На море в Турция - тема 85

• 69 147
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
До последно може и да не се знае с какъв автобус ще сте, както се казва… нямат собствени като цяло, имат договори с транспортни фирми може би…
Моето мнение е, че това е най-компромисният вариант, за това е такава и цената. Много хора намират чар в това или не им пука.
Ние първият път преживяхме, втория беше с много стар и музерен. Отговорът на ТА е, че ако сме били буукнали по-рано, сме щели да бъдем разпределени в по-хубав. Както и да е, след като автобусът се запали през нощта и чакахме 6 часа за нов, решението ми беше окончателно - никога така отново. И в Турция си ходим вече с личен автомобил.
От Емералд като “компенсация” ни прибраха с луксозен Flixbus…

# 361
Всеки сам решава
Лично за мен пътуването с автобус е най-добрия вариант, предпочитам сумата за билети, да я дам за по-хубав хотел
С кола не можем по ред причини, със самолет не искам, особено след големите закъснения това лято

В каква валута и колко бакшиши давате, и най-вече кога (особено на рецепцията за по-добра стая, ако ни стоварят в 6 сутринта, тогава ли трябва)

# 362
Проблема със закъсненията са заради чартърите. Ако летите редовно - драми няма. Печелите по един ден от живота си.
Да, с автобус печелите по половин ден като почивка, но пътя е дълъг и губите дни от живота си. Ако това има значение…
Много хора се натоварват от 20 часа в сгънато положение и това им коства по един ден възстановяване при пристигане и още един - след прибиране. Аз предпочитам, ако мога да си го позволя, двете нощи от живота ми да са на матрак, а не сгънат между още 52-ма кашлящи, кихащи и пърдящи Simple Smile Да, грубо се изразих, но това са реалностите. Даваме 4 цифри с претенции за добра почивка и тези дни преди и след нея лично аз бих желал да са удоволствие, не съобразяване с графици и други хора, както и неудобно положение 20 часа…

# 363
Проблема със закъсненията са заради чартърите. Ако летите редовно - драми няма. Печелите по един ден от живота си.
Да, с автобус печелите по половин ден като почивка, но пътя е дълъг и губите дни от живота си. Ако това има значение…
Много хора се натоварват от 20 часа в сгънато положение и това им коства по един ден възстановяване при пристигане и още един - след прибиране. Аз предпочитам, ако мога да си го позволя, двете нощи от живота ми да са на матрак, а не сгънат между още 52-ма кашлящи, кихащи и пърдящи Simple Smile Да, грубо се изразих, но това са реалностите. Даваме 4 цифри с претенции за добра почивка и тези дни преди и след нея лично аз бих желал да са удоволствие, не съобразяване с графици и други хора, както и неудобно положение 29 часа…
Какво означава губите дни от живота си- ми то и на работата ги губя, даже 40 години Smile
В колата ми се струва , че даже си още по-сгънат, но нека всеки сам си преценя, според собствените приоритети
В интерес на истината на автобусни почивки и екскурзии съм се запознавала с много интересни хора, които не бих срещнала иначе, та нагласата и перспективата са важни

По-полезна ще ми е информация за бакшишите

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 11:49 от The Invisible

# 364
  • Beyond the Frontiers
Мисифу, нищо им няма на организацията.
За автобусните програми документите и точен час на тръгване се изпраща 2-3 дена преди това. И при абсолютно всички е така без значение за Турция, Албания или Гърция говорим.
Няма как да ви дадат и точен час на взимане от хотела. Водачите обикновено правят Вайбър група и държат в течение туристите до къде са стигнали и кога се очаква да ги вземат.
Няма как да има точен час и на прибиране. Никой не може да предвиди, колко време ще отнеме минаването на границата. Най-малкото...

# 365
Разликата е много голяма. На работа денят ви е платен… на почивка - личен. Комфорта в автомобил е несравним с автобуса.
Атмосферата е изцяло контролирана от вас - климатик, въздух, музика, компания, почивки, време, маршрути, да не изброявам още Simple Smile
Бакшишите са лична преценка, не харесват турски лири, евро най добре и то банкноти. Монети няма къде да обменят… 20 евро за стая, но без гаранция. 5 евро за почистване…
Но зависи и от класа на хотела.

# 366
  • София
Разликата е много голяма. На работа денят ви е платен… на почивка - личен.
Ами не е баш така, на почивка денят ми също е платен - нали съм в платена отпуска тогава. Simple Smile

# 367
  • Берлин
Бакшиши давам само в евро - на камериерката 10, на сервитьори 5, в кутията за бакшиши според зависи. /тази година в 1-я хотел нямаше за какво и на кого да дам/.

# 368
Разликата е много голяма. На работа денят ви е платен… на почивка - личен.
Ами не е баш така, на почивка денят ми също е платен - нали съм в платена отпуска тогава. Simple Smile

Именно, точно така е, денят е ваш, а не на работодателя Simple Smile затова е ценен Simple Smile

# 369
Здравейте!
Моля мнение за A good life Utopia family resort. Впечатлени сме от аквапарка, четохме мнения, но ако има някой, който е ходил там, ще съм благодарна да даде повече информация. Знаем, че плажът не е хубав, но той не ни е приоритет.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 21:06 от mondeo

# 370
Titanic Deluxe или Golf Belek е по подходящ за посрещане на Нова Година според вас? 🙂 Lara Barut е извън бюджета 😥

# 371
Бакшиши давам само в евро - на камериерката 10, на сервитьори 5, в кутията за бакшиши според зависи...
Въпросът с бакшишите и нас ни занимаваше, руснаците с много едри банкноти боравеха. Laughing
Скрит текст:
Персоналът не би си позволил открито неглижиране на клиенти заради бакшиша, мениджърите им висяха над главите, спазваха си стандартите на хотела.
Много и различни хора ни обслужваха ежедневно - камериерки, отделно човек, който зарежда минибара; сервитьори - закуска, обяд, вечеря, на плажа, в сладкарницата, в бара; пиколото, от рецепцията, и още има...Тази година им оставяхме всеки път по 100 лири /около 5 лв/ като благодарност за труда, а не за осигуряване на предимство.

# 372
Здравейте! Може ли някой да сподели актуално мнение за хотел Selectum luxury resort Belek? Не откривам актуални мнения

# 373
  • Пловдив
С тия бакшиши положението е много деликатно.В цял свят е прието да се дава бакшиш.Но в Турция ми се струват доста нахални в това отношение.Чета ,че и в Египет било така.Явно колкото са по бедни толкова по явно и настойчиво си искат.Последният път много се издразних на шофьора който ни закара от летището до хотела.На слизане всеки му оставяше пари.И той на всеки казваше много малко на английски.Макар ,че повечето оставяха по 5 евро.

# 374
Ние когато излязохме от туристическите зони в търсене на автентични турски рвсторанти, където се посещават от местни, ни връщаха ресто дори на монети и нямаше намек за бакшиши...
Когато оставяхме на някои места бяха изключително благодарни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт