На море в Турция - тема 85

• 68 834
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Тезтур имат цени от Варна самолетни програми.
Не знам доколко обаче нещата са коректни, защото са от днес и меко казано нереални.
3 хотела отворих.. на единия цената на полета ми е 1500, на втория 2400, а на третия 1320лв.
Тотална каша!
Ден вторник....само. И тази година беше 1 полет седмично, но беше неделя.

# 196
  • Beyond the Frontiers
Тезтур имат цени от Варна самолетни програми.
Не знам доколко обаче нещата са коректни, защото са от днес и меко казано нереални.
3 хотела отворих.. на единия цената на полета ми е 1500, на втория 2400, а на третия 1320лв.
Тотална каша!
Ден вторник....само. И тази година беше 1 полет седмично, но беше неделя.

Да кажа само, че IT в нашия сектор не са уау...
Та изчакайте ден два да се обнови всичко, както трябва.

# 197
  • Варна
Благодаря! Заподозрях недоразумения, защото разликите са големи.
Исках да видя тази година колко идва транспорта на човек, но няма да е днес.
Този път ще чакам и други, така или иначе, защото този вторник изобщо не ме устройва. Надявам се поне за септември отново да има избор на дни.

# 198
  • Burgas, Bulgaria
Ние сме в Летония от вчера. 
Наистина природата му е жестоко преимущество.  Иначе като почивали в Gural premier Kemer и няколко пъти във VOGUE Бодрум,  няма как да го сравня . Не е лош в никакъв случай .
Снощи се събудих с повръщане и ..... , просто не ми е добре.
Мислех ,че ще мине ,но ....не ми е Ок изобщо ,имам и температура.
Видях, че има лекар тук ,чудя се да пратя някой да пита работи ли със застраховката ни или направо да звъня на съпорта от полицата .
Толкова се качих за тази почивка, а сега ..... Sad

# 199
  • София
Естествено, че трябва да звъннете на застрахователя.

# 200
Ние сме в Летония от вчера. 
Наистина природата му е жестоко преимущество.  Иначе като почивали в Gural premier Kemer и няколко пъти във VOGUE Бодрум,  няма как да го сравня . Не е лош в никакъв случай .
Снощи се събудих с повръщане и ..... , просто не ми е добре.
Мислех ,че ще мине ,но ....не ми е Ок изобщо ,имам и температура.
Видях, че има лекар тук ,чудя се да пратя някой да пита работи ли със застраховката ни или направо да звъня на съпорта от полицата .
Толкова се качих за тази почивка, а сега ..... Sad
С нетърпение очаквам отзива ви за този хотел. Отдавна съм му хвърлила око.
Първо звъните на номера от полицата.
Пожелавам ви бързо оздравяване!

# 201
Съвпадение… преди два дена се събуждам с главоболие и до обяд - температура. Вечерта стигна 38,5 или повече, не знам, спрях да я меря, до 40 се живее и трябва да се държи. Хайде, 39 за по уплашените…
Понеже съм на кето и минах на глад, след 24 часа, витамини и слънце за вит.Д вируса беше аут.
Съвета ми е след като имате застраховка и състоянието ви застрашава другите спътници, да потърсите лекарска помощ чрез застрахователя - той ще ви даде контакт където ще ви покрият разходите. Вземайте бележки.
А то за вируса… усетил ли си го, той поне 48 часа е работил, за съжаление. Другите наоколо да вземат високи дози витамини и това е Simple Smile

# 202
  • Beyond the Frontiers
Да дам и аз малко отзиви: TUI Magic life Jacaranda:
✈️Относно полетите: без закъснение, съвсем малка промяна на първоначално обявеното - European air charter. Резервация направена април месец за пътуване септември.
💸Има екстра с доплащане, запазване на места на първи, втори ред в самолета - с напомняне от моя страна се получи. За по-високи хора си е удобство пространството на първи ред.

🚌Трансферите на отиване минибус с 2 хотела. Перфектно.
За съжаление пропуснах да питам, как ще е на връщане и се оказа голям автобус и освен в Сиде, взимахме хора от Белек, та пътуването се удължи с час поне, което при ранен полет е гадост. Мой си е обаче проблемът. Не питах и не си взех частен трансфер.

🏬TUI Magic life Jacaranda 5*
Плаж: ситен пясък с малко камъчета. На входа в морето пак има около половин метър с камъчета иначе е пясък, бих казала с плавен вход. Чадъри и шезлонги, колкото си иска човек и без проблеми с местата.
Снек бар на плажа - много приятна обстановка. Вечер е турският a-la-carte там.
⛱️До плажа се слиза по стълби 30-40 стъпала или алея.
Много хубава и зелена територия. Тенис кортове и безплатни уроци по тенис, тенис на маса, фитнес, водни спортове на брега, волейбол, футбол...
Анимацията не ме вълнува, така че нямам мнение. Чувах ги, че викат, т.е. има я и е активна.
Туристите - естествено основно германци, доста поляци и чехи, малко англичани. Съответно и персоналът говори приоритетно немски. Не всички разбираха английски.

🍎Храната:
През деня има food court: хамбургери, пици, пържени картофи, гофрети, понички, пълнени печени картофи.
Естествено основния ресторант за закуска и вечеря - огромен с няколко зали и 2 тераси (за пушачи). В пикови часове на терасите малко по-трудно се намират места. В трите зали вътре няма проблем.
Ресторант на плажа и на басейна за обяд.
Огромен избор от салати и студени предястия от млечни продукти.
Всяка вечер различна тематична вечеря: суши, мексиканска, италианска, турска, морска кухня...И блок маси с класическите неща. Всяка вечер поне два вида риба на скара: лаврак, скумрия, сьомга, ципура, сардини.
Миди, скариди и калмари имаше на морската вечеря, но не ме впечатлиха.
Освен стандартните пастички и кремове във всички цветове на дъгата, абсолютно всяка вечер имаше класическите турски десерти: 3-4 вида баклава, сиропирани дюли, кайсии, смокини и т.н. Много пресни плодове всеки ден: грозде, ябълки, банани, круши, сливи, пъпеш, диня, ананас, праскови....
Виното е от бутилки, бирата в кенчета Ефес. Доста прилични коктейли.
Fresh bar с доплащане - 4 евро.
Cafe court с добро кафе и сладкиши.
Две от вечерите имаха заря: едната по повод някаква годишнина на хотела, другата за Октобер фест. Бяха се приготвили с огромни маси на поляните, бира, скара...въобще създадоха празнична обстановка.Шоу с дронове. Пяна парти.

Басейни има няколко, там местата са малко кът.

Пързалките са ОК (моите не се впечатлиха, нормално след Риксос в Шарм и неговия аквапарк).

Имах резервирани 2-ве двойни, защото децата ми са големи. Седмица преди пътуване се свързах с хотела с идеята да доплатя за swim up family room. Цената не беше ОК. Но при настаняване ми предложиха фамилна с изглед море за една вечер и след това swim up за останалите 6, без доплащане.
Чудни са swim up. На друг басейн повече не отидох😀 разкошна тераса с два шезлонга, масичка, диванче....място бол.

Нещата, които ми направиха негативно впечатление като за хотел на такива сериозни цени: в банята има само шапка за къпане и дозатори за шампоан, сапун, душ гел. Мини барът се зарежда веднъж при настаняване. Хавлиите за плаж са с размер на кърпа за лице. Като цяло има нужда от обновяване.

Но само едно нещо беше истински проблем: матраците. Изключително твърди и неудобни. Просто са си стари и за смяна.

Хотелът си е добър. Просто смятам, че е силно финансово надценен.
Семейството ми е доволно и няма забележки. Аз съм "професионално" изкривена.

П.П. понеже през цялото време работех тези swim up стаи бях перфектни. От една страна имах нужното удобство като тоалетна, интернет, ток, спокойствие да работя. От друга страна в паузите между разговорите басейна беше пред мен за едно бързо топване.
За следващи резервации по-скоро ще търся подобен тип стаи, а не толкова high level луксозен хотел.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 21:05 от Galactic Voyager

# 203
Здравейте! Кой от двата хотела би бил по-подходящ за деца на 4 и 7 години?
1. LIMAK ARCADIA SPORT RESORT HOTEL
2. LIMAK ATLANTIS DELUXE HOTEL & RESORT
Благодаря!

# 204
  • София

П.П. понеже през цялото време работех тези swim up стаи бях перфектни. От една страна имах нужното удобство като тоалетна, интернет, ток, спокойствие да работя. От друга страна в паузите между разговорите басейна беше пред мен за едно бързо топване.
За следващи резервации по-скоро ще търся подобен тип стаи, а не толкова high level луксозен хотел.
Аааа, браво, Галактик. най-накрая някой, който е като мен.
Вече 5 години единствените стаи, които резервирам са swim up.
Но грешиш за последното. В бюджетните хотели те нямат нищо общо с тези от по-високия клас, защото нямат почти никаква самостоятелност, а си излизат на общ за ползване басейн.

# 205
  • Beyond the Frontiers
Роже, той и този беше общ. Но масово гостите не го знаеха. И на практика беше празен.
Но си е удобство.

Според синът ми, на 17, е депресиращо. Той искал да е сред хора. 😛

Пропуснах да спомена: ползвахме екскурзията с кораб от Алания на Абакс. Наистина корабът, който ползват, е мнооого голям, място има много и съответно е доста комфортно. Пяна парти, три спирки за гмуркане, музика...
Моите деца се забавляваха, аз се борих с морската болест (и чалгата). Но като цяло не е лоша програма.
По-голямата част от туристите на кораба бяха българи така че си имаше: Азис, Бяла роза и т.н.  Хората се забавляваха.

И още нещо. Обслужването на клиенти е изкуство. То изцяло зависи от персоналния фактор, а не задължително от нивото на хотела/заведението.
Пак подчертавам, аз съм професионално изкривена. Едната вечер съм на a-la-carte и поръчвам вино за 50 евро бутилка. Абсолютно съм наясно, че не струва толкова. Но виното е добро.
На другата вечер съм в друг a-la-carte и поръчвам същото вино. И те не искат да отидат 50 метра до другия ресторант за да го вземат. А това е екстра за хотела и за тях. Лоша преценка, умора заради края на сезона, неопитен персонал - не знам кое е.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 22:12 от Galactic Voyager

# 206
  • Beyond the Frontiers
За който следи - Емералд започнаха да пускат цени.

# 207
След Шериндже, Фетие, Олюдениз и един ден разходка в Сиде вече сме се настанили в Алания…
За сведение на тези, които се интересуват от цени… при сметки за 4-ма в ресторантите до сега, типично туристически, за “клиенти” демек, сме плащали средно 180-220 лева за добро нахранване…
Тук е по-евтино, но не чак толкова, ако се мислиш за турист и посещаваш заведения за туристи…
Ако обаче вечеряш в турски ресторант, ама не рекламно обявен, ами за коренни турци… например салати две, специалитети като агнешки котлети, дробчета на шиш върху въглени, гювече с меса, баклава, напитки без алкохол, НЕ се сервира… и безплатните подаръци към всичко това, сметката ни беше 43 евро Simple Smile За четиримата Simple Smile
Да, 43 евро Simple Smile
А беше безумно вкусно Simple Smile

# 208
Моля за линк.Не намирам нищо.

# 209
Моля за линк.Не намирам нищо.
За сега само за Кушадасъ видях, че има цени

Общи условия

Активация на акаунт