихме се в основния ресторант, който има голяма зала и голяма открита тераса. Храна си взимаме сами, питиетата се сервират от сервитьори. Сладолед насипен на обяд и на вечеря, а пакетиран през деня до единия басейн и на ресторанта на плажа. Имаше достатъчно места и не се е налагало да се чака на опашки за храна или маса. Храната беше разнообразна и добра, всяка вечер имаше тематични вечери. След вечеря има програма на амфитеатъра и след това жива музика на единия бар.
Хотела беше пълен и имаше много семейства с малки деца, но не се усеща да е пренаселен. Много немскоговорящи и скандинавци. Едната вечер чухме и българска реч, така че явно не бяхме само ние. Сутрин до към 10 се намираха места на плажа и на басейните. Има пак запазени шезлонги, но нямаше проблем да се намерят и свободни. Плажа обаче не е от най-добрите. Пясък е самия плаж, но преди влизане има ивица с чакъл и вътре на 1-2 метра като се влиза също има дребни камъни. В добавка и рязко става дълбоко. Басейните са 2 големи и 2 детски. Но водата в тях беше леко хладна поне за мен.
Слабите страни на хотела са анимацията и обслужването на стаите. Заниманията за дневната анимация са обявени в приложението, но само толкова. Който разбрал, разбрал. По другите хотели където сме ходили аниматорите са винаги между гостите, агитират ги, шегуват се с тях, създават контакт. Тук беше леко умряла работа.
Сега за почистването и обслужването на стаята. Първо при настаняването няма нито една кърпа в банята. При поискване ни беше обяснено че понеже хотела бил пълен и пералнята се задъхвала, та всеки ден кърпите се събирали в 14 часа и се зареждали новите в 16. Такова чудо не бях виждала. Че то масово хората се прибират в този интервал по стаите. Другия проблем беше камериерката. Никъде другаде не ми се е случвало да влиза обслужващ персонал в стаята без да почука преди това. При направена забележка след половин час същото се повтаря. След оплакване след 2 дни ни я смениха. И третия проблем е зареждането на мини бара. За 7 дни 2 пъти го заредиха и то пак след напомняне.
В заключение изкарахме си добре почивката, с добра компания и се надявам в бъдеще да отстранят дребните слабости в хотела, защото като база и обслужване/ с малки изключения/  не е никак лош.

# 144

Точно заради всички неща, които сте изброили е толкова висока цената на Мирамар Бийч.
Високата цена на един хотел не се определя от големината му, а от качеството на услугата, която предлага.
Ненапразно няколко години поред Мирамар бийч заемаше първо място в Трипадвайзър като най-добър хотел в Сиде.
Винаги страшно много съм харесвал този хотел и има една единствена причина да не съм го резервирал никога.
Единствения неголям басейн. Иначе всичко останало е над средното ниво.

Точно басейна е  малък ама някакси много уютен  и спокоен по скоро за релакс  .Но не съм се топвала в него .

# 145
  • Luxemburg
Здравейте, може ли да ми кажете как най-добре да резервирам почивка за 1 седмица за периода 26(27).10-2(3).11 за семейство 2+2(12&16г)? Гледам възможно най-на юг и в Букинг нашият хотел, в който сме били Kaya Side за 4 човека за седмица е 3500€. Верно ли толкова струва октомври или просто са сложили някаква фиктивна цена в Букинг? Каква е нормалната цена за тоя период на полупансион или ол-инклузив? Ще ми се ако може да е близо до плажа (не обезателно първа линия, но не и ходене 20мин), както и ако може да има ролби за двцата, да не умрат от скука или да не са нон стоп в телефоните. Самолета ще го търся в последствие, че пътуването ще трябва да е от Заарбрюкен или Франкфурт Хан. Мерси предварително.
П.С. Ако имате препоръки за някое място съм отворена за предложения. За Турция знам, че трябва да е 4 или 5 звезди и да е с ревюта над 8.5.

# 146
  • София
PINE BEACH BELEK

УВОД:
Предупреждавам, че ще е дълго, не колкото Война и Мир, но просто не мога да се изразявам кратко. Може да се наложи някои отпуск да си вземе, най-добре да се чете в тоалетната, хилиш се пикаеш, хилиш се пикаеш. Ако на някого само като види обема и психологическата граница е мината, респективно не му се чете, да пропусне, дреме ми.

СЪВЕТ:
Това го бях намислил за накрая, ама понеже е малко укорително, назидателно, леко тъжно, съветнически, рекох да го преместя отпред, че после да ви оправя настроението.
Хора, не тръгвайте за Турция с нагласата, че още с влизането в хотела ще започнете да се взирате в ожуления диван, петното по плочките и покривката, драскотината по гардероба, паяжината, или са пропуснали да ви сложат шампоанче, има изгоряла крушка, мърдаща плочка, счупен шезлонг и прочие простотии и дреболии, дето допълнително ви напрягат и преебават почивката. В Бурж Ал Араб мислите ли, че няма кусур? Просто нека сме по-широко скроени и да подминаваме подобни неуредици, даже неуредици е силна дума. Страшно лесно е, не изисква усилия и пари. Много кофти туристи сме, ама много и само мрънкаме, правим сметка на парите на другите, обичаме да мразим, гледаме в чуждата паница, мислим си, че като сме дали една торба пари и някой е длъжен да бди над нас прашинка да не падне. Почнеш ли да снимаш паяжина, врабче на масата, котка на шезлонга, размазан комар, разсипана супа, нищо не става от тебе, просто си дребнав нещастник, помияр, каиш, льольо, каунь, мишок, тъпанар, олигофрен с малка пишка без топки и те мразя! Такива така обичам да ги усирам, че ми е станало хоби. Мама му деееа, дал си сума ти пара, блъскал си хиляди километри и си завираш ограничената зурла под мивката да снимаш паяжината, такива примери ей сега мога да дам поне 20 без да се замислям дори. На фона на турското, така нареченото българско гостоприемство и трудолюбие е пълна скръб, нищо общо, пълна измислица, дето ние си я самоизмислихме и се гордеем на всичкото отгоре. Трудолюбие в България...пфу, рядко мързеливо племе сме, като ходите из Турция дали виждате пустеещи полета?! Нарове, царевица, дюли, банани, домати, оранжерии....и все има някой турчин на полето да си прави сянка с гъза, копае човека, ама иначе ние сме трудолюбивите. Абе баир, камънак, тревичка няма и хората набучили маслинови дървета, а тука плодородни хиляди хектари или пустеят, или насадили фотоволтаични системи. Но кой съм аз, че да правя такива грандиозни умозаключения, това е личното ми мнение и няма как някой да го промени и опровергае, на пределна възраст съм, видял съм бая, отдавна помня, тъжно е, хич не звучи обещаващо и позитивно, ама исках да си го кажа! Който се разпознае в по-горните редове просто може да не чете по-долу, щото ба ли му макята що! Щото така!

ИЗЛИЯНИЕ:
Да започвам по същество, а?
Пребивавахме със скъпата от 21.09.2024 до 30.09.2024 - 9 нощувки.
Пътуване с Черната Перла, водач Жената Котка, шофьори Супер Марио и Тарзан, все култови герои...който трябва е разбрал.
Цена с рейс Турс Клуб - 3760 лв, платено на ранни в началото на октомври 2023. Рейс Сетра, USB между седалките, интернет из Турция имаше.
Тръгване от София в 9:30 на 20.09.2024, пристигане в хотела 5:15 ч на 21.09. същата година, двете граници общо час, дееа и пътя 20 часа без малко
Винаги гадното обратно тръгване в 13:25 на 31.09., от хотела, пристигане в София 9:10 ч, двете граници 1:30, студ на Капитана, видях пингвин с ушанка 12°,  в София 8° аз без дълга гаща и без дълъг ръкав, пак дееа и пътя, малко под 20 часа. Друг рейс на Цветина, друг екип и те професионалисти, и като ми пуснаха чалга, това хич на ми хареса, поне половината път беше така, излезе ми обрив. Допълнение: Към днешна дата съм болнични понеже се правя на безсмъртен, настинах и съм на антибиотик. Даже знам къде, на Афионкарахисар беше 11 градуса а там изсмуках една ледена бира. Четете ли бе мушмуроци, 31.09. няма!?
Някои ще кажат, абе ти си луд да се мандахерцаш 20-22 часа с рейса. Ми да, луд съм, но предпочитам парите, които ще дам за самолет, а те са около 1000 за двама да ги дам за повече дни, или да отидат за по-добър хотел, не че тоя е вери хай топ ултра мега класа, но е по-добър от всеки един от Шкорпиловци до Крапец и ще си притесня хемороидите с рейса на отиване и връщане.
Почвам пътеписа както миналата година за Камелията и пак казвам, който е ваксиниран против чувство за хумор, прекалено е възвишен, моралист, който вместо да препсува като врачански циганин, казва "тюх да се не види" или "по дяволите", който е сериозен, изискан, хай левъл, висша класа, просто да наплюнчи тъча или да врътне търкалцето към следващата страница и да се урине, да връви заглава, да са маиня, да връви усвет, както казват по северозапада. Единствената ми цел е да усмихна тези, които ще го прочетат. А това дали някои ще извлекат някаква полза от отзива ми за хотела за бъдеща почивка е чисто субективно и мене грам не ме вълнува. Освен това, дали ще екстрактнат нещо от пасквила по-долу също няма да е много меродавно, в смисъл, че тая година един хотел ако е добре, не значи, че и догодина ще е добре. Моето мнение е, че всяка година нивото, качеството на услугата пада, но пък за сметка на това цената се качва. По-надолу ще има по-задълбочени словоблудства, за който стигне дотам и не се е подул от смях или не му се четат простотиите ми. Ми кво бе, имам самочувствието, че мога да усмихвам хората!
И пак ще кажа любимия ми израз, че не ми е отколешна мечта да съм популярен във фейсбук, защото знам, че е същото, като да имаш най-голямата пишка в детската градина-файда йок.
Продължаваме напред, както казва един нашенец, дето го млатят по ринговете като маче от дирек и се надявам след встъпително ми слово да сте останали тука само ведри, весели, позитивни, усмихнати люде с аграрно, каруцарско или поне с отчасти неразбрано чувство за хумор, в стил ранния Къци Вапцаров. Все още не е късно да спрете да четете, последствията са за ваша сметка.
Стига с простотията (надайте се) почвам за хотела, оценките ще са по шеста степен от скалата на Шпонхоер Карник:

Настаняване, рецепция, лоби - пристигнахме 17 парчета в 5:15 ч, посрещна ни супер еспресо в лобито (не съм бил досега в хотел дето има на всяко кьоше машини за еспресо, мокачино, капучино, мляко и то много качествено кафе), и само един младеж на рецепция, който за отрицателно време ни събра документите, и раздаде едни хартии за попълване. На 10-та минута бях опънал морно тяло с кафе пред мене. Бяха ми казали, че е бъкано с рускоговорящи на рецепция, което за мен щеше да е добре, че поназнайвам някоя и друга дума, и с немного усилия мога да скалъпя изречение с глагол. Обаче нямаше толкова рано. Все пак турих в паспорта традиционната бележка с 10 евраци и текст на 3 езика, грамотно направена още от бегето на принтер, в която пише, че моля за по-висок етаж. Същата стая, ама да е по-високо. Лани в Камелия не ме огря, тая година стана гяволията. Абе и друго направих...още преди месец се свързах по уатсап с някаква мамаша, може би гест релейшън и се примолих за същото нещо и тя каза, че ще ме има в системата и при регистрирането, регистратора ще ми види желанието. Та кое хвана дикиш 10-те евро или забележката в системата им, не ме вълнува, важното е, че удовлетворих желанието на женското тяло, понеже тя ми мрънка за гледка и висок етаж, аз грам не държа. В базовия лагер, стая 1523, етаж 5, гледка море, бяхме в 08:50 часа, жената бе зарадвана, аз предвидливо бях сложил банския отгоре и ако не ни бяха настанили толкова рано щях да посоля каламбаците в морето, щот времето тече и не трябва да се губи по диваните да дремеш, докато те настанят. В 9:05 бях на балкона с детската бира и доритоса. Имам подозрение, че няма да свърши добре тоя ден, виждам се в ранния следобед яхнал белия кон, в момента на писането е 11:45 и под тениската ми има 2 бири, 1 мохито, шалгам, айрян, сок от портокал и 2 кафета, а още деня не е преполовен. Добре е, че слагат по 2 ролки тоалетна хартия. Гадория: всяка вечер точно в 18 ч +- 10 мин и сутрин в 6 ч пак +-10 мин ято врабци, ама разбирате ли, стотици започват на 1 дърво страшен джангър, непоносим. Мислех да им метна бутилка минерална вода, ама се стърпях, просто затворих вратата. Това беше всяка вечер и сутрин, абсолютно всяка. Оценка 6.

Плаж - зони за пушачи/непушачи, камъчета на влизане, аква чепици не трябват, бързо става дълбоко, платформа заедно с Папилон Айша, може да се рипа от нея. Плажа е нелош, дори бих казал много добър, по брега камънченцата сигурно можеха да се изброят, на фона от всички хотели дето съм стъпвал, в Кушадасъ са около 10-12, в Анталия тоя е 3-тия, обаче на 10-тия метър вече можеш да си правиш гаргара и това не ми харесва. Жената даже на петия, че е с по-къси крачета. Замалко да потъна и да се нажабуря, въпреки, че съм добре надут, но въпреки това не мога да плувам, давих се като бях 7-8 клас, и добре, че беше един френд, та ме спаси, да илядиш човече, иначе сега тука нямаше да има никакъв текст. Имаше си и позитиви в морето, не е само страх от удавяне и добре, че през цялото време водата беше топла, щото къде да търся да пикая при червен флаг. Допълвам: това по-горе беше 2 дни, след това морето довлече камънак, място чисто не остана. Това е възможно най-гадния плаж на който съм стъпвал. Оценка 4 даже е много.

Екстериор - голяма територия, борови дървета, портокалови, на фона на Камелия обаче си е все едно обикаляш гара Полски Тръмбеш и при положение, че предна лява полуоска нещо ме наболва, просто вече ще търся по-малки като територия хотели. Камелията е 240 декара и за 7 дни в краката бях станал римски пехотинец. За такива трудноподвижни има голф колички, разнасят те като пръскачка из лозе през целия комплекс, докъдето искаш. Добре е озеленено, треви, цветя, въпреки, че спрях пашата в ранна детска възраст и минах предимно на протеини, което не кореспондира с профилната ми снимка, но територията на хотела определено ми хареса. Е, ако беше поне наполовина щеше още по да ми допадне. Оценка 6.

Храна - Пълна излагация тая година, миналата за 7 дни качих 7,300 кила, тая само 6,500 и то за 9 дни, питате защо толкова малко ли, това е така защото от 01:00 до 7:00 няма никъде какво да се гньете, само ядки на лобито. Впрочем мога да рупам чипс от минибара, ама скъпата ще ме гълчи. Все пак малко съм Рафа Наддал, пък и съм фен на сентенцията, че кола под 100 коня и мъж под 100 кила, нито едното е кола, нито другото мъж. Това е така, защото в ресторанта като вземеш чинията не ядеш на телевизор като тука и не си отвличаш вниманието, и само буташ ли буташ. Аз понеже в кухнята имам, седнеме да вечеряме и почне реклама за интимен сърбеж, вагинална сухота, констипация, разстройство, синдром на раздразнените черва...е как да яде човек? Бях залинял, на фиданка от боабаб бях заприличал. Благодарение на подобни хотели се преборих с анорексията. По-долу съм понаписал туй-онуй за манджата. Оценка 6+.

Алкохол - навсякъде, по-всяко време, качествен, в лобито се запознах с един 12 годишен младеж, тийнейджър, Чивас се казваше, еми сори, ама не можа да стигне пълнолетие. И едно друго шотландско уиски дръннах, Глинливет или както там се казва. Само веднъж пих тая отврат Шалгам, гадост от червен морков, солено, кисело, помагало за запек, язва, увеличаване на кърма, само от последното сякаш имаше ефект. Още първия ден жената ме прати за вода, ок, няма проблем, ходейки размишлявам: всеки човек има 2 крака, 2 ръце, 2 уши, 2 яйца, 2 очи, що па да няма нужда и от 2 мохита, разбира се, че и вода взех! Следете ги внимателно, че слагат вместо спрайт газирана вода...дур, сакън и нещата се оправят. Коктейли 3 броя една девойка ми беше препоръчала, два с джин и един с водка, верно са много добри, та ги добавях към мохитото и добре ми се отразяваха на стомашно-чревния тракт. Може би не трябваше да ги пия един след друг, отчитам го като грешка.  Трябва да внимавам, че от много алкохол на кръвното се събират границите, а съберат ли се границите, се събират роднините. Оценка 6.

Стая, чистота - Веднъж 5 евро оставихме и освен 12 шишенца с шампоани, кондиционери, сапунчета се появиха и клечки за уши, пиличка, шапка за глава, гребен, четка и паста за зъби, кисе, пяна за бръснене и самобръсначка, пакетче с дамска превръзка, тампон и презерватив, добре, че жената беше кротка, че на тая възраст… Не можах да разбера на какъв принцип оставяха другите неща, освен шишенцата, защото бяха само 3-4 дни. Няма да кажа дали са чистили всеки ден, или че са ми сменяли чаршафа на третия ден, или че са ми сменяли хавлиите всеки ден. И ще задам следния отговор...кой си сменя вкъщи чаршафите през ден и хавлията на 12 часа като антибиотик, и кой чисти всеки божи ден, абе турците аллахов ден ли казват на божия ден? В минибара зареждаха ежедневно по 2 детски туборга по 237 мл (как го изчислиха, не ми е ясно), 2 коли, 2 води, 2 фанти, чайове, нескафе, сметана, доритос, има безплатен сейф. Телевизор май имаше, не е пускан, за чий чеп да го гледам, интересното е от външната страна на вратата. В стаята нямам работа. Дори не ме интересува колко е голяма, обаче някои искат голяма стая, аз и жената не държим. За 9 дни от 7:30-8:00 до 17:30 в стаята няма никой, за какво ми е голяма стая. Къпане, преобличане и айде пак навън, до 23-24 ч. Даже веднъж на дискотека отидохме и рязко вдигнахме средната възраст. Комари нямаше, за разлика от миналата година, където в Камелия видях 2 комара да носят тенекия сирене. Но пък имаше малки досадни мухи и както казва съпружеското тяло, една жена може да сбърка, но мухата никога. Оценка 6.

Басейни, море, пързалки, солен, мързелива река - чисти, пренаселени след 10 ч, топли, традицията ранни намятани хавлии и тука има, бира, мохито, кола, кафе, някаква прозрачна течност имаше в едни хладилни витрини, SU и викат турците, на вода приличаше, не я знам, не съм пил, но гледам хората много я взимаха. Най-доброто е, че има студена бира навсякъде, обичам потна бира и мразя потна жена. Да знаете, че бир бир на турски е една бира, бир бир бир са две бири, бир бир бир бир-три и така нататък. Котки, разбира се, че имаше 2-3 и тука се сещам една тъпня, един приятел казваше, че котката е странна птица, докато не я ритнеш, не лети. За пързалките съм дърт вече, пуснах се де, детски общо взето, в тази покритата не смеях, да не се заклещя, че щяха с тирбушон да ме вадят, центрофуга има също. Скъпата въобще не се пусна, макар, че 2 пъти сме ходили на Адаленд Кушадасъ, ами там беше като развързано куче. Сега що не ще, ми одъртя и тя явно! Мързеливата река е нещо готино, за пръв път попадам на такъв хотел. Влизаш в понеделник, въртиш, движиш, обикаляш и в сряда следобед си на входната табела на Белек.  Басейна сладкия е по-студен от соления и морето. До единия басейн сложили 3 бутона и отдолу дондурма пише, викам си ебааааси кефа,  как са напреднали турците, натискаш бутона и ти носят сладолед. Е това щеше да е една от най-големите простотии в целия ми нелеп живот. Durdurma (спиране) аз съм прочел като dundurma (сладолед), представяте ли си цъкна бутона и източа басейна, не само ще ми изтресат някоя глоба, ама и ще ме онодят. Една единствена буквичка щеше да ми оправи запека доживот. Простак! Допълвам: Море, веднъж около 10 отидохме и места имаше най-най-накрая, там намерихме шезлонги, следващите дни около 9:15-9:30 винаги имаше места. Време: перфектно, ден или два да е било 29°, останалите дни 32-33-34°, ако в Габрово беше толкова беше топло, някои щяха да си пуснат климатика. В него ден за малко да ми се пушират яйцата в морето. А пък най-хубавото е, че не заваля сняг, че как персонала щеше да чисти в тая жега, не ми се мисли, въпреки, че точно този ден на мене лично много ми се чистеше сняг. Последния ден преди тръгване излезе вятър сутринта, захладня, даже някакъв дъждец се опита, все едно поп ръси, абе и времето се разрева за нас. Оценка 6

СПА, фитнес - по принцип добре СПАх, а другото не го знам какво означава, мисля, че е спортна зала, има колела, въртят, въртят, въртят и не мърдат наникъде, то и аз колело съм карал ама се придвижвах. Имаше също така ленти дето се въртят, търчат на тях, майка ми бачкаше в Кремиковци диспечер, там си спомням имаше същите ленти, ама по тях пренасяха руда, а тия се скъсват да търчат и точно като колелетата, не помръдват сантиметър. А иначе пот се лее от тях! Оценка никаква.

Детски кът и анимация - предполагам, че е добре, без деца сме. На плажа има заградена територия за дребосъците, до аквапарка също, въобще за децата има бая неща. Оценка никаква.

Анимация за дърти, дискотека, караоке - с променлива успеваемост със затихващи функции, примерно 80 към 20% в полза на скапаната част беше анимацията вечер. Предполагам, че в края на сезона всички са грохнали, та затова така. Един път кубински танци, после акробатика, но от деца, уникални бяха, латино вечер, пак някакви смотани танци, общо взето всеки танцьор танцуваше различно, синхрон нула, а някои бяха като Буратино с Паркинсон и пак танци стил М.Джексън, тия бяха много добри. И най-готиното е, че уцелих тая година Октоберфеста, страхотно забавление, там тъпото се изяви, седнах на една пейка, ама в края и тя се надигна и стоварих телеса в цял ръст на тревата. Една вечер ходихме на караоке и ни пя един руснак. Може би тези дето са били в Сибир са чували как реве сибирска мечка, аз не съм ходил, ама сигурно така реве. Оценка 4.

Ви-Фи -  общо взето, куц нет. Клип 15 сек. не можах да изпратя, около 30 мин. го праща и стигне до 99% и почва пак отначало. На плажа като повее откъм хотела-има, като се накачулат маймуните-няма. За писане и обаждане по Вайбър става. Оценка 4.

------------------------------------------------------------------
Отплесване 1:
Както всяка година и тази имах грижата да не се изхвърля много храна и определено се справях добре, мисля, че дори дипломна работа мога да защитя на тая тема. Раздел "Стомашно чревен тракт и начин на употреба" може да започне така: След обилна храна в ресторанта на хотела, лицето с инициали  БВ се запътва към тоалетната....о небеса, заето! Пристъпва нервно от крак на крак, играе ръченица, какво друго да прави, нали е от външната страна на килийка на градска тоалетна, а къртицата напира да излезе от дупката и с всяка изминала секунда, милиметър по милиметър, муцуната започва да си има тяло, крака.
Макар да не вярвам, че има неразбрали, да поясня, че това е зоната, в която гърбът губи своето почтено наименование.
Това нали добре го казах, а, възпитано!? Става за голяма аудитория и ентелегентните и тия с виШо ме разбраха.
Сега е модерно на горните словоизлияния за т.нар. констипация и съпътстващите дейности да му викат инсталация или пърформанс. А инсталация, за който не знае е: изсираш се в хола и викаш съседите да видят, а пърформанс е първо викаш съседите и след това клякаш да се изсереш. Така, че току що направих един пърформанс.
Такаааа, стига култура, че започвам да се напрягам, не съм аз това!
Край на отплесване 1.

Ще направя една моя класация между малка част от хотелите, в които нежното ми краче е стъпвало и на мен най-много са ми харесали. 
 1. Корумар Ефесус Кушадасъ
 2. Пайн Бийч Белек
 3. Камелия Селин Сиде
 4. Бившата Амара Кушадасъ, сега Либърти
Камелията само и единствено заради плажа е преди Амара, а Пайн е леко отгоре над Камелия, като Камелията е там пак заради плажа. На жената и на още едни други хора дето са били и в Камелия, и в Пайн, повече им харесвала Камелия, не споделям това мнение и точка. Ми какво бе, не съм ходил в по-висок клас, нямам пари, я да млъкнете!
Ми какво да кажа, връщам се в Кушадасъ, всичко, което ми дава Корумар например ми го дава и Белек, ниския, към среден клас, както казах, не мога да си позволя Делфин, Макс Роял, Бипремиум. Същото е, но значително по-евтино. Като Айфон и Ксиамоми. Същите екстри, даже по-добри, но щом пише Айфон даваш 2 пъти повече пари.

Отплесване 2:
Във връзка с предния абзац не мога да разбера на мойта здрава, права жена защо аджеба са и два бъбрека, живее се пълноценно и с един, толкова много и прекрасни хотели има, а времето си лети и не сме първа младост. Е това ако го прочете ще ме осакати, направо съм за ТЕЛК!
Тука е момента все пак да я похваля. Има постоянен поток от избори и ако някой бос на партия или политическа сила чете, ви казвам, че тя е идеална за политик, за депутат или министър. Давам пример: ако трябва да се свърши нещо, винаги, абсолютно винаги се допитва до мене (разбирай суверена), иска ми мнението, което почти винаги е различно от моето, после много гъвкаво, мазно и хлъзгаво налага своето, някакси ме изкарва тъп, което не е трудно, после това нейно мнение така го извърта и то става мое, съответно аз трябва да го свърша, накрая обикновено ме мъмри, че не съм я разбрал и не е свършено както трябва, и за финал не знам как се случва, но винаги съм виновен, нямам пари и незнайно защо съм наказан да мия чиниите и да пускам прахосмукачка. Ако някой път, веднъж годишно, се случи да сме на едно мнение се завързва спор. Дали може да ми кажете, че аз не мога да го разбера, как двама души са на едно мнение, обаче спорят. Също не мога да разбера как винаги излиза права, дори когато цял свят вижда, че не е права, тя пак е права, а аз никога не съм прав. Лайняно въже ще прегризе, но по гръб няма да падне. Точно завършен политик, депутат, защо не министър. Абе добра си ми е женичката, че ме търпи и благоденствам вече 27 г. Обичам я!
Край на отплесване 2.

Вицле:
Белек, слънце, жега, пек, мор, 45° на сянка, куриер на Ptt носи пратка в моргата.
- Еееееее, тука се живее бе!
И сега някой кривак ще каже, ми то няма морга в Белек. Просто да се разкара оттука.

Още за манджата: имаше двусемеделни и едносемеделни бурени, салати, зелета, домадета, рукола, модерната сега тученица, едно време на село я газех и тесах за да я разкарам, сега жената налиташе на нея като гладен на сране. Сигурно 10-15 вида щир, паламида и райграс имаше. Обезпърдян боб май нямаше, щото някакъв олигофрен сигурно германец така се изпърдя от една клетка в кенефа, че ми се развя перчема. През 90-те ходих в Дрезден и на една пешеходна пътека се разминахме с подобен капут, на който също не му държеше клапана. Тестени, леб 20 вида, бял, черен, кафен, пембян, на кръгчета, на правоъгълници на пи по ер на квадрат, плоски, дебели, пълнозърнести, недотам зърнести, няколко зърнести, много зърнести, абе каквито се сетите, че и малко повече. Чорболяци, техните си 2-3 вида, дето изглеждат като втора употреба, не съм ги докосвал, че глистите ми ще си помислят, че искам да ги убия. Бъдеща ракия, засега суха - круши, яяябълхи, смокини, кайсии, сливи, грозде. 10 основни, пидета, риби няколко вида ежедневно поне 5, меса от пуйка, чифто и нечифтокопитни, перната фърката гад, суши веки ден, без уши, картофи, всичко дето може да се грилова, 10 сорта сирене и шкакавалчета, дето вика племенничката, 15 вида салати, разядки, 20 вида десери, че и повече, плодове 7-8 вида, бира, вино, шампанско, сокове, коли, страхотна лимонада, айрян и т.н., и т.н., и т.н. 100 неща са сигурно...обаче на нашенеца му липсва още нещо и редовния изказ на почти всеки отзив е, че гладен няма да останеш. За 7 дни от 100 неща той иска 101, 102, 103 и като ми каже, че нямало разнообразие направо ми иде с него да хвърля по нещо. Отядох си на сьомга, пъстърва, ципура, лаврак, скумрия, скариди, раци, калмари, да не ви казвам в рибната вечер колко имаше. Даже и тая гадост пангасиус имаше веднъж. И тука като за чаршафите и хавлиите ще попитам, има ли някой вкъщи 23 степенно меню да готви за семейството си ежедневно, или 18 степенно, или поне 7 степенно? Преди дни четох, тука из групите, че една другарка имала за ядене сабахлем само 4 вида яйца, омлет, цели и нам си кви още...сигурно иска още панагюрски или поне ококорени. Нека, ако се познае, да се обади...едва ли! 2016-та заради пуча срещу Ердоган ходихме на Обзор. Аз и жената обед и вечер 6 дни ядяхме само и единствено риба 1, риба 2, риба n, риба n², миди, раци, калмари, рапани, и за десерт гофрети, сладолед, палачинки. Ми разнообразно ми беше. На плажа имаше една, ба ли я каква беше, не беше рускиня, с бебе на 2-3-4 месеца, извади от горнището на банския уреда, напъха го в устата на детето и онова се кротна. Ето за такъв случай съм съгласен, че яденето е било еднообразно!

Отплесване 3:
Гледайте сега какви кофти отзиви чета в руски сайт за Пайн:
Аниматорите били шумни, детския клуб отварял от 10,00, нашата завела чаавето в 9,57 и аниматора не я пуснал - това нормално ли е?
Един па нямал на тв-то ютубата, абе ую бабиленкин, ти за чии чеп даде хиляди пари и мина ба ли му макята колко километра, за да гледаш телевизор ли?
Друг па се изказваше остро, че шезлонгите били горещи, този го подкрепям, персонала вместо да се шляе без работа, на всеки кръгъл час може да изсипва по кофа лед върху тях. Олигофрени всякакви.
Край на отплесване 3.

КЪМ КРАЯ СТЕ:
Всички дето стигнахте да ми четете простотиите до тук ви уважавам, по-младичките мога и 2 пъти да уважа, не в рамките на деня разбира се, все пак 3 мин. не са много и ще може да ги отделите, и за жени става дума, че на днешно време гледаш жена, а има корнишон. Нали гледахте олимпиадата, да видяхте жена с цици? И стига, престанете на лични с тия голи снимки!
Пак стана половин декар, ми не мога да се изразявам кратко! Нали има усмихнати, ако да, мисията е изпълнена!
Почвам да благодара! Благодарности на ОПГ (Организирала Почивката ми Група) от ТК (с един френд и досега си викаме Тъпо Копеле, в случая обаче е Турс Клуб) в лицето на ГеБ (тоя човек как ми изтърпя капризите, не знам, аз ако бях щях да се изгоня), АнЧ, ИвЧ с любезното съдействие на може би най-важните ми гидки МаВ и МиС, благодаря ви от сърце момичета, за мен беше много важна вашата отзивчивост. Също така благодарности на СтД, както и на ДеМ, ИвХ, както и още половин дузина люде, с които на лично съм си писал, такива, които са били, или в момента са били там и са пращали клипове, снимки, отговаряли са на може би досадните питанки, но какво да направя, аз съм известен столичен нахалник. Благодара много на момичетата от бгмамичката, на ютубата, трипера, пардонь трипадвайзъра, отзив.ру, топхотелс.ру и разбира се на бат Цуки, че направи Сурат Тефтера (Фейсбук, за незнаещите турски).
И за киселяка, който още не се усмихнал, но въпреки всичко е стигнал дотук, последен опит, ако и сега не стане, човека е безнадежден, нелечим, с одрано чувство за хумор.
След една от почивките на автобуса на Курс Тлуб водачката Чен Ан пита:
 - Някой да липсва?
Тишина...тръгват, след 3 часа Вал Бат отива при Чен Ан и тихичко прошепва: Жена ми я няма. Вбесена Чен Ан: Абе олигофрен, нали като тръгвахме питах дали някой липсва!
Вал Бат: Да, ти пита дали липсва, на мене не ми липсва, само казвам, че я няма!
Тeşekkürler че ме изтърпяхте!
Здрави да сте, чао!

P.S.
1. Ееее, има все пак измежду глупостите и някой ред за хотела, не е много, колкото толкова, от сърце е!
2. Ако много ви е харесал отзива мога да ходя по няколко пъти годишно, просто трябва да ми платите почивката, пък аз обещавам да пускам подобни пътеписи.
3. Личното ми мнение е това и хич не ме е еня дали ще се съгласите с него.

# 147
  • Пловдив
valerko,
Благодаря за отзива.Като чета отзива ти се убеждавам за пореден път ,че много е важен периода на почивка.Не на празно и сега цените са по ниски.Персонала вече е уморен ,времето и морето се развалят и деня малък.

# 148
  • sofia
Ох, изчетох го, посмях се. Благодаря, Валерко! Да почнеш да ходиш по два пъти в годината в Турция/ не се надявай, няма да ти събираме пари SmileSmileSmile /

# 149
Не, че разбрах за кой хотел иде реч, въпреки, че го изчетох цялото Simple Smile

Забавно написано, какво стана с къртицата не разбрах, ама не искам и да знам Wink

С автобус повече няма да съгреша, каквото и да става Grinning Grinning Grinning
Близки приятели вече тайно ходят в Турция, понеже ние не стоим на едно място, все ги дърпаме да ходим през деня някъде, а вечер на бар или диско, пропускаме храненията щото се шляем къде ли не и не искаме с автобус да пътуваме...
Така че... има хора, които си тежат на мястото и не обичат да бъдат търкаляни напред-назад и за по-сигурно пускат котва до някой адана кебап и следят да са спокойни като държат халба бира и следят нивото да е водоравно и равномерно понижаващо...

Ние утре потегляме...

Общи условия

Активация на акаунт